Aafrikasse 2007

Koht, kus saab arutada 4x4 teemadel, leppida kokku aegu, sõitude kohti ja muidu informatiivne koht / Information about different 4x4 events, safaries and adventures in Estonia and abroad.

Moderaator: Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Aafrikasse 2007

Postitus Postitas Landy »

EORK Foorumis jutuks olnud Aafrika ekspeditsiooni plaanid
---------------------------------------------------------------------

Esm Mai 29, 2006 - Suur

Euroopa on tänaseks läbi sõidetud,mina olen autoga Eestist startides käinud Euroopa kõige põhjapoolsemas(saarel) ,kõige lõunapoolsemas (saarel),idapoolsemas ja läänepoolsemas tipus,samuti on lääne euroopale ring piki rannikut peale tehtud ja muu Euroopa risti rästi läbi sõidetud.Vähem,kui kuu aja pärast saab Peipsile kah ring peale tehtud,siis on Nuustakul kah käidud.Seega on aeg järgmine manner käsile võtta. Plaanis on minna 2007.a. jaanuari teises pooles Aafrikasse.
Sõit kestab poolteist-kaks kuud ja mõttes on läbida Aafrika põhjast lõunasse piki idarannikut.Praeguse kaardimaterjali ja info põhjal on marshruut järgmine:Autoga Prantsusmaale Marseilleisse,sealt laevaga Tuneesiasse,Tuneesiast Liibüasse.Liibüast läbi Sahara Sudaani.(alternatiivina Liibüast Egiptusesse ja sealt Sudaani) Edasi Keenia,Tansaania (seal tuleb ära käia Victoria ja Tanganjika järvede ääres),Mosambiik ja LAV. Igas autos on plaanitud 2-4 inimest.Minnakse "originaalklassi" maasturitega,mis peavad võimaldama mugavat ja kiiret sõitu asfaldil ja samas olema piisavalt hea läbivusega,et liivas mitte hätta jääda (kusagil kesk ja lõuna Aafrikas võibolla leiame mõne soo kah.) Soovitav 32 - 33 " jämedama mustriga kumm,snorkel,vints.Autodel peab olema diiselmootor ja kaasas kütusevaru vähemalt 1000 km läbimiseks rasketes tingimustes.Soovitavalt võiksid istmed alla käia nii,et kaks inimest mahuks autosse magama.Kui autos on üle kahe inimese,peaks katusel olema telk,kus ülejäänud magada saavad.
Lõuna Aafrika vabariigis(seal on olemas tuttavad inimesed) laaditakse autod konteinerisse ja saadetakse Eesti poole tagasi.Ise istume lennukisse ja lendame koju.Praegu on meil kindlaid minejaid kaks tiimi:mina ja veel kaks inimest minu LandCruiseriga ja Benno Hiluxiga.
Maksimaalne osalevate autode arv on 5(suurema kolonniga läheb väga keerukaks opereerida) ,seega võib soovi korral liituda veel kuni 3 autot.
Soovijatel võtta ühendust suur@uninet.ee või 5054573

Esm Mai 29, 2006 - Landy

Veel üks seltskond, kes tuleval aastal nina Aafrika poole pööramas:
http://www.4x4.ee/forum/viewtopic.php?t ... ht=aafrika
http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=15784
http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=5056

Varasemad kogemused:
http://www.4x4offroad.ee/foorum/viewtopic.php?t=1659
http://trip.ee/node/10956
http://www.4x4offroad.ee/foorum/viewtopic.php?t=2204

Esm Mai 29, 2006 - Suur

Kiirelt käis!
Üks autokoht on juba reserveeritud,jäänud on max.kaks kohta.
Tervitused potensiaalsetele kambajõmmidele UAZiga!

Esm Mai 29, 2006 - svenson

Aga kuidas lood Sudaani läbimisega on? Kas auto standartvarustusse peaks lisama ka mõned AK-47'd? Smile

Esm Mai 29, 2006 - Suur

Üldiselt need inimesed,kes minu autos kaasa sõidavad on käinud kogu maailma läbi ja sealhulgas pool Aafrikat autoga.Nende arvamus oli,et ega Sudaan hullem pole ,kui kõik ülejäänud Aafrika riigid.Surma võib igalpool saada,sellega peab Aafrikas arvestama.Kuid kui tuletame meelde 2004 Ladoga võistlust - 3 surmasaanut ja lisaks lätlaste auto meie ees järve põhja kadumas - siis on selliste momentide võimalus igal veidigi ekstreemsemal välissõidul.
Mis puutub sellesse,kas AK 47 või AK74,(mina eelistaksin AKSU74,olen sellega rohkem harjunud), siis kaasavõetava varustuse täpsustame omavahel.Wink

Esm Mai 29, 2006 - tfr

Rebaseonu on hamba verele ajanud? Smile
http://www.rebaseonu.net/go/aafrika/

Esm Mai 29, 2006 - svenson

Jah eksid Smile UAZi teamil tekkis plaan algselt mingi 6-7 aastat tagasi. UAZ ise on ka juba tükk aega tagasi muretsetud, nüüd lõpuks on ka vajalikud ettevalmistustööd alanud.

