Klientidest

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Sa mõtlesid vist seda kirjutist?

(Nii kaua kui see on hobi ja see tegevus meeldib on kõik lihtne. Kui tulevad mängu alluvad, motivatsioon ja äri on asi teine. Ma ei seedi sitakeerajaid aga olles teeninduses töötanud, saan ma neist ka natuke aru. Ja olgu tegija ükskõik, kui hea on tal alati selliseid kliente, kes tast sitasti räägivad. Elu ei ole lill, eriti teenendajate vallas, kes peavad hästi suhtlema, tegema ja normaalselt raha küsima (see viimane on eriti valus koht).

Te olete kõik targad ja haritud siin, siis te ju teate mis on palk, maksud, rent, liising, kaudsed ja otsesed kulud, kasum ning investeeringud. Kui see kõik keevitada töötegija õlgadele siis teda või ennast müües ei tule tunni hind kuidagi alla 300 kr. Alla selle müües maksad sa kaudselt peale või teed seda millegi arvelt, näit investeeringud, ilma investeeringuteta sureb aga enamus garaaze, pesulaid ja teenindusettevõtteid järgneva kahe kolme aasta jooksul või müüakse järgmisele heas lootuses ostajale.

Ma tahaks ise ka olla mehhanik - leiutaja garaazis, kus tehakse vaid vinged projekte, kus puudub rutiin ja kliendid on kõik head sõbrad. Veel parem oleks, kui näpukad ka kinni makstas ja palka saaks nii palju, et ei peaks põdema oma endisest töökohast ära tulemise pärast.

Sai vist liiga negatiivne?)
Viimati muutis erik, K Juul 30, 2008 7:56 am, muudetud 1 kord kokku.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Aga mis ole selle teema tekitamise ajendiks? Tagamaad jäid natuke segaseks, kuigi olen sinuga 100% päri, et kliendil ja kliendil on tohutu vahe. Koht kus kõigil natuke peeglisse vaadata. :lol:
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Kasutaja avatar
suzi
Fitting 38"

Postitus Postitas suzi »

erik kirjutas:Aga mis ole selle teema tekitamise ajendiks? Tagamaad jäid natuke segaseks, kuigi olen sinuga 100% päri, et kliendil ja kliendil on tohutu vahe. Koht kus kõigil natuke peeglisse vaadata. :lol:
ta ilmselt tegi uue teema kogemata. Arvan, et ta tahtis teises teemas lihtsalt vastata.

Aga moraal on õige, et on olemas klient ja klient.
Aitan palju oskan...
Kasutaja avatar
Raitz
Fitting 38"

Postitus Postitas Raitz »

No jah saan aru ....
Hea klient on selline, kes kunagi ei küsi, mis see töö orienteeruvalt võiks maksta - Mis sellel tähtsust on, palju see töö või varuosa makstab, kliendil on alati piiramatu resurss rahalisi vahendeid, mida lugema ei pea, ega ei pea kalkuleerima, kas ikka jagub kõigeks vajalikuks.
Hea klient ei küsi kunagi kaua võib orienteeruvalt selle asjaga aega minna - tal on alati olemas ja ootab kasutamist teine auto / paat / ATV / arvuti. Pole tarvis oma tegemisi mingiks perioodiks ringi planeerida või muretseda, et mõne antud lubaduse täitmine võib nüüd keeruliseks osutuda vms. Tal on ükspuha kas kulub 3 päeva, 3 nädalat või 3 kuud. Tema tegemised ei sõltu vähemalgi määral antud asjast.
Hea klient maksab alati sularahas - tal on kaasas pakk sularaha, millest ta küsitud summa välja loeb. Ta ei küsi kunagi tsekki, jumal hoidku selle eest, ta ei ürita kaardiga maksta, ega küsi tehtud tööde kohta arvet, et siis seda (interneti) pangas üle kanda.
Hea klient ei tunne huvi, mis viga oli ja mida tehti - tal on hea meel, et töö tehtud ja asi korras, vahet pole mis viga oli, ta on nii rikas ja loll, et nagunii ei saa sõnagi mestrimehe jutust aru, milleks siis töömehe/klienditeenindaja väärtuslikku aega raisata kasutu remondikokkuvõtte kohta.
Hea klient on alati kõigega nõus mis tehti, meistrimehed on ju eksimatud ja inimlikke näpukaid neil ei juhtu, seega kui midagi ongi viltu, on ta alati nõus kõige selle eest uuesti rõõmuga maksma.

