Nostalgianurgake-Minu esimene ja viimane krooniost

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Nostalgianurgake-Minu esimene ja viimane krooniost

Postitus Postitas Landy »

Teen siis otsa lahti.
Esimene ost oli peale rahareformi maal Viinistus toidupoes piim, leib ja sai.
Mäletan, et kui tavapäraselt ootas rahvas tunde, millal kaubaauto tuleb, siis nüüd oli kaup ammu kohal, kuid raha tuli kahe eraldi masinaga. Esmalt paberraha ja siis tund hiljem sendid. Alles sii sai poe lahti teha.

Naljaks oli toona vaadata valuutaleti kupu, mis olid ühest küljest kohe vabalt saadaval, kuid toona 10EEK maksnud Sprite purk oli üsna utoopilise hinnga. (Vahetada sai kuni 150 EEK)

Mäletan järgmisel päeval külas kuulujutte, et keegi olla Loksal meremeeste käes näinud 500 krooniseid rahatähti. Oma esimest 500 kroonist sain käes hoida üle aasta aja hiljem.

Viimaseks sularaha krooni ostuks oli eile juhuse tahtel burks Räägupesast ;-)
Nüüd sularaha enamuses otsas ja peenraha rändab juba varem kogutu juurde hoiupõrdsasse tulevastele lastele ja lastelastele mängimiseks.
Viimati muutis Landy, N Dets 30, 2010 10:25 pm, muudetud 1 kord kokku.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
Pomo
Rock Crawler

Postitus Postitas Pomo »

ostsin oma UAZile täna pruugitud rehvid ja saha :P
esimeste kroonide eest ostsin pudeli viina.
teex yhe zuicu
virgo
True Off Roader!

Postitus Postitas virgo »

Esimesed kroonid sai omal ajal krt teab kus sõpradega kokku pandud ja päev peale kroonivahetust 21 EEK-i eest putkast ca 7 peale longero ostetud. Oma viimased kroonid viin vabatahtlikult ja vahetan Jack Danielsi ja terve hoovitäie autode paakide täitmise vastu.
PS. Euro stardipaketi olen ka pühade mõnituste saatel kadakate vahele paksu tuhakihi alla paekivile puhkama pannud....noor nimene ja juba kolmas rahaühik....Elämä on laiffia nagu ütles Nykäsen Matti.
Positiivsust,palju lund ja suuri mootoreid Teile kõigile.
Nostalgiahoos Virgo.
Mudas alates 2003.
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

virgo kirjutas:....noor nimene ja juba kolmas rahaühik...
Ma kardan et siin tuleb sul varsti ka neljas vastu võtta.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
Kasutaja avatar
LauriJ
True Off Roader!

Postitus Postitas LauriJ »

Kuna ma veel nii tattnokk olen, siis mina rublasi kroonideks ei vahetanud. Küll aga mäletan, kuidas ma esimese krooni teenisin. Meil oli kodus hunnik piimapudeleid ja neid sai 20 (või 10ne) kaupa taarasse viidud ja ühe krooniga koju tagasi tuldud. Bisnesmän missugune :) . Millele ma kulutasin selle, enam ei mäleta aga kindel on see, et kohe ma seda raha laiaks ei löönud vaid käisin ikka mitu korda taarat viimas ja kogusin raha.
Viimaste kroonide eest ostsin täna sõbrale jõusaali pileti :D Nüüd kõik paberraha otsas ja ainult eurod jäänud rahakotti.
Kasutaja avatar
inseneer
Legod Varuosadest

Postitus Postitas inseneer »

Mäletan täpselt, et kroonivahetuse päeval sain 32.- EEKu. Rohkem rutsi lihtsalt polnd. Esimene ost krooni eest oli Tallinna vanalinna miskises baaris kino Oktoober lähedal. Ostsin viinakoksi, viin apelsinimahlaga 2.- EEKu. Nii selgelt veel meeles. Hommikul oli veel 10.- krooni taskus.

