Millist maasturit on mul vaja?

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

KeegiVeel
Fitting 38"

Re: Millist maasturit on mul vaja?

Postitus Postitas KeegiVeel »

Kui sa uputama ei hakka ning eelistad perega sõita, siis vali pigem pajero, terrano või disco(need välimuselt natuke "siledamad). Kui natuke rohkem seiklust tahad ning "kollimasin" su naise silma ei häiri, siis länkar või patrol.
insener007
Fitting 44"

Postitus Postitas insener007 »

Kui minu ees oleks selline ülesanne .. piiluks natuke Ford Exploreri (ca 2000a.) poole ... paneks gaasiseadme peale ja jääks raha veel ülegi
Chero
insener007
Fitting 44"

kalal ja seenelkäimiseks kõva küll

http://www.auto24.ee/used/1456357
Chero
rivo
Mudder

Postitus Postitas rivo »

Mina annaks ka hääle Fordile/Lincolnile või mõnele muule ameeriklasele. Sealt saad kõige rohkem lisasi ja mugavust selle raha eest. Maastikul kalal ja jahil käimiseks nad päris hädapätakad ka pole. Lihtsalt võta ja proovi erinevaid masinaid, kui tunned, et meeldib, siis tee teema ja uuri lähemalt ja otsusta siis edasi. Alati ei pruugi olla ühe-kahe naabrimehe käest kuuldu ka tõde kogu mudeli kohta. Kellelgi on lihtsalt sattunud halvasti hooldatud masin kätte ja remondib seda kuis jaksab, ikka tundub, et raibe ainult laguneb. Teine mees jälle sõidab sama masinaga pikki aastaid ainult hooldades ja kuluosi vahetades.
Minu soovitus on see, et proovi ise sõita erinevate masinatega. Nii saad kõige paremini ülevaate, mis meeldib ja mis mitte.
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

rivo kirjutas: Maastikul kalal ja jahil käimiseks nad päris hädapätakad ka pole.
Ei tea kuidas kalameestega, kuid ise käin suvel-sügisel nädalas 4..5x jahil (ca. 50 km. õhtu) ja minu jaoks on küll kütuse kulu juba oluline? :roll: Muidugi kui esimesest põdrajahist ainult osa võtta (nagu meil nii mõnigi), pole jah vahet :D
insener007
Fitting 44"

TiitR, hinnaklass on ju ette antud.... ja bensukat annab ära gaasitada - mõnel juhul vist isegi edukalt :D
Chero
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Postitus Postitas raulex »

Jolinar kirjutas: Millised on kõige vasupidavamad Diiselmootorid? (Kõike muud võin vabalt remontida, mootoriremonti ei taha ette võtta :) )
Kolmeukselist ei taha kindlasti! :)
Ise mõtlesin pigem vaadata masinaid vahemikus 2-3k ja ülejäänu jätta ehitamiseks/remondiks.
Siis võib vabalt Terranot piiluda.Väikest näppimist vajava sõiduki peaks 3k eest täitsa leidma.Reaalsem on muidugi 4k auto+ 1k remondiks.Nb!Kindlasti 2,7 TDI ja alates 2000 aasta.
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

insener007 kirjutas:TiitR, hinnaklass on ju ette antud....
Ega ma konkreetselt LC-d ei mõelnudki, pigem pidasin silmas ikka üldiselt diisel autot :wink:
walkman
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas walkman »

