Petturist autoremontija, ehk Jäpe katsumused Jüris

Sul on nelikveoline sõber öösel akna alt kaduma läinud või on keegi garaazist sinu lemmiktööriista ära virutanud või hoopis leidsid safari käigus kellegi pooltelje metsast ... see on õige koht sedalaadi juttude jaoks

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
Jäpe
Rookie

Petturist autoremontija, ehk Jäpe katsumused Jüris

Postitus Postitas Jäpe »

Tere,
Sattusin siis minagi äsja ühe alatu varga otsa, postitan oma hoiatuse siia:
Viisin siis oma Jeebi jürisse remonti(oli sel hetkel lähim), täpselt ei teadnud, mis autol viga, kuid nii palju selgitasin välja, et asi seotud bensu pumbaga, ise pakkusin, et mingi juhe mädanenud või siis pump ise õhtal.
Esmalt asi hakkas lihtsalt venima, möödus poolteist nädalat, siis härra otsustas lõpuks auto ette võtta, võttis kõigepealt paagi maha, et pumba kallale pääseda, tuvastas, et pump korras, pani tagasi, siis alles hakkas juhtmeid uurima, tuli välja, et massi juhe oli lahti, kõik see oli härral 6 tunni töö ja kokku oli auto remondis 2 nädalat.
6 tunni töö läks maksma 120 euri, tundus jube hind selle jaoks, kuid läksin kohale plaaniga midagigi seal alla tingida. Kohale jõudes, panin esimese asjana auto käima ja ohh üllatust, autot remonti lohistades oli bensu näidik poole paagi peal, kuid nüüd oli järsku nii põhja vajunud, et imestan, et auto üldse käimagi läks, järelikult oli 35 l bensiini kadunud! Härra ise alguses esimese asjana tegi jubedalt üllatunud näo pähe, et tema ei tea midagi, mõne aja pärast tuli juba meelde, et paaki maha võttes, jäi tal kahe silma vahele see, et paagis on kütus(uskumatu, et selline asi, sellisesse kohta satub, kas pole?) edaspidi väitis, et kogemata voolas 5l põrandale, et see ju loomulik kadu, siis küsisin, et kuhu ülejäänud 30l siis voolas ja selle peale ei tulnud muud juttu, kui ainult see, et kindlasti nii palju ei läinud ja kõige rohkem võis maha minna 5l. Paarkümmend minutit vaidlust muutis härra juttu nii palju, et 5l oli saanud 10l ja kütus ei kadunud, mitte paaki maha võttes, vaid hoopis paaki peale pannes, kuna ava, kust kütet valada, oli nii väike, et ta ei olnud selle jaoks sobivat lehtrit ja kogemata voolas siis 10l põrandale, samas soovitas ruumi omanikule arve esitada, et minu kütus sealt põrandalt kadunud oli. Lubasin võsapetsi kutsuda, politseid ja kõike muud, et ehk saab siis nii palju hinda alla, kui kütus väärt, kuid midagi ma sealt ei saanud ja politsei oleks ka ilmselt kohale tulemata jätnud, kuna tõestust mul selle kohta ju ei ole, kas paagis ikka oli selline kogus kütust.

Kuna aadressi ja härra nime ma hetkel ei tea(täpse aadressi uurin lähimal ajal välja, ehk ka nime) siis kirjeldan asukohta -
Jüri ringilt Jüri poole keerates on kohe paremal tankla ja tanka tee vastas olev tee viibki sinna süngesse kohta, hoone on üksik ja eraldi, ning ainsaks reklaamiks on AUTOVARUOSAD, koos tel. numbriga 56 222 324.

Soovitan soojalt antud kohast kõigil eemale hoida, keegi ei tea, mis see mees Sinu autoga teha võib, võibolla teeb vägisi püsikliendiks või siis juhtub sama, mis minuga, varastab tuhande krooni jagu kütust ära.

Lõpetan sellega oma hala ja täiendan posti, kui olen infot juurde saanud, samas oodatud ka info selle härra kohta, täpsemalt huvitab nimi!

Seniks parimat ja mingu Teil kõigil paremini, kui minul.

E: aadress ja vist ka nimi nüüdseks teada, Teriku 3, Jüri.
Nimeks peaks olema Janis Aarne.
koduleht - http://www.hot.ee/bvaruosa/
OÜ Autovaruosa
Viimati muutis Jäpe, R Veebr 18, 2011 6:09 pm, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Poolitasin teema, kuna sel polnud ilmselgelt mingit seost eelmisega.

