Abi määrdepritsi valimisel
Moderaator: Moderators
Re: Abi määrdepritsi valimisel
On olemas ka kaasaeksed,endal on tecalemit teleskoop prits ja paremat asja kardaanide jne määrimiseks pole olemas. Teleskoop ise ongi kolb, tühjalt 14 cm ja täis asendis umbes 30 cm ja ise täidad seda.
Proto
53951597
53951597
-
- Rock Crawler
Würthis ja Tööriistamarketis täiesti saadaval.fanatt kirjutas:Kas kaasaegseid ühekäe pritse ka liikvel ikka on? Ma olen ainult vene omi liikvel näinud.
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
Milline neist sul pildil? Number ?Praks1 kirjutas:.......,endal on tecalemit teleskoop prits ja paremat asja kardaanide jne määrimiseks pole olemas. Teleskoop ise ongi kolb, tühjalt 14 cm ja täis asendis umbes 30 cm ja ise täidad seda.
Be Young,Have Fun,Drink Offroad.
5132620
5132620
Alates kümnest on sarnased, aga mul teleskoop, üks osa surub määrde kokku ja teine pump ja ots on väike koonusega. Töötab igast asendist ja alati ,väga lollikindel.
Ühesõnaga näed koguaeg palju sees on.
Ühesõnaga näed koguaeg palju sees on.
Proto
53951597
53951597
-
- Rock Crawler
Viimased aastad on kasutusel Peerless og2/red. Vett ja muud loputamist kannatab hästi.
http://www.voitelukeskus.com/?product=peerless-og-2-red
http://www.voitelukeskus.com/?product=peerless-og-2-red
SKFi prits, mõlema otsikuga juba 10+ aastat kasutusel ja ei ainsatki probleemi.
NLGI2 on universaalne valik, sageli veeall käivad niplid võiks määrida "marine greasega".
NLGI2 on universaalne valik, sageli veeall käivad niplid võiks määrida "marine greasega".
Olen alati nõus inimesega, kes on minuga samal arvamusel.
----------------
GC WK 3,0
ex- WJ 4,7, Dakota 3,9; GC WJ 4,7; Frontera Sport; GC WJ 2,7
----------------
GC WK 3,0
ex- WJ 4,7, Dakota 3,9; GC WJ 4,7; Frontera Sport; GC WJ 2,7
Tänan nii põhjalikude vastuste eest, aga tundub, et inimestele meeldivad ikka erinevad asjad.
Ise pole jõudnud veel endale osta, aga laenasin tööjuurest ühe pritsi, milles sinine määre sees ja sellega määritakse upitajat. See oli siis sellis tüüpi https://www.k-rauta.ee/ehituspood-produ ... 3022_1.jpg ja kummist voolikuga. Selline tunne, et vahel oleks tõesti nagu kolmandat kätt vaja, kuna kahe käega pead suruma ja kolmandaga seda niplit paigal hoidma. Sain aru, et see nippel (pritsi otsik), peab olema alati sirgjooneliselt koos nipliga, kui natukene vooliku ots külje peale läheb siis surub määrded kohe nipli ja otsiku vahelt välja, sellne tunne, et kui oleks jäiga toruga siis saakski pritsiga seda toru nipli vastu suruda ja siis samal ajal ka pumbata. Auto all vedeledes on seda eriti ebamugav teha
Või viga võis olla kulunud vooliku otsas, mis on kulunud ja enam nipli peal ilusti paigal ei püsi? Ta nagu läheb väikse klõpsuga kinni, kuid tuleb ka kergelt ära ka.
Ise pole jõudnud veel endale osta, aga laenasin tööjuurest ühe pritsi, milles sinine määre sees ja sellega määritakse upitajat. See oli siis sellis tüüpi https://www.k-rauta.ee/ehituspood-produ ... 3022_1.jpg ja kummist voolikuga. Selline tunne, et vahel oleks tõesti nagu kolmandat kätt vaja, kuna kahe käega pead suruma ja kolmandaga seda niplit paigal hoidma. Sain aru, et see nippel (pritsi otsik), peab olema alati sirgjooneliselt koos nipliga, kui natukene vooliku ots külje peale läheb siis surub määrded kohe nipli ja otsiku vahelt välja, sellne tunne, et kui oleks jäiga toruga siis saakski pritsiga seda toru nipli vastu suruda ja siis samal ajal ka pumbata. Auto all vedeledes on seda eriti ebamugav teha

Või viga võis olla kulunud vooliku otsas, mis on kulunud ja enam nipli peal ilusti paigal ei püsi? Ta nagu läheb väikse klõpsuga kinni, kuid tuleb ka kergelt ära ka.
Saab kummivoolikut ka sirgelt hoida, pead rohkem harjutama lihtsalt
Kulunud otsikuga on natuke keerulisem tõesti.

