Pajero keskdiffri tuli vilgub

Moderaatorid: Maasturid, Moderators

Vasta
ttambett
Fitting 38"
Kontakt:

Pajero keskdiffri tuli vilgub

Postitus Postitas ttambett »

Kas keegi oskab öelda mida tähendab kui sõidu ajal hakkab keskdiffri tuli vilkuma. Sildade märgu tuled kustuvad ära. Kui auto natuke seisab siis alguses on kõik normis ja mingi aeg hakkab jälle kesk diffri tuli vilkuma.
Tegemist 2001 a. isendiga.
Kasutaja avatar
v2ikevenna
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas v2ikevenna »

Juba vana teema aga tõstaks üles.

Minu 2006 a. Pajero hakkas sama asja tegema. Auto kasutusjuhendist raalisin välja, et sellisel juhul tegemist probleemiga vahekastis ja probleemi lahendamiseks tuleks korra mootor seisma jätta ja uuesti käivitada. Kui probleem ei lahene, siis tuleks auto teenindusse viia.

Tegingi siis nii nagu juhend ütles - jäin tee äärde seisma ja lülitasin mootori välja. Uuesti käivitades aga selgus, et sõidu pealt olid akud nii tühjaks jäänud, et starter ei jaksanud ennast üldse liigutada. Süütevõtit keerates hakkasid salongis ka kõik releed naljakalt plõgisema.
PSV
ilus päev elamiseks

Postitus Postitas PSV »

http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=10757 minu vana teema. Rohkem probleem välja ei ilmunud ja teeninduses viga ei näidanud.
ttambett
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas ttambett »

Aku tühjenemist võib põhjustada kehva ühendus aku klemmides.
Keskdiffri tule vilkumine võib tulla halvast kontaktist. Agr-i mehed pesid mingid kontaktid puhtaks ja asi hakkas toimima.
Kasutaja avatar
v2ikevenna
Got ARB and Nitrous?

Akude kehva ühenduse julgen välistada. Samuti julgen välistada ka selle, et akud on pekkis.

Lisaks eelnevale lugu nüüd selline, et oli vaja autot liigutada. Peale akude laadimist käivitus normaalselt, samuti testriga mõõtes tundus autol laadimisvool olemas olevat. Autol jõud nüüd täiesti kadunud, 4x4 toimib küll kenasti, kuid töötamast on lakanud helisüsteem, sigarisüütajad, kesklukk, külglibisemise vastane seade jne. Ei oskagi öelda, kas auto püüab säästa energiat akude laadimiseks või on tegu mingi avariisüsteemi rakendusega.

Kuna rahakoti kergendamisest niikuinii pääsu ei ole, siis ei viici ka enam interneti avarustest probleemi põhjust/lahendust otsida :(
Kasutaja avatar
v2ikevenna
Got ARB and Nitrous?

Juhuks, kui kedagi peaks huvitama, siis probleemiks oli ABS aju, mis oli niiskust saanud ja vajas oksiidist puhastamist. Samuti sai üle kontrollitud külmjooted. Jõu kadumises oli süüdi osalt ka ülerõhuklapp, mis oli saasta täis.
Kasutaja avatar
differ
Fitting 38"

Postitus Postitas differ »

v2ikevenna kirjutas: Jõu kadumises oli süüdi osalt ka ülerõhuklapp, mis oli saasta täis.
Mis/kus see ülerõhuklapp on, saaks endal ka üle vaadata.
Mitsubishi Pajero Wagon GLS 2,8TD
Mitsubishi Galant GTZ 3,0
Kasutaja avatar
v2ikevenna
Got ARB and Nitrous?

Mulle jäi mulje, et see klapp asub kusagil mootori plastik-katte all, kõrvalistuja poolsel mootori tagumises (salongipoolsel) otsal.

Kuna see auto on minusuguse pässi kohta päris kallis, siis olen otsustanud seda mitte isiklikult oma kätega remontida - seepärast lasin autot targematel lahata. Remondi ajal autot vaatamas käisin, siis olid mootori plastikud maas ja õhuvõtt kuni turboni maha kakutud. Siis jäigi mulje, et see klapp asub seal kus kirjeldasin. Mehaanikust sain aru, et sellele klapile ligipääsemine mingi suurem raketiteadus ei ole.
igiliikur
Rock Crawler

Postitus Postitas igiliikur »

v2ikevenna kirjutas:Juhuks, kui kedagi peaks huvitama, siis probleemiks oli ABS aju, mis oli niiskust saanud ja vajas oksiidist puhastamist. Samuti sai üle kontrollitud külmjooted. Jõu kadumises oli süüdi osalt ka ülerõhuklapp, mis oli saasta täis.
Huvitav, tegelikult peaks probleemi lahenduse kirjutamise kohustuslikuks tegema :twisted: Teinekord viskad sõna otsingusse ja teema kohe olemas :idea: Teemaalgatajale minu poolt 5+
Exid:Frontera´95, Blazer´97,Ranger´03,Pajero´93,Galloper´98,Ranger´08, XC90´03
Hetkel Isuzu Trooper ja RX400h
Kasutaja avatar
laqkaraza
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas laqkaraza »

v2ikevenna kirjutas:Mulle jäi mulje, et see klapp asub kusagil mootori plastik-katte all, kõrvalistuja poolsel mootori tagumises (salongipoolsel) otsal.

Kuna see auto on minusuguse pässi kohta päris kallis, siis olen otsustanud seda mitte isiklikult oma kätega remontida - seepärast lasin autot targematel lahata. Remondi ajal autot vaatamas käisin, siis olid mootori plastikud maas ja õhuvõtt kuni turboni maha kakutud. Siis jäigi mulje, et see klapp asub seal kus kirjeldasin. Mehaanikust sain aru, et sellele klapile ligipääsemine mingi suurem raketiteadus ei ole.
Mina sain aru, et see klapp asubki kohe turbo küljes - piisava õhurõhu saavutamisel süsteemis avab see klapi ja laseb heitgaasid turbost mööda otse väljalaskesse, ning klapp oli kinnikiilunud avatud asendis ning kõik heitgaasid möödusid turbost ning sellepärast ei olnud autol jõudu ning lisaks veel ABS mis pidas vajalikuks autod sõiduajal pidurdada.

Koos kõigi õlide ja filtrite vahetamisega said vahetud tagumised piduklotsid, kuna need olid kulunud peaaegu metallini (esimesed olid suvelõpus juba vahetatud ning need ei ole veel lõpuni kulunud).

Ning kui kedagi huvitama peaks, siis sellised jamad ei ole odavad - töö, diagnostika + varuosad kokku läks maksma ca 12000 EEK (sellest ca 4500 EEK oli puhtalt elektroonikavigade otsime ja korda saamine) :(

Tundub palju, aga autoga on aastaaega sõidetud ja peale mootoriõli ja esiklotside vahetuse ei ole midagi temaga tehtud - nii et kilomeetri hind on ok.
Pilt
Vasta

Mine “Mitsubishi”