Kuidas tõste mõjutab (asfaldi) sõiduomadusi ?
Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators
- Veiko
- I know how to fix stuff
Korralike vedrude ja sinna juurede sobivate amortisaatoritega tehtud tõste ei mõjuta oluliselt sõiduomadusi.Vahest isegi mõjub positiivselt.Näide põhineb Suzuki Jimnyl mil TrailMasteri 2" tõste.
Mul omal on keerdvedrudega Samurai ja sellele tõste leidmine on võimatu.Seega ise vedrusid ja amortisaatoreid otsima.Tagumistega läks lihtsalt kuid ette sai ennem 4 komplekti vedrusid proovitud kui leitsn sellised mis sobivad.
Kere tõste ei ole teema.Sellest vedrustuse käik ei muutu ja see on minu jaoks ainult show jaoks.
Veiko
Mul omal on keerdvedrudega Samurai ja sellele tõste leidmine on võimatu.Seega ise vedrusid ja amortisaatoreid otsima.Tagumistega läks lihtsalt kuid ette sai ennem 4 komplekti vedrusid proovitud kui leitsn sellised mis sobivad.
Kere tõste ei ole teema.Sellest vedrustuse käik ei muutu ja see on minu jaoks ainult show jaoks.
Veiko
+372 5232468
Life is short drive hard.
Ronin off-road-i meeskond
Life is short drive hard.
Ronin off-road-i meeskond
Kusjuures ei vasta nii...erik kirjutas: Kui aga küsida, mõne tugevalt tõstetud maasturi juhi käest, kuidas asfaldil sõita on siis vastab ta sulle raudselt, et väga hea...
Neid tõstetuid ja tõstmata maastureid on palju käest läbi käinud ja pikki otsi on alati olnud vaja sõita. Tõstega sõit asfaldil üldiselt imeb, eriti kui pikka otsa lasta.
+372 5028488
Vaidleks natuke JR-ile vastu.jr kirjutas:Kusjuures ei vasta nii...erik kirjutas: Kui aga küsida, mõne tugevalt tõstetud maasturi juhi käest, kuidas asfaldil sõita on siis vastab ta sulle raudselt, et väga hea...
Neid tõstetuid ja tõstmata maastureid on palju käest läbi käinud ja pikki otsi on alati olnud vaja sõita. Tõstega sõit asfaldil üldiselt imeb, eriti kui pikka otsa lasta.
Jeep oli umbes 5" tõstega,kui sõiduvõtted kätte said oli sõita suht normaalne,rehvimüra on iseasi.
Ford peaks siis sillast olema 6" ja raamist 6cm kõrgem kui originaal.
Korralikul maanteel on sõiduomadused igati head.
Pakun autoremondi teenust Haapsalus.
-
insener007
- Fitting 44"
Tee kohe midagi korraliku.insener007 kirjutas:Tänud asjalikele vastajatele !
Mõõtsin vahepeal üle, et tagarattal rehvist tiivaääreni 12 cm, esirattal 8 cm.
Esimese hooga üritaks ehk mingid 4cm klotsid vedrude vahele nikerdada. Eks pärast paista- kui poolkõva jääb, siis ehk peab miskit radikaalsemat välja mõtlema.
Alguses natuke tõstet,käid metsas ja vaatad et ikka vähe.
Tõstad veel natuke ,käid metsas ja vaatad ikka vähe,jne.
Mõtle oma masina lõpp tulemus kohe kuskil paika,muidu jäädki tegema.
Tean omadest jeebi kogemustest,viies tõste koos muu nänniga oli lõpuks piisav.
Pakun autoremondi teenust Haapsalus.
-
insener007
- Fitting 44"
Eks ta tõde on, et teha üks kord ja korralikult.
A praegu olen veel nii loll, et ei oska veel midagi tahtagi ?!?
Kogu maastikukogemus seisneb hetkel selles, et väikese lapsega käime Stroomi rannas liivaluidetel turnimas ...
Kui saab mõned üritused kaasa teha - küll siis tuleb ehk mingi ettekujutus kah asjast ja saab ehk selgust, millise combo poole hakata liikuma.
A praegu olen veel nii loll, et ei oska veel midagi tahtagi ?!?
Kogu maastikukogemus seisneb hetkel selles, et väikese lapsega käime Stroomi rannas liivaluidetel turnimas ...
Kui saab mõned üritused kaasa teha - küll siis tuleb ehk mingi ettekujutus kah asjast ja saab ehk selgust, millise combo poole hakata liikuma.
Chero
Mina ka Jaaguga ühel nõul-maastur,eriti tõstetud kujul,ei ole pikaks maantesõiduks.Loomulikult võimalik sellega harjuda.Säti mõni paadunud sõiduautojuht maasturi rooli j asiis saads teada,"kui hea juhitavus "sinu autol on.Vanemad Grand Cherokeed on vist külgkiikiumise etaloniks.
GAZ 69A
Elu on ilus
5177232
Elu on ilus
5177232
-
insener007
- Fitting 44"
Ja nüüd vaata autot eemalt...hoolikalt....ja veendud sellest, et tagumine ja esimene koopaserv ei ole kere suhtes samal kõrgusel.insener007 kirjutas:Tänud asjalikele vastajatele !
Mõõtsin vahepeal üle, et tagarattal rehvist tiivaääreni 12 cm, esirattal 8 cm.
