4Runner 1998 aasta arvamused...

Moderaatorid: jr, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
speedbird1229
Got ARB and Nitrous?

4Runner 1998 aasta arvamused...

Postitus Postitas speedbird1229 »

Tere!

Kuna peres läheb üks auto vahetusse lähiajal, siis olen tegelenud uue leidmisega. Tahan kasutatud masinat ja algul vaatasin veel ameeriklast juurde Jeepile, kuid nüüd on käeulatuses selline tore sõiduk nagu Toyota 4Runner Limited 1998, mootoriks 3.4 V6 bensukas (ma pole aru saanud veel, kas ta on 3.0 või 3.4, äkki keegi teab paremini kommenteerida. kahtlustan tehnilises passis viga...). Masin on mu hea sõbra oma, väga ilusas korras nii seest kui väljast, läbisõit 113k km. Tal endal on see seisnud garaažis juba väga pikka aega ja andis selle nüüd mulle sõita ning proovida/otsustada. Ise kiidab ta seda sõidukit väga ja ausalt öeldes mulle ka täitsa meeldib sõita. Grandiga võrreldes suht teistsugune, kõrgem ja samas loksub vähem, täpsema rooliga, aga natuke vähem mugavust, puudub V8 hääl :) Mitte et ma Grandi plaaniks selle vastu välja vahetada.

Usun oma sõbra juttu küll, kuid tahtsin siinsete inimeste käest veel küsida, et ehk on kellelgi kogemusi tema vastupidavuse, nõrkade kohtade jms. osas ning kui kallid võivad jupid olla võrreldes Grandiga?

Tänud!
Georg

'96 Grand Cherokee Limited 5.2 V8
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

toyota 3.4 V6 on edasiarendus vanast 3.0V6-st (tegelikult isegi juba teine edasiarendus - vahepeal oli ka üks selline 3.0V6 mida pandi ainult sõidukatele peale). Kaotatud on vana mudeli lapsehaigused ja lisatud on ka kamaluga jõudu. 105Kw asemel 142Kw. Kapoti alla piiludes peaks kohe aru saama millise mootoriga tegu. Seal peaks olema suurelt kirjas (3.4 Four Cam 24) Veel - 3.0 on õhufilter paremal pool... 3.4 aga vasakul.

3.0 V6 on selline:
Pilt

ja 3.4 V6:
Pilt

3.4V6 on sigahästi õnnestunud mootor, selle tuunimisest ja ülelaadimisest leiab kilomeetrite viisi juttu. Pigistatud on sealt ülelaadides 1000+hp. Isegi vabalthingavana on võimalus sealt 300-400hp välja võtta. Minu isikliku arvamuse järgi on tegemist VÄGA HEA mootoriga, toyotafoorumis on 3.0 asendamine 3.4-ga üks levinumaid ja nõutumaid swappe. Peetakse ka väga vastupidavaks.

wikipedias on natuke toyta VZ mootoritest ja üldiselt foorumites leiab ka päris palju infot:
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_VZ_engine
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
speedbird1229
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas speedbird1229 »

Aitäh! Seesama 3.4 mootor siis järelikult tal ongi, peal kirjas 3400 FOUR CAM V24.

Olen siin täna uurinud veel tolle 4Runneri kohta ja leida tollest aastakäigust teist mõnda täisvarustuses varianti, mis oleks nii vähe läbi sõitnud, on nähtavasti üsna raske. Ei leidnud ma eBayst, auto24'st ega mobile.de'st.

Neid on vist Eestis ka suhteliselt vähe?

Huvitav, kuidas Toyota automaatkasti vastupidavus on... Omast kogemusest tean niipalju, et Grandi kast käis mul juba kapremondis paraku. Läbisõitu oli ka 235k km sel hetkel umbes.

Igatahes on mulle selgeks saanud, et vist oleks üsna rumal see perfektses korras sõiduk ostmata jätta.
Georg

'96 Grand Cherokee Limited 5.2 V8
Vasta

Mine “Toyota”