Wrangler YJ tõste

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Kui tõstad lehe silla peale, saad sa u. 14 cm tõstet (lehepakk + sillatala), tore aga mitte lihtne. Siis on vaja kardaane ringi teha, vahekast tõenäoliselt allapoole tuua, piduritorud, roolivardad, amordid jne jne. Ja kui asju hästi ei tee muutub see auto tudisevaks ja töllavaks.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Kasutaja avatar
Myrgel
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas Myrgel »

erik kirjutas:Kui tõstad lehe silla peale, saad sa u. 14 cm tõstet (lehepakk + sillatala), tore aga mitte lihtne. Siis on vaja kardaane ringi teha, vahekast tõenäoliselt allapoole tuua, piduritorud, roolivardad, amordid jne jne. Ja kui asju hästi ei tee muutub see auto tudisevaks ja töllavaks.
Samas on see üks parematest lahendustest. Kuna YJ'l on ka ees lehtvedrud ja veel silla all, siis turritavad nad üsnagi välja ning on esimesed mis tõustes/laskudes maad puudutavad. Nende tõstmine teeks olukorra veel hullemaks ja tulemuseks oleks esimeste peavedrude pidev vahetamine.

Endal on all 32x11,5R15 Goodyear Wrangler rehvid. Ekstreemsemates olukordades käib ratas veidi koopasse, aga seni pole see sõitmist seganud. 31" peaks küll probleemidetta alla mahtuma.
Toyota Land Cruiser LJ70 TR2
www.myrgel.com
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

erik kirjutas:Kui tõstad lehe silla peale, saad sa u. 14 cm tõstet (lehepakk + sillatala), tore aga mitte lihtne. Siis on vaja kardaane ringi teha, vahekast tõenäoliselt allapoole tuua, piduritorud, roolivardad, amordid jne jne. Ja kui asju hästi ei tee muutub see auto tudisevaks ja töllavaks.
jah, igivanad probleemid - suure tõste puhul tekivad suured kardaaninurgad, siis peab difrit keerama, siis läheb juhitavus ära jne :) Kokkuvõttes ongi nagu 2 varianti - teha kavalalt mingi combotõste (natuke igalt poolt ja saadki 33" rehvi alla) VÕI siis teha juba korralikult ning jätta kompromissid, muidu saadki tuigerdava auto nagu Erik mainis.
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
Vas
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Vas »

Kokkuvõtteks tänan kõikki abi eest. Jälle targem.
Hetkel jätan tõste tegemata. 31" tellitud ja kui lõpuks all - teen pilti ja anna teada kuidas istub. :lol:
Toyota Land Cruiser HJ 61
Kasutaja avatar
Xim
Fitting 38"

Postitus Postitas Xim »

Kas keegi oskab mulle nõu anda kust ma saaksin kere tõstmiseks pikemaid polte? Ons ainus võimalus lasta treialil need teha või saab kuskilt osta. Eriti ei tahaks keret raamile kinnitada mingite suvalisest armatuurvardast treitud poltidega.

Oleks vaja siis hokilitri paksuse võrra pikemaid. Kahte mõõtu on need seal 1/2 ja 7/16 kui ma nüüd ei eksi. Kui garaaži satun mõõdan täpsed pikkused ka ära.
Kasutaja avatar
Toronto
Mudder

Postitus Postitas Toronto »

Küsi würth-ist
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

Xim kirjutas:Kas keegi oskab mulle nõu anda kust ma saaksin kere tõstmiseks pikemaid polte? Ons ainus võimalus lasta treialil need teha või saab kuskilt osta. Eriti ei tahaks keret raamile kinnitada mingite suvalisest armatuurvardast treitud poltidega.

