terrano 3.0tdi kolvid lõhki

Moderaatorid: jr, Moderators

Vasta
kopamees
Rookie

terrano 3.0tdi kolvid lõhki

Postitus Postitas kopamees »

tere selline jama siis masinaga et 240 tuhat sõitnud ja neljanda silindri kolvil auk sees ja teistel praod sees.kas kellegil on ka veel sellist viga esinenud.
metsas on elu
Jeebidijee
Mudder

Postitus Postitas Jeebidijee »

mul on terrano 1 ja 380000 sõitnud ja pole häda miskit.
Oh sa issand , mul on Nissan
al
True Off Roader!

Postitus Postitas al »

Detonatsioon?
Põhjus: Bensiin kütuses, muidu s..t kütus.
Mingi 2000a paiku, kui kütus järsult kallines ja algasid erinevad eksperimendid kütusesegamisel, siis õnnestus endalgi mõned korrad detoneerivat diislit kuulda. Valus lagin koormuse all, sinine suits jms. Õnneks tagajärgi ei olnud.
fagott
True Off Roader!

Postitus Postitas fagott »

Sul on selle mootoriga hästi läinud. Tihtilugu nad juba 150000 pealt kotti lähevad. Sakslased kutsuvad seda ZD30 "handgranate".
kopamees
Rookie

Postitus Postitas kopamees »

nii siis sai selle mootorile siis korralik remont tehtud hülsitud uued kolvid rõngad ja v-nt lihvitud,täna sai ka kokku ja käima eks näeb kaua nüüd kestab
metsas on elu
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

kopamees kirjutas:tere selline jama siis masinaga et 240 tuhat sõitnud ja neljanda silindri kolvil auk sees ja teistel praod sees.kas kellegil on ka veel sellist viga esinenud.
fagott kirjutas:Sul on selle mootoriga hästi läinud. Tihtilugu nad juba 150000 pealt kotti lähevad. Sakslased kutsuvad seda ZD30 "handgranate".
Niipaljukest kui mina olen aru saanud siis erinevatel masinatel on ZD30 vähe erinevad modifikatsioonid peal (ZD30DD, ZD30DDT, ZD30DDTi ja nende miskid versioonid) - et nt, Navara peal olev ZD30 pidada vähe kauem kestma kui Trolli oma - ja nt Trollide esimese otsa, nii 2k kanti tehtud on kõige hullemad

Simple formula;
Cruise on highway = More boost = EGR fully open = Too much exhaust heat = Faulty MAF = Too much fuel = Very hot engine internals = BANG at
weakest and hottest point

Üldiselt 240 kilo on ju igate hea tulemus - ja plokk ju täitsa terve alles - soovin õnne :wink:
Jeebidijee kirjutas:mul on terrano 1 ja 380000 sõitnud ja pole häda miskit.
Sinul on seal kas miski TD või VG - ega vahet pole - sõidad ka pool milli ilma eriliste hädadetta
Osati ikka vanasti autosid teha - täitsa pisar tuleb silma :cry:

Pilt

PS: aga samas tean ka, et on ühel kellas 720'000 probleemivaba kilomeetrit ZD30nega
tartuoffroad.ee
5581340
STG44
Mudder

Postitus Postitas STG44 »

kolvi sisse tuleb auk antud mootoritel lihtsalt, kui eelsüüte küünlad on läbi ja eriti talvel põletab külm kütus, sooja kolvi sisse augu. Algsetel versioonidel tähendati tehase poolt nõrku kolbe, kuid hilisemad kolvipurunemised on omanike ja hooldamatuse rida. Kusjuures prakrika näitab, et kes külmalt palju gaasi annab, see ka kolvi varsti ostis. Ja vahel võiks ka esinduses mõne hoolduse teha.
Tol hetkel kui see mootor tehti, pidi 3,0 ja ka 2,5 Navara mootor konkureerima commonrailidega ja seetõttu tõsteti kütusekoguseid ja keerati muud moodi jõudu juurde.
Tegelikult vaadates commonraili remontide hindu, on antud mootorid VÄGA HEAD JA VASTUPIDAVAD.
Jeebidijee
Mudder

Mul td neh
Jeebidijee
Mudder

Ainus viga massinal on see , et plekk justkui vanadest konservi karpidest tehtud
Vasta

Mine “Nissan / Renault”