Mõtisklus teemal politsei kui riigi rahamasin

Koht kus käsitletakse Transpordiameti (ARK), tehnoülevaatuse, liiklusseaduse, liikluskindlustuse ja muude õigusaktidega seotud teemasid.

Moderaator: Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
RAMBO
True Off Roader!

Re: Mõtisklus teemal politsei kui riigi rahamasin

Postitus Postitas RAMBO »

keelutsoon kirjutas:see olukord ei pane mitte tatti pritsima, vaid teeb lihtsalt nukraks ja häbi on ning ei tahaks maksumaksjana selliste jama kinniplekkimises osaleda.
Mõnes mõttes ma sinuga nõustun. Õlle kõrvale võib tutvusringkonnast ka neid lugusid rääkida, kus varguse ohver kamandatakse sundtoomisega ähvardades teise Eesti otsa ütlusi andma, küsimaks "ega te ise pole vahepeal midagi teada saanud?"

...ja siis kui närvi lähed selle lolluse pärast ja hakkad nendele nende endi seadustest rääkima,siis on suu m...i täis ja öeldakse,kui jut otsa saab:"et midagi pole teha seaduses on auk" Ja nii ongi.
See jut käis selle kohta,kui kutsutakse kohale ja küsitakse ega midagi meenund pole. Tra tehke oma tööd ise ka natukenegi.
Hari ongi punane sellepärast,et mul murti töökotta sisse ja see eelnev jutt kattub minu juhtumiga.
Asi ongi sealmaal juba ,et mul on kahtlusalune aga politseil pole. Ise midagi teha ei saa ja politsei ei saa ka midagi teha.
Ma ei viitsi kõike üksikasjaliselt lahti kirjutada aga ma ei ole enam ammu nende peale pahane. Mis sa lollidega vaidled,nad ei saa nagunii midagi aru. :evil:
Veoteenus ja auto transport Raplapuksiir@gmail.com +372 567 40 725
ITst MITTE MIDAGI.
007
Fitting 38"

Postitus Postitas 007 »

Lisaks veel ühe huvitava nüansi valikulistest nö "õigustest". Sain paar päeva tagasi kiiruse ületamsie eest trahvi Tallinnas enne Pärnu mnt viadukti (Nõmme poolt tulles). All võeti maha ja räägiti, et selline kiirus jne jne. Küsisin siis, et tahaks näha teie taadeldud radarit millega te minu kiiruse fikseerisite ja kus seda täpselt tehti! Vastus oli suht umbmäärane, et kuskil seal Prn mnt. maja nr a la 95-97 juures eravärvides autost jne. Küsisin siis et seaduse järgi peate te mulle näitama taadeldud radarit, kui ma seda soovin. Öeldi et radar on taadeldud, et ärgu ma muretsegu ja peale selle on neil veel käimas KOMBINEERITUD kiiruse mõõtmine, mille puhul nad ei ole kohustatud seda tegema (näitama radarit). Ja tõepoolest nii ongi!! Vaatasin seadusest järgi ja kombineeritud mõõtmise puhul seda tegema ei pea. Ehk siis minul tekkis küll tunne, et seadus on jällegi tehtud sobivaks, et talupoeg üle lasta, kui seda ikka vaja on. Ma ei saa aru kuidas on võimalik (no tuleb välja et on), et neile sobival ajal minu õigused siiski ei ole õigused!
RR Sport
LR Disco II.
Disco III
LR Disco I
RR TDV8
... and counting
007
Fitting 38"

Postitus Postitas 007 »

Sidorov kirjutas:007, kas sa trahvi said asja eest või mitte?
ikka sain 60 eur. ja maksin ära ka ilusasti :twisted: .
RR Sport
LR Disco II.
Disco III
LR Disco I
RR TDV8
... and counting
007
Fitting 38"

Postitus Postitas 007 »

