Cherokee käivitumine
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
Cherokee käivitumine
Jõudu targematele.
Et siis 92 aasta Cherokee 4,0 mootoriga 136kW.
Kas ongi normaaln et enne käivitumist veab mõne ringi tühja ja siis hüppab käima. Mu arusaamist mööda võiks ikkagi nagu "matsupill" olla. Soojast peast nagu isegi vaevalisem see käivitumine tundub.
Küsimus ongi selles, et kas see pigem Chero eripära?
Äkki teravam aku aitab?
Et siis 92 aasta Cherokee 4,0 mootoriga 136kW.
Kas ongi normaaln et enne käivitumist veab mõne ringi tühja ja siis hüppab käima. Mu arusaamist mööda võiks ikkagi nagu "matsupill" olla. Soojast peast nagu isegi vaevalisem see käivitumine tundub.
Küsimus ongi selles, et kas see pigem Chero eripära?
Äkki teravam aku aitab?
GC 4,7 162 kW -03
Ex kallimad: xj 4,0 HO; Y60 2,8 85kW
On kuulda olnud jah, et 4.0 eripära. Enda omal kahtlustasin küünlaid algul, aga peale nende vahetust ikka sama seis.yanekk kirjutas:Võibolla 4 liitrise eripära,aga enda 5.2 käivitamiseks(igast asendist) piisab ainult hetk starterit ja mootor töötab.
Kuna muid kaebusi pole ja ALATI käivitub, siis lihtsalt leppisin sellega.
(a'la "ära sega, kui masin töötab"
zum
No minul algul käivitus matsust. Mingi hetk peale pikemat seismist paar aastat tagasi hakkas käiamist tahtma, vahetasin kulumaterjalid ära, vahet ei miskit. nii suvel soojaga kui talvel külmaga, pigem isegi külmaga käivitub paremini. Praegu olen sellega leppinud, et anna paar-kolm korda starterit (pidev pikam käiamine ei oma mingit eelist 2-3 lühikesega võrreldes).
Oli Grand Cherokee '93 metsasõitudeks - müüdud
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks
Ei noh nüüd on küll mõistus munadega triiki
Esmalt siis kahtlustan et tuleb osta uus aku ja teisena et starteril miski viga küljes.
Nimelt
Laupäeval hakkas starter väga vaevaliselt vedama, enne kui käima hüppab. Ehk siis märk sellest, et aku tühi. Tegin siis ühe pika tiiru - tulesidki ei pannud põlema (laadimispinge 13,6V). Jätsin sesma ja proovisin uuesti käivitada. Käigukang P peal. Mitte matsugi - nagu polekski akut, sellest reetsid ainult armatuuril asuvad osutid peale võtmekeeramist. Egas siis midagi, kutsusin abilise et andku aga särtsu. Enne aga nii pulli pärast proovisin nii, et tõmbasin käigukangi N peale. Polnud mingit särtsu vaja, starter küll vaevaliselt vedas aga käima hüppas. Nii et siis ainult käigukangi liigutamisest.
EDIT: hommikul käivitus ka P peal
Sain siis koju ja viskasin laadija järgi. 12 tundi laadis. Täna hommikul süüde sisse voltmeeter armatuuris näitab ilusasti üle esimese valge kriipsu ja start - no joppendoo kui vaevaliselt aga käima läks.
Et siis nüüd kogu kirjelduse peale üks küsimus - kas aku või starter?
Akust ei tea midagi muud kui 55Ah ja mingi 420A annab välja.
Esmalt siis kahtlustan et tuleb osta uus aku ja teisena et starteril miski viga küljes.
