Jeep keeldub koostööst

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Grandam
Fitting 38"

Jeep keeldub koostööst

Postitus Postitas Grandam »

Tere siis ka kõigepealt.
Sai täna nauditud libedat oma 1993 Jeep GC 4.0 135kw zj - ga, mis nõudis ka üpris suurt paarutamist ning ühel hetkel keeldus ta minuga koostööd tegemast.
Kui oli natuke aega kõvasti kurvetatud ja paarutatud hakkas mootor puterdama ja jõnksutama nii seistes kui ka sõiduajal, kuni ühel ristmikul suri ta lihtsalt välja. Hakkasin siis uuesti käivitama ja tulemuseks oli et igakord kui starterit andsin hüppas korraks käima ja suri kohe uuesti välja.
Ootasin mõned minutid ja proovisin käivitada ja mootor jäi käima aga nüüd siis juba jäi põlema ka check engine tuli. Sõitsin siis nii umbes 20 m ja jälle suri välja ning sama teema mis enne, järjest käivitades hüppas korra käima ja kohe sureb välja, ootasin natuke ja jälle töötas. Lasin siis natuke koha peal käia et vaatan mis teeb, tundus nagu kõik oleks korras välja arvatud see et pöördeid hoiab mingi 1200 peale, kui enne hoidis 800 - 900 kandis.
Sain siis juba mingi kilomeetri sõita, kui jälle seisab, egas midagi uuesti võtit ja ning õnneks liikus edasi ja ka kodu oli juba silmapiiril. Ning kui oli koju jõudnud lasin kohapeal edasi töötada ning tegi seda ilusti.
Jätsin seisma ja hiljem uuesti tööle et proovin ning töötas aga samas kuidagi tõrksalt, nagu jätaks vahele ning proovisin siis juba kiirendada, et kas ka gaasi andes töötab, nii kui pöörded jõudsin sinna 2000 kanti suri välja. Uuesti käima ning vaikselt sõites liigub ning nüüd olen oma probleemiga siin, uurisin ennem teemasid, et kas on midagi sarnast aga ei ole leidnud.
Nii palju selgitasin välja et lugesin ära veakoodid ja kui see mul nüüd õnnestus siis need peaksid olema 12, 14 ja 55.
Kõik mahlad on normis, selle kontrollisin ära.
Ilgelt segane jutt sai aga loodan et kellegil mingeid ideid.

Abile lootma jäädes.
Grand Cherokee WJ - 4,7 V8
Pakkuda kola 93a ZJ 4,0 grandile, kui kellegil vaja siis 5273775 on kõnetraat.
Treila veoks RAM 2500
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

12 akut on lahti ühendatud 50 käivitamise jooksul
14 MAP anduri pinge vale. Asub seal klapikambrikaane otsa juures, kere küljes. Mida ta täpselt seal teeb, peab keegi minust targem seletama. Reimo, alaska...
55 teadete lõpp.
Äkki alustaksid kütusefiltrist
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
mms
Mudder

Postitus Postitas mms »

Vigane bensiinipump teeb sarnast anomaaliat. Veakoodi pumba rike ei anna.
4-runner
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

mms kirjutas:Vigane bensiinipump teeb sarnast anomaaliat. Veakoodi pumba rike ei anna.
Täna koristasin riiuleid. Kokku leidsin 3 bensupumpa.
Viga tundub sedamoodi olema küll, et bensupump.
Samas-ei teagi, et keegi oleks vahetanud. Ise ka pole. Mis nad muidu seal riiulis tolmu koguvad.
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
mms
Mudder

Postitus Postitas mms »

Mina vahetasin. Annab vahetada ainult pumpa ennast, see plastmass-kolakas on taaskasutatav toode :)

Tahab natuke nokkimist ja sättimist, sest müügis olevad universaalpumbad on lühemad kui originaal. Läbimõõt ka veidi väiksem. Vajadusel võin huvilistele nõu anda. Vist on ka nii, et GC-del kuni 95 ühte tüüpi pumbad ja sealt edasi teist tüüpi (kogu see kolakas erinev). 95 ja edasi on ilma tagasivoolusüsteemita, õigemini toimub see paagi sees. Poes müüakse kogu kremplit koos ja küsitakse miski 3-5 tuhhi. Ainult pumba vahetamise eelarve on 800-1000 olenevalt pumbast mis sinna osta.

Edit: Eelarvele lisanduvad mõned tunnid tööd ja kindlasti omajagu kirumist, sest see krempel on seal paras s***nikerdis.
Viimati muutis mms, P Jaan 25, 2009 9:34 pm, muudetud 1 kord kokku.
4-runner
mms
Mudder

Postitus Postitas mms »

Siin skeemid. Sama lehe eelmisel tasandil pildid ka.

http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherokee/ ... livery.htm
4-runner
Kasutaja avatar
reimo
Rock Crawler