Sidorov kirjutas:No aga mis valikulisest õigusest sa siis räägid? Sul oli ka valik/õigus sõita lubatud kiirusega
või sõita lubatust kiiremini. Säädust rikkusid? Rikkusid. Trahvi said? Said.
Kõik on ju ilusti tasakaalus.
Naljakas on tulla siia halama et näe kimasin linnas suure kiirusega ja inspektor Kukeke
pidas kinni, tegi trahvi ja vahi raiska, radarit ei näidanudki.
.. ühesõnaga keegi ei hala. Kui su haridustase ei luba sul aru saada minu jutu mõttest, siis on see sügavalt sinu kolju ehituse probleem. Ma omarust proovisin seletada siin selle pügala mõttetust, mis lubab sul kontrollida radarit, kui sinu kiirust mõõdetakse!! Ehk siis igal ajal phm võib politsei sulle öelda, et meil on kombineeritud reid vms ja sulle pähe lasta!! Ehk siis, mis on selle õiguse mõte üldse, kui ma seda ei saa kasutada igal ajal!?!?! Peale selle tean ma vägagi mitut korda, kui politseil pole radarid taadeldud paraku ja ikka mõõdavad! Siit ka minu põhjendatud küsimus, kuskohast mina pean teadma, et antud kiirus mõõdeti kalibreeritud vahendiga??? Ja see küsimus tekkis, kuna ma olen suht kindel et antud kiirus ei olnud minu kiirus, olenamata kas ta oli väiksem või suurem. Nimelt ei sõida ma 99,99% sellise kiirusega ja kasutan reeglina püsikiirus hoidjat, kuna see aitab probleeme ära hoida. Kiiruseks mõõdeti TÄPSELT 70 km/h, no fucking shitt. Mul on igal pool püsikas +10 km/h lubatust. Koos spido vea marginaaliga teeb see radarisse linnas 55-57 km/h (+ miinus radari vea marginaal). Sellise kiiruse peale ei pane ükski miilits oma sõõrikut armatuuri peale, et oma rasvaste näppudega saua haarata. dääämet! Kui nüüd veel lisada sellele 70-le minu +10, siis näitab lihtne arvutus, et ma oleks pidanud radarisse kukkuma hoopis teiste numbritega jne jne. Sellest ka minu kahtlused, et mõõdetud kiirus ei olnud minu oma!

p.s. sa unustasid veel lisamata, et trahvi maksin ära ka, elik see peaks juba näitama kas halasin või mitte :twisted:
RR Sport
LR Disco II.
Disco III
LR Disco I
RR TDV8
... and counting
Kasutaja avatar
Myrgel
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas Myrgel »

Lisaks veel niipalju, et kui peaksid ka sellise otsuse edasi kaebama siis 99% tõenäosusega jääksid kohtus kaotajaks. Kaks politseinikut on lihtsalt kohtu jaoks kordi usaldusväärsemad tunnistajad kui üks maksumaksja. Keegi ei ütle, et kiiruse ületamine 27 km/h tunnis on okei tegevus. Küll aga seda, et kodanikul peab olema võimalik end kaitsta kui talle on ebaõiglust tehtud. Või väidate, et politsei iialgi ei eksi?

Põhimõtteliselt on seadusega loodud olukord kus kodanik ei saa veenduda, kas radar ikka näitas seda numbrit mis korrakaitsjad väitsid ja kas mõõtmisseade üldse töökorras ja kontrollitud on. Et ilmestada olukorra jaburust toome paralleeli alkoholi mõõtmisega. Kujutage ette, et politsei teeb reidi "kõik puhuvad". Mõnes mõttes ju ka see kombineeritud. Üks politseinik mõõdab joovet ja lahkub auto juurest alkomeetri näitu näitamatta. Tuleb teine ja ütleb: "Tulge palun meiega, teil mõõdeti 1.00 milligramm liitri kohta (2 promilli) alkoholi veres". Kas ikka alkomeeter näitas seda tulemust või miks näit nii ümmargune on jääb sul igaveseks vastuseta. Kui kohtusse pöördud, siis väidab mõõtnud politseinik, et oli küll 1.00 aparaadi ekraanil ja case closed..