Esm Mai 29, 2006 - rommi

Suur kirjutas:
Autodel peab olema diiselmootor ja kaasas kütusevaru vähemalt 1000 km läbimiseks rasketes tingimustes.Soovitavalt võiksid istmed alla käia nii,et kaks inimest mahuks autosse magama.

Lihtsalt huvist küsin miks "peab" nimelt diiselmootor olema. Ma saan küll aru selle mõningatest eelistest aga korralik bensiinimootor peaks ju samuti asja ära ajama.

rommi

Esm Mai 29, 2006 - tfr

rommi kirjutas:
Lihtsalt huvist küsin miks "peab" nimelt diiselmootor olema. Ma saan küll aru selle mõningatest eelistest aga korralik bensiinimootor peaks ju samuti asja ära ajama.

Sedasama eelviidatud Rebaseonu blogi lugedes on jäänud mulje, et diislit saab Aafrikas tanklast igal juhul, bensiini olemasolu on rohkem loterii.

Teis Mai 30, 2006 - Suur

tfr kirjutas:

Sedasama eelviidatud Rebaseonu blogi lugedes on jäänud mulje, et diislit saab Aafrikas tanklast igal juhul, bensiini olemasolu on rohkem loterii.

Jep,see on üks asi ja teine asi on see,et kui me hakkame ühtedele autodele diislit otsima ja seejärel eraldi teistele bensiini,siis ei piisa mei kahest kuust kuidagi.Siis veel see,et kui näiteks bensuauto paaki augu saab (mida on muuseas ekspeditsioonidel tihti juhtunud - ka meil Siberis)siis ei saa teised autod talle osa oma kütust loovutada jne.Ühesõnaga igal juhul peavad ekspeditsioonli kõik autod sama kütusega olema.

Teis Mai 30, 2006 - Suur

Praeguseks on ühe koha reserveerinud veel üks inimene Defender 110-ga (pärast Ladogat räägib täpsemalt) ja Svenssonil pidi ka veel üks potensiaalne auto olema seega on meil hetkel maksimaalselt 5 autot juba koos :
Mina - LandCruiser 90
Benno- Hilux
Svensson -UAZ
Svenssoni tuttav - ?
Uus liituja - Defender 110.
Samas pole kõik veel kaugeltki selge kuna Svenssoni tuttavalt pole vist veel kindlat jah sõna saadud.
Lisaks hüppasid minu autos kaasa reisima pidanud sommid alt ära (üllatus,üllatus!),seetõttu võib juhtuda,et meie tõmbame ennast ühe auto peale kokku,siis jääb üks autokoht veel vabaks.Meie asjad sõltuvad hetkel Marguse ja Lemo otsusest - ku nad mõlemad kaasa tulevad siis lähme kahe autoga,muudel juhtudel ilmselt ühega.

Teis Mai 30, 2006 - tom73

Aleks, sul võetakse niiviisi veel Eesti kodakonsus käest ,kuna sa viibid enamuse ajast välismaal ,,ekspeditsioonidel" ja kindlasti jõuavad,, nad" ka varem või hiljem teemat arutades selleni, et kõige selle elluviimiseks oled sa veel keskpanga tühjaks teinud Very Happy Wink aga selle nimel paneks ka mina panga kõrvadele- pean ainult veel välja valima millise? Laughing