Teemaalgataja - soovi korral muuda pealkiri endale meelepäraseks, mis rohkem sisuga haakub.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
Jäpe
Rookie

Postitus Postitas Jäpe »

Tänud Tarmo, hakkabki ehk paremini silma!
insener007
Fitting 44"

Postitus Postitas insener007 »

Huvitav, mis oleks argument kuhugi karup*rse oma auto remonti viia ?
Siinses foorumiski küll ja veel tegelasi, kes Jeepudega igapäevaselt ja proffessionaalselt tegelevad :?
Chero
vtl
asjade olemus - see on imelihtne

Re: Petturist autoremontija, ehk Jäpe katsumused Jüris

Postitus Postitas vtl »

Jäpe kirjutas:...autot remonti lohistades oli bensu näidik poole paagi peal, kuid nüüd oli järsku nii põhja vajunud, et imestan, et auto üldse käimagi läks, järelikult oli 35 l bensiini kadunud!
Absoluutselt ei taha seda bensukadu õigustada, aga mille järgi Sa seda järelolevat kütust mõõteid? Näidik ei pruugi lineaarne olla ehk poole peal olev osuti ei pruugi tähendada et kütust on paagis nominaalmaht jagatud kahega.
Näiteks minu Jeebil saab esimese "poole paagiga" kauem sõita, kui teise poolega ehk poole pealt hakkab näit oluliselt kiiremini kukkuma.
Jäpe kirjutas:...või siis juhtub sama, mis minuga, varastab tuhande krooni jagu kütust ära.
Mis kütusega Sina sõidad, mille liiter 1000/35=28.5 kr ehk 1.83 eurot maksab? Mul on tunne, et siin on mõlemal juhul "pisut" liialdamisega tegu.

Disklaimer: ei oma asjaosaliste ega nimetatud töökojaga mitte mingit seost ega kokkupuudet.
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

Jäpe kirjutas:6 tunni töö läks maksma 120 euri, tundus jube hind selle jaoks, kuid läksin kohale plaaniga midagigi seal alla tingida. Kohale jõudes, panin esimese asjana auto käima ja ohh üllatust, autot remonti lohistades oli bensu näidik poole paagi peal, kuid nüüd oli järsku nii põhja vajunud, et imestan, et auto üldse käimagi läks, järelikult oli 35 l bensiini kadunud!
Jättes kõrvale maailma kõige koledama kodulehe kujunduse tiitli ja nurgataguse asukoha (hea meister võib sellest hoolimata oma ala proff olla) siis ma ei saa sellest aru, et miks sa talle kogu raha siis maksid?
Ja üleüldse on see selles suhtes hea kooliraha, et järgmine kord vaatad enne kui suvalise soss-sepa kätta oma käru usaldad ;)
Ainsaks lohutuseks võin öelda, et usas pole olukord parem. Minult küsiti siin veakoodi lugemise eest 80$ ja ajakuluks terve päev! Selle peale ostsin kõrvalt poest veakoodi lugeja (39$) sain koodi teada ja tulele ka reseti teha. Ajakulu koos poes käimisega 15min.
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
al
True Off Roader!

Postitus Postitas al »

vtl kirjutas: Absoluutselt ei taha seda bensukadu õigustada, aga mille järgi Sa seda järelolevat kütust mõõteid? Näidik ei pruugi lineaarne olla ehk poole peal olev osuti ei pruugi tähendada et kütust on paagis nominaalmaht jagatud kahega...
Kunagi jagelesime tanklatöötajaga, kes 60l. paaki surus silma pilgutamata 70l sisse, kusjuures all oli ca 1/4 paaki ja 70l peal ei olnud paak veel täissaamise tundemärke ilmutanud.
Hiljem kuulsin ma mitu päeva igasuguseid teeoriaid, auto kalduseismisest, väljaveninud paagist, oma lollist peast jms. Peale mida muutusin väga umbusklikuks selliste kohtade, teemade ja sõnavõttude osas. Selge on, et kui juba selline fakt on juhunud, siis pole mõtet vaielda, oli seal 1 või mitu ühikut.
ps. 5l bensiini garaazhi põrandal? ei kujuta ette kui olen näinud, mis jama tekkib juba poolest liitrist...
Kasutaja avatar
Jäpe
Rookie

Postitus Postitas Jäpe »

vtl kirjutas: Absoluutselt ei taha seda bensukadu õigustada, aga mille järgi Sa seda järelolevat kütust mõõteid? Näidik ei pruugi lineaarne olla ehk poole peal olev osuti ei pruugi tähendada et kütust on paagis nominaalmaht jagatud kahega.
Näiteks minu Jeebil saab esimese "poole paagiga" kauem sõita, kui teise poolega ehk poole pealt hakkab näit oluliselt kiiremini kukkuma.

Mis kütusega Sina sõidad, mille liiter 1000/35=28.5 kr ehk 1.83 eurot maksab? Mul on tunne, et siin on mõlemal juhul "pisut" liialdamisega tegu.