Oleks vaja siis hokilitri paksuse võrra pikemaid. Kahte mõõtu on need seal 1/2 ja 7/16 kui ma nüüd ei eksi. Kui garaa¾i satun mõõdan täpsed pikkused ka ära.
Tegin täiesti BB tugevamast keermelatist, auto on saanud raputamist päris korralikult, seni pole küll midagi juhtunud.
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
v6rrimees
Õlleraha võiks ikka olla...

Postitus Postitas v6rrimees »

rommi kirjutas:
Xim kirjutas:Kas keegi oskab mulle nõu anda kust ma saaksin kere tõstmiseks pikemaid polte? Ons ainus võimalus lasta treialil need teha või saab kuskilt osta. Eriti ei tahaks keret raamile kinnitada mingite suvalisest armatuurvardast treitud poltidega.

Oleks vaja siis hokilitri paksuse võrra pikemaid. Kahte mõõtu on need seal 1/2 ja 7/16 kui ma nüüd ei eksi. Kui garaaži satun mõõdan täpsed pikkused ka ära.
Tegin täiesti BB tugevamast keermelatist, auto on saanud raputamist päris korralikult, seni pole küll midagi juhtunud.
Maitse asi ilmselt...
Mina eile garaages nägin, et keermelatt on ikka väga nõrk virbel.
Otseselt kere tõste poltideks ma teda muidugi kasutanud ei ole.
Isiklikult paneksin sinna ikka mingid tugevdatud poldid. Eks ulmeprojekti mehed tehke häält ja jagage kogemusi.
Kontakt 5110092
Võistelnud aastast 2002

....................................................

Maasturite varuosad ja remont.
HEINAKÜÜN
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

v6rrimees kirjutas:
rommi kirjutas:

Maitse asi ilmselt...
Mina eile garaages nägin, et keermelatt on ikka väga nõrk virbel.
Otseselt kere tõste poltideks ma teda muidugi kasutanud ei ole.
Isiklikult paneksin sinna ikka mingid tugevdatud poldid. Eks ulmeprojekti mehed tehke häält ja jagage kogemusi.
Ilmselt pidas Erko silmas minu keevitatud polti :oops: - 10.9 tugevusega, mille pingutusmoment on 4 korda ja tõmbetugevus 2 korda suurem, kui ehituspoe keermelattidel (4.6).
Sellega on nii, et karastatud keermelatti saab keevitada. Kuid ta läheb katki keevituse juurest, kui koormust saab. Keevitamise jaoks siis ikka ehituspoe lehmavaiaraud.
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Ilmselt ostis Rommi keermelati tugevusega 8.8, tavalie ehituspoe latt on 4.6 - 5.8 Mina ei soovitaks keretõstele 10.9 polte, katkemine avariis on 10.9 poldil palju tõenäolisem, kui 8.8`l. Hea oleks teha poldid armatuurterasest, aga see hind läheks üle mõistliku piiri, muidugi kui mõni treial pole pärisori.

Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Krt hea tabel, peaks printima ja garaazi seinale kinnitama. Lühidalt (ka tabeli põhjal) 10.9 on rabedam ja lõikumisele vähem vastupidavam, kui 8.8.

Kasutaja avatar
RAMBO
True Off Roader!

Postitus Postitas RAMBO »

vas kirjutas: Kokkuvõtteks tänan kõikki abi eest. Jälle targem.
Hetkel jätan tõste tegemata. 31" tellitud ja kui lõpuks all - teen pilti ja anna teada kuidas istub.

ära pabista,originaalis läheb 31 alla ja eihakka kuskile vastu käima.
33me jaoks jääb sul moto pisut lahjaks.
Veoteenus ja auto transport Raplapuksiir@gmail.com +372 567 40 725
ITst MITTE MIDAGI.
plarakas
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas plarakas »

Tekkis küsimus et miks peaks seal kasutama keermelatti?
Kas siis polti ei oleks mugavam sinna panna :shock:
Wrangler TJ
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Kindlasti on ja ma mõtlesin ka polte, kui polte ei viitsi otsida siis saab ka tugevama keermelatiga hakkama.

Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”