Ostusoov:Nissan Patrol GR 2.8TD 95kw Y61

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

maikl369
Rookie

Ostusoov:Nissan Patrol GR 2.8TD 95kw Y61

Postitus Postitas maikl369 »

Tere.
Kuna oli plaan osta 4.veoline sõiduauto siis tekkis mõtte,et osta juba maastur.
Kuna olen siin 4x4 foorumis täiesti uustulnuk ja ka maasturitest ei tea suurt midagi.
Nimelt mind huvitaks just selline isend nagu Nissan Patrol GR 2.8 95kw 1998a
Olen juba 2.ööd otsinud vajalikku infot antud auto kohta kuid tulemus on üsna nullilähedal.
Kuskilt kõlas,et se 2.8TD pidi väga halb mootor olema vastab se tõele? Mis on selle mootori probleemiks?
Kuidas ültse patrol vastu peab.Isal kunagi ammu oli patrol 3.3d Y60 se oli küll üsna tank.
Oleks äga hea kui siia kirjutaks Nissan Partol GR 2.8TD 95kw Y61 head ja vead.
Hetkel silmapiiril se isend: http://www.auto24.ee/used/934131

Ettetänades
Maikl
Kasutaja avatar
Kodutu
Fitting 44"

Re: Ostusoov:Nissan Patrol GR 2.8TD 95kw Y61

Postitus Postitas Kodutu »

Mootori puhul põhivigadeks kuumakartlikus, nõrk plokikaas ja kuradi kapriisne elektrooniline kõrgsurvepump.
Veermik ja käiguosa igapäeva sõiduks täiesti pommikindel. Varuosadest paljud asjad saadaval ka B (loe odavamad) osana.
Korralikult hooldada ja viisakalt käituda siis iagti tahe masin.
Väikeste modifikatsioonidega kannatab ka võistelda.
Andres Kuldsaar
Ex TR-2
Teepeal hoiab Audi Quatro ja metsa viib Polaris Sportsman 800
maikl369
Rookie

Kodutu kirjutas:Mootori puhul põhivigadeks kuumakartlikus, nõrk plokikaas ja kuradi kapriisne elektrooniline kõrgsurvepump.
Veermik ja käiguosa igapäeva sõiduks täiesti pommikindel. Varuosadest paljud asjad saadaval ka B (loe odavamad) osana.
Korralikult hooldada ja viisakalt käituda siis iagti tahe masin.
Väikeste modifikatsioonidega kannatab ka võistelda.

Kas kuumakartlik maastikul? Maurad mudas ja lased temperatuurid kõrgeks? Siis põhimõtteliselt plokikaane vahetus?
Sellist autot tahaks just osta sellepärast,et väikest sõiduautot ei jõua siin eesti teedel enam remontida.Ja põhimõtteliselt mutta teda ei viikski (kui siis mõned üksikud metsateed).Mnt-l ju mootor kuumkaks ei sa minna?
sigaelmar
Fitting 38"

Postitus Postitas sigaelmar »

Küll ta läheb kui jahutus puudulik.
maikl369
Rookie

Võeti siis se auto nina alt ära.10minutit oli keegi kiirem.
Aga nüüd juba võiksküsida ka 3.0TD 116KW kohta
belmondoke
Fitting 38"

Postitus Postitas belmondoke »

mul 2001a.3.0 ga üsna kehv kogemus.rummulukud ei kestnud hästi(hakkasid kõrisema)aasta jooksul pidin 2x õhulugejat vahetama ja lõpuks kuskil240 tuhande pealt läks kolb katki(mis oli minu kannatuste piir)Autot mudas müttamiseks ei kasutanud,aga läbisõitu tuli ikka oma 10000 kuus.Kolvi purunemine oli ka kiirusel 80km/h.Ilmselt sattusin erilise rappe otsa. :evil:
maikl369
Rookie

belmondoke kirjutas:mul 2001a.3.0 ga üsna kehv kogemus.rummulukud ei kestnud hästi(hakkasid kõrisema)aasta jooksul pidin 2x õhulugejat vahetama ja lõpuks kuskil240 tuhande pealt läks kolb katki(mis oli minu kannatuste piir)Autot mudas müttamiseks ei kasutanud,aga läbisõitu tuli ikka oma 10000 kuus.Kolvi purunemine oli ka kiirusel 80km/h.Ilmselt sattusin erilise rappe otsa. :evil:
Eks se ost ongi üks õnnemäng :)
Aga nigu ma aru saan siis se 3.0TD on kehvem kui 2.8TD (ma mõtlen vastupidamise poolest)
sigaelmar
Fitting 38"

maikl369
Rookie

Olen siin nüüd uurinud natuke tagamaid. Nii,et valik jääb siiski selle 2.8TD peale.
Ei ole se kiirendus kah vast nüüd päris 1min/100km. Minul oleks seda patrolit vaja just vastupidamise poolest.
Sõidan suhteliselt palju asfaldit ja kruusateid. Ja talvel oleks lust sõita.
Ei viitsi enam väikest sõiduautot remontida.Need pole tehtud ikka meie teedele (Audi A6 C5 1.8T 110kw 1997)
Ma arvan,et sõiduauto pidamine ei tule sugugi odavam. Või mis arvavad foormulased?
Ei ole se 13l/100km kah hullu kui liigub venelast.
Muud Patrolil väga ei lähegi kui välja jätta tüüpvead?

