Pajero 2.8 kahtlaselt suur kütusekulu
Moderaatorid: Maasturid, Moderators
Pajero 2.8 kahtlaselt suur kütusekulu
Oskab keegi öelda, kas see on normaalne, et lühikese kerega 2.8 II gen. pajero hakkas peale 32" rehvide alla kerimist julmalt kohe 20l./100km. võtma? Ma ise arvan siiski, et see on ajaliselt kokkusattumus mingi muu jamaga, sest 8 toopi lisaks rüübata paar tolli suurema rehviga, tundub sellise mandaka kohta ajuvaba. Ja see 20l. kulub tagasillaga linnasõidul!
Äkki on keegi kokku puutunud sama probleemiga ja oskab enamvähem suuna kätte juhatada, mida ja kust tuleks lammutama hakata?
Äkki on keegi kokku puutunud sama probleemiga ja oskab enamvähem suuna kätte juhatada, mida ja kust tuleks lammutama hakata?
Re: Pajero 2.8 kahtlaselt suur kütusekulu
2,5TD lühike, 32x11,5x15, kähmas keskmiselt 11L.
Generatsiooni ei tea aga masina va. oli 93.
Generatsiooni ei tea aga masina va. oli 93.
Ls200 2004a. 2,5 TD
- TiitR
- I live off from the mud
Mäletamist mööda võttis minu pika kerega Pajero peale 31" rehvi alla kruvimist ka 19..20L 100-le (mõõdetuna kusjuures tankimisest tankimiseni)...sinna sisse kuulus siis nv. jaht (natuke lumes ronimist) ja läbi linna sõitu. Moto sama.Staff kirjutas:Oskab keegi öelda, kas see on normaalne, et lühikese kerega 2.8 II gen. pajero hakkas peale 32" rehvide alla kerimist julmalt kohe 20l./100km. võtma? Ma ise arvan siiski, et see on ajaliselt kokkusattumus mingi muu jamaga, sest 8 toopi lisaks rüübata paar tolli suurema rehviga, tundub sellise mandaka kohta ajuvaba. Ja see 20l. kulub tagasillaga linnasõidul!
P.S eile tankisin länkarit ja tulemus (samuti tanimisest tankimiseni) 13,9L, seal siis 95% linna ja nv. jahis (väga ei püherdanud)

Et siis ongi täitsa reaalne selline kütuse lisa suurema rehvi pärastTiitR kirjutas:Mäletamist mööda võttis minu pika kerega Pajero peale 31" rehvi alla kruvimist ka 19..20L 100-le (mõõdetuna kusjuures tankimisest tankimiseni)...sinna sisse kuulus siis nv. jaht (natuke lumes ronimist) ja läbi linna sõitu. Moto sama.Staff kirjutas:Oskab keegi öelda, kas see on normaalne, et lühikese kerega 2.8 II gen. pajero hakkas peale 32" rehvide alla kerimist julmalt kohe 20l./100km. võtma? Ma ise arvan siiski, et see on ajaliselt kokkusattumus mingi muu jamaga, sest 8 toopi lisaks rüübata paar tolli suurema rehviga, tundub sellise mandaka kohta ajuvaba. Ja see 20l. kulub tagasillaga linnasõidul!
P.S eile tankisin länkarit ja tulemus (samuti tanimisest tankimiseni) 13,9L, seal siis 95% linna ja nv. jahis (väga ei püherdanud)

- TiitR
- I live off from the mud
Grammike nagu palju oleks, sest metsas lühikesed otsad + metsateedel ukerdamine + teinekord ka aeglusti kasutamine + sikutamine, jne...lisab raudselt paar liitrit kulule juurde..kui nüüd puhta linnasõiduga võrreldaStaff kirjutas:
Et siis ongi täitsa reaalne selline kütuse lisa suurema rehvi pärastKeegi futust Pajerost huvitatud pole v?
...ok nali, ei müü midagi! Aga ei tea mis süsteemiga siis siin ja mujal mõned väidavad oma pika kerega ja isegi 33" rehviga kütusekuluks olema 12-13 liitrit. ...mõni räägib isegi mingist 8 liitrist aga no see on vist ikka ulme

Leidsin arvutist paar vana pilti, kus sai kahe jahikaaslasega paar pilti metsas käigust tehtud ja sealt see kütusekulu tulebki (mina driver ja fotograaf)

TiitR kirjutas: Grammike nagu palju oleks, sest metsas lühikesed otsad + metsateedel ukerdamine + teinekord ka aeglusti kasutamine + sikutamine, jne...lisab raudselt paar liitrit kulule juurde..kui nüüd puhta linnasõiduga võrrelda.
No vot see just ongi nagu ulme, et see linnakulu. Praegu polegi saanud aega metsa minna, aga ma ei kujutagi ette mis siis veel saab....ei tea kas peabki hakkama aind tanklate lähistel rägastikus ragistamas käima

