Mõtisklus teemal politsei kui riigi rahamasin

Koht kus käsitletakse Transpordiameti (ARK), tehnoülevaatuse, liiklusseaduse, liikluskindlustuse ja muude õigusaktidega seotud teemasid.

Moderaator: Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
boob
Moderator

Re: Mõtisklus teemal politsei kui riigi rahamasin

Postitus Postitas boob »

tanel kirjutas:... Tõsi, selle turvavöö teema peale oleks aus ja õiglane kui lühkarites ja plähvides tsiklimehi ka kottima hakataks. Mul läheb alati süda pahaks kui mõnda sellist märkan ja fantaasia rakendub. Tervitused mootorratturhiirtele, ärge võtke isiklikult, lihtsalt riigi ja ravikulude aspektist on paralleel klaasi nokkimisega üsna ühene. Seadus peale kiivri muuks siiski ei kohusta jah....
Ei midagi isiklikku, aga tsikliga sõites on kõik autojuhid minu jaoks pimedad ja isekad värdjad, kelle suhtes peab kogu aeg valvel olema, et ellu jääda. Kuna see ennetav mõtlemine on mind rohkem kui korra laksu panemisest päästnud, siis sõidan teksadega edasi ja mõtlen ikka autojuhtidest kõige halvemat.

Teemasse ka. Hetkel olen minemas kohtuteed, kuna juhtus nii, et tahetakse mulle ka seaduslikult kott pähe tõmmata ja riigikassasse raha andma panna. Asi mõni aeg tagasi maha müüdud autos, parkimistrahvis ja selle kätte toimetamise viisis...
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
insener007
Fitting 44"

Postitus Postitas insener007 »

A mul hoopis parem idee riigi rahapaunade täitmiseks : ära lõpetada see idiootlik umbmäärane mõiste, nagu trahviühik :floff
Makmiseametitest on äärmiselt lihtne tuvastada, kes kui palju teenib ja olgu siis kõik tõesti nii, nagu mujal riikides.

Räägime keskmisest palgast (mis vist kuskil 6-700 jooro kanti peaks olema).
Mujal maailmas sa pead ikka täitsa puhas pätt ja kaabakas olema, et miskine kuupalgaga võrreldav summa riigile kinkida :evil:
Ma tunnen täitsa hästi ühte kodanikku, kes 2x ühe aasta jooksul Helsingi sadamas vahele jäi ... trahv 1x 280 ja 1x 100 EUR.

Mida ma öelda tahtsin ?
Meie tubli riigi trahvisummad on ikka täitsa proportsioonidest väljas !

Turvavöö eest (sellises olukorras, nagu herr jaan mmc kirjeldas) 200 EUR - no tule taevas appi :oops:
Chero
maatriks
Rookie

Postitus Postitas maatriks »

Tulebki anda 200€ trahvi. Ja järgmine kord veel 200€ kuni lõpuks meelde jääb, et autosse istudes tuleks turvavöö kinni panna. Ega politseinikud jonni pärast seda ei tee, 50km/h saab täitsa hakklihaks inimese sõita (ja 200m peal saab 50km/h sisse küll).
Kasutaja avatar
uppund kana
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas uppund kana »

maatriks kirjutas:Tulebki anda 200€ trahvi. Ja järgmine kord veel 200€ kuni lõpuks meelde jääb, et autosse istudes tuleks turvavöö kinni panna. Ega politseinikud jonni pärast seda ei tee, 50km/h saab täitsa hakklihaks inimese sõita (ja 200m peal saab 50km/h sisse küll).
Jäta see raha midagi meelde. Meelde jääb siis kui nina valusalt ära lööd. Minuga just nii juhtus kui äkkpidurdusega nina vastu rooli ära lõin :8ball: .Valusalt.
Samas jälle, olen käinud läbi rängast avariist ja tänu sellele ,et rihm lahti oli saan ma täna siin kirjutada. Seega võta nüüd kinni mis see parasjagu õige on.
Parketitigu (praegu küll rohkem turist) ........Bussiga
Suhtlen inimestega ka 56 204 888
insener007
Fitting 44"