Ma ei imesta, et "Häid" kliente ainult seal 5% ringis on.....
1 Hobujõud
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Raitz, sa unustasi lisada, et hea klient teab intuatiivselt mis ta autol viga on ja milline detail vahetamist vajab. Ta ei ütle kuangi tööde vastuvõtus "midagi ees vaskul koliseb". Ja kui ta ka jutub nii ütlema, siis lisab ta alati juurde "vahetage seal kõik ära!".
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
e.p.
Suhtuge Austusega - Vana Kala
Kontakt:

Postitus Postitas e.p. »

... ega autoremontijatel muud teha polegi,kui klientidelt raha välja petta ja valetada ja tööd mitte teha :)

kena näide ländile ;) :
mees tõi naise auto remonti ja ütles,et pidurdades mingi ragin ja nagu käiks midagi vastu maad .... sai üle vaadatud,kõik korras,auto nagu uus.
järgmine päev tuleb maruvihane naine,et miks korda ei tehtud ... läksin siis naisega koos proovisõidule ja tuli välja,et hoopis talv on saabunud ja abs hakkas tööle libedaga (see siis sarjast ees paremal koliseb)

selliseid jutte võib saunas mälukaotuseni pajatada ;)
ottocar
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas ottocar »

Raitz kirjutas:No jah saan aru ....
Hea klient on selline, kes kunagi ei küsi, mis see töö orienteeruvalt võiks maksta - Mis sellel tähtsust on, palju see töö või varuosa makstab, kliendil on alati piiramatu resurss rahalisi vahendeid, mida lugema ei pea, ega ei pea kalkuleerima, kas ikka jagub kõigeks vajalikuks.
Hea klient ei küsi kunagi kaua võib orienteeruvalt selle asjaga aega minna - tal on alati olemas ja ootab kasutamist teine auto / paat / ATV / arvuti. Pole tarvis oma tegemisi mingiks perioodiks ringi planeerida või muretseda, et mõne antud lubaduse täitmine võib nüüd keeruliseks osutuda vms. Tal on ükspuha kas kulub 3 päeva, 3 nädalat või 3 kuud. Tema tegemised ei sõltu vähemalgi määral antud asjast.
Hea klient maksab alati sularahas - tal on kaasas pakk sularaha, millest ta küsitud summa välja loeb. Ta ei küsi kunagi tsekki, jumal hoidku selle eest, ta ei ürita kaardiga maksta, ega küsi tehtud tööde kohta arvet, et siis seda (interneti) pangas üle kanda.
Hea klient ei tunne huvi, mis viga oli ja mida tehti - tal on hea meel, et töö tehtud ja asi korras, vahet pole mis viga oli, ta on nii rikas ja loll, et nagunii ei saa sõnagi mestrimehe jutust aru, milleks siis töömehe/klienditeenindaja väärtuslikku aega raisata kasutu remondikokkuvõtte kohta.
Hea klient on alati kõigega nõus mis tehti, meistrimehed on ju eksimatud ja inimlikke näpukaid neil ei juhtu, seega kui midagi ongi viltu, on ta alati nõus kõige selle eest uuesti rõõmuga maksma.

Ma ei imesta, et "Häid" kliente ainult seal 5% ringis on.....
lisan veel, et iga autojuht (juhiluba omav tegelane) teab täpselt mis ja kus koliseb ja, et see detail on laos olema hirm sootsa hinnaga. Külastage kõik silberauto teenindust ja seal ongi `klient kuningas`
Kasutaja avatar
zum
Rock Crawler

Re: Klientidest

Postitus Postitas zum »

jaan mmc kirjutas: ...ootavad et töökoda omaks pädevust+seadmeid+spetsiaal tööriistu kõige maailmas toodetava sita kohta...
Sry ma saan sinust aru muidu, aga no kurat, kui kõike saaks paari mutrivõtme ja suure haamriga parandada, siis ma teeks ise ka töökoja :roll:
Kui ikka pädevus üle ei käi masinast, siis saab ju alati mainida kliendile, et ehk keegi teine oskab/omab vahendeid...

zum@ käib ka sõprade juures remontimas (kui enda mõistus/võimalused üle ei käi), sest seal ma saan juures passida ja ise targemaks ka :wink:
aadu
Fitting 44"
Kontakt:

Postitus Postitas aadu »

e.p. kirjutas:... ega autoremontijatel muud teha polegi,kui klientidelt raha välja petta ja valetada ja tööd mitte teha :)

kena näide ländile ;) :
mees tõi naise auto remonti ja ütles,et pidurdades mingi ragin ja nagu käiks midagi vastu maad .... sai üle vaadatud,kõik korras,auto nagu uus.
järgmine päev tuleb maruvihane naine,et miks korda ei tehtud ... läksin siis naisega koos proovisõidule ja tuli välja,et hoopis talv on saabunud ja abs hakkas tööle libedaga (see siis sarjast ees paremal koliseb)

selliseid jutte võib saunas mälukaotuseni pajatada ;)
See pole midagi, mõned aastad tagasi oli see igatalvine värk. Nüüd on kas autod paremaks või kliendid targemaks muutunud. :rofl:
Naljakam on see, kui kuulad kliendi kurjustamise kõrvad lontis ära, sõidad kohale, vaatad auto üle, üritad klienti solvamata populaarteaduslikult selgitada, et sisepõlemismootoriga autol peab paagis teatav kogus põlevainet loksuma, võtad kanistri ja lippad lähimasse tanklasse.
Juhtub ka seda ja mitte harva. :lol:
Sellest ma ei räägigi, kui klient tuleb bensiiniaurude peal mootoridiagnostikasse :bang:
jne.
jne.

