Cherokee elektriga abi vaja
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
-
- Got ARB and Nitrous?
Cherokee elektriga abi vaja
Cherokee `90, aku vajub seistes nii tühjaks, et piuksugi ei tee. Genekas justkui laeks, järelikult tarbib miski särtsu ära.
Eelnevast: elektrik vaatas üle, ühendas enda sõnul lahti kõik, mis seismise ajal voolu võiks võtta, (pooled kasulikud asjad lõpetasid ülepea töö) ja pakkus, et aku vana. Ostsin suure vihaga Renovaarist esimese kõige suurema Varta, mis Cherole sobis ja kaks päeva oli tore küll. Siis jäi kolmeks päevaks seisma ja jälle - ei midagi, nagu akut ei oleks olemaski.
Kui keegi viitsiks keset suurt suve kusagil Tallinna kandis päevakese jännata ja mulle ka näpuga näidata, mis ja kus, oleksin väga tänulik.
Eelnevast: elektrik vaatas üle, ühendas enda sõnul lahti kõik, mis seismise ajal voolu võiks võtta, (pooled kasulikud asjad lõpetasid ülepea töö) ja pakkus, et aku vana. Ostsin suure vihaga Renovaarist esimese kõige suurema Varta, mis Cherole sobis ja kaks päeva oli tore küll. Siis jäi kolmeks päevaks seisma ja jälle - ei midagi, nagu akut ei oleks olemaski.
Kui keegi viitsiks keset suurt suve kusagil Tallinna kandis päevakese jännata ja mulle ka näpuga näidata, mis ja kus, oleksin väga tänulik.
Jeep Grand Cherokee ZJ V8 5.2
Jeep Cherokee XJ
+372 5074010
Jeep Cherokee XJ
+372 5074010
- kalleo
- Rock Crawler
Re: Cherokee elektriga abi vaja
Huvi pärast mõõda "tarbitav" vool ära. Lülita auto asjad normaalselt välja, võta aku massijuhe lahti ja ühenda tester - vähemalt 10 amprise mõõtepiirkonnaga - aku massi klemmi ja massijuhtme vahele. Kui laetud aku paari päevaga tühjeneb, siis on kusagile ära jooksev vool ca 1...2 amprit. Viga see ilmselt ei aita leida, kuid saad teada, kas on jama laadimises või siis imeb mõni "tarbija". Täpselt enam ei mäleta aga minu Chero tarbib magades ca 20 mA voolu (ehk siis 0,02 amprit). Aju ja kesklukk toimetavad.
(Põhimõtteliselt võid pisemaid tarbijaid, raadiot, ääretuld, salongituld klõpsida ja (juhtmeid/lüliteid) logistada et vaadata testri pealt kuidas vool muutub. Ära ainult siis kui tester vahel suuri tulesid ja käima pane!
Samas, ma arvan, et elektrik juba tegi kõik need mõõtmised ära...
[Ning näide elust enesest: salongitulede ukselüliti lõppes ära, ja kui ma päev hiljem garaažis asja avastasin, siis oli aku ikka **** tühi. Peale nimet seika installisin Chrole igaks petteks massilüliti...]
Parimat,
Kalle
(Põhimõtteliselt võid pisemaid tarbijaid, raadiot, ääretuld, salongituld klõpsida ja (juhtmeid/lüliteid) logistada et vaadata testri pealt kuidas vool muutub. Ära ainult siis kui tester vahel suuri tulesid ja käima pane!
Samas, ma arvan, et elektrik juba tegi kõik need mõõtmised ära...
[Ning näide elust enesest: salongitulede ukselüliti lõppes ära, ja kui ma päev hiljem garaažis asja avastasin, siis oli aku ikka **** tühi. Peale nimet seika installisin Chrole igaks petteks massilüliti...]
Parimat,
Kalle
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
Seisin kõrval kui elektrik asju mõõtis. Ampertangidega tuli kuskilt kaablist vist isegi 8 amp mahajooksu. Sellega sai elektihärra nagu paari tunniga hakkama, aga tundub, et mitte nii pädevalt kui vaja.
Mudas alates 2003.
- LR90
- I live off from the mud
Kuskilt on kõrvu jäänud et kui geneka dioodiplokk hakkab saba andma,
võib olla samad tunnused, ma kontrolliks genekat
võib olla samad tunnused, ma kontrolliks genekat

