bensiinimootori diisli/õli peale ümberehitus

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

Vasta
antik
Fitting 38"

bensiinimootori diisli/õli peale ümberehitus

Postitus Postitas antik »

Vaatasin täna Dicsovery kanalil sellist saadet nagu Chop Shop ja imestasin sellist aparaati nähes:

http://www.yourdiscovery.com/video/chop ... g-eco-car/

Tuleb välja, et tüübid tegid tavalise Mitsubishi Pajero bensiinimootori ümber kasutatud toiduõli ja diisli segul toimivaks. Kasutatud toiduõli filtreeriti enamvähem puhtaks ja segati diisliga pooleks. Mootorile lisati veel üks lisafilter ning kütuse eelsoojendi- temperatuur pidavat olema +75C.

Kas Eestis on keegi sellist pulli teinud?
"Computers are useless. They can only give you answers."
-- Pablo Picasso
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Re: bensiinimootori diisli/õli peale ümberehitus

Postitus Postitas yanekk »

antik kirjutas: Kas Eestis on keegi sellist pulli teinud?
Kui õieti mäletan,siis miski aeg tagasi tegi üks seltskond suisa eurotripi WV bussiga,mis sõitis küpsetus õliga.
Kasutaja avatar
kpihus
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas kpihus »

yanekk kirjutas:
Kui õieti mäletan,siis miski aeg tagasi tegi üks seltskond suisa eurotripi WV bussiga,mis sõitis küpsetus õliga.
Jah ainult, et seal oli dooniriks tavaline diisel masin.

Kindel et see pajero seal algselt bensiini mootoriga oli ? Bensiinimootori ehitus diisliks ei kõla lihtsa ülesandena. Juba surveastmes on vahe ca 3 korda.
Kasutaja avatar
zum
Rock Crawler

Postitus Postitas zum »

antik kirjutas:... Mitsubishi Pajero bensiinimootori ...
yanekk kirjutas:
Transporter oli ikka diisel minu mälu järgi, ja sõitis puhtalt kiirtoidu restode õli najal :roll:
antik
Fitting 38"

Postitus Postitas antik »

kpihus kirjutas:Kindel et see pajero seal algselt bensiini mootoriga oli ? Bensiinimootori ehitus diisliks ei kõla lihtsa ülesandena. Juba surveastmes on vahe ca 3 korda.
Selles ongi asi, et jutt käis konkreetselt sissepritsega bensiinimootorist. Kas õli ja diisli segu kuumutamine enne sissepritsesse laskmist 75C-ni teeb ta äkki nii vedelaks, et toimib nagu tavaline bensiin?

Midagi sarnast tehakse siin:

http://www.halfbakery.com/idea/Gasoline ... conversion
ja siin:
http://www.greendieselcorp.com/thetechnology.html

Samas vaatasin veelkord videot ja minuarust on sinna kirjutatud Intercooler Turbo- peaks ju diisel olema- aga terve saade jahuti bensiinimootorist. Ei saa aru, kas mina loll või tõlkijad.
"Computers are useless. They can only give you answers."
-- Pablo Picasso
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

tean meest, kes diisli (traktori) vene ajal bensukaks ehitas, ju suudab
keegi ka vastupidisega hakkama saada, samas surved diislil ikka midagi muud ...
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

antik kirjutas:
kpihus kirjutas:Kindel et see pajero seal algselt bensiini mootoriga oli ? Bensiinimootori ehitus diisliks ei kõla lihtsa ülesandena. Juba surveastmes on vahe ca 3 korda.
Selles ongi asi, et jutt käis konkreetselt sissepritsega bensiinimootorist. Kas õli ja diisli segu kuumutamine enne sissepritsesse laskmist 75C-ni teeb ta äkki nii vedelaks, et toimib nagu tavaline bensiin?

Midagi sarnast tehakse siin:

http://www.halfbakery.com/idea/Gasoline ... conversion
ja siin:
http://www.greendieselcorp.com/thetechnology.html

Samas vaatasin veelkord videot ja minuarust on sinna kirjutatud Intercooler Turbo- peaks ju diisel olema- aga terve saade jahuti bensiinimootorist. Ei saa aru, kas mina loll või tõlkijad.
See nõuab ikka bensumootori kapitaalset ümberehitust.Aga kas on mõtet jalgratast leiutada?Isegi diisliga solgitud bensiiniga ei õnnestu õieti sõita.90 aastate algul müüsid sõjaväelennuväljalt toodud bensiini pähe petrooleumiga segatud jama ,millega ka ei saanud sõita, ainult ajas sinakasvalget suitsu välja ja küttekulu oli meeter liiter. :lol:
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
gasuzu
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas gasuzu »

Tere

Ma olen vaadand seda umbes 4x see peaks olema diisel
...hääled minu peas kinnitavad;ma olen täiesti terve!
http://www.youtube.com/watch?v=t8roxM1k02g
seff
Rock Crawler

Postitus Postitas seff »

zum kirjutas:
antik kirjutas:... Mitsubishi Pajero bensiinimootori ...
yanekk kirjutas:
Transporter oli ikka diisel minu mälu järgi, ja sõitis puhtalt kiirtoidu restode õli najal :roll:
transporter siiski jah ,mootor tuleb siiski soojaks sõita diisliga ja siis õli peale üle minna , kahtlustan et sama aparaat pargib mul majataga :wink:
Kasutaja avatar
runn
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas runn »

Ei ole bensukas vaid 2.5 TD intercooler Pajero
Labidas ja Leatherman = Vepski finis. WILD RIDE OÜ. Mongoolias käidud. Kord aastas peab kirikus ka käima...
Veel elus Visa Hing. Start 2004a nr. 174.
4x4 karikasarja 1. koht TR-1 2012. 4x4 karikasarja 2.koht TR-1 2013
Autoga saab Tallinnast Kambodzasse. Tel 5114973
Kasutaja avatar
kickstart
Mudder

Postitus Postitas kickstart »

saates oli tegu ikkagi diisliga jah.
Ainuke tehnikapoolne asi, mis nad seal tegid oligi kütuse eelsoojendi paigaldamine kohe ennem mootorit (siiski mitte +75C vaid +75F) ehk siis nagu äsja pannilt tulnud õli :D

ei tea küll hetkel ühtegi põhjust, miks peaks keegi ette võtma bensiinimootori ümberehitust diisliks :roll:
sellest idiootsem oleks ainult kala tapmine uputamise läbi :lol:
@quattro projekt
Sandolfin
Rookie

bensiin jääb bensiiniks...

Postitus Postitas Sandolfin »

Kassi haukuma panna on alati vaevalisem kui mingi koer võtta. :D Ja kui väga ümberlõikama ronida, annab kass otsad :( Sama on mootoritega. Mootoriplokk, silindrid, kolvid, väntvõll, plokikaan- mootori süda on see mis infarkti saab, kui bensiini asemel panniõliga joota. :twisted:
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”