Mida teha vargaga

Sul on nelikveoline sõber öösel akna alt kaduma läinud või on keegi garaazist sinu lemmiktööriista ära virutanud või hoopis leidsid safari käigus kellegi pooltelje metsast ... see on õige koht sedalaadi juttude jaoks

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Mida teha vargaga

Postitus Postitas Stupiduser »

Kuna prouad politseinikud varastega suurt midagi ette ei võta (kriminaalkaristus algab ca 40 000 eegust, enne vibutatakse vaid näppu) siis olek selline tore ideede - ja kogemuste jagamise koht vist õigustatud.
Viimati muutis Stupiduser, L Veebr 20, 2010 9:07 am, muudetud 1 kord kokku.
Elu on lill! Võilill...

Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Mina ei salli vargaid!

Minult on varastatud jalgratas 25. 000.- ja naise jalgratas 6000.-

Sellest piisas, et neid vihkama hakata.

Ma loodan, et keegi ei süüdista mind varaste inimõiguste ahistamises?
Elu on lill! Võilill...

Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Mõni nädal tagsi oli püütud maja ees autosse sise murda.
Iluliist + kriimud autol.
Mõni maja edasi murtigi sisse.

Pakuks esmalt välja mõne mõtte, mida teha vorrist uroodiga enne politseidaamidele üleandmist.

Kui olete vorri kinni võtnud siis tellite viisaka inimesena politsei kohale.

Talutate ta lahtise mootoriruumi juurde, näpud vahele ja lajatate kapoti kinni!

Edasine on politseidaamide rida.
Kui olete eriti kuri siis võite autovõtmed (=kapotiavamine) ära "kaotada".

Igatahes on kindel, et näppe reeglina tagsi ei istutata ja ima näppudeta on suhteliselt raske varatada.

edit: kustutasin pool lolli juttu ära

PS tõenäoliselt annab pätt Sulle endale esimesena piki hambaid :-)
Elu on lill! Võilill...

antik
Fitting 38"

Postitus Postitas antik »

Stupiduser kirjutas:PS tõenäoliselt annab pätt Sulle endale esimesena piki hambaid :-)
Vaata, mulle rääkis tuttav politseiprefekt, et kui pätile hakkad haiget tegema- näiteks jahipüssiga soola lased tagusmenti, siis jääd süüdi tahtlikus kehavigastuste tekitamises (sool). Aga kui sa "kogemata" unustad jahipüssi karuhaavlid ja pätt jääb "kogemata" käelabast ilma, siis oli tegemist hooletusega....
"Computers are useless. They can only give you answers."
-- Pablo Picasso
Kasutaja avatar
vanapagan
Fitting 38"

Postitus Postitas vanapagan »

Ma olen ka juba pool aastat mõtisklenud et mis ma temaga teen aga ei ole midagi head pähe tulnud ja nii ta mul sinna puukuuri külge ketti ongi jäänud.
uaz469
Fitting 44"

Postitus Postitas uaz469 »

vanapagan kirjutas:Ma olen ka juba pool aastat mõtisklenud et mis ma temaga teen aga ei ole midagi head pähe tulnud ja nii ta mul sinna puukuuri külge ketti ongi jäänud.
Kas sa temaga ikka aegajalt jalutamas käid?!
Kui ei, siis see on ju lausa ahistamine :P
"Vaba mees nii mitte vabal maal..."
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

Laupäevaõhtune lamisemine. :) Seda teemat on vist igas foorumis lahatud juba küll, a no ma sisustan ka oma aega siis veits :)

Sisuliselt on kolm varianti: pätt ründab sind, paneb plehku või jääb tõtt vahtima.
Esimesel juhul tuleb rünne lõpetada sobiva ja VÕIMALUSEL pehmeima vahendiga (pehmeima vahendi kasutamise nõue ei ole absoluutne). Ehk kui sul on käes labidas ja taskus gaas ei pruugi selle eest veel istuma minna, et esmalt labidaga äsasid. Ründe lõppemisel tuleb kohe ka vastuaktsioon lõpetada.
Teisel juhul võib (ja ontliku kodanikuna ka tuleb) ta kinni pidada, ülemäärast jõudu kasutamata. Jõu määra vaagitakse pärast vajadusel mitmeid kuid. Põgenevale inimesele kirve või labidaga keset selgroogu lüüa ei ole ilmselgelt kohane.
Kolmandal juhul ei ole sul alust midagi teha, seisate ja vahite üksteist nagu noored armunud.
Kui silm verejanust päris ruutus ei ole ja šansid pätile korralikult tuupi teha on head, võib teise ja kolmanda variandi mõningase provotseerimisega ära lõpetada. Noh, teed sina väikese liigutuse, mille peale teeb juba pätt äkilise liigutuse või pistab käe järsku oma taskusse millegi järele - on alust juba füüsilisse kontakti astuda, lõpetamaks eelseisvat või juba alanud rünnet. Ilmselgelt eskaleerub see kõik siis juba rabelemiseks (vaevalt et temagi vedela süldina sul käte vahele end riputab) ja edasi saab ilmselt täiemõõdulise kakluse, ehk siis taandame ülesande esimesele stsenaariumile.

Lõpetada võib ka vahetult eelseisvat rünnet kui on alust oletada, et vastasel korral minetatakse kaitsevõime. Kui sul on õue joostes ahjuroop või jahipüss pihku juhtunud igaks juhuks (oli alust oodata õigushüvede ründe jätkumist ja seetõttu suurendada oma kaitsevõimet) ja siis pätt kavala naeratusega, kaks kätt pea kohal sammhaaval aina lähemale nihkub ja sind sedasi nurka suunab - vastuoksa üldlevinud arusaamale võib siis kõvemat vahendit pruukida küll, ei pea roopi-püssi põõsasse viskama ja chucknorrise paela pähe siduma hakkama omale. Kõva röökimisega hoiatamine (naabrid-tunnistajad) või tulirelva puhul hoiatuslask on muidugi ülimalt kohane pärastisele mõeldes.

