Alumiiniumi keevitamine

Tõsisemad ja spetsiifilist laadi tehnilised arutelud erinevate tehniliste sõlmede üle 4x4 liikuri juures. Võta sõna kui tead millest räägid, lahmijad lendavad Idiot Cornerisse.

Moderaatorid: jr, Veiko, erik, Moderators

Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Alumiiniumi keevitamine

Postitus Postitas tarmo »

Hakkasin mina täna esimest korda elus alumiiniumi keevitama ja proovitüki peal tuli kõik väga hästi välja ka, aga jamad tekkisid siis kui päris asja kallale läksin.
Tegemist on Land Cruiseri difriluku ajami korpusega (elektrimootoriga ajam), mille küljest on üks kinnituskõrv ära murdunud.

Keevitus millegipärast seda üldse sulatada ei taha, kuigi kraapimise ja puhastamise järgi tundub, et on alumiinium küll. Viskab ainult pritsmeid ja kogu lugu.
Keevitamiseks kasutasin MIG/MAG aparaati, gaasina AGA argoon, traadiks 0,8-ne AL, teflonkõri, 0,8-ne AL jaoks mõeldud düüs.

Mis ma valesti teen või ongi mingi paha sulam?
Võrreldes sarnaste mõõtudega terase keevitusega - kas gaasi tuleks anda rohkem/vähem, voolu rohkem/vähem, traati rohkem/vähem?

Pilt ka detailist:

Pilt
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
Rax888
Fitting 38"

Postitus Postitas Rax888 »

Võib-olla on see mingi "hitlerisitt" :eek
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

Nii palju kui mina alu keevitusest aru olen saanud,siis igal sulamil on oma nipid ja vigurid kuidas keevitada.

Kas lihtsam poleks mõne spets alu keevitaja juurde minna.
Pakun autoremondi teenust Haapsalus.
al
True Off Roader!

Postitus Postitas al »

Ega see ilus öelda ei ole, aga üks neljast murdunud kõrgsurvepumba kõrvast (mille keevitaja vihaga nurka viskas), liimiti tagasi Loctite poiste antud vedelmetalliga. NB! ei olnud tavaline piimapoes müüdav kahekomponentne.
Pidama jäi.

edit: Sinu juhtumi puhul kontaktpind liimimiseks praktiliselt puudub.
Kasutaja avatar
hans
Rock Crawler

Postitus Postitas hans »

oled sa kindel.et see üldse alumiinium on.ja kas pinnad on korralikult puhtad.millise paksusega sul proovi keevitamise detail oli.kas voolu on piisavalt ja traadi etteanne paigas
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

Ma ka ei taha uskuda, et see mingi tavaline alumiinium on. Võid proovida enne keevitamist gaasiga kuumutada (ettevaatust tihenditega)
Ja lase ikka suure vooluga.
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Proovisin jah suht suure vooluga (ca 8.-9. jaotus 250A-st) ja traati keskmiselt. Mulle tundub ka, et see on mingi imelik sulam. Pinnad olid puhtad küll.
Soovitage AL keevitamise spetsialisti Tallinnas või ümbruses? Prooviks ikkagi enne, kui selle keemilise metalli meetodi juurde lähen.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Kunagi, kui mul oli vaja miskit imesulamit keevitada (kooslus tundmatu), siis soovitati Maardus endise keemiatehase territooriumil mnigit venkude firmat. Nimi oli kas "varun" vms.
Pidvat igasugu metallideg hakkam saama. Tõsi, see oli rohkem, kui 5 aastat tagasi.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Igal sulamil omad nipid ja ja iga sulami jaoks omad elektroodid. Traat on selline universaal-nahaal asi, mis ei ole ei liha ega kala.
+372 5028488
e.p.
Suhtuge Austusega - Vana Kala
Kontakt:

Postitus Postitas e.p. »

Vabandan,et täiesti teemast välja kirjutan aga olen tihti mõelnud,et kas ei võiks olla üks selline alapeatükk,kus oleksid välja toodud kontaktid selliste ettevõtjate-meistrimeeste kohta,kes suudaksid kasuks olla 4x4 teemaga tegelemisel.
Ehk siis list nendest,kellel on eriseadmeid või oskavad midagi jube hästi ja ei ütle esimese vastusena "ei" kui lähed miski jabura treimismurega või legostunud alumiiniumdetailiga jne.
Praegu käivad need teemad küll läbi aga siis,kui vaja ja otsima hakkad,läheb ikka mitu aega ja vaeva,et miskit asjalikku leida suudad ...
Peeter Eltmaa
viimsi@carstop.ee
5021400
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

e.p. kirjutas:Vabandan,et täiesti teemast välja kirjutan aga olen tihti mõelnud,et kas ei võiks olla üks selline alapeatükk,kus oleksid välja toodud kontaktid selliste ettevõtjate-meistrimeeste kohta,kes suudaksid kasuks olla 4x4 teemaga tegelemisel.
Ehk siis list nendest,kellel on eriseadmeid või oskavad midagi jube hästi ja ei ütle esimese vastusena "ei" kui lähed miski jabura treimismurega või legostunud alumiiniumdetailiga jne.
Praegu käivad need teemad küll läbi aga siis,kui vaja ja otsima hakkad,läheb ikka mitu aega ja vaeva,et miskit asjalikku leida suudad ...
Aga on ju http://forum.4x4.ee/viewforum.php?f=22
tartuoffroad.ee
5581340
e.p.
Suhtuge Austusega - Vana Kala
Kontakt:

Postitus Postitas e.p. »

ok, see jah ...
aga leia sealt nüüd näiteks alumiiniumi keevitaja Tartust või siis tore treial Tallinas :)
Peeter Eltmaa
viimsi@carstop.ee
5021400
pakane
vanaisa

Postitus Postitas pakane »

tarmo kirjutas:Proovisin jah suht suure vooluga (ca 8.-9. jaotus 250A-st) ja traati keskmiselt. Mulle tundub ka, et see on mingi imelik sulam. Pinnad olid puhtad küll.
Soovitage AL keevitamise spetsialisti Tallinnas või ümbruses? Prooviks ikkagi enne, kui selle keemilise metalli meetodi juurde lähen.
Võta ühendust "Pesukaru" teise piloodiga e.Priiduga 5030171 Kuusalus. Temalt olen ma abi saanud alumiiniumi keevitamisel. Loodan, et õnnestub sinulgi abi saada.

Andres
Kui ei saa, siis kuidagi ikka saab!
4x4 TR3 V8 ja Subaru
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

e.p. kirjutas:ok, see jah ...
aga leia sealt nüüd näiteks alumiiniumi keevitaja Tartust või siis tore treial Tallinas :)
See kui ei ole võimalik sealt midagi leida - või seal sellist infot ei ole on juba foorumi kasutajate saamatus/lohakus/hoolimatus

Aga koht kui selline on siiskit et olemas
Kui hakata asju dubleerima läheb kõik ainult segasemaks
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
6likunn
Rookie

Postitus Postitas 6likunn »

tarmo kirjutas:Proovisin jah suht suure vooluga (ca 8.-9. jaotus 250A-st) ja traati keskmiselt. Mulle tundub ka, et see on mingi imelik sulam. Pinnad olid puhtad küll.
Soovitaks Radikameister Vana-Pärnu mnt.... kontakt 56465227 :idea:
Raua laut!
Vasta

Mine “Modifikatsioonid edasijõudnutele”