Grand Cherokee lumes läbivaks

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

indur
Off Roader Wannabe

Grand Cherokee lumes läbivaks

Postitus Postitas indur »

Tere

Kuna kolisin kohta, kus viimast kilomeetrit teed lükatakse talvel lahti siis, kui midagi muud enam lükata pole, siis ostsin enne talve tulekut Grand Cherokee '95 4.0 Limited (peaks olema ZJ), et ei peaks nii pikalt enam lumevangis istuma.
Paraku olen juba paar korda mitte väga paksu lume sisse kinni jäänud, seda küll mitte väga tõsiselt. Natuke labidat ja väljas.
Ma nüüd ei arvagi, et see auto peaks IGAST lumekogusest läbi sõitma, aga tahaks võtta maksimumi, samas seda autot mitte väga monstrumiks ehitamata.
Viimane kord kui rattad käisid ringi ja auto oli paigal lumesees, siis juhiuksest välja vaadates ei käinud ringi kumbki vasakpolsetest ratastest. Taga peaks küll olema LSD, aga ju siis on temaga nagu on.
Nüüd tahakski teie abi, et välja mõelda mida peaks tegema, et parandada lumes läbivust. Esimene neliveoline auto, niiet loll kui lammas. Võistlustele kunagi minna ei plaani, mudas mütata ei kavatse. Heal juhul suvel metsa seenele või männiku karjääri väiksele piknikuringile :)

Ise mõtlesin järgnevat:
- 2-3 tolli kõrgemaks
- olemasolev 249 vahekast -> 242 kastiga (kui õnnestub hankida).
- taha diffrisse kas Lockright või mingi manuaalselt lülitatav
Selle tulemusel saaks vähemalt 3 ratast neljast vedavaks. Või kas peaks esisilla lukustamisele ka mõtlema, kui palju mõjutab üldse lumes esisilla lukustamine?
Veel küsimus selle '95 aasta 249 kasti kohta. Ma saan aru, et selle viskosidurit LOW reziimis ei lukustatagi (lukustatakse alates '96 mudelitel). Ma olen küll otsinud, aga pole selle kasti tööpõhimõttest täpselt aru saanud, viskosidur lukustatakse sõidu ainult siis, kui esi- ja tagasilla vahel erinev kiirus? Kui nii, kas siis ikkagi on sillad ühendatud läbi keskdiffri? Kas sellisel juhul seda viskosidurit kuidagi jäädavalt kokku ühendada ei saaks, et olekski püsiv nelivedu?
Kui 242 kasti ei õnnestu saada, siis kas minu soove silmas pidades ajaks ka 231 kast ka asja ära?

Tänud ette.
virgo
True Off Roader!

Postitus Postitas virgo »

231 on pidevalt lukus neliveoga, metsas hea aga maanteel mitte nii hea.
Pigem ikka siiski 242.
Tagumise LSD peaks ennem üle piiluma kui lockrighti soetama kipud.
Ette esimese hooga lukku ei soovitaks.
Kõige mõistlikum ilmselt esimese hooga väike tõste ja suts suurem rehv + tagasilla lukk tööle saada.

Parimat.
Virgo
Mudas alates 2003.
Kasutaja avatar
vanapagan
Fitting 38"

Re: Grand Cherokee lumes läbivaks

Postitus Postitas vanapagan »

indur kirjutas: Viimane kord kui rattad käisid ringi ja auto oli paigal lumesees, siis juhiuksest välja vaadates ei käinud ringi kumbki vasakpolsetest ratastest.
Äkki oli viga sõiduvõtetes.
Vajutad väheke pidurit ja samalajal parajalt gaasi ja käivadki kõik korraga ringi.
indur
Off Roader Wannabe

vanapagan kirjutas:
indur kirjutas: Viimane kord kui rattad käisid ringi ja auto oli paigal lumesees, siis juhiuksest välja vaadates ei käinud ringi kumbki vasakpolsetest ratastest.
Vajutad väheke pidurit ja samalajal parajalt gaasi ja käivadki kõik korraga ringi.
Kindlasti ei olnud sõiduvõtted eeskujulikud :)
Selge, nüüd targem.
Heigo
Rookie

Postitus Postitas Heigo »

