Mõtisklus teemal politsei kui riigi rahamasin

Koht kus käsitletakse Transpordiameti (ARK), tehnoülevaatuse, liiklusseaduse, liikluskindlustuse ja muude õigusaktidega seotud teemasid.

Moderaator: Moderators

Vasta
tisko3
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas tisko3 »

kui keegi räägib umbmääraslt mingitest rahamasinatest siis palun kasvõi faktid privaatselt, mis kell, kus, mis numbrimärgiga patrullauto sisaldas "rahamasinaid" igal politseisõidukil on ka neljakohaline kutsunginumber peal, pigem oleks kasulik see üles tähendada. ja politseinikul on kohutstus alati, ALATI, end tutvustada ja kodanikul on ALATI õigus küsida politseiniku töötõendit (viidatagu kasvõi libapolitseinike teemale).

senikaua kuni jäävad emotsioonid ja ühtegi fakti siis sry, minuarust pointless jutuvada.

jah ka mind, kes alkoholi ei tarbi, on mõningad isendid tassinud korduvalt nii narko kui alkotestide tegemisele haiglatesse, kuid õnneks või kahjuks on säärased isendid peale õigete fakitde kuvamist siirdunud Soome kipsi panema.

samas olles ise nii mõnigi kord erinevatel reididel kõrvaltvaatajana kaasas käinud siis ei saa salata, et kõik kes tagantjärele õigustama end hakkavad pole sugugi puhtad poisid. Eelnevalt pisirikkumised või siis krooniline kiiruseületaja, mis karistusregistrist paari sekundiga patrullile ekraanile kuvatakse.

kui peaks keegi täis peaga sõitmise eest karistusregistrisse märke saama siis võib kindel olla et iga kahevärvilise posti juures sind järgmise kahe aasta jooksul profülaktika mõttes kinni peetakse.
ma usun, et mul on auto
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

seega tuleb ikka pruugit massina soetamisel igaks juhuks numbri ära vahetama. Ja kui on juba nussitava numbriga masin olemas, siis kas müüki või numbrivahetus.
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

tisko3 kirjutas:kui keegi räägib umbmääraslt mingitest rahamasinatest siis palun kasvõi faktid privaatselt, mis kell, kus, mis numbrimärgiga patrullauto sisaldas "rahamasinaid" igal politseisõidukil on ka neljakohaline kutsunginumber peal, pigem oleks kasulik see üles tähendada. ja politseinikul on kohutstus alati, ALATI, end tutvustada ja kodanikul on ALATI õigus küsida politseiniku töötõendit (viidatagu kasvõi libapolitseinike teemale).

senikaua kuni jäävad emotsioonid ja ühtegi fakti siis sry, minuarust pointless jutuvada.

jah ka mind, kes alkoholi ei tarbi, on mõningad isendid tassinud korduvalt nii narko kui alkotestide tegemisele haiglatesse, kuid õnneks või kahjuks on säärased isendid peale õigete fakitde kuvamist siirdunud Soome kipsi panema.

samas olles ise nii mõnigi kord erinevatel reididel kõrvaltvaatajana kaasas käinud siis ei saa salata, et kõik kes tagantjärele õigustama end hakkavad pole sugugi puhtad poisid. Eelnevalt pisirikkumised või siis krooniline kiiruseületaja, mis karistusregistrist paari sekundiga patrullile ekraanile kuvatakse.

kui peaks keegi täis peaga sõitmise eest karistusregistrisse märke saama siis võib kindel olla et iga kahevärvilise posti juures sind järgmise kahe aasta jooksul profülaktika mõttes kinni peetakse.
Lause algab suure tähega, ning liikluses näidatakse suunda. 8)
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
tisko3
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas tisko3 »

honkomees kirjutas:seega tuleb ikka pruugit massina soetamisel igaks juhuks numbri ära vahetama. Ja kui on juba nussitava numbriga masin olemas, siis kas müüki või numbrivahetus.
autoga seotud isikud näitab kohe ära ja kui tegu "huvitava" isikuga siis kas vastava isiku rida läheb teist värvi või tekib nime juurde informatiivne märge, mille pealt härra otsustaja vaatab, kas teha aktsiooni või mitte.
ma usun, et mul on auto
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

tisko3 kirjutas:
honkomees kirjutas:seega tuleb ikka pruugit massina soetamisel igaks juhuks numbri ära vahetama. Ja kui on juba nussitava numbriga masin olemas, siis kas müüki või numbrivahetus.
autoga seotud isikud näitab kohe ära ja kui tegu "huvitava" isikuga siis kas vastava isiku rida läheb teist värvi või tekib nime juurde informatiivne märge, mille pealt härra otsustaja vaatab, kas teha aktsiooni või mitte.
no vist kõik ei viitsi kaeda,
igatahes on mul tuttav, keda regulaarselt peeti kinni väga põhjalikeks (ja tulututeks) kontrollideks, sealjuures pole tal ega pereliikmetel "patte" hinge peal. Aga auto oli ostetud pruugitult ja vanad numbrid küljes.
Ennast on viimase ca 10 a jooksul ainult paar-kolm korda kinni peetud ja seda ka lauspuhumise korral.
fagott
True Off Roader!

