Grand Vitara 1,6 lambda andur

Moderaatorid: Stupiduser, Moderators

Vasta
JAN007
Fitting 38"

Grand Vitara 1,6 lambda andur

Postitus Postitas JAN007 »

Originaalis on anduril taga 4 juhet: must, must, sinine, valge.
Autoosad.ee-st tellitud variandil aga valge, valge, must, hall...
Niipalju olen netist leidnud, et 2 ühevärvilist on küte, seega valged ja mustad omavahel kokku aga ülejäänud 2? Toyta puhul pakuti webis, et sinine mustaga ja valge halliga aga ehk keegi teab kuidas asi kindlalt on, ei julge nagu niisama katsetada.
Hetkel mootori tuluke aramatuuris põleb ja kütusekulu on 9,01, peaks nagu vähem olema maanteel.
Grand Vitara
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Ei tohiks olla vahet, kumb juhe kummaga ühendatakse, kuna mõõdetakse niikuinii ainult takistust. Aga pane tähele, et ma ütlesin ei tohiks olla vahet...
+372 5028488
daffid
Got ARB and Nitrous?

Re: Grand Vitara 1,6 lambda andur

Postitus Postitas daffid »

[quote="JAN007"]Originaalis on anduril taga 4 juhet: must, must, sinine, valge.
Autoosad.ee-st tellitud variandil aga valge, valge, must, hall...
Niipalju olen netist leidnud, et 2 ühevärvilist on küte, seega valged ja mustad omavahel kokku aga ülejäänud 2? Toyta puhul pakuti webis, et sinine mustaga ja valge halliga aga ehk keegi teab kuidas asi kindlalt on, ei julge nagu niisama katsetada.
Hetkel mootori tuluke aramatuuris põleb ja kütusekulu on 9,01, peaks nagu vähem olema maanteel.[/quote]

ühev2rvilised on nn "heater" otsad, sinu puhul siis valge-valge=must-must, must/sinine on tavaliselt "signal" ja hall järelikult maa.

et siis sina peaksid ilmselt panema valged mustadega kokku, musta sinisega kokku, halli valgega kokku. Kui jah, nagu jr ka juba ütles, 4 juhtmelisel ei tohiks olla vahet kumb on signal ja maa, sest maa juhe ei ole korpusega yhendatud.

edit - justjäi pooljuhuslikult silma, et ikkagi maajuhe ja maa võivad olla ühenduses, seega parem mitte signaali ja maad ymber vahetada. pane ikka must=sinine.

daff
JAN007
Fitting 38"

Tänud vastanutele!
Kombinatsioon oli tõesti õige, tegemist on selle variandiga nagu järgneval lingil toodud Toyota skeem http://www.cats-direct-shop.co.uk/lambd ... advice.php
Seda kas maa on korpusega ühendatud või mitte, ma siiski ei tea aga võimalus on, sest anduriga kaasas olnud paberil on 2 nelja juhtmega skeemi mille puhul ühel on vastu korpust ja teisel mitte. Seal aga ühendamise värvikombinatsioone pakutud pole.
Siiski ainult anduri vahetamine mootori tulukest armatuuris ei kustuta, esindusest soovitati 30min aku lahti ühendada ja see toimis.
Grand Vitara
JAN007
Fitting 38"

Lisaks veel niipalju, et sel masinal on 2 lambdat "tavaliselt" läheb läbi esimene, ehk enne katti olev nagu ka minu puhul. Vahetamine ise on koduste vahenditega kapoti all väga lihtne. Peale katti olevale aga ilma kanalita ligi ei pääse.
Grand Vitara
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Katt vahelt välja ja O2 simulator peale katti oleva lambda asemele.
Kütusekulu kukkohoid ja väike jõulisa peaks olema märgatavad.
+372 5028488
JAN007
Fitting 38"

Lambda vahetusest nüüd juba mõningane aeg möödas kuid kütusekulu on hoopis suurem kui peetis lambdaga oli - maanteel alla 10 ei saa mitte kuidagi kuigi ei kihuta..
Grand Vitara
Mõtsamiis

Postitus Postitas Mõtsamiis »

Kuidas anduriga asjalood lahenesid? Mul Grand Vitara 2,0 mootoril kah lamda jama...
Vasta

Mine “Suzuki / Geo”