Hädakaitset tahtlikult ja planeeritult ületav omakohus stiilis "ootame pollariga ja anname korralikult õpetust" - kas mingi krdi automakijuustu ja küljeklaasi või 25k ratta pärast tasub inimese tahtliku sandistamise eest istuma minna, võiks muidugi enne enda jaoks selgeks mõelda...

Rusikareeglina võib ilmselt püstitada küll hüpoteesi, et kui jõudude vahekord juba lubab nuhtlemise peale mõelda (arvuline seis on võrdne või sinu kasuks) siis nina sisse või hambad kurku võib ikka lüüa ja väga tõenäoliselt puhta nahaga pääseda (süüdistad enese ründamises). Pikem tümitamine, mis jälgi jätab, pole hea mõte. Luumurdude põhjendamine rüselusega nõuab ilmselt paremat advokaati kui viltune nina.
Ja "mittejälgijättev" tümitamine võib mõne narkari eluküünla sisemiste verejooksudega lõpetada, nii et jalaga makku taguda raiska ei ole ka ohutu.

Külma pead. Paraku on meie õigusruumis nii, et seadused ja reeglid on lühemas perspektiivis pigem korralike kodanike ja kaabakate eristamiseks kui et korralike kodanike efektiivseks kaitseks, kaitse kipub olema reaktsiooniline ja toimetama pikemas perspektiivis, siis kui kahju on juba tehtud. Sina mängid reeglite järgi, tema mitte. Laskud tema tasandile, oled samasugune kaabakas.
Tore on sportlikult poksida, ise aina jalaga munadesse saades, onju.

P.S: Näpud istutatakse amputatsiooni korral ka Eestis tagasi küll ja edukalt (kui need mõistlikus konditsioonis on), lömastumise puhul on perspektiivid kurvemad jah..

Ja see prefekti ja soola-karuhaavlite ja hooletuse jutt kõlab suht BS, sorry.
tegime pulli, aitab
willi
Mudder

Postitus Postitas willi »

kõige parem on ikka päti eluküünal ära kustutada. surnud tunnistaja on kõige parem, ja ega see sinu süü pole kui päti tervis sinu kasutatud vahenditele vastu ei pea.
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

Ma mõistan, et Hiiumaa kuulus madal kuritegevus võib tingida ebakohaste kaitsemeetmete planeerimise, aga... ikkagi tahaks küsida, mitmendas klassis sa willi käid?

(Ei taha delfit siia ja ei suuda vait olla sellise asja peale lihtsalt.)
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Postitus Postitas Movistar »

willi kirjutas:kõige parem on ikka päti eluküünal ära kustutada. surnud tunnistaja on kõige parem, ja ega see sinu süü pole kui päti tervis sinu kasutatud vahenditele vastu ei pea.
Minumeelest on see teema algusest saati paras ila olnud.
Miks sa willi arvad(tegelikult paljud arvavad),et pätt on see kõige sitem vend ja laseb igal tolgusel ennast läbi klobida ja maha lüüa jne?
Ma arvan,et kõik need kõvad vennad kes jutu järgi pätile kallale lähevad ei julge toastki välja minna ja valivad väriseva käega 110.
Nagu see vanade eestlaste vanasõna ütles:Suuga teeb suure linna,käega ei löö lahtigi.
HM Racing Team
Kasutaja avatar
Pomo
Rock Crawler

Postitus Postitas Pomo »

mina ei julge välja minna, kui pätt õuele saabub. Raputan raisale haavleid aknast peale. Siis ronin alles välja ja udin saapaga, kas eluvaim veel sees. :evil: Kui on, siis põgenen tuppa tagasi. :oops:
teex yhe zuicu
antik
Fitting 38"

Postitus Postitas antik »

tanel kirjutas:Ja see prefekti ja soola-karuhaavlite ja hooletuse jutt kõlab suht BS, sorry.
Eesti kohtupraktika ongi üks suur BS....sorry.
"Computers are useless. They can only give you answers."
-- Pablo Picasso
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Movistar kirjutas:Minumeelest on see teema algusest saati paras ila olnud.
Jep, nii ongi.
Lugesin neid pagana teemasid, mida kuradit kõik on tuuri pandud ja tume viha tõusis vorride vastu! :(

No võtame või tänase Postimehe (ärge nüüd mõtelge, et ma kommentaare viitsisin lugeda):
http://www.tartupostimees.ee/?id=228133

Kamp lapsvorre on looduskaitse all ja kui neil uroodidel keegi sõrmed ära murrab siis on see heategija sadist ja kurjategija. Väga äraspidine ühiskond või mis?

PS Tanel, väga lahe ja hea postitus :hail
Elu on lill! Võilill...

Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Sry!
Minu näiteks toodud lingil olevate uroodide läbi kannatanu on ka siia teema teinud http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=22638
Elu on lill! Võilill...

Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Härrased! Olen korduvalt öeldnud, et omakohus on kalrmilt karistatav. Samas on juhtunud ja jutub ilmlet tulevikuis, et saagiga põgenev varas libastub ja kukub korralikult puhastmata trepil või tänaval, vahel kohe mitu korda...
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Vasta

Mine “Varastatud/Kaotatud/Leitud”