Kõik me oleme inimesed, nii teenindajad kui ka kliendid.
Kuigi autofoorumeid lugedes tekib vägisi tunne, et teenindustes töötavad maailma kõige lollimad, käpardlikumad ja ahnemad inimesed.
Eriti margiteenindustes :term :shock: :snipe

Tasuta nõuanne ka:
Laske auto üle vaadata ja küsige kirjalikku hinnapakkumist.
Ärge lubage midagi rohkemat teha või vahetada ilma teilt kasvõi telefoni teel üleküsimata.
Ei takista vallid, ei takista kraav...
Kaarel Puk; Turist; võistkond Lendorav; :driving ; Sõitis Uunoga Ümber Eesti 1999
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Postitus Postitas Stupiduser »

Need tehase poolt ette nähtud hooldamise ja remontimise ajad on müstiliselt koomilised kohati. :lol:
Aga mis seal imestada, Zuki siduri vahetuseks on minu teada ametlikult ette nähtud, et mootor tuleb koos siduri ja käigukastiga maha tõsta...
Elu on lill! Võilill...

Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

jaan mmc kirjutas: Vaevalt jõuad mingi tehnilise lahendusega end kurssi viia kui juba noie versioon tehase väravast välja veerenud ja kui neil 30% varuosadest ja tehnoloogiast kattuvad on hästi.
O.T. Tasub rohkem LR-e remontida. Avastamisrõõmu on, aga oluliselt vähem, kuigika siin on küllaga üllatusi (omad kogemused).
Ka varuosakataloogid ka kordades õhemad.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
badass
Mudder

Postitus Postitas badass »

Landy kirjutas:
jaan mmc kirjutas: Vaevalt jõuad mingi tehnilise lahendusega end kurssi viia kui juba noie versioon tehase väravast välja veerenud ja kui neil 30% varuosadest ja tehnoloogiast kattuvad on hästi.
O.T. Tasub rohkem LR-e remontida. Avastamisrõõmu on, aga oluliselt vähem, kuigika siin on küllaga üllatusi (omad kogemused).
Ka varuosakataloogid ka kordades õhemad.
Ära palun haibi seda paska, sellest viimasest disko remondist on mul küll nutumaitse suus. Kuna pean kah leiba teenima auto remoga, seda önneks küll mitte Eestis, siis see värd-aretis kustutas igasuguse tahtmise seda marki autodega veel kunagi tegemist teha. Mis siis, et sai korda
FC 150 ja palju muud koli, vöisteldud on kah.
Kasutaja avatar
Raitz
Fitting 38"

Postitus Postitas Raitz »

jaan mmc kirjutas: Sai päris emotsionaalne teema jah aga see kommentaar on kah demagoogia ja täiesti teine äärmus. Kliendile mulli ajamine pole meie ala.
Ilmselt ei ole sulle ka kunagi keegi öösel metsa appi tulnud...sa ei tule selle pealegi et on töökodasid mis tulevad ja need pole jämeda kuld ketiga kliendid, või kui on siis ei kanna seda.
No ma jään jätkuvalt endale kindlaks, et on normaalne, kui ma enne mingi töö või teenuse tellimist tahan teada, mis selle orienteeruv hind on ja kaua sellega võib aega minna. Keegi ei eelda vastust et 1753 krooni ja 60 senti, aga seal on väike vahe, kas ma pean arvestama umbes 5000 krooniga või 50 000 krooniga.
Samuti sellles, kas remont võtab aega päeva või kuu. Selliseid orienteeruvaid asju on hea ette teada.

