4x4.ee kleepsuga kastikas

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

F-150'l oli ka pime nurk. Sinna sai pandud ümmargused pisikesed peale kleebitavad peegild oma peeglite külge veel alla nurka. Sai hea. Müüakse neid a'la pärnu mnt Ben autopoes info auto majas.

Chevyga sõites vahin ka alati kael õieli ümber masina, no sest krt ei näe mitte mingi valemiga peeglist külje alla ja taha korraga. Näed ühte versiooni neist kahest. Lihtsalt nii kõrgel asetsevad need küljepeeglid.
+372 5028488
vtl
asjade olemus - see on imelihtne

Postitus Postitas vtl »

tarmo kirjutas:Vabandust Vootele. Mina see olin...
Vabandused vastu võetud.
tarmo kirjutas:RAM'il väga nõme pime nurk, kuhu tavamõõdus autod kipuvad lihtsalt "ära kaduma". Olen mõelnud, et peab mingi lisapeegli paigaldama.
Kui on teada, et on pime nurk, siis tuleb ennast lihtsalt harjutada enne ümberrivistumist üle õla vaatama.

uputaja kirjutas:Ja mida see teadmine laiemale ringile annab, kui välja tuleb?
Vanasti öeldi härrasmeeste seltskonnas noblesse oblige ehk seisus kohustab. Privileeg toob kaasa vastutuse. Kui reklaamid ennast 4x4.ee liikmena, siis tuleks ka mainet hoida. Ok, antud juhul oli ilmselt tegu ühekordse ja tahtmatu eksimusega - kõigil juhtub ja igatahes au sellele mehele, kes julges pärast tunnistada.
uputaja kirjutas:See, et keegi reastus ja peeglisse ei vaadanud, ei vääri küll mingit laiemat kajastamist.
Aga sinu arvamus, et see "ei vääri kajastamist", kui minu sõidukast kaks korda kõrgem kastikas oleks ilmselt minu naisest üle sõitnud, on ausalt öeldes kummaline. Veel sadakond meetrit edasi oli juba piirdeaed ja poleks kusagile keerata olnud.

Tänan tähelepanu eest ja hea, et seekord hästi läks.
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Tegelikult jah on asjal alati kaks poolt. Ette keeramine ei ole ilus, aga seda lihtsalt juhtub aeg ajalt. Miks, sest asjade kokkulangemise põhjusel lihtsalt ei ole näha peeglist autot enda kõrval ja SA oled kindel, et rida on vaba. Nüüd olles ise see, kellele ette keerata võidakse, siis peab ka seal roolis alati silmad lahti hoidma liikluses ja teiste käitumist analüüsima ning vastavalt käituma. Mida näiteks siin juhtumi juures ka tehti, tubli!
+372 5028488
Kasutaja avatar
Ergo K
Fitting 38"

Postitus Postitas Ergo K »

Reguleerige küljepeeglid nii, et need hakkasid näitama sellest punktist, kus tahavaatepeegli vaateväli lõppeb. Enamus juhte, vahivad küljepeeglitest oma auto külgi ! Milleks neid vahtida? Esialgu on pisut harjumatu, aga harjub ja maailm paistab ka seljataha :)
Jeep GC 4,7 WJ 99a.
Jeep GC 2,7 WJ 02a.
krunnn
Fitting 38"

Postitus Postitas krunnn »

Targutan ka natuke: niideti mind motikalt maha mõned aastad tagasi.
Tädi lihtsalt ei näinud, piilar varjas, minu kiirus oli 30km/h. Paras litakas oli ja siiani annab tunda, aga sõites ise nii tsikli , golfi ja hiluxiga - kõigil võib ükskord sitasti minna, olgu ta kes iganes, et ei märka, jäi varju jne.
Ja ei salga, et olen tekitanud krt. mis tegurite kokkulangemisel liiklusohtlikke olukordi, sama piilar, peegli nurk jne. Harva on neid olnud, aga on. Viimati oli tuli juriidiline vaidlus kaasaga ja oleks tagant sisse lajatanud.
5 6 6 6 6 6 1 3
Hetke kõva ei püsi kaua!
Kasutaja avatar
säinas
Fitting 38"

Postitus Postitas säinas »

neid peegleid võib seada nii või naa, kindlasti on parimaid asendeid. paraku on tõsiasi see, et mustkunst on võimalik ka ilma peegliteta. mõistuslik teadvus on lünklik, sellega oleks mõistlik leppida. ja selle peeglitrikiga on sedasi, et seadke oma peeglid nii või naa, on illusioon, et teil on ülevaade enda ümber toimuvast. hea on see, et mõistus genereerib tajutavast pideva versiooni. halb on see, et reaalsus ja väljamõeldis pole teineteisest eraldatavad muul moel kui katsetades.
pika jutu mõte oli, et tasub arvestada võimalusega, et jääte kaasliiklejale 2 silma vahele, ning selle peale ei maksa solvuda.
teiselt poolt, on tore anda aegsasti suunamärguandeid ka siis, kui näiliselt pole neid kellegi jaoks anda.
vtl
asjade olemus - see on imelihtne

Postitus Postitas vtl »

Loen siit erinevaid arvamusi ja õigustusi ja ei saa aru, mis toimub.