Postitus Postitas fagott »

Heh, kunagi ostsin kah ühe auto ja kaks nädalat peeti vilkurite saatel pidevalt kinni ja tehti pikka nägu passi uudistades... Lõpuks kargaski hing täis ja küsisin, kas pean auto ära müüma. Pärast seda jäeti rahule ja pole seda autot 7 aastat kiusatud :-)
davidsoniharald
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas davidsoniharald »

Kunagi kolisin Toyota Camry roolist BMW 524TD rooli ja oi mis siis toimuma hakkas. Pidev disko ja igasugu kontroll ja värki. Toyotaga peeti kinni ainult laskontrollide ajal, BMW roolis pidi tihti lube näitama. Autol Eestis mingit ajalugu ei olnud, sest tõin ta ise Itaaliast.
Üldiselt tsikliinimene, aga kodutee vajab Jeepi.
ibra kirjutas: Kui ta tervest peast on katki läinud siis vaevalt ta kokkukeevitatult peab.
Veljo
Mudder

Postitus Postitas Veljo »

Kunagi sõitsin kolmerattalisega, siis tõukekaga ning vist isegi skolnik oli, mitte ühtegi probleemi ja diskot selja taga ei old. Nüüd autoga sõites seda ikka aeg-ajalt juhtub, et kinni peetakse, kontrollitakse või väikese lutitamise osaliseks saan. Samas mõtlen, et ju see on diskotajate töö autojuhte kontrollida ja kui ma seda protseduuri tahaks vältida, siis möllaksin edasi oma tõukekaga või skolnikuga. Oma 22 juhistaazi jooksul olen saanud ühe korra trahvi ja sedagi oma lollusest. Seega ei jaga mõne eelkõneleja mõtet, et eesti politsei on kamp mente, kelle eesmärk on tööpäevas võimalikult palju autojuhte läbi kottida.
Kasutaja avatar
säinas
Fitting 38"

Postitus Postitas säinas »

Jah, üldiselt tundub liikluselu olevat parem, kui vabariigi alguses. Niisama pole mind miski 7 a kinni peetud.
Mis kiiruse ületamist puudutab, siis kiruda võiks pigem liikluskorraldust. Totakaid märke on küllaga, aga siingi on mitu otsa. Et kui märki pole, siis mingi osa sõitjatest ei saa aru, et alati ei pea lubatud maksimaalkiirusega sõitma. Või kui mõõdasõit pole keeatud, ei tähenda see kohustust mööda sõita jne.
Mis politseid puutub, siis paraku jääb vahel mulje küll, et prioriteedid on vildakad. Kiirust mõõdetakse, aga ei kõrvaldata liiklusest pikivaheta sõitjaid, kolonni tekitajaid, ebaühtlase kiirusega sõitjaid, teeoludele mittevastava kiirusega sõitjaid või muid huligaane. Ma arvan, et viimatse loetelu rolli raskete õnnetuste tekkel alahinnatakse.
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

Pole mind elun ükski liikluspolitseinik lihtsalt niisama peedistanud.
Mind on kinni peetud ilma numbrite ja tuledeta autoga, ilma ülevaatuseta autoga, ilma kindlustuseta autoga ja viimati Viljandi linnas +16 km lubatust kiiremini sõites :oops: - trahvi ei ole saanud siiani kordagi
ptui-ptui-ptui
tartuoffroad.ee
5581340
harlii
Rookie

Postitus Postitas harlii »

Oma 30a sõidustaazi juures võin kindlalt väita,et liikvel kahte tüüpi korravalvureid-neid,kes teevad oma tööd kutsumusest ja soovist midagi paremaks muuta ja teised,kes kibestunud,võib-olla ka lapsepõlves kiusatud ja madala egoga ja kes vastavalt sellele töötavad kõiki ettejäänuid läbi "tõmmates".Juhuseid selle aja jooksul palju,kuid paar markantsemat
Sügaval vene ajal sõitsin 03-ga Tallinna poole,järelkäru järgi,peal min 300kg kartuleid.Kuna lubasin sõbrale ta tütre Linnahalli kontserdile viia ja hakkasin hiljaks jääma,tõusis kiirus kohati 130km tunnis.Enne Ardut sellise kiirusega ka radarisse lendasin.Et see oli selle aja kohta ja sellise autoga tõesti meeletu kiirus,siis arvasin kõige hullemat.Enne kui miilits autoni jõudis väljusin ise ja tunnistasin juba eemalt oma sõidukiirust ja palusin teha mida iganes aga kiiresti...seda ka lubati.Hetk hiljem paluti anda paberile allkiri ja sooviti head teed.Kui arusaamatult paberit vahtisin öeldi et aususe eest hoiatus...mainisin siis,et nüüd olen ju veelgi rohkem hiljaks jäänud,mille peale miilits naeratas ja lisas,et tee Tallinnani puhas...
Teine näide juba eesti ajast-veidi enne Vaidat peeti kinni rekkaga koormaks kokkupressitud autokered,mis eelnevalt mõõdulindiga üle mõõdetud,et ei oleks üle 4m.Politsei kõrgust mõõtma-koorma autopoolsest otsast kõik normis(reserviga),koorma keskelt avastati piduritoru,mis mõni sent autokere vahelt välja pugenud.Minu protestidele vaatamata ei vaevutud mõõtma toru juurest(auto must)vaid mõõdeti koorma eesotsast umbes 6m kaugusel torust silma järgi(ise võite arvata kui palju sedasi on võimalik eksida)Lõplikuks kõrguseks märgiti4.08 Ei tahtnud protokollile alla kirjutada,siis ähvardati süüdijäämisel veel suurema trahviga...Selgituseks veel,etkäru oli lahtine,tugipostidega ja mul polnud kaasas ei mõõtelinti ega ka tunnistajat...nii ma 2000EEKu trahvi saingi-tegelikult mitte millegi eest... :?
alles mudaaugus maadeldes oskad sa täielikult hinnata vintsi ja puksiirköie väärtust...
harlii
Rookie

