Olen siin foorumis uus, kuid maasturipisik on juba pikemat aega sees.
Nüüd on tekkinud tõsisem plaan maastur osta kuid ei suuda kuidagi seda õiget leida.
Masinaga tahaks talvel saada läbi paksemast lumest ja suvel tahaks ligi saada mõnele veekogule, kuhu tavalise sõiduautoga ligi ei saa.
Esialgu ei ole mingit plaani ukselingini mudas/vees ringi sõita kuid tulevikus võib ka see isu tulla.
Masin võiks olla suures enamuses ise remonditav kuna käed-jalad on mul terved ja autoremondiga olen varemgi kokku puutunud.
Palju räägitakse lühikese teljevahega masinatest, kuid siinkohal pean ära mainima, et ise eelistaks pika telejevahega masinat.
Olles mõne tuttava maasturiomanikuga rääkinud, olen saanud igasuguseid vastakaid arvamusi.
Vana Chero või Grand Chero pidi hea olema, kuid diiselmootor tehti maha, samas öeldakse, et diiselmootor on just see mis olema peaks, bensukaga pidi end ainult sügavamale auku kaevama.
Toyota Land Cruiser on üks variant kuid neid on palju ja erinevaid, millist vaadata? Niipalju kui aru olen saanud oleks pigem mõistlik võtta keerdvedruga masin, osad länkarid on aga lehtvedruga.
Muidugi on öeldud, et võta G, sellel on tehase lukud jne. Samas olen kuulnud, et G pidi võrdlemisi kegesti lagunema ja varuosad pidid päris kallid olema.
Hind võiks jääda ~5k€ kanti.
Loodan, et mu jutt väga segane ei saanud
Seega pöördun teie poole, kes te nende masinate hingeeludega hästi kursis olete.
Millist maasturit mul vaja on?
Tänud,
Kristjan