Disklaimer: ei oma asjaosaliste ega nimetatud töökojaga mitte mingit seost ega kokkupuudet.
Ei teagi, kas oma tegevust kutsuda liialdamiseks või ümardamiseks, eks ma pean tunnistama, et ei mõelnud ma selle peale, et selle kohta võidakse sõna võtta.
Vabandused, järgmine kord proovin mitte liialdada/ümardada :wink:
Kasutaja avatar
Jäpe
Rookie

Postitus Postitas Jäpe »

rommi kirjutas:Jättes kõrvale maailma kõige koledama kodulehe kujunduse tiitli ja nurgataguse asukoha (hea meister võib sellest hoolimata oma ala proff olla) siis ma ei saa sellest aru, et miks sa talle kogu raha siis maksid?
Ja üleüldse on see selles suhtes hea kooliraha, et järgmine kord vaatad enne kui suvalise soss-sepa kätta oma käru usaldad ;)
Ainsaks lohutuseks võin öelda, et usas pole olukord parem. Minult küsiti siin veakoodi lugemise eest 80$ ja ajakuluks terve päev! Selle peale ostsin kõrvalt poest veakoodi lugeja (39$) sain koodi teada ja tulele ka reseti teha. Ajakulu koos poes käimisega 15min.
Viisin auto sinna paaril lihtsal põhjusel, töökaaslane väitis, et remondimees tal tuttav(kohapeal tuli siiski välja, et nad vaid paar korda küla vahel näinud, ehk siis umbvõõrad). Antud hetkel oli see lähim koht, soovisin lähimat kohta just selle sama töökaaslase tõttu, kuna tegu üsna võõra ja abivalmi inimesega, kes otsustas ka ise abistada auto kohale veoga, siis ma lihtsalt tahtsin talle võimalikult vähe tüli teha, muidu oleksin loomulikult auto kas beautysse või mõne siinse foorumi legendi kätte usaldanud.
Raha maksin omast nõrkusest, peale pooltteist tundi vaidlemist, telefoni otsas istumist, et sealt abi leida, oli lihtsalt ühel hetkel kopp ees ja ka aeg otsas.

Natuke hiljem sain teada sellise asja, et oleksin võinud autoga sealt midagi maksmata minema sõita, kuna ainuke kohapeal olev paber, tõestas seda, et auto on minu, mingit lepingut ma temaga ei teinud. Siit ka üksikutel remontijatel midagi järele mõtlemiseks, vastasel juhul võib keegi seda õigust kurjasti ära kasutada.
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

Kui sa teadsid,et paak maha ja pump vaja remontida ,siis sa oleksid pidanud ikka ise paagi tühjaks lüpsma.Pärast kaklust rusikatega ei vehita.Eks teine kord oled targem,kui oled.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

ibra kirjutas:Kui sa teadsid,et paak maha ja pump vaja remontida ,siis sa oleksid pidanud ikka ise paagi tühjaks lüpsma.Pärast kaklust rusikatega ei vehita.Eks teine kord oled targem,kui oled.
Jah, ja veel targemaks saades tekib lisaks voolikutele ja kanistritele oma garaazh, keevitused, suruõhud ja ka muud autoremondiks vajalikud seadmed, et ei peaks vaidlema 1,5h mingi tolbajoobiga kuskil pimedas metsavahel :)
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
Tuul
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas Tuul »

Just täpselt nii, ma olen ka seda teed läinud, et kõik mis vähegi võimalik teen ise ära.
Arxs
Fitting 38"

Postitus Postitas Arxs »

ibra kirjutas:Kui sa teadsid,et paak maha ja pump vaja remontida ,siis sa oleksid pidanud ikka ise paagi tühjaks lüpsma.Pärast kaklust rusikatega ei vehita.Eks teine kord oled targem,kui oled.
HAHAHAHAHAHAH, loenda nüüd ühe käe sõrmedel üles, kui paljud pumpavad enne auto remondi viimist(mis on seotud/ei pruugi olla küttega)paagist kütte välja pumpavad. Korralik käsipump maksab juba hea raha ja ega kanistrid ennast ka tasuta kohale veereta + aeg ja see mõnus hais, mis külge jääb. Rääkimata veel õnnetusest, a´la midagi läheb maha. Kui sa selline õlihammas oled, siis anna minna, aga ära teiste kallal kaaguta.
Ma ei jää kinni, ma lihtsalt kaotan pidamise ja jään seisma.
Honda TRX680
mämm mämm 650 XMR
Kasutaja avatar
laqkaraza
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas laqkaraza »

see on põhjus miks ma proovin viia auto alati ühe ja sama tegelase juurde oma muredega

siiani pole pidanud pettuma.
Pilt
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

Arxs kirjutas:
HAHAHAHAHAHAH, loenda nüüd ühe käe sõrmedel üles, kui paljud pumpavad enne auto remondi viimist(mis on seotud/ei pruugi olla küttega)paagist kütte välja pumpavad. Korralik käsipump maksab juba hea raha ja ega kanistrid ennast ka tasuta kohale veereta + aeg ja see mõnus hais, mis külge jääb. Rääkimata veel õnnetusest, a´la midagi läheb maha. Kui sa selline õlihammas oled, siis anna minna, aga ära teiste kallal kaaguta.
Ma vaatan ,et sa oled samasugune valge kinda mees,kel võti ei taha käes püsida ja pärast on nutt lahti,kui tilk kütet on ära kadunud.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
Vasta

Mine “Varastatud/Kaotatud/Leitud”