Postitus Postitas harlii »

Ja veel üks 4x4 teemasse puutuv juhus-peeti kinni Paides otseselt minu Pajero aknasirmi pärast-arvan seda,sest vastutulev politseiauto tegi kannapöörde ja pärast minu kinnipidamist ja dok kontrolli asuti selle sirmi kallale...nimelt pidi see inimese pooleks lõikama,kui talle kogemata otsa sõita...ähvardati isegi kordusülevaatusele saata ja ainult seletus,et olen aastaid selle sirmiga seal käinud päästis vist hullemast...(ise veel mõtlesin,et inimesel siis juba suht suva,kui ta mu kängururaudade otsas tiiru ära käinud)pärast ülevaatuspunktis selgus,et kergestipurunevast materjalist aknasirmid on lubatud,minul see pleksist...eksivad ka politseinikud
alles mudaaugus maadeldes oskad sa täielikult hinnata vintsi ja puksiirköie väärtust...
Kasutaja avatar
säinas
Fitting 38"

Postitus Postitas säinas »

Kasutaja avatar
kallem53
Mudder

Re: Mõtisklus teemal politsei kui riigi rahamasin

Postitus Postitas kallem53 »

On ikka juhuseid, kus ka politseinik on osutunud inimlikult mõistvaks, kahjuks küll suht harva minu praktikas.
Aga üks suht hiljuti juhtunud lugu oli selline, et sõitsime sõbraga linna lähedalt objektilt midagi linnast tooma. Peeti siis kinni: 1. tuled ei põlenud(unustamine), 2. tehn pass teiste riiete taskus(kel ei juhtuks), 3. kiiruse ületus, kuna oli ajutine märk paigaldatud vahepeal(tähelepandamatus)...Võeti siis load seni hoiule, kuni passi ära toome, autoga õnneks ikka lubati minna. Tagasi jõudes mõtlesime, et palju nüüd küll väänatakse? Aga ulatati hoopis dokumendid tagasi ja öeldi head teed soovides, et olge teinekord tähelepanelikumad... :lol:

Teisest äärmusest: kõrvalisel teel peeti kinni ja kutsuti pol masinasse. Seejärel anti täitmata! protokolli blankett allakirjutamiseks...Kui küsisin, et milles siis asi üldse on, lausuti üle mokaotsa, et tagaistmel oli lapsel turvavöö kinnitamata...laps võis selle sõidu ajal ka ise lahti teha, 4. a, aga ei tabanud kohe vaieldagi. Loomulikult saadi omad trahvipunktid kirja tulemuslikult, hiljem kuulsin, et 100 m enne oli üks tuttav juht puhunud peaaegu et koduõuel ja osutus kah kaineks... :lol: Mind unustati isegi puhuma panna, aga sellega poleks "õnne" neil nagunii olnud :D .
Juba liikuv maastur tekitab ikkagi mitmeid ümberehitusmõtteid.
Kasutaja avatar
coeng
Fitting 38"

Re: Mõtisklus teemal politsei kui riigi rahamasin

Postitus Postitas coeng »

Üle pika aja tuli sõber ilma autota külla ja peale paari napsi hakkas koju minema. Ca kl.22.00 valges. Ja siis pidas politsei tema ja elukaaslase kinni meie maateel -põhjus: helkuri puudumine ! argument - kui päike loojub, ongi pime aeg ja helkur peab olema !!
jaurasid ja mässasid, kirjutasid seletuskirja politseiauto kapotil ( kuigi pidi ju pime aeg olema, et kirjutada ju ei näeks !). helkuri puudumisel ka politseil viidi sõbrad koju. Siit moraal- sõber on aastaid vindisena kilomeetri koju sõitnud autoga, pole olnud probleeme. Nüüd, kui seaduskuuleka kodanikuna läks jalgsi-probleemid politseiga. Igaüks mõelgu ise, mis on siis õige.
Jeep Commander 3.0 crd 2007
Jeep Grand Cherokee 4.0 1993
Vasta

Mine “ARK, TÜV, kindlustus ja muud juriidilised küsimused”