Kui mina käisin 20+ a. tagasi autokoolis, siis õpetati mulle, et enne iga pööramist või ümberrivistumist tuleb vastavas suunas üle õla vaadata.

Kas tänapäeva maasturijuhtide kaelad on kõik lahases, on see mugavus või pole pea pööramine lihtsalt popp? Sest argument, et ma tean, et siin-seal on pime nurk, aga üle õla vaatama ka ei hakka, on minu meelest üsna ignorantne.
Kasutaja avatar
orejaP
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas orejaP »

Minule autokoolis õpetati, et taha peab rohkem vaatama kui ette. Ette näed niigi - point olemas ju.
Kui kellesti mööda sõidad, siis sa tead ju et seal on keegi.
Kui sa jälgid seljatagust, siis ei saa ju sinna keegi ilmuda ootamatult.
GC 4,7 162 kW -03
Ex kallimad: xj 4,0 HO; Y60 2,8 85kW
Kasutaja avatar
säinas
Fitting 38"

Postitus Postitas säinas »

üle õla vaatamine võib aidata, ja võib mitte aidata. see ei lahenda libatajumist. inimene ei näe isegi otse ette kõike adekvaatselt. päästa võib, kui annad endale aru, et ei sina ega kaasliikleja ei pruugi tajuda ümbrust adekvaatselt.

aga ma saan aru, et keeratakse hoolimatult ette, ennetavalt (või üldse mitte) suunda näitamata jne. jah, seda võib pidada rullnokluseks.
ja üsnagi tõenäoliselt ei õpetatagi tänastele liiklejatele sel määral viisakust. Võimalik, et neile polegi enam võimalik õpetada viisakust. Vahel kõrvalsõitjana olen juhtinud noorte juhtide tähelepanu asjaolule, et see või teine manööver aitaks kaasliiklejaid. tavaliselt nad väidavad, et nad ei tulnud selle peale vms. St nad pole ei paha- ega heatahtlikud, nad lihtsalt sõidavad oma sõitu.
Kasutaja avatar
ivan
peedist pesumasinale...

Postitus Postitas ivan »

Ei taha siin olla mitte kohtumõistjaks ja üldse ie võtaks sõna, kui antud situatsioone ei esineks praktiliselt iga päev. Rohkem vastastikust mõstmist on vaja ja liilus on muutub kohe sujuvamaks.
Aga see 20 aastat tagasi jutt ja taha vaatamine ei ole nyyd päris õige. Liiklustihedus ja liikluse korraldus on selle ajaga ikka väga palju muutunud.

Toon välja TÄNA kehtiva liilkluseeskirja punktud mis käsitlevad otseselt või kaudselt seda juhtumit:

§11. Keegi ei tohi oma tegevusega või tegevusetusega ohustada või takistada liiklust.
§82. Suunamärguanne tuleb vastavalt liiklusolukorrale anda õigel ajal, kuid mitte hiljem kui 3 sekundit enne sõidu, manöövri või peatumise alustamist. Suunatulemärguanne peab jätkuma manöövri ajal ja tuleb lõpetada kohe pärast manöövrit, käemärguande võib lõpetada vahetult enne sõidu alustamist, manöövrit või peatumist.
§86. Hoiatusmärguandmine ei anna juhile eesõigust.
§91. Enne sõidu, manöövri või peatumise alustamist peab juht veenduma, et see on ohutu ega takista teisi liiklejaid ja teel töötajaid. D-kategooria ühissõidukijuht peab veenduma, et talle antakse käesoleva määruse § 81 kohaselt teed.
§93. Taga sõitev rööbasteta sõiduki juht peab andma teed ümberreastuvale naaberrea juhile.
§94. Kõrvuti sõitvate juhtide vastastikusel reavahetamisel peab juht andma teed temast paremal olevale juhile.
§96. Kui sõidukite liikumisteed lõikuvad ja sõidujärjekord ei ole käesolevas määruses mujal määratud, peab juht andma teed paremalt lähenevale või paremal asuvale sõidukijuhile.