Postitus Postitas reimo »

mms kirjutas:... Poes müüakse kogu kremplit koos ja küsitakse miski 3-5 tuhhi. Ainult pumba vahetamise eelarve on 800-1000 olenevalt pumbast mis sinna osta.
Kus Sa nii odavalt (3-5k) leidsid? Kui mina mingi 5 aastat tagasi otsisini, siis pakuti vahemikus 6-11k uusi pumpasid. Esimene lahendus oli soodsalt leitud volkkari pumba sissearetamine ja siis peale selle koolemist ca pool aastat hiljem originaali taastamine. See kestab siiani.
MAP on Manifold Absolut Pressure, ehk siis vaakumit mõõdab...
Peaks andma ajule seda infi mis enamusel mootoritel MAF e. siis õhukulu mõõtja.
Kui minul bensupump kooles (3 korda olen sellega maadelnud - 2 korda oli viga pumbas eneses, kolmandal korral relees), siis oli nii, et kui käivitus, siis käis korralikult, välja suri pärast august läbi sõitmist ja enam ei käivitunud.
See vea kirjeldusega sarnased sümptomid olid minul kui TPS kooles, siis küll oli minul veakoodiks 24, mitte 14.
Mul on kuskilt meelde jäänud, et MAP pidavat niiskust kartma - vesi torudes pärast õhufiltrit pidavat tema tapma, samas mina olen oma sisselaske lõdvikust vett välja valanud aga MAPiga probleeme pole olnud.
Ega sa filtrit märjaks ei sõitnud?
Uuri netist, ehk kuskil migid andmed MAPi kontrollimiseks.
Oli Grand Cherokee '93 metsasõitudeks - müüdud
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks
mms
Mudder

Postitus Postitas mms »

Ma ei mäleta täpselt (remontija ütles numbri), oli vist 4k kanti. Tema uuris ilmselt rockauto.com allikast. Üsna samalaadne on see pumbavärk (plastik-krempel mille sees muu hulgas ka pump) ka ram van-il, sellele pakkus american beauty kaks aastat tagasi ka 4,5 kiloga kogu värki. Sinna sai ka universaal pandud.
4-runner
henry672
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas henry672 »

Pump oli toppartsis ca 1500 eeki hinnaklass ja oli laos olemas mingi 2 kuud tagasi :D
Chero..
Grandam
Fitting 38"

Olen saanud uued ja täpsemad sümptomid, täpsemalt siis asi nii, et kui olin
eile oma loo teile siin ära kurtnud ja auto oli nii umbes 1,5 h seisnud oli probleem kadunud, ei põlenud enam check engine ja masin nurrus nagu varem aga ei proovinud eile pikalt sõita.
Hommikul ajasin siis masina välja, et uurin mis ta nüüd siis teeb.
Kõik nagu päris, läks käima ja puha ning check engine ei põlenud ning masin nagu varem. Tegin siis testiks nii umbes 3 kildise ringi, lasin kohapeal töötada ja ajasin uuesti garaazi sulama. Kui olin masina garaazi seisma jätnud, mõtlesin et loen ka uuesti veakoode, et kas annab ikka veel 14 ka.
Tehtud mõeldud aga minu kurvastuseks ikka 12, 14 ja 55 ning siis mõtlesin et ajan korra tõstuki peale ja uurin asja. Aga oh imet masin jälle nagu eile, hüppab korra käima ja sureb uuesti välja, nii umbes 5 korda järjest. Lasin taas paar minutit oodata ning läks käima ja sain sõita tõstukile ning jälle suri ise välja.
Et siis ühesõnaga ilmnevad probleemid siis kui mootor on töösoeo.
Pumba ma välistaks sel juhul, kuna lööb ilusti nagu peab kui süüdet annad ja mootor töötas vägevasti.
Keegi soovitas ära kontrollida õhufiltri, teine nagu uus ja täitsa kuiv, ka see filtri kamber kena kuiv, kuigi natuke tolmu oli põhjas.
Nii et minu hommikune naer on jälle näolt pühitud.
Üritan seda MAP sensorit siis kontrollida praegu.
Äkki on kellegil mingeid uusi ettepanekuid.
Auto temperatuuri näiduk ona normis.
Treila veoks RAM 2500
Grandam
Fitting 38"

Haha väike kirjaviga ka naeruks.
Treila veoks RAM 2500
mms
Mudder

Postitus Postitas mms »

Pumpa siiski välistada ei saa. See on elektrivärk - probleem tekib siis kui tahab ja võib sama kiiresti kaduda. Et siis uuesti limneda. Pumba pingete ühekordne kontroll usaldusväärset tulemust seega ei anna. Süüte sissekeeramisel töötab pump sunnitult mingi aeg kuni relee ta välja lülitab. Siis töötab mootor vähemalt senikaua kui süsteem bensust tühi. Pumba vea tuvastamiseks oleks hea variant see, et jukerdavas olukorras kasutad mõnd teist pumpa, mille ühendad pealevoolu ja pistad näiteks benakanistrisse. Miinuseks see, et see pump peab sul olemas olema. Ja nikerdamist ka parasjagu sellega.
4-runner
Grandam
Fitting 38"

Heakene küll oletame et see siis on pump aga kuidas seletada seda et see lakkab tööst siis kui mootor on jõudnud töötemperatuuri.
Nüüd taas käisin proovisin käivitada, auto seisis 3h ja nagu päris jälle, anna võtit ja masin töötab ning check engine ka jälle kadunud.
Treila veoks RAM 2500
mms
Mudder

Postitus Postitas mms »

Hmm, vaatasin järele - 14 on MAP-i viga tõesti. Veakoodid ei tohiks kustuda muud moodi, kui akult klemmid ~15 minutiks lahti ühendades. Seega kui viga on varem olnud, siis jääb see mällu kuni kustutamiseni.
4-runner
mms
Mudder

Postitus Postitas mms »

4-runner
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”