Mida enam läheneb 20. august, seda rohkem poeb põue tunne sooviga toonaseid aegu meenutada. Seega tekkis mõte meenutuda veidi 20 aasta tagust aega. Foorumlaste hulgas on õnneks nii neid, kes toona juba kaela kandsid kui ka mehetegude tegijaid, kes praeguseks küpsesse ikka jõudmas.
Kuna poliitikud ja ühiskonnaelu tegelased, aga ka tavakodnikud on enda saavutustest ning kangelastegudest agustiputši ajal palju pajatanud, siis meie võik toonasesse aega tagasi vaadata tehnika võtmes.
Pakuks välja meenuatamiseks järgmised teemad:
*Millisete sõiduvahendite roolis hakkasid sina üles ehitada taasisesivunud Eestit?
*Kas oli toona ehk juba endal või peres mõni mitmikveoga sõiduk (UAZ, GAZ, LUAZ, Niva, vms.) ninge ehk on nõuak ajalõpust/uue Eesti algusest mõni mudane seiklus pajatada.
*Lõbusaid ja kentsakaid lugusid varuosade/kütuse hankimisest
Et ots lahti teha, siis pane kirja ka paar enda mälestuste kildu.
Olin toona 16 aastane ja seega juba pea jagas, mis ümbere ringi toimub.
Peres oli meil siis autoks üsna uus VAZ 21013, mille ostuloa sai isa peale aastate pikkust ootamist 1988. aasta kevadel. Juhuste tahatel sai auto ostukuupäev 13. aprillil ka selle registreerimismärgil kajastatud (c 1351 EA).
Huvitav tõsisasi, c- seeri oli toona üks esimesi, mida hakati kaheksümendate lõpul vaikselt maale toodatvatel lääne autodele ja Soome Zigullidele välja andma.
Selle autoga sai käidud nii Balti ketis, kui Laulauväljaku suurtel ühislaulmistel aga ilsmlet veel paljudle teistel ärkamisaja suurüritsutele.
Üheksakünendate alguse kütusekriisi agadel oli AI93-e saamine keerukas, kuid tänu maal autobaasi töötavale naabrimehele oli graazis üks 200L vaat pidevalt A76 bensiiniga täielikult või vähemasti poolenisti täidetud. Et küstuse sobivust veidi parandada, sai ostetud hulka segamiseks 98 bensiini. Toona sai seda vaid raske valuuta eest Pirilalt Neste tanklast.
Vallutaga aitas Soomes elav tädi. Kui kohe üldse 93-e käötte ei saanud ja sõita hädsti vaj aoli, siis ikka nii, et 2/3 76-te ja 1/3 kulla hinnga valuuta bensiini peale.
Kusjuures bensiini müüdi ühekskümendate algul normeeritult ja kõik ostud kanti tehnilisse passi. Müüdi vaist 10 või 20L ühe sõiduki kohta kuus. Ole isegi koos isga seisnud pikii tunde nende väheste bansiinijaame sabdes, kust toona kütust pakuti. Lähim oli toona laagri tankla, kuid vahel tuli ka pirital sabas seista.
Kõige keerukam oli toona rehvidega, set NL päritolu autode jalavarjud kulusid kiiresti ja mitte alati ei võimldanud rehvi madal kavaliteediga karakss seda protekteeida. Huvitava seigana tuletan noorematel lugejatele meelde, et toona protekteeriti rehve Eestis, vist Kohtla- Järvel. Tõsi kvaliteet oli kohutav ja uuesti päris tasakaalu oli protirehvidega rattaid pea võimatu saada.
Kui kekskooli lõpus load tegin, siis jäi se auto mulle "päranduseks" ja vurasin sellega kuni 1997. aasta kevadsuveni ringi.
2x20 e. tagasivaade Eesti uuele tulemisele.
Moderaator: Moderators
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
2x20 e. tagasivaade Eesti uuele tulemisele.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Re: 2x20 e. tagasivaade Eesti uuele tulemisele.
OT:
Landy, et see trükikurat sust ka välja ei lähe.
ex:
Landy, et see trükikurat sust ka välja ei lähe.
ex:
Landy kirjutas:... mille ostuloa sai isa peale aastate pikkust ootamist 1998. aasta kevadel...
