Kuidas avastasid off-roadi?

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
Urvo
ega nii ei saa ju rallit sõita, krt

Kuidas avastasid off-roadi?

Postitus Postitas Urvo »

Sain idee teema algatamiseks offroadi suhtumise teemast ja mõtlesingi, et kõik võiks vähe rääkida, kuidas nad maasturite ja offroadiga sõbraks said :)

Mina ise leidsin internetist pilte mingitest esimestest off-road üritusest eestis ja sealt see huvi alguse saigi...
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Mind vihastas välja see, et 1998 aasta talvel olin oma ameeriklasega kogu aeg lumes kinni ja ei saanud maja eest ka mitte välja. Vihast ostsin 1999 kevadel Patrol MQ160 ja sealt see alguse saigi...
+372 5028488
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Kuna ajalugu on mind alati köitnud ja sealhulgas ka erinevarte väikeste haldusterritooriumite ja nende vastamiste lood, siis GB avastusrekedel mängisid suurt rolli Land Rover'id. Paar vapustavat dokfilmi väikestest vapratest masinatest panid mul juba 1994 mõtted selles suunas liikuma. Alates 1995. aastast, kui koju internet sai tekitatud, hakkasin LR'ide kohta infot koguma. Kogu 1996. aasta suve ostsisin Eestist sobilikku masinat, kuniks augustis endale meelpärase leidisn. Sellega piinlen siiamaani... :wink:

Niava ostsin igapäevseks liiklemiseks majanduslikl kaalutlustel.

Kuigi olen LRi kõrval erinevaid 2WD autosid pidanud (2x LADA, 1x Datsun 1x Volvo +tööautod), siis veavalt, et kuangi endale enam 2WD masinat ostan.
Viimati muutis Landy, R Veebr 11, 2005 5:32 pm, muudetud 1 kord kokku.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Daniel
Fitting 44"
Kontakt:

Postitus Postitas Daniel »

esmalt vast subaru impeza wrc näol hakkas meeldima :oops:
siis sai hangitud Audi 100 Turbo Quattro ja peale mõningat talverõõmu nautimist tundus 4wd ainuõige teekond olevat ...
aga kuna ameerika auto pisik kipitas kah sees siis sai ameeriklane hangitud ... see aga ainult tagaveoline kastikas ....
siis kõiki neid talverõõmusid ma ei hakka ära kirjeldama ... peale seda syndiski kindel plaan et 4x4 ja Fullsize ...
79,K30 Blazer,379td,400,208,-4",38"
Kasutaja avatar
Alex
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas Alex »

jr kirjutas:Mind vihastas välja see, et 1998 aasta talvel olin oma ameeriklasega kogu aeg lumes kinni ja ei saanud maja eest ka mitte välja. Vihast ostsin 1999 kevadel Patrol MQ160 ja sealt see alguse saigi...
ja nüüd talvelõpul soetasid uue jänki mida maasturile sappa riputada? :twisted:
jlx
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas jlx »

Kuna sooteid talvel enam keegi lahti ei lükka ja metsa veokad ka sinna vagusid ajavad,siis 4vedu ja suurem kliirens oli kõige odavam meetod neid edasi läbida.
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Minu huvi oli õigupoolest esiti praktilist laadi - elasime linnast ca 23 km eemal, kusjuures viimased 6 km oli metsavahe tee, mida aeti heal juhul lahti 3 korda talve jooksul.

Need esiveolise auto lumest välja kaevamised ja vintsimised (käsivintsiga) tüütasid ära ja mõnda aega saigi plaani peetud 4veolise ostmiseks. Mingil kevadel sai siis see plaan ka teoks, aga kuna järgmist talve me samas kohas enam ei elanudki, siis nii ta jäi :D

Sealt edasi on olnud asjade loomulik käik nagu siin enamusel vist :P
duo
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas duo »

Minuga täpselt sama lugu.Ehitasin maja jõe äärde,koht ilus,kuid tee kevadeti vaga.Väike kalkulatsioon ja asi selge,maastur on 4x odavam kui teeremont. Sõbraga oli asi nii.Metsas kärutades lõhkusin oma landcruiseril mõlemad peeglid,helistasin sõbrale kes oli Soomes tööl.Sõber leidis ühe taluniku hoovinurgast juba aastaid seisnud HJ-61.Läks siis küsima peegleid,kuid ostis kogu auto 1500eur.
Kasutaja avatar
Kristallitükk
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas Kristallitükk »

