xenon

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

FlammablE
Rock Crawler

Postitus Postitas FlammablE »

Mis keemiline reaktsioon seal tekib?
Kasutaja avatar
marauder
True Off Roader!

Postitus Postitas marauder »

need 600-1000eegised hiinakad toimivad piisavalt hästi. Tuleb garantiiga osta, siis on aasta aega no problems. firma xenonid kuidagi kallid..
Team saarlased
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

FlammablE kirjutas:Mis keemiline reaktsioon seal tekib?
Ega ma pole ka mingi spetsialist :D , kuid minu jutt põhineb suuresti Amservi jutul, kus räägiti mingisugusest kiirgusest, mida xenon eritab ja selle õrnakese reflektori pealiskihi ära tuhmistab.
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

marauder kirjutas:need 600-1000eegised hiinakad toimivad piisavalt hästi. Tuleb garantiiga osta, siis on aasta aega no problems. firma xenonid kuidagi kallid..
Bemmi foorumist üks kutt tegeleb ka nende pirnide müügiga (ostsin oma e60-le ta käest ja pidasid vastu küll)...vahepeal müüs pärsi 200 eekiga hiinakaid.
http://www.autoshop.ee/?p=p_17&sName=hi ... d-tarvikud
Kasutaja avatar
empudogy
Fitting 38"

Postitus Postitas empudogy »

Tean rääkida enda kogemusest, kui mul yarisel olid ees comet 500-jas xenon-id siis need midagi kiirgavad küll, sest kui tuled põlema sai pandud, siis raadio hakkas ragisema, kuid ma pakun et see tuleneb plokkide elektriväljast. kuid loogika ütleb et läbi klaasi on küllaltki raske midagi kiirata. Tuttaval on corollal(olen korduvalt teda jobuks nimetanud) xenon pirnid sees tavalistes halogeen tuledes juba pea 3 aastat. Ei ole küll tähendanud et midagi oleks tuhmimaks muutunud!
Aga jah, minul olid tagumistes numbrituledes led pirnid ja juba need jäid politseile ette. kui samas aina enam tuleb ida-virumaa pool vastu Lada-sid, millel on ees xenon tuled(Y).
Nii, et ole etttevaatlik, kui satud "heade" politseinike kätte, siis võtavad palju sult ära.
FlammablE
Rock Crawler

Postitus Postitas FlammablE »

Ok, mõeldud oli vist seda, et võibolla odavamal pirnil pole mingi UV kiirgust blokeerivat klaasi ja äkki sellepärast tuhmistab reflektorit. Praktikas pole täheldanud seda, aga xenon annab tavaliselt nii palju rohkem valgust, et ei pane nagunii seda tähele. Raadiohäireid annavad mõned plokid, tavaliselt on saanud välja vahetada. Endal pole ühegi komplektiga raadioga probleeme olnud, küll aga mõnel tuttaval.
Viimased olen ostnud www.maroli.ee tegelase käest ja siiamaani rahul. Kõige odavam h1 komplekt 35euri ja toimivad ok.
Allar
Rock Crawler

Postitus Postitas Allar »

Panin lõikajale kah kaks komplekti neid samuseid lingil olevaid hiinakaid, aga jah raadoot segavad kõvast, käivitushetkel ainult suur ragin mis kül väiksemaks jääb aga päris ära ei kao. Muidugi hinda pole ja näitavad hästi.
PatrolY61 3.0D 35"

viis 3363923
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

FlammablE kirjutas:Ok, mõeldud oli vist seda, et võibolla odavamal pirnil pole mingi UV kiirgust blokeerivat klaasi ja äkki sellepärast tuhmistab reflektorit. Praktikas pole täheldanud seda, aga xenon annab tavaliselt nii palju rohkem valgust, et ei pane nagunii seda tähele. Raadiohäireid annavad mõned plokid, tavaliselt on saanud välja vahetada. Endal pole ühegi komplektiga raadioga probleeme olnud, küll aga mõnel tuttaval.
Viimased olen ostnud www.maroli.ee tegelase käest ja siiamaani rahul. Kõige odavam h1 komplekt 35euri ja toimivad ok.
Vähemalt LC120-l pole vahet kas odav v. kallis ehk korraliku tootja xenon pirn- ära pidavat sööma reflektorpinna ja asi mutt! Isegi linnapildis näinud mitmeid länkareid, millel xenonid ees ja tuled tuhmid...sellele mudelile ei kannatavat panna ka kangemaid halogeen pirne - lõpptulemus sama - kärssanud reflektor ja tule vahetus. Sama juttu räägivad ka toyotaklubi inimesed ja nendivad samas, et corollale on pandud j tuhmumist pole aastaga täheldatud...mine siis võta kinni, äkki lc eripära vaid? :roll:
Kasutaja avatar
empudogy
Fitting 38"

Jah, sõbral on need 6000k pirnid sees olnud Corollal pea 2, kui mitte 3 aastat ja ei märka küll mingit tuhmumist.

Aga Lc120-nel on niigi head tuled(Y)
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

Enda viimase kahe nädala kogemused.
Sai pandud Audi täistule pirniks xenon ja krt. ikka hää on sõita.
Kui pirn külm siis süttib vähe uimaselt, muidu reageerib kiiresti.
Ja kuna kohalikud ei suutnud mulle müüa sellist komplekti nagu tahtsin, siis tuli sõber Ebay appi.

Ostetud sai siis,
Ultra SLIM 55w HID Xenon H7 8000K Kit, maksis 65€ koju kätte.
Hydroid
Rock Crawler

Postitus Postitas Hydroid »

Meil Jõhvis ei teagi kust neid komplekte vaadata saab, sest ma kardan et mul lisatuledest mis asuvad kaitseraua peal juhtmed ei ulatu plokkideni:S Sest piltidelt vaadates see juhe mis plokkist pirni läheb on suht lühike.
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Seletage ära, miks peaks üldse keegi tahtma kasutada suurema valgustemperatuuriga pirne, kui 4300K ?
Kas on peale sinise valguse veel mingi muu efekt? Ja kui ei ole, siis milles point?
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
helar
I live off from the mud

Postitus Postitas helar »

Seletage ära, miks peaks üldse keegi tahtma kasutada suurema valgustemperatuuriga pirne, kui 4300K ?
Kas on peale sinise valguse veel mingi muu efekt? Ja kui ei ole, siis milles point?
point peab olema tillipikendus.muud ratsionaalset seletust ei ole.
või tõesti ei ole füüsikast aimu.... äkki.
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
Kasutaja avatar
empudogy
Fitting 38"

Sealt võib tulla mingi minimaalne spektrite teema sisse, et milline valgus millisesse värvi liitub, millisesse neeldub, kuid see vahe on minimaalne... olen nõus, põhi eesmärk on enda bioloogilisi vajakajäämisi korvata. Ja mingi jutt oli kunagi, et mida sinisem, seda vähem pimestab.(ei oska ise kommenteerida rohkem)
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

helar kirjutas:
point peab olema tillipikendus.muud ratsionaalset seletust ei ole.
või tõesti ei ole füüsikast aimu.... äkki.
Kui see mind puudutas, siis kuna olen viimased 10+ aastat keevitanud, siis lihtsalt seda valgust näen mina kõige paremini.

See komplekt kangete Osram H7 pinridega,Pilt

oli lahjem, kui praegune see.

Pilt
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”