Nelj Juun 01, 2006 - Suur

Jäta nüüd!
Milleks pank?
Reisil olles hoiab hoopis kokku.
Mõtle ise - kodus kiman ma seoses tööga üksi oma autos kuni 300 km päevas.Reisil on meid maksmas 3-4 inimest/auto ja läbisõit keskmiselt 600 km päevas.Sealt hoian juba hulga kokku.Siis on Aafrikas kütus märgatavalt odavam,kui meil - seega veel suurem kokkuhoid.Magame ja elame autos - seega on kodune elektri ja vee kulu tunduvalt väiksem,aga autos või telgis magamine ei maksa midagi.Siis söök - reisil pistad mõne kuiviku ja konservi või püüad kala ,ning ongi kõht täis - ei mingit peenet sööki ja toidu nautimist nagu kodus.Liiati pidi aafrikas ka söök odavam olema.Telefoniga lobisemist kah ei ole - jälle mitu tuhat kuus kokkuhoidu.Ja mõtle, iga inimene autos hoiab samavõrd kokku,nii et ühe auto kohta on ülejääv raha ikka väga suur!
Nii et reisilt tuleme tagasi hoopis rikkamana,kui sinna minnes.
Noh,okei,kui otsustame autod laevaga tagasi saata,siis kulub kokkuhoitud raha sinna peale,aga ega vaesemana me tagasi küll ei tule.

Nelj Juun 01, 2006 - tom73

Very Happy Väga hea! Tundub ,et oletegi leiutanud igiliikuri Smile

Laup Juun 03, 2006 - Suur

Murran siin ise pead marshruudi üle.
Praegu on mulle hakanud tunduma,et Sudaan ei ole eriti hea mõte (viimane
rahvusvaheline uudis oli,et Sudaan on kuulutatud 2006 a. maailma kõige
ebastabiilsemaks riigiks).Sudaanist ida poolt vist ka mööda ei saa (Tšaad ja
Kongo ei ole väga sõbralikud ja teid seal Kesk-Aafrika soodes kah vaevalt et
leiab)
Seega mõtlesin,et põrutaks Kreekast laevaga Egiptusesse (kui seal ikka
laevu liigub) ja sealt Siinai poolsaarele.Edasi tekib muidugi probleem,sest
ma ei ole kindel,kas üle Al -Agabahi lahe laevaga otse Saudi Araabiasse
saab.Kui ei saa,siis tuleb läbi Iisraeli ja Jordaania minna ja sel juhul
oleks üldse otsem hoopis Türgist Küprosele ja sealt laevaga Haifasse ning
võtta Iisrael ja Jordaania suuremas ulatuses ette.Sealt juba edasi Saudi
Araabiassening lõpuks Jeemenisse.Jeemenis tekib muidugi jälle küsimus,kas
sealt laevaga Djiboutisse või Eritreasse saab?Mul ei ole väga suurt usku
sealsesse praamiliiklusesse.
Kui aga sealt üle saab,siis edasi peaks juba lihtsam olema -
Etioopia,Keenia,Tansaania,Mosambiik ja LAV.

Esm Juun 05, 2006 - svenson

Ma vist mainisin ka sulle, et oleks mõtekas kaaluda läbi saudi sõitmist, tegemist oleks enamvähem tasuta sõiduga kah, arvestades sealseid kütuse hindasid. Probleeme võib tulla saudi viisaga ehk... aga foorumites ütlevad, ikka saab üle mere kindlasti.

Tsiteerin::

it was very easy to get by dhow from djibouti to yemen!!
a visa for oman you get in 1 hour in sanaa!!
on the way from yemen to oaman you need a permit, you get it free in sanaa at touristpolice!!
on the way to oman is plenty petrol, water and food available!!

siin päris mitu sellekohast teemat:
http://www.horizonsunlimited.com/hubb/middle-east/

Esm Juun 05, 2006 - Landy

Kas teie seltskonnast oleks kellegi viitsimist ka mõnele ajakirjandusväljaandel koostööd teha? Näiteks reisikirja vahendada?

Esm Juun 05, 2006 - Suur

svenson kirjutas:
Ma vist mainisin ka sulle, et oleks mõtekas kaaluda läbi saudi sõitmist, tegemist oleks enamvähem tasuta sõiduga kah, arvestades sealseid kütuse hindasid. Probleeme võib tulla saudi viisaga ehk... aga foorumites ütlevad, ikka saab üle mere kindlasti.

Noneh,sinu jutu peale ma hakkasingi seda varianti mõtlema!
Kuidas muuseas selle Egiptuse(siinai poolsaare) ja saudi vahelise lahega on,kas sealt kah otse laevaga üle saab? Selle kohta ka mingit infi foorumistes oled näinud?

Esm Juun 05, 2006 - svenson

Suur kirjutas:
Kuidas muuseas selle Egiptuse(siinai poolsaare) ja saudi vahelise lahega on,kas sealt kah otse laevaga üle saab? Selle kohta ka mingit infi foorumistes oled näinud?

