GC 5,9 98a. hull õlikulu ?!

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
Ergo K
Fitting 38"

GC 5,9 98a. hull õlikulu ?!

Postitus Postitas Ergo K »

Jama selles,et õlikulu küündib 1L: 1000 km kohta :?
LS on alles (väidetavalt) 136000 km ja seega kahtlen,et rõngad juba läbi :roll: .
Otseselt sinist pilve tagant näha ei ole v.a. külma mootoriga "talda" andes.Samas öeldi (kui ostsin masina),et mootori otsasimmeri vahelt lekib õli ja kadu tekib sellest. Eile roomasin auto all ja olen kindel,et nii väike leke ei suuda hävitada sellises koguses õli.Loiku ega tilka kusagile ei teki...pisut niiske vast oli.
Sees on täissünt õli "Mannol", mis ei pruugi just parim valik olla.
Kas ja kui palju peetakse normaalseks õlikuluks? Ja kas klapisääre tihendite vahetus võib päästa,kui õlikulu juba nii suur on ?

Terv,Ergo
Jeep GC 4,7 WJ 99a.
Jeep GC 2,7 WJ 02a.
Reix
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Reix »

Ma panex esimese asjana poolsündi sisse ja siis vaataks edasi.
Enda 4liitrisele pidi 10k intervalli peale 2x juurde valama (esimest korda peale 4k ja teist korda peale 7k umbes).
Enam auto igapäevasõidus ei ole ja kolmveerand aasta peale 5k läbisõidu peale pole auto peaaegu üldse õli võtnud:P (kui siis millimeeter või kaks on vardal näit allapoole vajunud). Saa siis sellest aru :lol:
Grand Cherokee
Kasutaja avatar
Jeepu
Fitting 38"

Postitus Postitas Jeepu »

Õli paneksin sisse ikka seda, mis mootorile määratud. Kui enne oli koguaeg täissünt, siis üleminek paksemale ei päästa otseselt midagi.
Õli on õli, mistahes nime all teda müüakse. Kui tal on sertifikaadid olemas, siis pole nimel tähtsust.
Ega auto kusagil enne sind pikalt seisnud pole? Mul korra oli selline masin, millel olid kolvil rõngad kinni jäänud (aitas keemia silindrisse). Klapisääretihendite viga peaks selguma kui lased suuremalt kiiruselt gaasi maha (sooja mootoriga), liigud näiteks fikseeritud 3.käik sees võimalikult pikalt ja kui siis talda annad ja suitsupahvaku viskab, on sääretihendid tõenäoliselt läbi.

Aga lohutuseks: uutel autodelgi loetakse 1L õli 1000km kohta veel mitteprobleemseks :-)

//
Terv.Priit
Reix
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Reix »

Jeepu kirjutas:Õli paneksin sisse ikka seda, mis mootorile määratud. Kui enne oli koguaeg täissünt, siis üleminek paksemale ei päästa otseselt midagi.
Niipalju kui on erinevaid inimesi, on erinevaid tõdesid. Kui mootor on juba üle 10 aasta vana, siis vaatamata sellele, et originaalis on ette nähtud täissünt, oleks üsna mõistlik poolsündile üle minna.
Lihtsalt sünteetiline õli pressib paremini igasuguste tihendite jms vahelt välja kui poolsünt. Ja ilmselt need igasugused tihendid ja asjad enam nii tihedad ei ole kui äsja liini pealt tulnud autol.
Aga see on ainult minu arvamus :wink:
Sa oma armatuurivalguse pirnid kaapisid lahti uuesti?
Grand Cherokee
Kasutaja avatar
Ergo K
Fitting 38"

Kui aus olla,siis ma ei tea mis õli talle ettenähtud on :roll: . Samas ei tea ma ka seda,palju talle õli sisse läheb üldse ?! Olen googeldanud ja otsinud,aga sellist infot ei ole leidnud kahjuks.
See selleks, järgmise õlivahetusega panen vähe tihedama õli sisse igatahes !
Vastus küsimisele,kas seisis kaua ?... jah, poole aasta jooksul liikus väääga harva.
Peaksin alustama vast silindrite survete mõõtmisest ja see peaks näitama,kas rõngad kinni-hõredad vms.
Kahjuks mul hetkel nii kiired ajad,et ei ole aega masinat teenindusse viia,kuigi üldkontrolli peaks 100% ära tegema. Ei tea ma sellest masinast veel suurt midagi ja probleemsed asjad võivad märkamatuks jääda :( .

Ja isegi nii palju vaba aega pole leidnud,et uuesti armatuuri pirne uurida,aga see ka kõige väiksem mure selle asja juures.

Kui auto jaoks aega hakkan leidma,siis teen ilmselt ka eraldi teema selle kohta ja annan kõigile huvilistele ta käekäigust teada :) .
Jeep GC 4,7 WJ 99a.
Jeep GC 2,7 WJ 02a.
koppees
Fitting 38"

Postitus Postitas koppees »

Kliimade järgi,külmas SAE 5W30,vahelduvas SAE 10W40,kuumas SAE 10W30.Õlikogused oleks-Mootoris koos filtriga 4,7L.Automaatkast3,8L.
Esidiffer 1,2L.Tagadiffer 1,6-2,2L.Jahutussüsteem14,1L.
Kui mul on aega,olen normaalne.Aega aga kahjuks pole.tel 56889722
Kasutaja avatar
Ergo K
Fitting 38"

Suured tänud, hr. koppees ! :D
Jeep GC 4,7 WJ 99a.
Jeep GC 2,7 WJ 02a.
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”