Nüüd saab igaüks ise otsustada, kuidas oleks edaspidi mõistlik käituda ja alati kui te kahtelete, tegutsege punkti 11 järgides, ka siis kui teil on õigus.
Metsast oled sina tulnud ja metsa pead sina minema.
Kasutaja avatar
ricardo
Rock Crawler

Postitus Postitas ricardo »

Et pühapäeval käisin Tallinna linnas kaubikuga lastele mänguväljakuid ostmas ja asjatasin mööda Liivalaiat Bussijaama poole. ET iga päev Tallinna peal ei sõida siis juba väga-väga varakult sooritasin reavahetust serva poole, vahemaa oli hea paras, peeglist kõik näha, suund varakult sees, aga poole manöövri pealt surus miski sõidukast gaasi põhja, tegi lambikiirenduse ja pidin tagasi rabama, et mitte kokku panna küljed - kas oleks pidanud ka numbrid üles kirjutama ja mööda auto24-ja taga ajama või järgmise foori all pasunasse andma, sest mees tegi asja ikka tugevalt meelega kriitiliseks? :roll:
Eriti masendav oli miski hetk telerist vaadata kannatajaks jäänud autojuhi kommentaari - aga mul oli ju õigus!(avarii põhjustaja tegi vasakpööret öösel hilja Suur-Sõjamäel kus mõlemas suunas min 2 rida ja teisi autosid polnud!!!)
Minu jutu mõte see, et vaadates oma kogemustest, siis paljud kõksud saaks ära hoida kui emb-kumb korra jala gaasipedaalilt tõstab, aga kahjuks see mentaliteet - aga mul on õigus ja gaas põhja!
Aga praegusele kannatanule pikka meelt ja nagu "süüdlane" märkis, siis tahtis ta ju kohe vabandada.
Kasutaja avatar
vigur4x4
Mudder

Postitus Postitas vigur4x4 »

tarmo kirjutas: Vabandan veelkord, nimelt on RAM'il väga nõme pime nurk, kuhu tavamõõdus .........
Kuulge inimene ju vabandas ja mida te veel tahate? Me kõik eksime vahel ja milleks niipalju tolmu üles keerutada nüüd sellepärast. Mõistusega inimene on juba ammu sellest juhtumist omad järeldused teinud. Paneks teema lukku ja m.o.t.t.
Kasutaja avatar
zum
Rock Crawler

Postitus Postitas zum »

vtl kirjutas:Loen siit erinevaid arvamusi ja õigustusi ja ei saa aru, mis toimub.

Kui mina käisin 20+ a. tagasi autokoolis, siis õpetati mulle, et enne iga pööramist või ümberrivistumist tuleb vastavas suunas üle õla vaadata.

Kas tänapäeva maasturijuhtide kaelad on kõik lahases, on see mugavus või pole pea pööramine lihtsalt popp? Sest argument, et ma tean, et siin-seal on pime nurk, aga üle õla vaatama ka ei hakka, on minu meelest üsna ignorantne.
Ma lihtsalt huvipärast küsin... Kas hr vtl on kunagi mõne suurema autoga ka sõitnud? Ma käisin autokoolis 12 aasta eest, aga sõitma õppisin samuti 20+ aasta eest GAZ 53 kallajaga, kus üle õla vaadates nägi paremal juhul ilusat autokleepsu kabiiniseinal :twisted:

Ühesõnaga, mõte selles, et kui sa liigud, siis arvesta et sind ei nähta, kõik teised on lollid ja võivad iga hetk sulle jama kokku keerata. Jääd ellu ja ei pea foorumi kaudu õigust taga ajama :wink:

parimat,
zum
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

Ma kunagi sõidutasin samamoodi miilitsa praeguse Endla tn. autopesula juures haljasalale. Irvitasid ja tegid suulise hoiatuse.
Nüüd jätkub juttu kauemaks...
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Kasutaja avatar
kickstart
Mudder

Postitus Postitas kickstart »

olen hr zum-iga täiesti nõus.

Ma veel selline noorem juht ja 5 aastat tagasi õpetati autokoolis ikka, et iga nurga pealt võib tulla järgmine hull, kes tahab "pulli" teha ja laseb "pimedat" üle ristmiku.

Siianii on see aitanud : 5 aastat ilma ühegi kõksuta igapäevast liiklemist.

Muideks pean tänama lõunaosariiklaseid, sest siinpool on ikka viisakaid inimesi poole rohkem :wink:
@quattro projekt
Suletud

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”