Minu küsimus kogenud kärumeestele on järgimine: millist vedurit soovitate nii kahetonnise täismassiga haagise (autotreiler ning umbes samas kaalukategoorias hobutreiler) vedamiseks. Seekord on teemaks just vedur ja mitte mudassumpamine. Ma eeldan, et nende kahe erineva iseloomuga tegevuse jaoks on ka erinevad masinad...
Valikukriteeriumid oleks sellised (pole tähtsuse järjekorras):
- 1 - piisavalt võimas mootor;
2 - automaatkast;
3 - lülitatav nelivedu;
4 - mugavusvarustuse olemasolu (kliima, püsikiirusehoidja);
5 - hind kuni 50 000 (või liisingu sissemakse 25 000).
LR Defender - arusaamatult kõrge haagise lubatud mass jaksitu mootori kohta. Mugavusvarustus olematu (aga polegi teemaks selle masina puhul)
LR Discovery - ei meeldi mitte. Kuigi ainest veduriks ju oleks...
USAraud (siis tõeline RAUD) - ei meeldi nende arusaam mugavast istmest ja armatuurist. Lisaks see plast...grrr...
Samas on V8 ikka V8, mulle need pöördepillid ei istu.
G on G, kuid minu rahakotirauad viisakat G-d ampsama ei ulatu ja mingi saastaga kah kulgeda ei taha.
Kõik ida imed - ei liha ega kala. Mugavad, kuid midagi jääb puudu, et tekiks ostusoov. Ütleks, et maitsetud.
Vaadates hindasid ja varustust tundub mulle, et Jeep GC võiks olla mulle sobiv. Kuid kas kellegi on selle masina veovõime kohta mingeid märkusi või etteheiteid?
Ääremärkusena veel see, et meie pere teine auto on aastast 1986, V8, automaadi ja mugavuslisadega. Seega päris lihtautot enam ei tahaks, kuid rahakott seab omad piirid.
Kilomeetreid tuleb vähe, seega pole kütusekulu primaarne.
Tunnistan ausalt, et teema ajendiks on see:
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... _missing=1
Ning Heinaküüni suhteline lähedus antud müügiplatsile, mille (kuri)-kuulsus ulatub läbi mitme foorumi.