Ok arusaadav aga algselt tehasepoolt paigaldatuna pidid need veokiirused ju õiged olema, küsimus siis äkki teadjamatele, et millistel tingimustel (a'la rehvimõõt või sillatüüp) see veokiirus klapibfagott kirjutas:Teoreetiliselt on võimalik teha igasuguseid hammasrattaid,aga pole kuulnud,et keegi praktikas selle väljavõtte kiiruse õigeks oleks ajanud
LJ70 ja meh vints
Moderaator: Moderators
Tel 56224693
Ma arvan, et sellele küsimusele annab vastuse näiteks mõni originaalkataloog, kus sa saad teada mudeli millele on tehasest paigaldatud vints originaal ülekande ja originaal rehvimõõdu järgi.
Lisaks on olemas kõikvõimalike tabeleid mille kaudu edasi liikudes saab vahetades ülekande aeglasemaks ja rehvi suuremaks taas vintsi suhte paika.
Oluline on kindlasti see, et vints liiguks kas sama kiirelt kui ratas või tiba kiiremini. Kui ratas pöörleb kiiremini kui vints sama käiguga veab, näed sa pehmel pinnasel kurja vaeva ja kamara peale saamine on sisuliselt korralikuma mustriga suht võimatu.
Lisaks on olemas kõikvõimalike tabeleid mille kaudu edasi liikudes saab vahetades ülekande aeglasemaks ja rehvi suuremaks taas vintsi suhte paika.
Oluline on kindlasti see, et vints liiguks kas sama kiirelt kui ratas või tiba kiiremini. Kui ratas pöörleb kiiremini kui vints sama käiguga veab, näed sa pehmel pinnasel kurja vaeva ja kamara peale saamine on sisuliselt korralikuma mustriga suht võimatu.
"In MUD we lust" Ž
Ž By Valge Hiir
Uunorallitasin juba 99'dal aga vahepeal olin pikalt haige - 2 ratast ei vedanud....
Ž By Valge Hiir
Uunorallitasin juba 99'dal aga vahepeal olin pikalt haige - 2 ratast ei vedanud....
- MahviaDeTyrk
- I live off from the mud
- Kontakt:
Teoreetiliselt ikka saab: nt.karu kirjutas:Kas teoreetiliselt mingite hammasrataste vahetusega seda ülekannet 'õigeks' ei saa?fagott kirjutas:Mul 6 aastat meh. vintsi praktikat.Rattad käivad ringi oluliselt kiiremini,kui vints
Aeglasem ülekanne difritesse
Aeglasem ülekanne vahekasti
Lisa aeglustuskast
Kiirem PTP
Miski karp vintsi kardaani vahele mis kiirust tõstab
Muuta vintsi ülekannet (Toyotal peaks olema 33/1)
Suurem vintsi trummel
Väiksemad rattad autole
Või siis natuke igast
tartuoffroad.ee
5581340
5581340
- tarmo
- Kontakt:
Kui ainukeseks vintsiks, siis kindlasti elektriline.
Ise olin oma 10 korda dilemma ees, kas uuele projektile tagumiseks vintsiks panna elektriline või mehhaaniline. Viimasega ehitamist TUNDUVALT rohkem, aga lõpuks siiski sai selle kasuks otsustatud. Kahe vintsi puhul on vähemalt siis valida ja ka mingi varuvariant. Ühe ja ainukese puhul ei ole kahtluski, et elekter universaalsem/lihtsam/kergem (kaalult).
Muide - ka Gaz 66-l käisid rattad ringi nõks kiiremini kui vints vedas. Seda siis kõike originaalülekannete, rehvidega.
Ise olin oma 10 korda dilemma ees, kas uuele projektile tagumiseks vintsiks panna elektriline või mehhaaniline. Viimasega ehitamist TUNDUVALT rohkem, aga lõpuks siiski sai selle kasuks otsustatud. Kahe vintsi puhul on vähemalt siis valida ja ka mingi varuvariant. Ühe ja ainukese puhul ei ole kahtluski, et elekter universaalsem/lihtsam/kergem (kaalult).