Miskipärast paljud valivad selle tee: Türgi-Iraan-(ühendemiraadid)-Oman-Jeemen -> kuhu iganes
Türgi-Süüria-Jordaania -> kuhu iganes

Üldse oleks vist hea kui saaks Egitptuse vahele jätta kuidagi, vähemalt autoga reisides. Ja tundub, et peaks poest stock seades auto üldse ostma, mitte, et ma kahtleks oma kätetöös, vaid kuidagi hirmu ajab peale mõte UAZiga läbi iraani jeemenisse sõita... Rolling Eyes kurat seal võib ju kõike juhtuda.

Mina valiks Türgist laevaga Iisreali ja sealt mööda saudit jeemeni, muidugi kui saudi viisa saab. Kellegil Saudi-Araabias tuttavaid on? Kutsega saab viisa lihtsalt, transiitviisat antakse vist 72h ainult, aga sellest peaks piisama.

edit: mu versioon ka visuaalselt juude:
Pilt

Esm Juun 05, 2006 - Landy

Palju kasuliku infot:
http://www.vm.ee/est/kat_443/
Olles konsulteerinud oma isaga, kes välisministeeriumis tööl, siis anti soe soovitus see piirkond vahele jätta. Tegu polevat enam mitte ekstreespordiga, vai konreetselt eluga riskimisega. Risk , et seal sinuga midagi juhtub on üle 50%.
Suureg sai sel teemal ka pikemalt räägitud.

Reede Juun 09, 2006 - Suur

Nagu Landy juba ütles,tuli tema kaudu välisminist soe soovitus Jeemen vahele jätta.Olen pikemalt suhelnud ka Rebaseonuga ja temagi soovitas idaranniku vahele jätta.Kuna aga läänerannik on liiga sõidetud hakkab mulle tunduma hea valikuna keskelt läbi minek - Liibüa,Tšaad,Kesk-Aafrika Vabariik,Kongo DV,Sambia ,Zimbabwe,LAV.
Rebaseonu käest on ka lubadus pärast tagasitulekut meile oma kaardimaterjal maha ärida (tal on enam-vähem kogu Aafrika olemas) ja eks mõned kogemused saame loodetavasti kah tema jutust.
Järgmisel nädalal on Ladoga inimesed tagasi ja siis peame kohe kõigi soovijatega esimese koosoleku tegama - on kiireid asju ,mis kohe tuleb ära tellida,nagu näiteks kaitsepookimised.Siis peame maršruudi enda jaoks paika panema ja sellega välisminis ära käima,sealt antakse konkreetsed soovitused.Seejärel tuleb viisasid ning muid lubasid ajama hakata.Teen ettepaneku kohtuda kolmapäeva pealelõunal.Koha täpsustan.
Kõigil Aafrika reisil osaleda soovijatel(ka neil,kes on juba helistanud) palun saata oma telefoninumber ja nimi minu meili peale (vähemalt üks esindaja igast autost!) suur@uninet.ee

Reede Juun 09, 2006 - Landy

Suur kirjutas:
Nagu Landy juba ütles,tuli tema kaudu välisminist soe soovitus Jeemen vahele jätta.Olen pikemalt suhelnud ka Rebaseonuga ja temagi soovitas idaranniku vahele jätta.Kuna aga läänerannik on liiga sõidetud hakkab mulle tunduma hea valikuna keskelt läbi minek - Liibüa,Tšaad,Kesk-Aafrika Vabariik,Kongo DV,Sambia ,Zimbabwe,LAV.

Idaranniku idee maha matmine on hetke poliitilis-sõjalist olukorda arvestades sõna otseses eluterve otsus.

Uuest trassits on keskmisest kõrgema riskigrupiga vast vaid Liibüa ja Tšaad.
Mõningast kasuliku infot leiab kindlasti ka:
http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/

Laup Juun 17, 2006 - Ahto

Sellel pildiga marsruudil laheb tee labi Somaalia -- olete te kindlad, et tahate sinna minna? Tegu on arvatavasti k6ige hullema kohaga Aafrikas (juba mitu aastat), kus pool maad on suvaliste bandede kaes ja konkreetselt s6da kaib. Laughing

Rebaseonu

Püh Sept 03, 2006 - Suur

Olukord Siberis veedetud aja jooksul kujunenud selliseks,et Aafrika tuuri peab minu poolt vähemalt aastakeseks edasi lükkama.
Ilmselt ei kujune see probleemiks,sest enamus entusiaste on niikuinii juba ammu kuhugi kadunud.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Vasta

Mine “4x4 üritused / 4x4 events”