Eks hoiab siis silmad lahti ja ootan kuna tuleb üks krõbus Patrol müüki.
Maikl
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

maikl369 kirjutas:Olen siin nüüd uurinud natuke tagamaid. Nii,et valik jääb siiski selle 2.8TD peale.
Ei ole se kiirendus kah vast nüüd päris 1min/100km. Minul oleks seda patrolit vaja just vastupidamise poolest.
Sõidan suhteliselt palju asfaldit ja kruusateid. Ja talvel oleks lust sõita.
Ei viitsi enam väikest sõiduautot remontida.Need pole tehtud ikka meie teedele (Audi A6 C5 1.8T 110kw 1997)
Ma arvan,et sõiduauto pidamine ei tule sugugi odavam. Või mis arvavad foormulased?
Ei ole se 13l/100km kah hullu kui liigub venelast.
Muud Patrolil väga ei lähegi kui välja jätta tüüpvead?

Maikl
Kütusekulu pole maasturi juures ainus kulu, mis kõrgem kui sõiduautol, aga küll sa ära harjud, pärast ei taha nendesse kökatsitesse enam minnagi. 8)
maikl369 kirjutas:
Maikl
Hoia silma peal ka lätlaste/leedukate saitidel (Eesti ajalooga loomulikult kindlam ost).
Kasutaja avatar
Alari
Fitting 38"

Postitus Postitas Alari »

maikl369 kirjutas:Sõidan suhteliselt palju asfaldit ja kruusateid. Ja talvel oleks lust sõita.
Ma igaks juhuks mainin ära, et Patrol-il puudub keskdiferentsiaal ning neliveo puhul on esisild ning tagasild jäigalt ühendatud,
ehk lumisel teel pole probleeme, kuid asfaltteel on mõistlik siiski tagaveoga sõita, lihtsalt infoks.
maikl369
Rookie

Alari kirjutas:
maikl369 kirjutas:Sõidan suhteliselt palju asfaldit ja kruusateid. Ja talvel oleks lust sõita.
Ma igaks juhuks mainin ära, et Patrol-il puudub keskdiferentsiaal ning neliveo puhul on esisild ning tagasild jäigalt ühendatud,
ehk lumisel teel pole probleeme, kuid asfaltteel on mõistlik siiski tagaveoga sõita, lihtsalt infoks.
Seda kindlasti.Egas mnt-l polegi esisilda vaja.Saab ju lukkust täiesti välja keerata.Patrol on juba ise raske,et ta liigub isegi hästi.Kütusekulu kah märgatavalt väiksem ma arvan?
sigaelmar
Fitting 38"

Selle maasturi ülalpidamiskulude kohta konkreetselt Patroliga ei oska võrdlust tuua aga saan võrrelda BMW E39 ja Pajerot.
Esisillas Pajero kõige kallim üksik jupp maksis umbes samapalju, kui BMW üks sarniir (kokku 4tk)
Uued talverehvid maksid BMW'l (17 tolli) umbes samapalju kui Pajerol.
BMW kasutab õli, mille liiter on 13€, Pajero kasutab poolsünti, 6€ liiter. Kogus on sama.
Klapikambri kaane tihend Pajerole maksis 12€, BMW oma 27€
Ainult kütet võtab Pajero kaks korda rohkem kui BMW.

Patroli B varuosade hinnad muidugi võivad kallimad olla kui Pajero. Aga ikkagi võib Patroli ülalpidamine olla odavam kui Audi, eriti et Audi pole just ülitöökindel auto ka.
maikl369
Rookie

sigaelmar kirjutas:Selle maasturi ülalpidamiskulude kohta konkreetselt Patroliga ei oska võrdlust tuua aga saan võrrelda BMW E39 ja Pajerot.
Esisillas Pajero kõige kallim üksik jupp maksis umbes samapalju, kui BMW üks sarniir (kokku 4tk)
Uued talverehvid maksid BMW'l (17 tolli) umbes samapalju kui Pajerol.
BMW kasutab õli, mille liiter on 13€, Pajero kasutab poolsünti, 6€ liiter. Kogus on sama.
Klapikambri kaane tihend Pajerole maksis 12€, BMW oma 27€
Ainult kütet võtab Pajero kaks korda rohkem kui BMW.

Patroli B varuosade hinnad muidugi võivad kallimad olla kui Pajero. Aga ikkagi võib Patroli ülalpidamine olla odavam kui Audi, eriti et Audi pole just ülitöökindel auto ka.
Vot vot.Seda ma juba olengi ootanud. Sõiduautot remondib iga 2.aasta tagant aga maasturit vast mitte.
Eks se loogiline,et küttekulu suurem ja kallimad rehvid aga vb maasturit ikka odavam pidada.Kui just safarid ei tee.
Minul teda vaja ainult asfaldi ja kruusa masinaks.
maikl369
Rookie

Aga kuidas end selline isend üleval peab nagu: Mitsubishi Pajero 3.2 DID 121 kW aastast 2000+
Mis on head ja mis halba. Millised on kulud? Ja kuidas kestab.

Maikl
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”