....ja vurasin sellega kuni 1997. aasta kevadsuveni ringi.
olin 20 a tagasi üsna flegma, nii et ega ma väga seda vabariigi tulemist ei märganud. lisaks olin kolmanda kursuse tudeng ja majanduslikult polnud elu meelakkumine, kuigi kõrgendatud stippi sain (endist leninliku). seega autot ja mingit offroadi polnud ja märjad olid ainult naised.
siiski meenub üks märg lugu autoga. nimelt seadisin õhtul sammud epa klubisse. just oli vihma sadanud, auklikel teedel olid suured lombid. klubi ees sõitis mingi takso vaikselt suures veelombis. ja mingil hetkel sattus ratas sügavamale auku ja ratta alt sööstis veelaviin otse minu suunas, kuiva kohta ei jäänud. vot selline offroad oli.
teist juhtumist mäletan umbes samal ajal, taara puiesteed rekonstrueeriti. kursavend läks pimedas koju, üritas lompide vahel põigelda. mingil hetkel leidis ilusa mitteläikiva koha, kuhu hüpata... ja lahtisesse kaevu kaduda.
et teeolud olid tol ajal nagu olid. veel nooremast ajast mäletan, et 1-8 klassi ajal oli Jõgeval peatänav enamus aega üles kaevatud. millised võimalused olid maastikusõiduks.
siiski meenub üks märg lugu autoga. nimelt seadisin õhtul sammud epa klubisse. just oli vihma sadanud, auklikel teedel olid suured lombid. klubi ees sõitis mingi takso vaikselt suures veelombis. ja mingil hetkel sattus ratas sügavamale auku ja ratta alt sööstis veelaviin otse minu suunas, kuiva kohta ei jäänud. vot selline offroad oli.
teist juhtumist mäletan umbes samal ajal, taara puiesteed rekonstrueeriti. kursavend läks pimedas koju, üritas lompide vahel põigelda. mingil hetkel leidis ilusa mitteläikiva koha, kuhu hüpata... ja lahtisesse kaevu kaduda.
et teeolud olid tol ajal nagu olid. veel nooremast ajast mäletan, et 1-8 klassi ajal oli Jõgeval peatänav enamus aega üles kaevatud. millised võimalused olid maastikusõiduks.
- LR90
- I live off from the mud
20 a. tagasi 20. skp olin mina Tallinnas tööl, naine suvitas 3 väikese lapsega maal (praeguses kodus).
Kuulas poole ööni raadiot. Hommikul ärkas- väljas mere ääres kõlavad paugud, mõtleb-kuhu ma lähen
3 lapsega, HAKKAB PIHTA...
...pardijaht
Kuulas poole ööni raadiot. Hommikul ärkas- väljas mere ääres kõlavad paugud, mõtleb-kuhu ma lähen
3 lapsega, HAKKAB PIHTA...
...pardijaht

kui suureks saan, hakkan DEFENDERIKS
20 aastat tagasi 20. augustil olin mina pardijahil Häädemeestes. Jaht algas kell 6 hommikul nagu tavaliselt.
Selle tähtpäeva tähistamiseks olin ka sel aastal 20. augustil pardijahil Häädemeestel.
Selle tähtpäeva tähistamiseks olin ka sel aastal 20. augustil pardijahil Häädemeestel.
2011 TR3 - SMS I / Kukepea III / ASMV 4.
2010 TR3 - Mudakoon 4. / Klaperjaht 11. / Kukepea 6.
2009 GT - Ladoga III / TR2 - ASMV 5.
2008 TR2 - Mudakoon 4.
2007 TR2 - Mudakoon I / ASMV I
2006 TR2 - Baltic Sea Cup I
2005 TR2 - Eesti Karikasari I
1998 Uunoga ümber Eesti IV
2010 TR3 - Mudakoon 4. / Klaperjaht 11. / Kukepea 6.
2009 GT - Ladoga III / TR2 - ASMV 5.
2008 TR2 - Mudakoon 4.
2007 TR2 - Mudakoon I / ASMV I
2006 TR2 - Baltic Sea Cup I
2005 TR2 - Eesti Karikasari I
1998 Uunoga ümber Eesti IV