Milline hüdropump sobib hüdroroolile?
Moderaatorid: jr, Veiko, erik, Moderators
- hulkur
- been there, done that
- Kontakt:
Tabelis on antud nominaalne pöörlemiskiirus, mis peaks omakorda tähendama, et ka tootlikus on sel kiirusel võrdne nominaalsega. Madalamatel pööretel tootlikus väheneb, on ju nii? Seega, et saavutada nominaalset tootlikust keskmistel tööpööretele (kui sageli sa diislit ikka 5600 p/min peal kräunutad) peab ka ülekande suhe olema väiksem kui 1:2? Samas pole tabelis antud maksimaalset pöörlemiskiirust...
- Veiko
- I know how to fix stuff
Kui nüüd mõelda kuhu see pump algselt mõeldud on siis selleks kohaks oli vene traktor.Mul on olemas üks isend ja selle max pöörded on 1500 p/min.Tühikäik on 800p/min.Kui ma õieti mäletan siis pumpa aeti ringi suhtega 1:2 s.t kiirendavalt.Kogemustest võin öelda,et rippsüsteem tõstab küll ka siis kui mootor käib tühikäigul.Milleni tahan jõuda on see,et päris 1:1 panna ei saa.Natuke peab neid pöördeid vähendama.
+372 5232468
Life is short drive hard.
Ronin off-road-i meeskond
Life is short drive hard.
Ronin off-road-i meeskond
Mu 66D sai koos diisliga ka NZ10 pumba hüdrorooli toiteks. Aretasin vanast 66 pumbast rõhu kaitseklapi, õieti leidsin joonised Zil-i raamatust. 3307 roolikarp ja 3309 jagaja, 66 silinder. Mingi nohu on süsteemis sees. Eile käisin üle aasta järel oma mölakat sügamas,laadisin akud ja valasin taas purgi õli täis. Täna sain käima ja kohe taas hüdroõli laiguke põrandal. Silinder tuleks asendada uuemaga.
32-ne käigukasti küljes hüdrovintsi toiteks, ka see tuleb 50-se vastu vahetada.
Aga UAZ-ile peaks ikkagi 66-e pumba aretama. Pumbas klapp sees ja ka täitepotsik, kinnitus lihtne ja lisarihmarattalt saaks eraldi rihma vedada. Toitemaht piisab ka 66-e silindrit edukalt täitma, UAZ-i rooli peaks imekergeks tegema.
32-ne käigukasti küljes hüdrovintsi toiteks, ka see tuleb 50-se vastu vahetada.
Aga UAZ-ile peaks ikkagi 66-e pumba aretama. Pumbas klapp sees ja ka täitepotsik, kinnitus lihtne ja lisarihmarattalt saaks eraldi rihma vedada. Toitemaht piisab ka 66-e silindrit edukalt täitma, UAZ-i rooli peaks imekergeks tegema.
- erik
- Aktiivne Pikendus
66`e silinder on poisike ja võim tilluke.
Milleks TR3 UAZ `le hüdrorool, ikka selleks et 360mm laiu ja 1015mm kõrgeid rattaid mudas ja sügavates rööbastes pöörata. Kõvematel meestel arendab silinder 3 tonni surujõudu.
Küsimus Ainile, kas 66 rool ei toimi nii, et põhivigur on võimendita roolikarp mis on otseses ühenduses rooliratta ja rataste endiga. Pump ja jagur töötab selleks, et lihtsustada roolipööramist täiendava hüdrosilindri abil mis on ühendatud paraleelvarda ja vedrukammitsa vahele.
Milleks TR3 UAZ `le hüdrorool, ikka selleks et 360mm laiu ja 1015mm kõrgeid rattaid mudas ja sügavates rööbastes pöörata. Kõvematel meestel arendab silinder 3 tonni surujõudu.
Küsimus Ainile, kas 66 rool ei toimi nii, et põhivigur on võimendita roolikarp mis on otseses ühenduses rooliratta ja rataste endiga. Pump ja jagur töötab selleks, et lihtsustada roolipööramist täiendava hüdrosilindri abil mis on ühendatud paraleelvarda ja vedrukammitsa vahele.
Pole 66 silindril häda midagi, aga andsid mõtte see jämedama vastu vahetada. Võtan mõõdud ja kobin Polarteknikust võimalusi uurima. 66 pump on labapump ja madalatel pööretel võimetu, hammasrataspump, NZ annab 16 MPa, number näitab pumba mahtu, millest siis sõltub tootlikus. NZ10 on roolile piisav. Aga kaitseklappi vajab igasugune hüdro.
3 tonni tõuget saab kätte 16MPa ja 50 mm diam. silindriga. Seda 3-4 tonni läheb mul vaja 700 laiadele papudele.
3 tonni tõuget saab kätte 16MPa ja 50 mm diam. silindriga. Seda 3-4 tonni läheb mul vaja 700 laiadele papudele.
Tuli mõte,
Akutõstukitel on ka hüdrorool ja käitab hüdrot elektrimootor. Samuti nendel tagaluuktõstukitel. Kui mootor seiskub ja vaja rooli keerata, siis saaks ju selle 12V hüdropumbaga aidata. Ka elektrilisel kahvelkärul on 12v ja 150Ah akuga hüdro olemas. Üks vedeleb, äkki leian veel mõne vana oma kollegidelt Soomest, siis läheb jagamiseks.
Akutõstukitel on ka hüdrorool ja käitab hüdrot elektrimootor. Samuti nendel tagaluuktõstukitel. Kui mootor seiskub ja vaja rooli keerata, siis saaks ju selle 12V hüdropumbaga aidata. Ka elektrilisel kahvelkärul on 12v ja 150Ah akuga hüdro olemas. Üks vedeleb, äkki leian veel mõne vana oma kollegidelt Soomest, siis läheb jagamiseks.
- MahviaDeTyrk
- I live off from the mud
- Kontakt:
erik kirjutas:Ühe laia soonrihma (miro-v) puuduseks pean ma seda, et kui gene või roolivõim kokku jookseb, jääb ainult lühike hetk kuniks see rihm põleb ja veepump seisab ja ongi pidu läbi. Mitte, et ma ise seda laia rihma korraga nelja agregaadi käitamiseks ei kasutaks
Kuna on tekkimas vajadus mõningasi agregaate autol asendada/lisada liikus mõte soonrihma suunas, väiksem vajalik pingulolek ja võimalus kasutada automaatpingutit.
Aga hinge jäi selline küsimus: Kui hästi halvasti kannatab soonrihm soppa?
Soonrihm VS Kiilrihm ?
tartuoffroad.ee
5581340
5581340