Loodan, et teemaalgataja ei pahanda risustamise pärast aga mul suhteliselt sarnane küsimus. Kui kõrgele saab/annab ZJ grandi tõsta, kui sooviks säilitada avalikel teedel liikumise võimalust? Nagu ma aru olen saanud siis alates mingist tõstest tuleb hakata tegema juba väga tõsiseid ümberehitusi. Kusmaal see piir jookseb?
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

vanapagan kirjutas:
Vaese mehe difrilukk :thumb:
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

Heigo kirjutas:Loodan, et teemaalgataja ei pahanda risustamise pärast aga mul suhteliselt sarnane küsimus. Kui kõrgele saab/annab ZJ grandi tõsta, kui sooviks säilitada avalikel teedel liikumise võimalust? Nagu ma aru olen saanud siis alates mingist tõstest tuleb hakata tegema juba väga tõsiseid ümberehitusi. Kusmaal see piir jookseb?
Asi pole niivõrd masina tõste piiris, ok ~12-15 cm on piir tavalisele silla kinnitusele, kui selles kuidas sa pärast avalikult liigelda saad.
indur
Off Roader Wannabe

yanekk kirjutas:
Heigo kirjutas:Loodan, et teemaalgataja ei pahanda risustamise pärast aga mul suhteliselt sarnane küsimus. Kui kõrgele saab/annab ZJ grandi tõsta, kui sooviks säilitada avalikel teedel liikumise võimalust? Nagu ma aru olen saanud siis alates mingist tõstest tuleb hakata tegema juba väga tõsiseid ümberehitusi. Kusmaal see piir jookseb?
Asi pole niivõrd masina tõste piiris, ok ~12-15 cm on piir tavalisele silla kinnitusele, kui selles kuidas sa pärast avalikult liigelda saad.
Kas selline 3" on veel suht-koht OK ametlikuks tänavaliikluseks?
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

indur kirjutas:
yanekk kirjutas:
Kas selline 3" on veel suht-koht OK ametlikuks tänavaliikluseks?
Oleneb kus kandis liikled aga hetkeseisuga vähe kahtlane üritus.
Minu endine nägi lõpuks selline välja.

Pilt
Kasutaja avatar
tfr
Suhtuge Austusega - Vana Kala
Kontakt:

Postitus Postitas tfr »

See on ainult 3" tõstega?

Kurat, see näeb nii ilus välja, et viiks koju ja teeks talle magusat magusat armastust. :oops:
'03 TrailBlazer
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

tfr kirjutas:See on ainult 3" tõstega?

Kurat, see näeb nii ilus välja, et viiks koju ja teeks talle magusat magusat armastust. :oops:
No tegelikult oli vist lõpuks juba rohkem aga kes seda enam täpselt mäletab.
Ja nädal enne müümist arvas üks metsanurk sama, et teeks masinale kalli kalli ja võttis osa kunde poolset külge kaasa.
Krooniline
Rock Crawler

Postitus Postitas Krooniline »

Taga ots kuramuse kerge ja talveks veel pagasnikuse mõned tsemendikotid :D
indur
Off Roader Wannabe

Järgmine talv küll veel kaugel, aga ongi suvel aega nokitseda ja mõelda. Niiet elustaks selle vana teema.
Kui mul on taga ('95 Grand) dana 35 LSD'ga ja tahaks sinna mingit automaatset lukku (a'la Lockright) saada, siis ma peaks selle LSD sealt alustuseks ära vahetama tavalise diffri vastu?
Kasutaja avatar
coeng
Fitting 38"

Postitus Postitas coeng »

Jälgin huviga teemat, omal ka talvel lumega väljasaamisel probleemid. Kas ei peaks mõtlema ka karterikaitsele ? Tuisuvaalude vastu ?
Jeep Commander 3.0 crd 2007
Jeep Grand Cherokee 4.0 1993
Kasutaja avatar
Bullrider
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas Bullrider »

Muide, kes proovind, kui suur rehv ilma igasuguse tõstetta WJ ile alla mahub, ilma, et hakkaks plastikut või tiivaääri kaasa rebima? Kas on mingi vahe, ZJ le läks 31" veel valutult alla... Ja kas 15" velg istub WJ-le, support tundub pirakam olevat kui vanematel grandidel?
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”