Liiklus...
Moderaator: Moderators
Ju ma olen natuke imelik, aga ei suuda kuidagi mõelda, et see, kui ma tahtlikult teisi takistan muudab me liikluse kultuursemaks.....
Kui seda on võimalik mõistlikult teha, üritan ikka sedasi liigelda, et teistel oleks võimalik minust võimalikult ohutult mööduda, kui linnas on keegi mul seljataga, ees pole kedagi ja paremas reas on vaba auk, reastun ikka tagant tulijatel eest ära. Kui neil on kuskile kiire siis järelikult on neil selleks ka mingi põhjus ja pole minu asi otsustada, kas see on põhjendatud või mitte.
Kui kaasliiklejad viitsivad suunda näidata, lasen neil ikka reastuda. Kui mõni rekka on kuskil kiirendusrajal, siis sageli aeglustan, et nad saaksid ohutult mu ette reastuda, mitte ei peaks kiirendusraja lõpus pidurdama. Vähe on neid kohti kus järgneva 5 km jooksul ei teki võimalust tast ohutult mööduda, kui selleks peaks vajadus tekkima.
Oi kuidas mulle meeldivad Tallinn-Narva maanteel need kodanikud, kes kilomeetrite kaupa oskavad seal kõrvuti sõita.
Just just nad on super korralikud, 110 on lubatud, nad sõidavad kõrvuti 10km tempos 100-105km/h.
Poolas ja ka mujal on suisa piinlik vahel, kuidas teed pakutakse. Ma olen alati nõus sõitma kilomeetri või 5 või 10 kellegi järgi seni, kuni tekib võimalus ohutult mööduda. Meil saab sageli sellest aru, et kedagi ei tule vastu selle järgi, et eessõitja ronib juba ühtede ratastega üle telgjoone, samas mujal maailmas võetakse paremale, et tagatulija saaks olukorda hinnata, mitte huupi möödasõitu alustada.
Minuarust muudab liikluse paremaks ja sõbralikumaks see, kui ollakse üksteise vastu viisakad ja arvestatakse teistega, mitte ei takistata sihilikult teisi rõhudes sellele, et ma talitan seaduse järgi.
Kui seda on võimalik mõistlikult teha, üritan ikka sedasi liigelda, et teistel oleks võimalik minust võimalikult ohutult mööduda, kui linnas on keegi mul seljataga, ees pole kedagi ja paremas reas on vaba auk, reastun ikka tagant tulijatel eest ära. Kui neil on kuskile kiire siis järelikult on neil selleks ka mingi põhjus ja pole minu asi otsustada, kas see on põhjendatud või mitte.
Kui kaasliiklejad viitsivad suunda näidata, lasen neil ikka reastuda. Kui mõni rekka on kuskil kiirendusrajal, siis sageli aeglustan, et nad saaksid ohutult mu ette reastuda, mitte ei peaks kiirendusraja lõpus pidurdama. Vähe on neid kohti kus järgneva 5 km jooksul ei teki võimalust tast ohutult mööduda, kui selleks peaks vajadus tekkima.
Oi kuidas mulle meeldivad Tallinn-Narva maanteel need kodanikud, kes kilomeetrite kaupa oskavad seal kõrvuti sõita.
Just just nad on super korralikud, 110 on lubatud, nad sõidavad kõrvuti 10km tempos 100-105km/h.
Poolas ja ka mujal on suisa piinlik vahel, kuidas teed pakutakse. Ma olen alati nõus sõitma kilomeetri või 5 või 10 kellegi järgi seni, kuni tekib võimalus ohutult mööduda. Meil saab sageli sellest aru, et kedagi ei tule vastu selle järgi, et eessõitja ronib juba ühtede ratastega üle telgjoone, samas mujal maailmas võetakse paremale, et tagatulija saaks olukorda hinnata, mitte huupi möödasõitu alustada.
Minuarust muudab liikluse paremaks ja sõbralikumaks see, kui ollakse üksteise vastu viisakad ja arvestatakse teistega, mitte ei takistata sihilikult teisi rõhudes sellele, et ma talitan seaduse järgi.
Ekslik on arvata, et kihutajal on alati kuskile kiire. Kihutatakse ka niisama, lihtsalt...
Kui mõtlen inimestele keda tean, siis need kellel kihutamise eest load läind või trahve saadud siis küll ei tea et kellelgi neist oleks kiire olnud. Lihtsalt kihutatakse, jõutaks ühest linnast teise 10 minutit varem ja võidetud aeg molutatakse niisama maha.
Vahest ongi kiire ja vaja kiirelt sõita ja kui juhtub niisama mõttetu kihutamise eest mõni trahv all olemas siiis nüüd vahele jäädes ongi load läinud. Paljude meie elu sõltub otseselt autost.
Kui mõtlen inimestele keda tean, siis need kellel kihutamise eest load läind või trahve saadud siis küll ei tea et kellelgi neist oleks kiire olnud. Lihtsalt kihutatakse, jõutaks ühest linnast teise 10 minutit varem ja võidetud aeg molutatakse niisama maha.
