Diisel MK elektrisüsteemis miskit mäda

Moderaatorid: jr, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Diisel MK elektrisüsteemis miskit mäda

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

Elu oli ilus ja päike kollane kuni umbes kuu tagasi kadus autol laadimine
Miski plekiserv oli läbi närinud geneka ergutusvoolu juhtme - juhe sai lapitud asi korras

Rõõmu jätkus üheks nädalaks siis kadus laadimine taas - kuna ei suutnu ühegi juhtme katkemist tuvastada vahetasin generaatori ära - voltmeetri näit korras (aga laadimise tuli ja küttepaagi tuli jäid hõõguma)

Rõõmu oli kaks nädalat siis kadus laadimine taas - kuna ei suutnu ühegi juhtme katkemist tuvastada viisin auto Vasja juurde kes genekaid ja startereid remondib - järgmine hommik sain auto kätte - tühikäigul ei laadinud - vähegi pedaali vajutades voltmeetri näit korras (kuigi laadimise tuli ja küttepaagi tuli jäid hõõguma)

Rõõmu oli kaks tundi siis kadus laadimine taas - kuna ei suutnu ühegi juhtme katkemist tuvastada viisin Vasja juurde enda eelmise geneka - õhtul sain kätte - viskasin autole peale - nägu läks rõõmsaks pähe - voltmeetri näit korras ja igasugu tuled põlesid kustusid nii nigut vaja

Rõõmu oli üheks päevaks - siis hakkasid laadimise ja küttepaagi tuled taas hõõguma :roll:

Tuhnisin suht põhjalikult igal pool ringi - miskeid juhtmete imelikke ühendusi/ühendumatusi ma leida pole suutnud
Seejuures küttepaagi andur on masinal 12V süsteem - muundurid terved ja töökorras (milleks neid 2 tk on ?)
Voltmeetri järgi on laadimine ka siis kui geneka tagant ergutuse pistik ära võtta ja seejärel auto käivitada

Generaator jälle pees ?
Vasja pole seda korralikult tööle saanudki ?
Kusagil süsteemis on miski jama mis keerab generaatoreid p-sse ?
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
Ptyyp
Fitting 38"

Postitus Postitas Ptyyp »

Võbolla tundub rumal küsimus aga kas generaatoril ja üldse mootoril on korralik mass?
Kui generaatoril ergutusvoolu juhe maha võtta siis peaks tühikäigul laadimine ära kaduma ja laadimine taastub jälle ca.2000rpm juures.

Ajudega autoelektrik:
Jaan 53420656
Tunneb ennast 4x4 roolis hästi!
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Ptyyp kirjutas:Võbolla tundub rumal küsimus aga kas generaatoril ja üldse mootoril on korralik mass?
Kui generaatoril ergutusvoolu juhe maha võtta siis peaks tühikäigul laadimine ära kaduma ja laadimine taastub jälle ca.2000rpm juures.
Mass nigu oleks - geneka pealt jookseb keresse veel igaks petteks ka lisa massi juhe
Vot ma töötava mootoriga ei proovinud ergutuse juhet maha võtta - aga kui võtsin maha ja siis alles käivitasin hakkas laadima küll
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Re: Diisel MK elektrisüsteemis miskit mäda

Postitus Postitas jr »

MahviaDeTyrk kirjutas: muundurid terved ja töökorras (milleks neid 2 tk on ?)
Sa mõtleid neid org asju seal armatuuri all? Kui jah, siis see on Nissani edasiarendus. Üks on näidikute jaoks ja teine on raadio jaoks.
+372 5028488
traatjalg
Fitting 38"

Postitus Postitas traatjalg »

Mul samasugune juhtum hilux-iga (2LT )sain laadimise küll tagasi aga kõik kollased tuled põlevad nagu jõulupuul. Viga peaks olema pingeregulaatoris originaal oli kallis sai sinna mingi odavam pandud millel üks juhtme ots puudu.Pakuks,et Sul ka mingi massi jama.
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

jr kirjutas:
Sa mõtleid neid org asju seal armatuuri all? Kui jah, siis see on Nissani edasiarendus. Üks on näidikute jaoks ja teine on raadio jaoks.
Jah ma arvan, et OR jupid - kaks sellist umbes 3x5 cm plekist karpi armatuuri all - roolisamba juures
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