Postitus Postitas insener007 »

maatriks kirjutas:Tulebki anda 200€ trahvi. Ja järgmine kord veel 200€ kuni lõpuks meelde jääb, et autosse istudes tuleks turvavöö kinni panna. Ega politseinikud jonni pärast seda ei tee, 50km/h saab täitsa hakklihaks inimese sõita (ja 200m peal saab 50km/h sisse küll).
Olin ka möödunud sajandil kole laisk ja linnas tavaliselt ei viitsinud turvavööd kinni panna. Ma ei mäleta, kas ma trahvi ka selle eest sain, aga kord peeti mind lahtise turvavööga kinni ... ja tehti hoiatus
Jummala ausõna - see mõjus nii, et peale seda enam lahtise turvavööga ei sõida .. ok, taaraautomaadi juurest 50 m poeukseni vist siiski sõidan.
Chero
Kasutaja avatar
TarviR
Rock Crawler

Postitus Postitas TarviR »

Mind isiklikult lahtine vöö distsiplineerib rahulikumalt sõitma - enesealalhoiuinstinkt või mis iganes. Nii et kahjulik minule, kasulik kaaskodanikele.
D4D+R6+V6
belmondoke
Fitting 38"

Postitus Postitas belmondoke »

tarmo kirjutas:
uppund kana kirjutas:Uues liikluseaduses sees selline punkt ,et kui töö iseloom nõuab võib jätta kinnitamata turvavöö kui ei sõida pikemaid vahemaid kui 100M ja pead autost väljuma. Näiteks postiljonid või siis minusugused kaablijukud kes sõidavad auotoga ühe postijuurest teise juurde.
Selline punkt on kogu aeg olnud, ei ole "uues" ainult.
ON.paragrahv 30 punkt 2/2
Kasutaja avatar
tfr
Suhtuge Austusega - Vana Kala
Kontakt:

Postitus Postitas tfr »

boob kirjutas:
tanel kirjutas:... Tõsi, selle turvavöö teema peale oleks aus ja õiglane kui lühkarites ja plähvides tsiklimehi ka kottima hakataks. Mul läheb alati süda pahaks kui mõnda sellist märkan ja fantaasia rakendub. Tervitused mootorratturhiirtele, ärge võtke isiklikult, lihtsalt riigi ja ravikulude aspektist on paralleel klaasi nokkimisega üsna ühene. Seadus peale kiivri muuks siiski ei kohusta jah....
Ei midagi isiklikku, aga tsikliga sõites on kõik autojuhid minu jaoks pimedad ja isekad värdjad, kelle suhtes peab kogu aeg valvel olema, et ellu jääda. Kuna see ennetav mõtlemine on mind rohkem kui korra laksu panemisest päästnud, siis sõidan teksadega edasi ja mõtlen ikka autojuhtidest kõige halvemat.
Ma olen ka püüdnud sellest lähtuda, aga ikka on mind suudetud kokku 4 korda pikali sõita liikluses. Õnneks 3/4 juhtudest linnakiirustelt (neljandal korral maanteel ~70 pealt) ja ainus kord, millest visuaalsed mälestused põlvel on, on üks kord, kui teksadega olin. Mis siis saand oleks, kui ma t-särgi või plätudega oleks olnud, ei taha mõeldagi.

Kusjuures eriti ajavad minul WTF-seieri punasesse need komplektid, kus mingi R-bike osas on ringrajakombes djuud ja taga istub miniseeliku, õlapaeltega topi ja varbavaheplätudega beib.
'03 TrailBlazer
Kasutaja avatar
tfr
Kontakt:

Postitus Postitas tfr »

insener007 kirjutas:A mul hoopis parem idee riigi rahapaunade täitmiseks : ära lõpetada see idiootlik umbmäärane mõiste, nagu trahviühik :floff
Makmiseametitest on äärmiselt lihtne tuvastada, kes kui palju teenib ja olgu siis kõik tõesti nii, nagu mujal riikides.
Kriminaalkaristuste puhul kusjuures nii käibki, et lähtutakse sissetulekust. Lihtsalt on leitud, et väärteomenetluse puhul on see liiga keeruline protsess. Kujutaks Sa ette, kui mupovnikud iga piletijänese sissetulekut seal rohelises kaubikus tuvastama hakkaks?
'03 TrailBlazer
Kasutaja avatar
tfr
Kontakt:

Postitus Postitas tfr »

maatriks kirjutas:... kuni lõpuks meelde jääb, et autosse istudes tuleks turvavöö kinni panna.
Ma kusjuures teiste kohta ei tea, aga mul käib see rihma pealepanek nii seljaaju tasemel, et neljal korral viiest tõmban selle hommikul kodust selleks hetkeks, kui autot 5m väravast väljapoole ajan ja seda kinni panema lähen, ka ilma mõtlemata peale.
'03 TrailBlazer
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

belmondoke kirjutas:
tarmo kirjutas:
uppund kana kirjutas:Uues liikluseaduses sees selline punkt ,et kui töö iseloom nõuab võib jätta kinnitamata turvavöö kui ei sõida pikemaid vahemaid kui 100M ja pead autost väljuma. Näiteks postiljonid või siis minusugused kaablijukud kes sõidavad auotoga ühe postijuurest teise juurde.
Selline punkt on kogu aeg olnud, ei ole "uues" ainult.
ON.paragrahv 30 punkt 2/2
Kas mu lauset oli siis nii raske mõista?

Mõte oli, et see punkt oli ka juba vanas liikluseeskirjas sees, mitte ei ole ainult uues. See ei ole mingi uus reegel.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

tfr kirjutas: Ma kusjuures teiste kohta ei tea, aga mul käib see rihma pealepanek nii seljaaju tasemel, et neljal korral viiest tõmban selle hommikul kodust selleks hetkeks, kui autot 5m väravast väljapoole ajan ja seda kinni panema lähen, ka ilma mõtlemata peale.
TFR-iga 100% sama mure, et enne käigu sisse panekut, käib käsi automaatselt turva vöö järele ja vehel vannud, et miks kurat ma selle peale panin, kui 5...10 m eemal vaja uuesti peale manööverdamist välja ronida.
Sama asi on ka suunatulega, mida refleksist isegi metsavahel offroadides kasutad.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

Landy kirjutas:
tfr kirjutas: Ma kusjuures teiste kohta ei tea, aga mul käib see rihma pealepanek nii seljaaju tasemel, et neljal korral viiest tõmban selle hommikul kodust selleks hetkeks, kui autot 5m väravast väljapoole ajan ja seda kinni panema lähen, ka ilma mõtlemata peale.
TFR-iga 100% sama mure, et enne käigu sisse panekut, käib käsi automaatselt turva vöö järele ja vehel vannud, et miks kurat ma selle peale panin, kui 5...10 m eemal vaja uuesti peale manööverdamist välja ronida.
Sama asi on ka suunatulega, mida refleksist isegi metsavahel offroadides kasutad.
Ühinen turvavöö fetishiga :D ...mul lugematuid kordi juhus, kus maja eest startides, on vaja enne liiklust prügikasti juurest läbi sõita ja prügi ära visata...prükkar on majast ca. 300...400m., kuid rihm lendab 10-st juhust 9-l korral peale :D
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Kas saab veel küünilisem olla e.päva lause eilse hommiku kohta (õnneks ise pealinnast eemal):" Politsei pressiesindaja Martin Luige sõnul on neile ummikust mitu korda teada andnud, kuid politsei tööd pole ummik takistanud."
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
tfr
Kontakt:

Postitus Postitas tfr »

Landy kirjutas:Kas saab veel küünilisem olla e.päva lause eilse hommiku kohta (õnneks ise pealinnast eemal):" Politsei pressiesindaja Martin Luige sõnul on neile ummikust mitu korda teada andnud, kuid politsei tööd pole ummik takistanud."
See on minu teada kusagil ülemuste-ministeeriumi tasemel vastu võetud otsus, et rahvaürituste korral politsei enam liiklusreguleerimise "teenust" ei paku, vaid nõuab (kooskõlastuse andmiseks), et see teenus oleks korraldajal tellitud mõnelt kommertspakkujalt.
'03 TrailBlazer
Vasta

Mine “ARK, TÜV, kindlustus ja muud juriidilised küsimused”