Vahest ongi kiire ja vaja kiirelt sõita ja kui juhtub niisama mõttetu kihutamise eest mõni trahv all olemas siiis nüüd vahele jäädes ongi load läinud. Paljude meie elu sõltub otseselt autost.
-
ennukas
- Got ARB and Nitrous?
- Kontakt:
Oo, meid on juba kaks!Raitz kirjutas:Ju ma olen natuke imelik, aga ei suuda kuidagi mõelda, et see, kui ma tahtlikult teisi takistan muudab me liikluse kultuursemaks.....
Kuidas tunned ära rõõmsa offroaderi?
Vastus: Hambavahed on mudased!!
Vastus: Hambavahed on mudased!!
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Neid nahhaale, kes Järvevana teel tipptunni ajal paremalt mööda tee peenart/mururiba mööda üritvad sõita olen ma võimlusel oma suure bussiga küll ära plokkinud. Tuututamist ja vilgutamist ikka kohtab, mõni "maasturimees" on sealt lausa mööda haljasala mööda sõitnud.Raitz kirjutas:Ju ma olen natuke imelik, aga ei suuda kuidagi mõelda, et see, kui ma tahtlikult teisi takistan muudab me liikluse kultuursemaks.....
Selga sõitnud või kalle pole keegi veel tulnud.
Viimati muutis Landy, N Mär 22, 2007 12:23 am, muudetud 1 kord kokku.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Nüüd kui kevad käes on välja tulnud idiootidest tsiklimehed(ehk 10 idioodi kohta ka üks normaalne leidub) ja mul auto kaitseks plaan rauad külge osta - las sõidavad end nende vastu surnuks. Kuram kogu aeg jälgi, et keegi foori all kahe masina vahelt läbi ei trügi, no ja kui auk meie "normaalsetel teedel" siis ju võtad vähe lähemale näiteks kõrvalrea autole ja oh üllatust jälle miski juhkam äkki tsikliga kahe vahel. Või rammitakse foori alla ette esimeseks ja siis gaasitatakse tähelepanu võitmiseks ja siis minnakse esiratas õhus minema. Aga tavaliselt esimene auto foori all ehmatab selle peale ja jääb jokutama ja nii seisab kogu autode rivi. Ja ega enamusel tsiklitel ju suunatuled küll tehases külge pandud, aga inseneerid unustanud suunatule lüliti ka lisada.
Aga selge on üldiselt see, et kui inimesed ise ei taha ellu jääda liikluses, siis ei aita ka politseinike tee äärte panek, sest kui inimene tahab end tappa, siis ta leiab selleks ka mooduse, kahju vaid sellest et võetakse teine kord kaasa endaga hauda ka inimesi kes oleks veel heameelega elanud edasi.
Aga selge on üldiselt see, et kui inimesed ise ei taha ellu jääda liikluses, siis ei aita ka politseinike tee äärte panek, sest kui inimene tahab end tappa, siis ta leiab selleks ka mooduse, kahju vaid sellest et võetakse teine kord kaasa endaga hauda ka inimesi kes oleks veel heameelega elanud edasi.
Oh Landy, me käitume ju siis täitsa ühtemoodi
. Aga kõige paremad on need ikkagi, kes tahavad järvevana RISTMIKUL järsku vasakule pöörata(kuigi peaksid sõitma Suur-sõjamäele). Võite öelda, et olen debiil, aga see on räige nahaalsus ja kui on minu võimuses(nii mõnigi on olnud sunnitud sõjamäele sõitma) siis mina vahele ei lase. Enne panen plekid kokku(tavaliselt saab teisel julgus enne otsa) ja raisk saab siis oma õppetunni.
Ja järvevanal(tipptunil) ei huvita mind ka suunatule olemasolu ja isegi kui see ka töötab(10st autost 4 ei saa olla kogematta vales reas).
Ja järvevanal(tipptunil) ei huvita mind ka suunatule olemasolu ja isegi kui see ka töötab(10st autost 4 ei saa olla kogematta vales reas).
- keelutsoon
- SUURED asjad
- Kontakt:
raske lapsepõlv, rauast mänguasjad...
www.keelutsoon.ee
www.keelutsoon.ee
Sellest autode vahel sõitmisest on palju juttu olnud ja palju tatti pritsitud, alates sellest, et seda ei tohi teha, kuni selleni, et see peaks olema kohustuslik sõidustiil.ricardodesol11 kirjutas:Nüüd kui kevad käes on välja tulnud idiootidest tsiklimehed(ehk 10 idioodi kohta ka üks normaalne leidub) ja mul auto kaitseks plaan rauad külge osta - las sõidavad end nende vastu surnuks.
Kui midagi paremat pole teha, siis võid seda teemat lugeda.
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=1 ... s%F5itmine
Väita, et 90% neist, kes rattaga sõidavad on idikad on umbes sama, kui väita, et 90% "dziibimehi" on idikad, kes sõidavad mööda kõnniteid ja haljasalasid.