Ma tahaks ka näha seda "nagu räägitakse" meest, kes väidab, et G-d lagunevad "nii hirmsasti". Olen sõitnud aastaid sinu hinnaklassis oleva G-ga TR-1 klassi võistlusi ja peale elementaarsete kuluosade jagu ei saanud selle 5 hooaja jooksul mitte millestki olulisest. Mõni tuli läks vahest katki, ja peale neljandat hooaega vandus alla ka roolikarp. Auto liigub senini. Peale sõitu sai auto ära pesta ja järgmist korda ootama jäetud. Samuti olen sõitnud ka värskemate G-dega, mille ainsad probleemid on olnud mingid kummalised roostekohad, millega on tegelenud Silberauto. G miinus maastikul on tema suhteliselt suur mass, mille osaliselt kompenseerib seesama laisa inimese maastikuauto staatus, et tal koguaeg midagi kruvida ja pöörata ei ole tarvis nagu konkureerivatel maasturitel.
Peale G-d sai proovitud, toyotat LC70-t, mida tuleb minu arvates enne, et tast maastikuauto saab, päris märgatava rahakopika eest tuunida. Kuid jah, liites soetushinna koos modifitseerimisele kuluvaga, olen nõus, et 10 000 + EUR eest saab sellest sellise auto, millega ma ka ise metsa läheks. Samuti ei tundunud ta mulle nii tummine auto kui G, aga see eest mülkas liikus oluliselt paremini. Kuna aga räägime suurusjärgust 5k, siis ma jätaks Toyotad pigem kõrvale. Ja kui eesmärk pole ukselinkideni sulistada esialgu, kuid hiljem võib see isu tekkida, siis ehk ostadki praegu mõne odava Jeebu, käristad sellega kruusatee peal käpa soojaks - hiljem viid vanarauda ja vanema, targema ja varakamana hakkad midagi tõsisemat vaatama. No stress.
Toyota Land Cruiser 120 2008; Jeep Grand Cherokee Overland 2019; Mercedes Benz ML500 w163; Hyundai Terracan 2005
tel. 51O7O27
Kasutaja avatar
inseneer
Legod Varuosadest

Postitus Postitas inseneer »

No miks peaks Toyota kõrvale jätma. 4Runner on Pajero sõidumugavuse ja Land Cruiseri kvaliteedi ja kütusekuluga ju.
https://www.auto24.ee/kasutatud/auto.ph ... rhash=5643
I. Nikker, rikutud alates 2001 +372534O8157
http://imedepold.ee/
walkman
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas walkman »

Mul jäi see esialgu vahele, et teemaalgataja ei soovigi lühikest pilli. Seega Inseneeri pakutu on tõepoolest üks tõsiseltvõetavaim variant antud hinnaklassis 8)
Toyota Land Cruiser 120 2008; Jeep Grand Cherokee Overland 2019; Mercedes Benz ML500 w163; Hyundai Terracan 2005
tel. 51O7O27
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

inseneer kirjutas:No miks peaks Toyota kõrvale jätma. 4Runner on Pajero sõidumugavuse ja Land Cruiseri kvaliteedi ja kütusekuluga ju.
https://www.auto24.ee/kasutatud/auto.ph ... rhash=5643
Deem, mul hakkas omalgi juba antud lingi peale suu vett jooksma :oops:
Jolinar
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Jolinar »

Hei!

Tänan heade nõuannete eest!
Põhimõtteliselt ongi hetkel filtrile jäänud 4Runner ja Y61.
Mida tuleks kindlasti jälgida/kontrollida 4Runnerit vaadates/ostes? Millised on tüüpvead? Hetkel on vaateväljas siis 3l, 92kW, tdi mootoriga isendid.
Täpselt sama küsimuse esitaks ka Y61 kohta.

Kristjan
Kasutaja avatar
inseneer
Legod Varuosadest

Jolinar kirjutas:Hei!

Tänan heade nõuannete eest!
Põhimõtteliselt ongi hetkel filtrile jäänud 4Runner ja Y61.
Mida tuleks kindlasti jälgida/kontrollida 4Runnerit vaadates/ostes? Millised on tüüpvead? Hetkel on vaateväljas siis 3l, 92kW, tdi mootoriga isendid.
Täpselt sama küsimuse esitaks ka Y61 kohta.

Kristjan

Sellises hinnaklassis ei ole Y61 eriti võimekas. Kui patrol, siis ikka 4,2d.
Need 3,0 mootorid on kõik peaaegu plahvatuse ääree peal. 2,8td tuleks aga sellisel juhul ringi teha meh. pumba peale ja siis sutsu peale keerata.
Kasutaja avatar
inseneer
Legod Varuosadest

Stiilinäide milline peab olema Patrol Y61 http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... rhash=e0eb
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”