Niisiis tegemist on Jeep Grand Cherokee 2.5 Turbo Diisliga ja jama on selles ,et Jeep käivitub halvasti ja ainult u.1 min. käib, siis sureb välja hiljem selgus ,et õli oli otsa saanud kui õli oli juurde kallatud siis proovisin uuesti teda käivitada,käivitus sama moodi ja mootor töötas ka sama kaua kui ennem.Eelmine päev kui temaga sõideti siis ajas hirmsasti summutist tossu välja(kas see oligi õli otsa saamise põhjus?), mis hiljem aga lõppes.Sooviks masinat korralikult tööle saada!
Oskaks keegi aidata!?
See on jeepide tüüpviga, kui kapoti all on diisel, siis on mingid jamad koguaeg.
Masina saab tööle siis kui müüd selle disla maha ja ostad bensuka
Vabandust, aga ma lihtsalt pidin OT-d tekitama, asjalikumat nõu kahjuks ei oska anda.
Jaan15 kirjutas:...Eelmine päev kui temaga sõideti siis ajas hirmsasti summutist tossu välja(kas see oligi õli otsa saamise põhjus?), mis hiljem aga lõppes...
Ilmselt oli pigem õli otsa saamine tossu lõppemise põhjus
Aga tõsisemalt.
Kui otsas õli oli? S.t. kas lihtsalt varras enam ei näidanud või pidid terve normi peale valama?
Toss oli valget värvi ja ise olen kah samal arvamusel ,et tossu lõppemine tähendas õli otsa saamist.Varda otsas u.2cm oli õli alles siis jah valasin õli normini.
Jaan15 kirjutas:Toss oli valget värvi ja ise olen kah samal arvamusel ,et tossu lõppemine tähendas õli otsa saamist.Varda otsas u.2cm oli õli alles siis jah valasin õli normini.
Valge suits lubaks oletada,jahutus vedeliku sattumist põlemis kambrisse.
Ärge selle "hirmsa valge tossu" juures unusta, et meil siiski talv ja väljas miinus kraadid! Valge toss (aur) lõppebki (jääb vähemaks) kui mootor soojaks ajada. Aga eks valgel ja valgel on kindlasti ka vahe, oleneb vaataja silmadest. Õli suits siiski pigem sinine. Ega mootorisse ei olnud tekkinud kõrvalisi helinaid (iga vähegi korralik autoomanik tunnetab sellise asja ära)?
diisli puhul on vaget tossu ka siis märgata
kui kütusefilter on liiasti vett täis
mõni mootor suudab sealt kuidagi seda vett
kaasa imeda ja siis kargel talveilmal hirmsat
tossu tekitada
Rocky minu esimese 4x4 masin
kõnetraat 56912385
rahvus: setu
Jaan15 kirjutas:Unustasin veel seda öelda et õhufiltri ja turboka vaheline toru oli õliga koos!
Selle toru külge peaks jõudma välja ka karterituulutus. Mingil määral tulebki karterituulutusest õli aga suurtes kogustes seda õli sealt küll tulla ei tohiks. Võimalik, et ilma õlita sõitmine tegi õlirõngastele liiga ja nüüd tekib surve karterisse ja hakkabki kõikjalt õli välja loopima.
Kuna tegemist turbomootoriga siis võib ehk eeldada turbo kulumise mille kaudu tormab õli igale poole, ka sinna kuhu pole vaja. Teiseks kas turbo ikka ringi veel käib (kui õli pole)?
Jaan ju kirjutas , et varras näitas õli. Jätaks esialgu siiski rõngad ja turbo välja. Alusta kütuse filtrist, kuidagi tundub, et küte kinni. Millal viimati tangiti?