Siiani pole ma isiklikult kedagi kõrval kordi lugemas märganud, kui mulle kuskil ääretult ebasobival ajal on kuhugi nõmedasse kohta appi tuldud.
1 Hobujõud
e.p.
Suhtuge Austusega - Vana Kala
Kontakt:

Postitus Postitas e.p. »

see,kui viid oma masina remonti sellisesse kohta,kus sulle ei öelda ei tähtaega ega ka hinda,käib küll su enda kapsaaeda :)
Kasutaja avatar
ricardo
Rock Crawler

Postitus Postitas ricardo »

Raitz kirjutas:
jaan mmc kirjutas: Sai päris emotsionaalne teema jah aga see kommentaar on kah demagoogia ja täiesti teine äärmus. Kliendile mulli ajamine pole meie ala.
Ilmselt ei ole sulle ka kunagi keegi öösel metsa appi tulnud...sa ei tule selle pealegi et on töökodasid mis tulevad ja need pole jämeda kuld ketiga kliendid, või kui on siis ei kanna seda.
No ma jään jätkuvalt endale kindlaks, et on normaalne, kui ma enne mingi töö või teenuse tellimist tahan teada, mis selle orienteeruv hind on ja kaua sellega võib aega minna. Keegi ei eelda vastust et 1753 krooni ja 60 senti, aga seal on väike vahe, kas ma pean arvestama umbes 5000 krooniga või 50 000 krooniga.
Samuti sellles, kas remont võtab aega päeva või kuu. Selliseid orienteeruvaid asju on hea ette teada.

Just-just. Hind tuleb tänapäeval ette ära küsida jah ja no viisakas on muidugi öelda et no sendi täpsusega pole vaja, aga tuhande piires võiks ikka pihta minna küll. Samas teatud tööde puhul raske öelda kindlasti mis läheb, sest ei tea mis võib veel katki olla, aga suurima võimaliku summa saab ju ikka öelda ja alati hea meel kui vähem läheb.
Aga noh hakkad hinda ikka küsima küll kui vastu pükse saad. Ühe korra Valtu Caris käies jummalast rahul(RAV-i bensapump kaotas juhtmes voolu ära) ja lubati kohe uuesti ette võtta kui viga peaks korduma(ei oldud kindel et õige vea koht üles leiti) ja võetigi ja auto sai ka korda norm raha eest. Järgmine kord teine elektrik oli vist rohkem rahahädas, sest huias ära küll. Igal juhul lihtne probleem - terrano automaatsed päevasõidutuled jäid kohe voolu olemasolul põlema. Kõik ütlesid et relee viga ja soovitasid vahelt ära võtta, mõtlesin et pole raske kui oskad(mina ei osanud) ja no ega üle viie soti lähe arvasin ise - seegi tegelt varuga peaks olema, aga selge et alla tunni aja raha ei võeta. Arve tuli 1800 eeku ja loomulikult tuli see sulas tasuda ja tsekki ei tahetud anda ja kui vihjasin sellel et ehk siis teeks väikse ale kui sula värk - käsitöö ja käsitöö ja jube mitu tundi tuli ikka teha vastati. Samuti tehti kunagi TT Autos esisilla remonti. Eelmine päev käisin nende juures ja maksin kalkulatsiooni eest ja järgmine päev kui ise juba töökojast läinud ja masin ka vaikselt lahti võetud(vanu asju ei saanud panna külge enam), teatati telefoni teel et remont läheb ikka kallimaks ja noh tuli maksta(kusjuures juppide hinnad lihtsalt muutusid - eelmine mees olevat valesti teadnud). Ja gardaanide remondi puhul "unustatakse" ka öelda et tasakaalustamine eraldi tasu eest ja ilma ei saa ja kuus sotti tuleb juurde jälle kliendile üllatusena.
Ühesõnaga olen käinud aegade jooksul enamuse Pärnu remondikohti läbi ja ka osades esindustes ja no teist korda ei läinud kuhugi enam tagasi, sest totaalne s...t mida tehti - enamus tuli ise ringi teha, sest sama sossseppa ka uuesti juurde lasta ei tahnud ja no kuram raha oli ka ju otsas.

Aga kõige parem või kõige õigem teguviis on selline, et autoomanikul on tuttav remondimees ametlikust töökojast(propageerin haltuura tegemist) ja ta remondib teie auto "haltuura korras", kusjuures oluline, et tasute talle vähemalt 60%, aga soovitav isegi rohkem ehk 80 % ametlikust töötunnist, sest siis mehel soov ka teie auto korda teha ja vaatab ka mis kvaliteet tuleb. Teine variant - teha ametlikult, aga aeg ja hind küsida sama, juba siis tuttava töömehe käest ja tuua talle ka väike meelehea lisaks ja võite kindlad olla et teie auto eest kantakse hoolt ja tehakse ka väike liigutus rohkem kui tasu võetakse(näiteks öeldakse et miski kukub või on läbi või nii ja see on ka tegelikult nii).
Ja kui keegi annaks kindlad andmed et no need mehe teevad su auto korda ja ei tee jama, siis poleks tegelt isegi kahju Pärnust Tallinna või Tartu või kasvõi Jõgevale autot remontima minna. 8)
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”