MahviaDeTyrk kirjutas:
jr kirjutas:
Jah ma arvan, et OR jupid - kaks sellist umbes 3x5 cm plekist karpi armatuuri all - roolisamba juures
Täpselt neid ma silmas pidasin jah. Raadio oli nii öelda Deluxe versioonil standardina sees ja vedrulehed omavad pakis kolme lehte ning eest on lehed kummpuks raamis - kummpuks vedrusilmas lahendus kiige poolses otsas.
+372 5028488
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

jr kirjutas:Raadio oli nii öelda Deluxe versioonil standardina sees ja vedrulehed omavad pakis kolme lehte ning eest on lehed kummpuks raamis - kummpuks vedrusilmas lahendus kiige poolses otsas.
Ei ma eriti arva, et raadio ja vedrustuse vahel miski suur seos on :roll:

(mu omal küll oli algselt ees 3 lehte - aga raami sees malm puksid)
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Need kaks asja olid korraga ainult Deluxe mudelil...Nissani värk.
+372 5028488
al
True Off Roader!

Postitus Postitas al »

Kas Vasja = kod. Aeksander Vilja tn-lt? (tegelikult ei ole seal ammu käinud)
Kui ei, siis vii auto kogu kupatusega sinna. Mõõdavad kaaluvad, teevad korda, keeravad p...e, teevad ümber ja lõpuks oled rahul.

Pakuks veel, et otsi aku+ ja geneka + vahelisest juhtmest katkestust. Väga seda moodi on. Sama katkestus võib geneka panna ka üle laadima ja dioodid, või pinge regulaatori maha põletada. Ise olen kahel autol selle juhtme otse ja jämeda vedanud. Hea sai.
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

al kirjutas:Kas Vasja = kod. Aeksander Vilja tn-lt? (tegelikult ei ole seal ammu käinud)
Ei Vasja on üks seltsimees Jaamamõisas

Sai veel täna igasugu mõõtmisi tehtud ja kahtlasi ühenduskohti paremaks tehtud - ilmselt on siiski taas/või ikka miski diood pees (mida eelpool nimetatud seltsimees ka tunnistas)
Lõin juba neile Trolli genekatele käega (lahjad kah niikuinii) - Läheb 80A Scania oma asemele (eks siis näis kas asjad paranevad - vähemalt peaks sitad ühenduskohad korralikult maha põlema ja leiab üles)
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
isakene
I know how to fix stuff

Postitus Postitas isakene »

jr kirjutas:
MahviaDeTyrk kirjutas:
jr kirjutas: Sa mõtleid neid org asju seal armatuuri all? Kui jah, siis see on Nissani edasiarendus. Üks on näidikute jaoks ja teine on raadio jaoks.
Täpselt neid ma silmas pidasin jah. Raadio oli nii öelda Deluxe versioonil standardina sees ja vedrulehed omavad pakis kolme lehte ning eest on lehed kummpuks raamis - kummpuks vedrusilmas lahendus kiige poolses otsas.
Tegelikult on need klotsid olemas kõigil 24V patrolitel alates 82 aastast. Esimesed ümara tulega patrolid olid ilma, ümara tulega mingist modifikatsioonist alates sai ühe karbi ja kandiliste tuledega ehk 83/7 alates kahe karbiga (kuigi see pole reegel, olen ka vanematel kaht karpi näinud). Aga raadio jaoks need mõeldud ei ole, küllap on deluxe versioonil veel mingi omaette karp olemas. Väljundvool on neil karpidel kõigil 1A, sellega ei toida mingit raadiot ära :D Nad on ikka ainult andurite-mõõdikute ja mootori juhtplokkide elushoidmiseks mõeldud.

Ning kolme vedrulehega olid ka kõik kuni 83/7 autod, kui tegu ei olnud just heavy duty või kaubikuversiooniga. Kummipuks raamis on aga kindlasti deluxe värk.
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Nüüd siis oli terve kuu normaalne :driving
Täna hakkas üle laadima - miski kuni 32V - suht tüütu on pöörete tõustes järjest tarbijaid järele lülitada ja langedes tagast ära, et asja kontrolli all hoida :twisted:
Tia kas sellega, kui töötaval masinal mass tagant ära võtta võib regulaatori ära rikkuda kah ?
tartuoffroad.ee
5581340
Vasta

Mine “Nissan / Renault”