Samas olgem ausad, 10% on piisav kogus, et mainet kujundada.
Eks ratastega on sama häda, nagu maasturitegagi, et ostujõulise rahva hulk on suurenenud oluliselt ja nii nagu osad maasturiomanikud leiavad, et terve maailm on nende liivakast offroadimiseks, nii leiavad paljud värsked rattaomanikud, et on nemad ja maailm.
Koht kus tõesti on väga tarvis kaasliiklejate mõistvat suhtumist on Järvevana raudtee ülesõit. Kui autoga pole seal midagi peale paari jõnksu, siis 2 rattalisele on rööpad seal eriliselt ebamugava nurga all.
Ainsad vähegi mõistlikud võimalused selle ületamiseks (eriti just Mustamäe poole minnes ja vihmaga) on hästi vasakult umbes 70km/h ja kergelt kiirendades või siis hästi aeglaselt ja võimalikult risti rööbastega. Kahjuks liikluskorraldus ei soosi kumbagi võimalust (50km/h)
See on ka suht-koht ainus koht, kus tõesti oleks väga hea, kui autojuhid jätaksid natuke rohkem ruumi ja ei suhtuks vaenulikult ratturisse, kes seal teeb imelikke liigutusi, mis erineb üldisest liiklusvoost.
ei, tsiklimehed on okei. isegi siis, kui nad sõeluvad - nad on väledad ja reeglina oskavad sõita.
Parem kraam aga on alles tulemas - need TYRASTUNUD MOPETISTID oma punnvõrridega. Mul valguvad silmad täis verd kohe, kui selle peale mõtlen. Eriti viimsi vallas, kus igal 12 aastasel nolgil on oma 90+ kmh minev punnvõrr millega siis kimatakse, klapid silmadel ja ajud energiasäästu reziimis.
Need mopeedid tuleks fakk ära keelata.
Parem kraam aga on alles tulemas - need TYRASTUNUD MOPETISTID oma punnvõrridega. Mul valguvad silmad täis verd kohe, kui selle peale mõtlen. Eriti viimsi vallas, kus igal 12 aastasel nolgil on oma 90+ kmh minev punnvõrr millega siis kimatakse, klapid silmadel ja ajud energiasäästu reziimis.
Need mopeedid tuleks fakk ära keelata.
Katsu inimene olla siis olen ka mina.
- Stupiduser
- Vintsmännide AÜ
Tsiklid on ka minu arvates OK. Miks nad peaksid rivi lõpus seisma kui saavad kahe autorea vahelt mööda sõita (mis eeskirjadega kenasti lubatud) ja stardivad nad nii kärmelt, et autosid nad segama ei jää!
Elu on lill! Võilill...
Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
- Stupiduser
- Vintsmännide AÜ
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Tead atuntud koht. Mul õnnestus sel oma kaherattalise (küll kondiaurul) liikuva vahendiga üsna kõva käbar panna. Hea, et kiiver peas oli, kaalikas jäi terveks. Seda aga ei saa öelda küll muude kehaosade kohta.Raitz kirjutas:[Koht kus tõesti on väga tarvis kaasliiklejate mõistvat suhtumist on Järvevana raudtee ülesõit.
Õnneks on seal nüüd eraldi kergliiklustee.
Olen seal ka hiljem autoroolis olles näinud kukkuvaid rattureid, rolleri-ja tsiklijuhe.
VÄGA NÕME ÜLESÕIT!
Kotkale:
"... ja kui ma tilakgi ei joo, siis ostan sääreväristaja..." lauldi vanasti.
Tänapäeva kaubandusreklaame vaadates on küll vastupidine tunne.
-----------------------------------------------------------------
- trc
- Truth, only truth
- Kontakt:
Olen ka ise seal maanteerattaga (rehvi laius 0.8", slikk) yle nipli käinud ning teepiiretesse lennanud - see et ka tsiklil ratta alt ära veab - tuli yllatusena - MTB'ga, millel korralik 1.8-2.0" mägiratta rehv all - ei ole erilist probleemi - lihtsalt pea tõrgub tänu mäluleLandy kirjutas:Tead atuntud koht. Mul õnnestus sel oma kaherattalise (küll kondiaurul) liikuva vahendiga üsna kõva käbar panna. Hea, et kiiver peas oli, kaalikas jäi terveks. Seda aga ei saa öelda küll muude kehaosade kohta.Raitz kirjutas:[Koht kus tõesti on väga tarvis kaasliiklejate mõistvat suhtumist on Järvevana raudtee ülesõit.
Õnneks on seal nüüd eraldi kergliiklustee.
Olen seal ka hiljem autoroolis olles näinud kukkuvaid rattureid, rolleri-ja tsiklijuhe.
VÄGA NÕME ÜLESÕIT!
Kergliiklustee my ass - proovi sa sealt "slaalomirajalt" läbi sõita ilma sadulast maha tulemata.
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
Giosk
tel.56661070