Nõnda nimetatud kombineeritud töövõtteid kasutatakse palju turvavööde reidide puhul. Skeem on lihtne - erariides politseinik seisab tee ääres, käes teleobjektiiviga fotoaparaat ja pildistab autosid kus turvavöö peale panemata. Patustaja numbri annab ta raadiosaatja kaudu eemal seisvale patrullile. Pahaaimamatu juht võetakse mõnisada meetrit eemal maha. Kui ta isegi patrulli nähes tõmbas vöö peale on politseil kindlad tõendid sellest kuidas see nii ei olnud, erinevalt kiirusmõõtmisest, kus selleks ajaks kui sina halva uudise teada saad on radaril juba uute ohvrite kiirused.

Urmas
Toyota Land Cruiser LJ70 TR2
www.myrgel.com
007
Fitting 38"

Postitus Postitas 007 »

Sidorov kirjutas:Lugupeetud 007, kui sa tunned et poolits tegi liiga, siis miks sa kohtu poole ei pöördunud
oma õiguste kaitseks?
Kas keegi keelas sul minna aadressil Prn mnt. maja nr a la 95-97 ja paluda radar ette näidata?
Millise tegevusega sa oleksid realiseerinud oma õiguse mõõtevahendit ja taatlustunnistust näha.

Siinkohal võtan omale õiguse jätta arvustamatta sinu haridustaset ja kolju ehitust.
Lugupeetud Sidorov nagu näha, siis ei saanud sa endiselt aru minu postituse mõttest ja sealhulgas ka seaduse sättest, mida ma üritasin seletada. Esiteks ei olnud mul õigust minna ja küsida seda radari näitu, sellest oleks lihtsalt keeldutud lähtudes seadus andlusest. Teiseks nagu ütles kodanik Myrgel, siis kohtusse pole ka mõtet minna, kuna seal oleks mind teist korda üle lastud. Ma ei oska rohkem seda asja punasemaks värvida.
RR Sport
LR Disco II.
Disco III
LR Disco I
RR TDV8
... and counting
Patermaa
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Patermaa »

Mälusopis on nagu meenutus sellest, kuidas eesrindlikud kiirusemõõtjad fööni külge videokaamera pookisid ja läbi fööni sihiku filmisid, et keda ja mis kiirusel mõõdeti. Seda eksponeeriti ka teles mingi 2-3 aastat tagasi, kombineeritud mõõtmise korral võiks nad antud võimalust kasutada. Lisaks kas eravärvides autodes ei ole kaameraid sees?
Hetkel siis tõesti selline olukord, kus Hr. Miilits astub kuskilt liiklusmärgi tagant välja, peatab Sinu ja teatab rõõmsalt, et vabandage Teil oli 50-ne alas 93+-4. Peale väidet, et ma ju liikusin 55 60 maksimum(olles teinud seda ka faktiliselt) ja palud näidata mõõtetulemusi, teatatakse sulle rõõmsalt, s.tt päev siilike meil on täna kombineeritud mõõtmine. Siis võid muidugi hiljem jah teise auto juurde tagasi pöörduda ja paluda oma kiirust näidata, kuid selleks ajaks oled sa juba proti. vormistamist oodanud ja autosid on möödunud palju palju... kui oli üldse teine auto?
Isegi kui sulle lihtsalt väänatakse ja tegelikult ei toimunud komb. mõõtmist, siis selleks ajaks, kui asi kohtuni jõuab, on mõõtjad leidnud teise ekipaazi, kes ütleb, et mõõtsime küll.
Ja ärge tulge rääkima, et see ei ole võimalik.
Katkestanud Alansi Kapp-il :D
Pajero 2.6 Cabrio
KEMPPI SEADMED&SERVICE www.rkrseadmed.ee
Tel: 56 205 236
tyybel
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas tyybel »