Sai siiber sellest, et sõiduautoga ei saa suvel liiva sisse mere äärde minna ja talvel paksu lumega metsa vahel fannida. Otsus sai tehtud- mees peab ostma korraliku auto, millega naine saab igas olukorras igale poole minna.
Ostsimegi Nissan Patroli :roll:
Get Nitrous and ARB, keep pushing buttons till You make it!
kala
DJ ja AÜ

Postitus Postitas kala »

mul tuli huvi sellega kui käisin sõbraga esimest korda metsas kaasas ja sealt see pisik sisse tuligi :)
siis saigi esimesl võimalusel patrol soetatud!
WhiteLion
Rookie

Postitus Postitas WhiteLion »

Huvi tekkis juba väikse poisina kui isa läks maale elama ja metskonda tööle. Seal sai ta enda kätte metskonna UAZ-i. Eks vedas mindki metsa kaasa ja lasi mõnikord rooli.
Hiljem kanti see konku maha ja jäi meie kätte. Pärast arutelu konku praktilisusest ja meie vajadusest sai sellel masinal tagant katus maha võetud. Konku katusest sai aga kabiini tagasein.
Peale ehitust saime endale oma metsas möllamiseks uue vahva auto, ise kutsume teda hellitavalt mini 66-ks.
Sõber ostis kah endale Niva, tegime ühiseid metsaretki kuna nii oli kindlam metsas käia, nii see huvi on aina süvenenud ja süvenenud.
Kasutaja avatar
Taavi_C303
Mudder

Postitus Postitas Taavi_C303 »

Isa ostis kunagi ühelt oksjonilt juhtumisi volvo c202- Seisi teine mõne aja ja siis mõtlesin, et mis see siis ikkagi on. Lähemal uurimisel selgus, et asjal on meh vints :twisted: . See tuli kohe järgi proovida. Ja eks sealt see asi edasi arenes. Nüüd on C202 ja C303. 202 ja lihtsalt madalaks mõne koha jaoks :twisted:
Kasutaja avatar
tegelinsky
Fitting 38"
Kontakt:

Re: Kuidas avastasid off-roadi?

Postitus Postitas tegelinsky »

küll igivana teema aga mis seal's ikka...minu pisik tuli geopeitusest, kui pidi tavamasina kaugele tee äärde jätma ja siis mööda sihte ja pehmemaid ja raskemalt läbivaid teid mööda aareteni liikuma...mäletan et korduvalt seisin nõutult mingi teeotsa juures ja mõtlesin "küll oleks hea kui..." ja siis hakkasingi geolooma otsima, esimene väljavalitu oli nissan pick-up, 2.4 1997a mis praegugi sõbra hoovis seisab...töökorras kuid raam vähe viletsas olukorras, aga uskumatult hea läbivusega. Hetkel siis aga keerlevad mõtted alustada võistlusklassis, hiljemalt 2013, sinnani üritan turistina kogemusi hankida :)
http://www.soodaprits.ee
Jeep Grand Cherokee 5.2, 156kW, V8 '94
+372 52 333 96
+358 409 622 320
Gerto
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

Mul oli saksa lambakoer kelle jaoks oli kõik, mis temast aeglasem, saak.
Tuli teda hakata kaugemale jalutama viima. Pärast Mazda 3-e põhja siledaks sõitmist sai soetatud Frontera ja siis Jeep ja siis Jeep jne....
Tõsiseks läks asi v6rrimehe vana valge Jeebu minu kätte jõudmisega. Nimeks sai tal Snegurochka. Vurab siiani kuskil raplamail.

90-ndatel oli kollane Niva, aga selle omadusi ei taibanud kasutada. :bang:
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

Mul papsil oli kunagi 90ndatel tööautoks UAZ kastikas. Ükskord jäime Pärnu prügimäel kinni sellega ja vahel sai ka maal metsas käidud. Siis läks hulk aega mööda ja esimene isiklik 4x4 oli sõiduauto Opel Vectra. Siimaani imestan kuhu sellega kõik ronitud sai - kuni vahekasti purunemiseni, mille eest küsiti Ascaris 80000.- krooni. Kuna selle raha eest oleks tol ajal juba 1 toalise korteri saanud siis seal selle auto seiklused lõppesid. Jube kahju, et siis pildistavaid ja filmivaid telefone polnud, iseasi muidugi kas seda materjali näidata julgeks :) Edasi siis tulid juba rohkem maasturiverd masinad.
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”