20 L / 100 km on ilmselgelt palju diisel mootori kohta. Mul 3,2 pajero tõstetud ja 32" rehviga võtab 11-13.
mul 31'' rehv all ja kulu 50/50 linn-maantee 12l/100km
Mitsubishi Pajero Wagon GLS 2,8TD
Mitsubishi Galant GTZ 3,0
Mitsubishi Galant GTZ 3,0
ttambett kirjutas:20 L / 100 km on ilmselgelt palju diisel mootori kohta. Mul 3,2 pajero tõstetud ja 32" rehviga võtab 11-13.
3,2 pajero ehk siis järgmine gen olid niisamagi default ökomad kui 2,8TD.
endal oli ka all 265 midagi r15 all.nüüd kui ei eksi 31x10,5xr15 ja tuntav on.esiteks ka juba kiirendamisel.auto ise kui masiivsem (tunne) aga edasi läheb nii ja naa.
vb on mootoril või mis iganes asjal viga aga pika kerega 2,8 92 kw jääb nagu väheks.lühikese kerega vb küll
paak ise kuskil 92l(paak täis siis vast kuskil 100l peaks ära mahtuma) nu ja paagiga lühikesed maad jne 750-800 km venitab välja
Keera vanad rehvid alla tagasi ja vaata mis kuluga juhtub, kas tuleb vähem?
Ja ongi, nii, et pajerol on päevad, ma korduvalt selle küttekuluga hädas olnud, ükskord sõitsin 13l kütusega 60 km, teine kord sõitsin punasega kükita krilli juurest koju, umbes 120km, kodu siss jõgeva ja mustvee vahel.
Eelmine aasta lasin paagist viimase tilga välja, valasin 40L sisse ja vurasin klapperile tegin veel tartus tiiru ja pärast kodus lasin paagi tilgatuks ja mõõtsin täpse kulu.
33" rehv 4 inimest ja kulu tuli 10,5... l sajale
, super ju.
Ja tähelepanek veel selline, et üle 90km h sõites kasvab kütuse kulu hüppeliselt.
Aga +8L juurde see pole loogiline, jookseb maha kuskilt, või filter kinni või krt teab mis veel.
Eelmine aasta lasin paagist viimase tilga välja, valasin 40L sisse ja vurasin klapperile tegin veel tartus tiiru ja pärast kodus lasin paagi tilgatuks ja mõõtsin täpse kulu.
33" rehv 4 inimest ja kulu tuli 10,5... l sajale

Ja tähelepanek veel selline, et üle 90km h sõites kasvab kütuse kulu hüppeliselt.
Aga +8L juurde see pole loogiline, jookseb maha kuskilt, või filter kinni või krt teab mis veel.
PatrolY61 3.0D 35"
viis 3363923
viis 3363923
Maha ei jookse kuskilt ja filtrid kõik just äsja vahetatud.
Aga täna maanteesõidult tulles, tundsin autost välja tulles räiget põlemata diisli lebrakat! Siuke tunne nagu üjutaks üle ja mootor ei suuda seda kogust ära põletada mis peale jookseb. Sain täna ühe veenikese nr. kes võiks nagu asja lahti närida...lähen vaatan järgmine nädal üle mis ta räägib. Eks siis annan teada kui midagi leitakse.
Aga täna maanteesõidult tulles, tundsin autost välja tulles räiget põlemata diisli lebrakat! Siuke tunne nagu üjutaks üle ja mootor ei suuda seda kogust ära põletada mis peale jookseb. Sain täna ühe veenikese nr. kes võiks nagu asja lahti närida...lähen vaatan järgmine nädal üle mis ta räägib. Eks siis annan teada kui midagi leitakse.
- Bytewize
- Rock Crawler
Minuteada pole diislil "rikkaga" sõitmine võimalik, kuna õhuvool pole piiratud, ja kui sõidad rikkaga, siis mootor lihtsalt hakkab kiirendama. Ma usun et sa märkaksid, kui su mootor kontrolli alt väljudes kiirendabStaff kirjutas:Maha ei jookse kuskilt ja filtrid kõik just äsja vahetatud.
...nagu üjutaks üle ja mootor ei suuda seda kogust ära põletada mis peale jookseb...

Kas õhufilter ja -lugeja on korras?
Aitan vintsi, tõste ja muu tjuuninguga. Teen lihtsamaid freesimistöid, treimistöid ja pisemat automaatikat-koosteseadmeid.
Hüdrovintsiga-paadiankruga-täislukkudega chero-põka. Turistis tiim paadiankur.
Hüdrovintsiga-paadiankruga-täislukkudega chero-põka. Turistis tiim paadiankur.
Äkki pritse nurk kuidagi paigast läinud, või pump hakkab õhtale minema.
PatrolY61 3.0D 35"
viis 3363923
viis 3363923
tasuks kõik pihustid maha ja kontrolli?