Sidorov kirjutas:Lugupeetud 007, kui sa tunned et poolits tegi liiga, siis miks sa kohtu poole ei pöördunud
oma õiguste kaitseks?
Kas keegi keelas sul minna aadressil Prn mnt. maja nr a la 95-97 ja paluda radar ette näidata?
Millise tegevusega sa oleksid realiseerinud oma õiguse mõõtevahendit ja taatlustunnistust näha.
Õigusriigi põhimõte on - kuigi sellest sihikindlalt ja järjepidevalt mööda vaadatakse - et tõestama peab süüdi-, mitte süütu olemist. Ei ole minu asi minna kuhugi Pärnu mnt x maja juurde või Kükametsa või ei tea kuhu otsima mingit ulmelist patrulli. Asjad peaksid minema selgemaks ja usaldusväärsemaks, mitte vastupidi.
Jeep Grand Cherokee ZJ V8 5.2
Jeep Cherokee XJ
+372 5074010
Kasutaja avatar
orejaP
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas orejaP »

Sidorov kirjutas:
Küll aga tasub kontrollida kas seadme number langeb kokku protokollis märgituga ja kas seade omab kehtivat
taatlussertifikaati.
Lihtsalt küsin ... kuidas protokolli märgitud seadme number ja taatlussertifikaat tõestavad, et see oli minu auto kiirus, mille näitugi ma näinud ei ole?
GC 4,7 162 kW -03
Ex kallimad: xj 4,0 HO; Y60 2,8 85kW
Kasutaja avatar
uppund kana
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas uppund kana »

Uues liikluseaduses sees selline punkt ,et kui töö iseloom nõuab võib jätta kinnitamata turvavöö kui ei sõida pikemaid vahemaid kui 100M ja pead autost väljuma. Näiteks postiljonid või siis minusugused kaablijukud kes sõidavad auotoga ühe postijuurest teise juurde.
Oleksid võinud ka öelda ,et töö iseloom nõuab ühe varuosa kaupluse juurest teis juurde sõitmist. :D Pärnus need ju teadagi troppis koos.
Parketitigu (praegu küll rohkem turist) ........Bussiga
Suhtlen inimestega ka 56 204 888
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

uppund kana kirjutas:Uues liikluseaduses sees selline punkt ,et kui töö iseloom nõuab võib jätta kinnitamata turvavöö kui ei sõida pikemaid vahemaid kui 100M ja pead autost väljuma. Näiteks postiljonid või siis minusugused kaablijukud kes sõidavad auotoga ühe postijuurest teise juurde. Oleksid võinud ka öelda ,et töö iseloom nõuab ühe varuosa kaupluse juurest teis juurde sõitmist. :D Pärnus need ju teadagi troppis koos.
Krt, viisin eile taarat ja kui automaadi juurest lahkuma hakkasin, keeras end parklasse (ca. 10m. kaugusele) pollarite Shkoda ja jäi passima...ma pole kunagi ca. 50m. vahemaal trakse peale pannud, aga siis panin :D . Jutt siis Tartus Ringteel asuva Soodusmarketi juures asuvast taarapunktist (Tartlased teavad kui Seamarket :D).
Kasutaja avatar
uppund kana
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas uppund kana »

TiitR kirjutas:
uppund kana kirjutas:Uues liikluseaduses sees selline punkt ,et kui töö iseloom nõuab võib jätta kinnitamata turvavöö kui ei sõida pikemaid vahemaid kui 100M ja pead autost väljuma. Näiteks postiljonid või siis minusugused kaablijukud kes sõidavad auotoga ühe postijuurest teise juurde. Oleksid võinud ka öelda ,et töö iseloom nõuab ühe varuosa kaupluse juurest teis juurde sõitmist. :D Pärnus need ju teadagi troppis koos.
Krt, viisin eile taarat ja kui automaadi juurest lahkuma hakkasin, keeras end parklasse (ca. 10m. kaugusele) pollarite Shkoda ja jäi passima...ma pole kunagi ca. 50m. vahemaal trakse peale pannud, aga siis panin :D . Jutt siis Tartus Ringteel asuva Soodusmarketi juures asuvast taarapunktist (Tartlased teavad kui Seamarket :D).
Ooot ,oot, ot jutt on ikka töö iseloomust ,et siis nagu mina aru sain on põhitööks taarakogumine :lol: A samas miks mitte sõidad ühe pudeli juurest teise juurde ja nii kuni taaraputkani. :D Väike aga jääb, seni kui teed seda Länkariga ei usu sind keegi.
Parketitigu (praegu küll rohkem turist) ........Bussiga
Suhtlen inimestega ka 56 204 888
Kasutaja avatar
RAMBO
True Off Roader!