Muide - ka Gaz 66-l käisid rattad ringi nõks kiiremini kui vints vedas. Seda siis kõike originaalülekannete, rehvidega.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
-
Otokas
- Got ARB and Nitrous?
Ma ei saa sellest rataste kiiruse ja meh.vintsi kerimiskiiruse võrdsustamispüüdlusest üldse aru. Tegin väikese arvutuse paberil ja tundub, et sõltuvalt trossikihtide arvust trumlil tõuseb kerimiskiirus. Minu poolt kasutatud suht suvaliste numbrite puhul oli 4 kihi pealekerimisel kiirus ca 60% suurem kui esimese kihi puhul. Keegi ei hakka ju ehitama käigukasti või väljavõtet, mida 4 korda ümber lülitada vastavalt trossi kihtidele.
- MahviaDeTyrk
- Kontakt:
Logiš - küsimus pigem siiski selles kas rataste kerimiskirus üldse umbkaudugi samasse suurusjärku mahubOtokas kirjutas:Tegin väikese arvutuse paberil ja tundub, et sõltuvalt trossikihtide arvust trumlil tõuseb kerimiskiirus. Minu poolt kasutatud suht suvaliste numbrite puhul oli 4 kihi pealekerimisel kiirus ca 60% suurem kui esimese kihi puhul. Keegi ei hakka ju ehitama käigukasti või väljavõtet, mida 4 korda ümber lülitada vastavalt trossi kihtidele.
Toyota vintsi pool 80mm - kui eeldada, et tross on 10mm siis 5es kiht juba umbkaudu 160mm poolile jookseb - mitte 60 vaid pea 100%
tartuoffroad.ee
5581340
5581340
jah... aga rattad võiks käia ka siis aeglasemini, kui trossi on lõpuni lahti keritud. Enamikel meh. vintsi kasutajatel käivad rattad isegi siis kiiremini, kui trummel on praktiliselt täis.Otokas kirjutas:Ma ei saa sellest rataste kiiruse ja meh.vintsi kerimiskiiruse võrdsustamispüüdlusest üldse aru. Tegin väikese arvutuse paberil ja tundub, et sõltuvalt trossikihtide arvust trumlil tõuseb kerimiskiirus. Minu poolt kasutatud suht suvaliste numbrite puhul oli 4 kihi pealekerimisel kiirus ca 60% suurem kui esimese kihi puhul. Keegi ei hakka ju ehitama käigukasti või väljavõtet, mida 4 korda ümber lülitada vastavalt trossi kihtidele.
Viimati muutis rommi, T Jaan 06, 2009 9:40 pm, muudetud 1 kord kokku.
- amevier
Re: LJ70 ja meh vints
Võistlusautode ehitajad teavad kindlasti, kui palju kaalub Toyota mehhaaniline vints?
Land Cruiser KZJ73 - ledbar, turbokell ja punased sillad.
Mälu järgi oli sinna 40 alla kuhugi .amevier kirjutas:Võistlusautode ehitajad teavad kindlasti, kui palju kaalub Toyota mehhaaniline vints?
HM Racing Team
- Puucoy
- Got ARB and Nitrous?
- Kontakt:
Koos trossi ja rullidega kuskil 30-35 kg. + veel kardaan praegu aretan ise seda oma Datsuni külge.
Arvamus on nagu p....e igaühel on oma.
Nissan Patrol 3,3 td 84a.
Volvo C 303 3,0 b 78a.
Volkswagen Transporter syncro 2,5 td 98a.
MB Sprinter 4x4 2,2 2004a.
Sõidan millega tahan.
+372 51 38983
Nissan Patrol 3,3 td 84a.
Volvo C 303 3,0 b 78a.
Volkswagen Transporter syncro 2,5 td 98a.
MB Sprinter 4x4 2,2 2004a.
Sõidan millega tahan.
+372 51 38983