Nimelt
Laupäeval hakkas starter väga vaevaliselt vedama, enne kui käima hüppab. Ehk siis märk sellest, et aku tühi. Tegin siis ühe pika tiiru - tulesidki ei pannud põlema (laadimispinge 13,6V). Jätsin sesma ja proovisin uuesti käivitada. Käigukang P peal. Mitte matsugi - nagu polekski akut, sellest reetsid ainult armatuuril asuvad osutid peale võtmekeeramist. Egas siis midagi, kutsusin abilise et andku aga särtsu. Enne aga nii pulli pärast proovisin nii, et tõmbasin käigukangi N peale. Polnud mingit särtsu vaja, starter küll vaevaliselt vedas aga käima hüppas. Nii et siis ainult käigukangi liigutamisest.
EDIT: hommikul käivitus ka P peal
Sain siis koju ja viskasin laadija järgi. 12 tundi laadis. Täna hommikul süüde sisse voltmeeter armatuuris näitab ilusasti üle esimese valge kriipsu ja start - no joppendoo kui vaevaliselt aga käima läks.
Et siis nüüd kogu kirjelduse peale üks küsimus - kas aku või starter?
Akust ei tea midagi muud kui 55Ah ja mingi 420A annab välja.
Viimati muutis orejaP, E Aug 18, 2008 7:29 am, muudetud 1 kord kokku.
GC 4,7 162 kW -03
Ise küsin ise vastan.
Kontrollisin kas mootori mass on korras. Tarisin aku pealt lisamassi ja proovisin, ei mõhkugi.
Kontrollisin kas aku on korras. Kruvisin maha ja vedasin teenindusse sõbra juurde, kes lasi testist läbi. Aku on ka korras.
Kontrollisin kas starter toimib. Gaz 53 mehena ronisin kõhu alla ja lasin otsad kokku kruvikaga. Ei mõhkugi.
Ehk siis minu järeldus on, et starter peetis ja läheb remonti.
Kontrollisin kas mootori mass on korras. Tarisin aku pealt lisamassi ja proovisin, ei mõhkugi.
Kontrollisin kas aku on korras. Kruvisin maha ja vedasin teenindusse sõbra juurde, kes lasi testist läbi. Aku on ka korras.
Kontrollisin kas starter toimib. Gaz 53 mehena ronisin kõhu alla ja lasin otsad kokku kruvikaga. Ei mõhkugi.
Ehk siis minu järeldus on, et starter peetis ja läheb remonti.
GC 4,7 162 kW -03
Mul '88 Cherokeel käivitub küll esimesel võtmekeeramisel, aga vajab 3-5 pööret, enne kui stardib. Arvaks siis, et normaalne.
Starter võib tõesti õhtal olla. Mul esines sarnaseid sümtomeid, ja lõpuks jäi kogu kupatus täiesti vait. Lasin kohalikul elektriviisardil starteri üle vaadata, ja viga oligi lihtne: harjad kinni. Mees parandas ära ja ütles et tõenäoliselt kestab starter nüüd kauemini kui auto ise... Starter Mitsubishi toodangut, võrdlemisi kergelt auto alt kätte saadav.
Nagu sina, kahtlustasin alguses akut ja ostsin uue: Hankook 57220, 72 Ah, külmkäivitusvool 72 A EN, hind umbes aasta tagasi 1025 krooni. Antud Hankook on tavalise vedela elektrolüüdiga, kuna ma oma autot maastikul eriti ei kalluta.
Starter võib tõesti õhtal olla. Mul esines sarnaseid sümtomeid, ja lõpuks jäi kogu kupatus täiesti vait. Lasin kohalikul elektriviisardil starteri üle vaadata, ja viga oligi lihtne: harjad kinni. Mees parandas ära ja ütles et tõenäoliselt kestab starter nüüd kauemini kui auto ise... Starter Mitsubishi toodangut, võrdlemisi kergelt auto alt kätte saadav.
Nagu sina, kahtlustasin alguses akut ja ostsin uue: Hankook 57220, 72 Ah, külmkäivitusvool 72 A EN, hind umbes aasta tagasi 1025 krooni. Antud Hankook on tavalise vedela elektrolüüdiga, kuna ma oma autot maastikul eriti ei kalluta.