kui suureks saan, hakkan DEFENDERIKS
Kui on el.antenn, kontrolli seda. Endal kuu tagasi tõmbas el. antenn aku tühjaks. Laadisin 12h ja ööpäevaga jälle tühi. Uuesti laadima pannes kuulsin antenni juures ininat. Ühendasin antennijuhtmed lahti ja mure murtud. Nüüd muidugi antenn kogu aeg väljas, aga mind see ei sega.
Joel 5116353
Audi A4 quattro, Audi A6 quattro
Audi A4 quattro, Audi A6 quattro
- väike naine
- Mudder
kui see sind natukenegi lohutab, siis sa pole üksi:D
ükspäev kutsun sõbra appi käivitama, kärutan päev otsa rõõmsalt ringi, pargin ja peatun ja jälle sõidan, siis sõidan õhtul hoovi, pargin ja käin nagu paranoiline vanamutt ümber auto, katsun uksi, kontrollin aknaid, et kõik ikka kinni oleks, jälgin hoolega, et ükski salongituli ei põleks ja järgmisel hommikul - palun väga, hakkab sama jant jälle otsast peale. Sedasi olen ma varsti kõigist oma sõpradest ilma:S
Homme lähen autoarstile, eks siis paistab, mis toimub.
ükspäev kutsun sõbra appi käivitama, kärutan päev otsa rõõmsalt ringi, pargin ja peatun ja jälle sõidan, siis sõidan õhtul hoovi, pargin ja käin nagu paranoiline vanamutt ümber auto, katsun uksi, kontrollin aknaid, et kõik ikka kinni oleks, jälgin hoolega, et ükski salongituli ei põleks ja järgmisel hommikul - palun väga, hakkab sama jant jälle otsast peale. Sedasi olen ma varsti kõigist oma sõpradest ilma:S
Homme lähen autoarstile, eks siis paistab, mis toimub.
-
- Got ARB and Nitrous?
Tänud lohutamasta aga ei, olen sama pire edasi.väike naine kirjutas:kui see sind natukenegi lohutab, siis sa pole üksi:D
Tegemist hobiautoga, millel kõik üliebavajalikud elektrilisad (nt elektriantenn) maha võetud. Peale elektriku torkimist lõpetasid ka raadio ja salongivalgusti töö. Seega kusagilt jookseb vool kusagilt otse maha st on mingi lühis.
Aja ja ennekõike oskuste puudumine ei lase endal asjaga tegeleda aga aianurka mädanema autot jätta ei taha.
Palve administraatoritele - ehk võiks teema bizniz vms sobiliku alamteema alla ümber tõsta?
Suur suvi läbi, ehk leidub keegi, kes Chero juhtmeid tunneb ja viitsib natuke tööd teha? Laseks meeleldi mõned kasulikud featuurid - sigaretisüütajasse voolu ja salongi valguse - ka ära teha.
Jeep Cherokee XJ
+372 5074010
Jeep Cherokee XJ
+372 5074010
Mu Cherol olid samad sümptomid:kell, raadio, kesklukk, aknad(pooled),salongituled ei toiminud,antennil sai toide ära võetud, aku jooksis mõnikord ööga tühjaks, samas võis kuu aega seista ja võtit näidates läks iga ilmaga käima...korra viskas roolisamba-pedaalide tagant suitsu kui üle pika aja raadiosse voolu saamiseks uue kaitsme panin...elektrik lammutas pool autot laiali, pomises ainult et ennem järgi ei jäta kui viga käes
lühidalt:juhipoolse esimese põrandamati alt jooksevad kimpu isoleeritud juhtmed, isolatsioon oli pealtnäha enam-vähem viisakas aga sees oli juhtmetest korralik pudi...
Ehk on abiks