Mida ostan viimaste kroonide eest nüüd? Küllap midagi ilusat, eks paistab veel...
I. Nikker, rikutud alates 2001 +372534O8157
http://imedepold.ee/
Kasutaja avatar
Bill
Rock Crawler

Postitus Postitas Bill »

Esimeste kroonide eest sai ostetud Pirita jaanitulel õlled.0,33 L õlu maksis 2 krooni ja 0,5 oli 3 krooni.Eks proovib siis uue rahaga samamoodi talitada, et traditsioone mitte muuta.Panka peab vist ka ikka minema, mingil imelikul põhjusel 3000 EEK-i sularaha vedeleb sahtlis...
Kasutaja avatar
Alex
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas Alex »

Esimene krooniost oli hamburger 1.60-nd maksis, viimased sularaha kroonid lähevad homme annetuskasti koos müntidega :)
Esimene jaanipäev sai viiekesi peetud 24 krooniga(koos söökide-jookidega)...sama koguse eurode eest saab vist peaparanduse...kahele :oops:
KVF 750...Jõhker Jõud , Uaz 3962 Sanitarka Viis null123 kuus seitse
Kasutaja avatar
Kuzmitz
Fitting 38"

Postitus Postitas Kuzmitz »

Minu esimesed kroonid kulusid ära Rakveres tol ajal toimunud Wesenbergrockil :-). Eks nad ikka õlle peale kulunud... Viimased käesolevad kroonid on veel laiaks löömata.
Ka kõige kehvem saabas jätab lumele jälje...
honkomees
True Off Roader!

Re: Nostalginurgake-Minu esimene ja viimane krooniost

Postitus Postitas honkomees »

Landy kirjutas:...Nüüd sularaha enamuses otsas ...
küll saad veel, usu mind et ikka pole kaupmehel sulle öirosid tagasi anda ja annab nende kahe nädali jooksul kroone :lol:

Ise mäletan väega hästi kroonivahetust, aga millele kulutasin esimesed kroonid??? Ühe, kahe ja viiekroonise panin tuttuutena sahtlisse rahakoti vahele ja seal nad seisavad siiani, ülejäänuid sai ikka kaua hoitud ja näppude vahel veeretatud, na kallis oli kõik.
Praegu aga seisab tuhatkond kronu sulas taskus ja ootab homset, lähen siis peale tööd linna lastele külla ja eks jõuab veel kulutada ...
paanikaks pole põhjust, seltsimehed!
Kasutaja avatar
rt23
True Off Roader!

Postitus Postitas rt23 »

Esimene eesti raha oli 5-e kroonine ja kulutasin jäätise peale. Viimased rahakoti vahel olevad peenraha tähed kulutan ilmselt õlle ostuks.
Asukoht viljandimaa Suslepa. Tel 53365288 - Toomas
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

No on alles inimestel mälu. :lol:
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
Kasutaja avatar
ubin
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas ubin »

Kuzmitz kirjutas:Minu esimesed kroonid kulusid ära Rakveres tol ajal toimunud Wesenbergrockil :-). Eks nad ikka õlle peale kulunud... Viimased käesolevad kroonid on veel laiaks löömata.
:D Minu esimesed 15 krooni kulusid ka seal, selle eest sain 3L lahtist õlut. Olin siis veel alaealine :lol:
Viimased kroonid veel kulutamata.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Re: Nostalginurgake-Minu esimene ja viimane krooniost

Postitus Postitas Landy »

honkomees kirjutas:
Landy kirjutas:...Nüüd sularaha enamuses otsas ...
küll saad veel, usu mind et ikka pole kaupmehel sulle öirosid tagasi anda ja annab nende kahe nädali jooksul kroone :lol:
Kui aus olla, siis pole ka Eurosid. Sularaha sulas detsemsbris lihtslt ära. ;-(
Kui lõpuni aus olla, siis päris esimese enda meele järgi ostu tegin ka küla jaanitulel kuhu minekuks vanemad 2 (KAKS) krooni laristamisekskaasa andsid. ;-). Ära kulutasin 50 senti, sest ostsin 2 tuutu täit kuivatatud pepsi tinti. Sellised mälestused siis.
P.S.
Kurb on see, et enne rahavahetust kõrvalepandud vene rublade komplet on vahepeal kaduma läinud. Peenraha leidsin just hiljuti üles seoses elukorralduslike muudatuste ja suurkoristusega.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

Kuna ruts vahetus krooniks ikka väga õigel ajal, siis nagu ka paljudel eelkõnelejatel, läks esimene EEK jaaniõhtu võludele - õlu+burks+shaslõkk :D (summat küll ei mäleta, ega ta väga üle 30.- polnud ilmselt, kes siis raisata raatsis :lol: )...viimased sulakroonid alles ja aega küll nende konverteerimistega 8)
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”