Siin ongi oluline millist pritsi soovid:
Klassikalise jäiga toruga pritsiga ei saa igalepoole ligi ja voolikuga on vahel kolmandat kätt(või mingit muud toetuspunkti pritsile) vaja.
Osadel pritsidel on kaasas nii toru kui voolik.
Ühekäe prisil hoiad pritsi ja pumpad ühe käega,teise käega suunad voolikut.
Pneumaatilisel ja akupritsil hoiad ühe käega pritsi ja vajutad nuppu, teisega suunad voolikut.
Siis on veel määrdeämbri otsa käivad pika voolikuga ,neid on olemas ka käsi-, pneumaatilisi ja elektrilisi.Kodukasutajatele on selline vast overkill.
Kõiki versioone on olemas veel sadu mudeleid erineva hinna ja kvaliteediga.
Algsel lingil on ka palju vaiante olemas.Minu valik on pneumaatiline ja tulevikus ka kvaliteetne ühekäe prits.
Lihtsalt on vaja omale sobilik leida.Lihtne
Klassikalise jäiga toruga pritsiga ei saa igalepoole ligi ja voolikuga on vahel kolmandat kätt(või mingit muud toetuspunkti pritsile) vaja.
Osadel pritsidel on kaasas nii toru kui voolik.
Ühekäe prisil hoiad pritsi ja pumpad ühe käega,teise käega suunad voolikut.
Pneumaatilisel ja akupritsil hoiad ühe käega pritsi ja vajutad nuppu, teisega suunad voolikut.
Siis on veel määrdeämbri otsa käivad pika voolikuga ,neid on olemas ka käsi-, pneumaatilisi ja elektrilisi.Kodukasutajatele on selline vast overkill.
Kõiki versioone on olemas veel sadu mudeleid erineva hinna ja kvaliteediga.
Algsel lingil on ka palju vaiante olemas.Minu valik on pneumaatiline ja tulevikus ka kvaliteetne ühekäe prits.
Lihtsalt on vaja omale sobilik leida.Lihtne

Nissan Terrano ja Nissan Terrano koll.
Nojah 
Millal muidu aru saab, et nüüd on rist või nuut määret täis ja rohke pole pumbata vaja?
Saan aru, et alguses kerge pumbata kuna on tühimikud mida määrdega täidetakse, hiljem läheb pumpamine raskemaks.
Rist: siis kui hakkab risti seest määret tulema ja samal ajal pumbata on raskem ja hakkam tulema juba nipli ja otsiku vahelt määret välja.
Nuut: Siis kui enam pumbata ei jaksa ja nuudid hakkavad liikuma üksteise suhtes sisse välja?

Millal muidu aru saab, et nüüd on rist või nuut määret täis ja rohke pole pumbata vaja?
Saan aru, et alguses kerge pumbata kuna on tühimikud mida määrdega täidetakse, hiljem läheb pumpamine raskemaks.
Rist: siis kui hakkab risti seest määret tulema ja samal ajal pumbata on raskem ja hakkam tulema juba nipli ja otsiku vahelt määret välja.
Nuut: Siis kui enam pumbata ei jaksa ja nuudid hakkavad liikuma üksteise suhtes sisse välja?
-
- Rock Crawler
Sarniir, rooliots- siis kui kaitsekumm puruks on
(paari Pärnu remondikoha mehannide arust vähemalt)

Saan aru, et ühekäe prits ikka kõige parem ehk mugavam (manuaalsete seast). Käisin vaatasin nii hydroscandis kui ka stokkeris, mulle tundus stokkeris natuke kvaliteetsem, hind stokkeris natuke kõrgem kah.
Oli nii kahekäega kõige tavalist ning ühekäe oma mis on ka 90 kraadine, see 90 kraadi on vist suureks plussiks, auto all vedeledes peaks paremini ligi saama.
Ise tahaks küll ühekäe pritsi, kuid tekkis selline küsimus kas sellega ikkka pumbata jaksab? Mul eelmine kord oli juba suure kangiga kahe käega raske pumbata aga ei tea mis seal ühe käega saab???
Või pole vaja karta..
Oli nii kahekäega kõige tavalist ning ühekäe oma mis on ka 90 kraadine, see 90 kraadi on vist suureks plussiks, auto all vedeledes peaks paremini ligi saama.
Ise tahaks küll ühekäe pritsi, kuid tekkis selline küsimus kas sellega ikkka pumbata jaksab? Mul eelmine kord oli juba suure kangiga kahe käega raske pumbata aga ei tea mis seal ühe käega saab???
Või pole vaja karta..
90 kraadist nurka mõtlesin toru ja pumba enda vahel on 90 kraadi, nagu sellel: http://static.ak24.ee/img_prd/370/370436/50700255.JPG
Täpselt nii ma stokkeris nägingi sellist nagu sina kirjeldasid tal on see liikumatu hoob paralleelne ja näeb viisakas välja, ning temal samuti see toru ja pumba vahel 90 kraadi - see ongi vist mu viimane valik, ostan ära
Praegu soodukaga veel oli 33 ja hetkel saab 24 ga.
Kusjuures stokkeris ripus kaks määrdepritsi ning see mis kahekäega oli max rõhk 350 bar ning ühekäeline 455 bar, ehk siis ühekäelisega saab suuremat rõhku pumbata? Või need numbrid tähendavad midagi muud....
Täpselt nii ma stokkeris nägingi sellist nagu sina kirjeldasid tal on see liikumatu hoob paralleelne ja näeb viisakas välja, ning temal samuti see toru ja pumba vahel 90 kraadi - see ongi vist mu viimane valik, ostan ära

Kusjuures stokkeris ripus kaks määrdepritsi ning see mis kahekäega oli max rõhk 350 bar ning ühekäeline 455 bar, ehk siis ühekäelisega saab suuremat rõhku pumbata? Või need numbrid tähendavad midagi muud....