Ehk on abiks

Turist, "On The (Off)Road Again"
Cherokee, 31`Insa Ranger,vintsitu,lällariga...
Cherokee, 31`Insa Ranger,vintsitu,lällariga...
- kalleo
- Rock Crawler
See on tõsijutt.dafmanXF kirjutas:...lühidalt:juhipoolse esimese põrandamati alt jooksevad kimpu isoleeritud juhtmed, isolatsioon oli pealtnäha enam-vähem viisakas aga sees oli juhtmetest korralik pudi...
Ehk on abiks
Kui aastaid tagasi masina sain, siis oli miski saksamaa "elektrik" vedanud salongist lisajuhtmed ühe uksepiida juurest teiseni. Et lukud ja tõstukid töötaks. Põhjus sama- juhipoolne põrandakatte all asuv juhtmekimp puha kõdu... Ühesõnaga, asendasin mitmeid meetreid juhtmeid ja vedasin selle juhtmekimbu lõpuks hoopis ülevalt, pedaalide kohalt. Sama toiming kundepoolse juhtmekimbuga. (Seal muuseas, lisaks niiskusele, kütab põhja ka tuletoru kuumus!) Kõnealustes juhtmekimpudes on sees juhtmed, milles +12 pidevalt taga, nii et täiesti loogiline, et kõdu kohast vool minema jookseb isegi siis, kui süüde ja kõik vidinad välja lülitatud on. Kusjuures, vahel jookseb elekter minema aeglasemalt, vahel kiiremini- oleneb sellest kui palju nimet juhtmekimbul on peal tallatud!
Hobielektrikuna olen oma vanal Cherol leidnud veel mitmeid kriitilisi kohti. Näiteks uste sees on kohti, kus juhtme isolatsioon plekiserva vastu peaaegu olematuks on hõõrdunud. Ja ega vanal masinal armatuuri alune ja kapotialune juhtmestik ka enam laitmatu pole. Igatahes isoleeri ja kõri, juhet ja termokahanevat ning töötunde on ikka hulgi kulunud... Kokkuvõtteks: iga vanema auto elektristik tahab ikka korralikku kõbimist saada!
Parimat,
Kalle
[P.S. Elekter ei saa kaduda niisama, jälge jätmata. Seda jälge on põnev taga ajada. Kui "autoelektrikud" pole abiks, siis töötu hobielektrikuna on mul igatahes sportlik huvi selle teema vastu!]
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
- tarmo
- Kontakt:
Tee ise vastav uus teema.tyybel kirjutas:Palve administraatoritele - ehk võiks teema bizniz vms sobiliku alamteema alla ümber tõsta?
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Mina panin antenni toitejuhtmele lüliti vahele, kui metsas siis antenn sees ja saab cd plaati kuulata kui linnavahel siis antenn väljas ja saab raadiot kuulata.joe80 kirjutas:Kui on el.antenn, kontrolli seda. Endal kuu tagasi tõmbas el. antenn aku tühjaks. Laadisin 12h ja ööpäevaga jälle tühi. Uuesti laadima pannes kuulsin antenni juures ininat. Ühendasin antennijuhtmed lahti ja mure murtud. Nüüd muidugi antenn kogu aeg väljas, aga mind see ei sega.
Jeep Grand Cherokee Overland 2014
ex Hyundai Santa Fe '06 & Hyundai IX55 '09
ex Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD '02, 2" tõste & all 245x75R16 ehk 31"
ex Jeep Cherokee Country Club 4.0 '90 4" tõste + 31" Nexen Roadian MT
- väike naine
- Mudder
Saksast tulnud eelmisest sajandist pärit Cherodel ongi siis äkki see jant, et kusagil altpoolt miski kõduneb vaikselt. Fuhh küll, aga nii vihane ma ikka veel ei ole, et müümise plaani peaks, aga tigedaks teeb igal juhul. No ja üleüldse - kes sellist äbarikku peale minu veel endale tahaks?
- LR90
Aga kui ükskord korda saad, on Chero selge ja tänad taevast et maha ei müünudväike naine kirjutas: No ja üleüldse - kes sellist äbarikku peale minu veel endale tahaks?

kui suureks saan, hakkan DEFENDERIKS
tuli see asi ka meelde, et võta istmed välja ja vaata mati alla. Minul oli see villane müramatt vett täis ja el.istmete juhe oli läbi kõdunenud. Sama asi juhtus ka mu sõbra cheroga.
Jeep Grand Cherokee Overland 2014
-
- Got ARB and Nitrous?
No ei julge midagi tarka arvata aga tundub, et viga oli täiesti ootamatus kohas. Sai auto "elektrivõluri" juurde viidud, kolmandal päeval mees helistas ja ütles imeliku häälega, et valmis. Esiteks oli kojameeste mootor lõplikult ära kõrbenud ja ilmselt püüdis masin oma targa aruga kogu aeg kojamehi pool sentimeetrit tagasi oma kohale suruda. See oli see ennustatav põhjus, us mootor oli olemas ja sai vahetatud. Aga ei midagi, ikka vool kaob.
Teine asi on ikka täiesti arusaamatu - peale kõikide võimalike ja võimatute kohtade-sõlmede kontrollimist läks käiku heli järgi otsimine. Niipea kui akust voolu tuli, oli kosta imeõrna vininat. Peale pikka kuulamist-luuramist, jõudsime kõrvalistuja ukseni. Auto kesklukk ei tööta ja uksi ma ei lukusta aga mingil põhjusel juhtus, et kõrvalistuja uksenupp oli "lock" asendis. Peale selle teise asendisse panekut lõppesid kõik vaiksed vininad
Hetkel on masin ligi ööpäeva seisnud ja voolu, tundub, enam märkimisväärselt ei kao. Näis-näis.
Teine asi on ikka täiesti arusaamatu - peale kõikide võimalike ja võimatute kohtade-sõlmede kontrollimist läks käiku heli järgi otsimine. Niipea kui akust voolu tuli, oli kosta imeõrna vininat. Peale pikka kuulamist-luuramist, jõudsime kõrvalistuja ukseni. Auto kesklukk ei tööta ja uksi ma ei lukusta aga mingil põhjusel juhtus, et kõrvalistuja uksenupp oli "lock" asendis. Peale selle teise asendisse panekut lõppesid kõik vaiksed vininad

Hetkel on masin ligi ööpäeva seisnud ja voolu, tundub, enam märkimisväärselt ei kao. Näis-näis.
Jeep Cherokee XJ
+372 5074010
Jeep Cherokee XJ
+372 5074010