Esimese hooga üritaks ehk mingid 4cm klotsid vedrude vahele nikerdada. Eks pärast paista- kui poolkõva jääb, siis ehk peab miskit radikaalsemat välja mõtlema.
Mudas alates 2003.
-
insener007
- Fitting 44"
ja sellest peaks järeldama, et ....insener007 kirjutas: Ja nüüd vaata autot eemalt...hoolikalt....ja veendud sellest, et tagumine ja esimene koopaserv ei ole kere suhtes samal kõrgusel.
Viimati muutis insener007, P Mär 15, 2009 11:08 pm, muudetud 1 kord kokku.
Chero
Ta juba tehasest nii tulnud, mitte ühte otsa tõstetudinsener007 kirjutas:ja sellest peaks järeldama, et ....virgo kirjutas: Ja nüüd vaata autot eemalt...hoolikalt....ja veendud sellest, et tagumine ja esimene koopaserv ei ole kere suhtes samal kõrgusel.
(kuigi minuarust peaks tagaotsa koobas madalamal olema, mitte esimene...
Kui mul veel Grand oli, sai ikka kõvasti nalja. Kui keegi rooli istus ja sõitma hakkas, läks nägu tõsiseks, et kuidas sellega sõidetakse. Ühekorra laenasin sõbrale Cherot, tal oli vaja treilaga Bobcati vedada. Sõitis hoovipealt minema ja 10 min pärast tel kõne, et kle sul jeebil läks peesse vist midagi, ei julge üle 70 sõita.Mell kirjutas:Mina ka Jaaguga ühel nõul-maastur,eriti tõstetud kujul,ei ole pikaks maantesõiduks.Loomulikult võimalik sellega harjuda.Säti mõni paadunud sõiduautojuht maasturi rooli j asiis saads teada,"kui hea juhitavus "sinu autol on.Vanemad Grand Cherokeed on vist külgkiikiumise etaloniks.
Enda Chero tõstan samamoodi, tagumik üles aetud, aga nina maas. 2´ klotsid vahele ja 31x10,5 R15 rehv alla. Siis peaks piisama.
2´ tõste eriti ei mõjuta sõiduomadusi, aga sõbra Chero 3´ tõste sari ja 31 rehvid all, ja annab natuke tunda, aga mitte rõvedalt.
Jeep Cherokee 92.
Timo 53 358 228
Timo 53 358 228
- isakene
- I know how to fix stuff
Maanteel ja maanteel ning asfaldil ja asfaldil on vahe. Samuti ka tõstel ja tõstel.jr kirjutas:Kusjuures ei vasta nii...erik kirjutas: Kui aga küsida, mõne tugevalt tõstetud maasturi juhi käest, kuidas asfaldil sõita on siis vastab ta sulle raudselt, et väga hea...
Omal ajal sai Patroli keerdvedrutõste just seepärast leiutatud, et täislastis matkaauto vedrustus ei pidanud erinevate maade teedele vastu. Venemaa matkal pidi seepärast alati kaks varuvedrukomplekti kaasas olema. Ning Euroopaski on piisavalt alasid, kuhu lisavedrudeta patroliga nina toppida ei soovi. Tühja autoga pole ehk nii suurt vahet, aga matkaseltskond + kahe nädala varud on tõenäoliselt ka uuemate autode vedrustusele paras katsumus.
Praeguseks olen umbes paarikümnele patrolile keerdvedrutõste teinud. Negatiivset tagasisidet pole saanud, eriti rahul on metsamehed, kes täislastis pidevalt halbu teid sõidavad. Tõste jääb olenevalt tugevusest ja vanade vedrude seisukorrast 8-12 cm vahele. Siledal asfaldil jääb auto jäigemaks, aga halval teel (mille alla käib ka laineline ja konarlik asfalt) on sõiduomadused tavavedrustusega võrreldes kõvasti paremad.
Üldiselt on mu isiklik arvamus, et kuni 5" tõste ükskõik millise maasturi sõiduomadusi oluliselt ei halvenda, v.a. väga hea kattega asfalttee. Aga mida krdit autot üldse tõsta, kui sellega ainult asfaldil sõita?
-
insener007
- Fitting 44"
Kui see viimane küsilause mulle, kui teemaalgatajale on, siis vastaks Sulle niimoodi : mul Jeep hetkel igapäevaauto ja tänavasõidurehviga. Hooajaks plaan ka mingi komplekt 31x10,5 papusid soetada, mõnel sobival võistuselgi käia ja järgi proovida, kui kõvasti see porikärbes hammistab ... (dragikärbes hammustas viieks aastaks).
Lihtsalt asi selles, et kuna 90+ % kilometraažist tuleb ikkagi asfaldil - siis mingi ''kõikuva kitse'' roolis ei viitsiks seda teha.
Samas annan endale suurepäraselt aru, et universaalseid asju, mis head iga ilmaga pole muidugi olemas.
Üritangi sellepärast siin mingit kompromissi kokku kruttida.
Lihtsalt asi selles, et kuna 90+ % kilometraažist tuleb ikkagi asfaldil - siis mingi ''kõikuva kitse'' roolis ei viitsiks seda teha.
Samas annan endale suurepäraselt aru, et universaalseid asju, mis head iga ilmaga pole muidugi olemas.
Üritangi sellepärast siin mingit kompromissi kokku kruttida.
Chero