Postitus Postitas RAMBO »

uppund kana kirjutas:
TiitR kirjutas:
Ooot ,oot, ot jutt on ikka töö iseloomust ,et siis nagu mina aru sain on põhitööks taarakogumine :lol: A samas miks mitte sõidad ühe pudeli juurest teise juurde ja nii kuni taaraputkani. :D Väike aga jääb, seni kui teed seda Länkariga ei usu sind keegi.
Siin peeti ilmselt silmas seda ,et sõideti taaraaparaadi juurest,poe uksele lähemale. Samas need tartu poodide parklad pole just väiksed kah. Me ei tea,kas parklas peab turvavöö kinni olema või ei aga SEE on juba idiootsus,kui niimoodi ligi lennatakse ja ilma jututa tsekke välja kirjutama hakatakse. Aga paraku ,nii see on.
Veoteenus ja auto transport Raplapuksiir@gmail.com +372 567 40 725
ITst MITTE MIDAGI.
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

Ma ei saa nüüd ikkagi aru, millest see põhjamine ja paariariigiks sildistamine ja röövimisest rääkimine? Seadust rikkusid? Rikkusid. Jämedalt ja ettekavatsetult (200 m >> 100 m) mida sa pollarile ka tunnistasid. Said trahvi. 200 m sõitmisel on sul vähemalt tänaval juba poole peal täiskiirus sees, jama korral oled koonupidi klaasis või haukad rooli ja õmblema ja plaasterdama hakatakse sind riigikassa arvel sellisel juhul, kas pole?
See pole ju "tõmbasin valitsa D peale ja auto nõksatas vaikselt liikuma ning mina sikutasin samal ajal rihma peale kui peale 2 meetri läbimist kargas pollar ligi ja tegi trahvi" tüüpi olukord.
Alati on võimalus protokollile vastulause esitada ja lihtmenetlusega mitte nõustuda. Paned aga protokolli numbri kirja ja asud pärast rahus koduseinte vahel sõnu seadma... Noh, kui tõesti arvad et kiusatakse.

Meie pere autodes käivad rihmad enne kinni kui paigalt liigutakse. Hooviväravast sisse-välja ajan ilma jah, kohe õue kalpsamine ju tagasi. Aga laps on ka sellel lõigul köies. Järve Selveri parklast Järve Statoili sõites panen ka rihma peale, tõsiselt. Ei tea mitu meetrit see vahemaa on, aga niimoodi harjunud ja ilma on imelik.

Tõsi, selle turvavöö teema peale oleks aus ja õiglane kui lühkarites ja plähvides tsiklimehi ka kottima hakataks. Mul läheb alati süda pahaks kui mõnda sellist märkan ja fantaasia rakendub. Tervitused mootorratturhiirtele, ärge võtke isiklikult, lihtsalt riigi ja ravikulude aspektist on paralleel klaasi nokkimisega üsna ühene. Seadus peale kiivri muuks siiski ei kohusta jah.

Ärge saage valesti aru minust, ma pole kloostris üles kasvanud pedant, ma lasen ka nurki üle. Aga antud juhul pole minu arust tegemist föönitamise käigus +10 eest väänamisega või "5 cm suuremad rehvid või kõrgem auto kui passis" tüüpi tähenärimisega.

P.S: kui mu mälu mind ei peta, oli mingis kunagi läbi loetud kaskolepingus umbes selline punkt sees, et kõksu peale peaga klaasis käimise korral võid seda viisakalt oma kuludega vahetada.
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

uppund kana kirjutas:Uues liikluseaduses sees selline punkt ,et kui töö iseloom nõuab võib jätta kinnitamata turvavöö kui ei sõida pikemaid vahemaid kui 100M ja pead autost väljuma. Näiteks postiljonid või siis minusugused kaablijukud kes sõidavad auotoga ühe postijuurest teise juurde.
Selline punkt on kogu aeg olnud, ei ole "uues" ainult.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Vasta

Mine “ARK, TÜV, kindlustus ja muud juriidilised küsimused”