LJ70 ja meh vints
Moderaator: Moderators
LJ70 ja meh vints
Autoks LJ70, 89a, 2,5td, vintsiks Comeup9000. Mõte on siis paigaldada el vintsi asemel mehhaaniline vints, et ei peaks voolu säästma ja saaks pimedas kõiki tulesid kogu sõidu ajal kasutada ning et ei peaks ootama aku laadimist et järjekordset lõiku vintsida.
Küsimus siis selline, et äkki kellelgi on jäänud kuhugi riiulisse mõni mehhaaniline vints vedelema ja tahaks selle mulle ära realiseerida. Vints võiks olla komplektne, et peale kasti väljavõtte muud enam vaja poleks.
Samas ka küsimus, lc mehhaaniline vints peaks vist tugevam ka olema kui comeup9000?
Küsimus siis selline, et äkki kellelgi on jäänud kuhugi riiulisse mõni mehhaaniline vints vedelema ja tahaks selle mulle ära realiseerida. Vints võiks olla komplektne, et peale kasti väljavõtte muud enam vaja poleks.
Samas ka küsimus, lc mehhaaniline vints peaks vist tugevam ka olema kui comeup9000?
Tel 56224693
Mismõttes tugevam?
Kiirem ja võimsam on ta küll kui ükski elektriline.Olgu selleks siis 9000 või 15000.
Ma isiklikult ei tea mis neil vahet on kuid vaata siia:
http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=14373
Kiirem ja võimsam on ta küll kui ükski elektriline.Olgu selleks siis 9000 või 15000.
Tänud lingi eest aga kui ta palju võimsam on, kas siis trossi vahe ka on, st kas meh vintsi puhul peab tross ka tugevam (jämedam) olema kui 9000 -el näiteks?Movistar kirjutas:Mismõttes tugevam?
Tel 56224693
- tarmo
- I live off from the mud
- Kontakt:
Kui vahekasti väljavõtet tarvis, siis on üks pakkuda, Tallinnas. Hind 900 kr.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Niipalju kui sa gaasi peale tallad,täpselt niipalju ongi võimsam.Ikka sitaks on võimsam,kuid numbrites kahjuks ei tea.Trossi läbimõõt võiks mehh.vintsil hakata 9 mm pihta.karu kirjutas:Tänud lingi eest aga kui ta palju võimsam on, kas siis trossi vahe ka on, st kas meh vintsi puhul peab tross ka tugevam (jämedam) olema kui 9000 -el näiteks?Movistar kirjutas:Mismõttes tugevam?
8 mm trossi suutsin ma 1 korraliku sõiduga puruks tõmmata ca 7-8 korda.
Lõpuks koosnes see ainult sõlmedest ja tõmmata sai vaevalt paar meetrit kuna sõlmed ei mahtunud rullide vahelt hästi läbi.Tegemist oli mingi hästi painduva ja keerdumatu kraanatrossiga mis tõestas ennast esimesel korral.
Praegu on peal (vist)9,2 ja seda pole katki saanud.
Siiski on oluliselt lihtsam see kui läheb tross,mitte väljavõte, kardaan või vints ise ribadeks.
- Valge Hiir
- MudDrag MaaleTooja
- Kontakt:
Selle vältimiseks ei tohi panna liiga tugevat tihvti.Movistar kirjutas:Siiski on oluliselt lihtsam see kui läheb tross,mitte väljavõte, kardaan või vints ise ribadeks.
Pigem olgu peotäis tihvte kaasas ja vajadusel neid vahetada kui trossi, kardaani jne metsas lappida.
Mud Yourself!
In mud since 1999.
In mud since 1999.
Nojah,kui vaatad võistlusautosid,siis seal reeglina just su Come-UP 9000.Mehhaanilisel vintsil on jõudu küll looma moodi,kuna "vintsimootoril" on kümneid kordi rohkem hobuseid.Aga miinus on see,et ülekanne ei sobi ratastega kokku(vähemalt Toyotal) ja ratastega koos vintsimisest ei tule pehme maa peal eriti miskit välja.
Miks ei tule, minu nägemus on just, et kui el vints sind veab siis väga 'libedal' tapad sidurit et ratas all aeglaselt liiguks, meh vintsiga aga olgugi et rattad natuke erineva kiirusega käivad ei hakka nad tühjalt ringi käima. Vastupidi kuskil mäel või muul norm haakuvusega pinnasel see veokiiruse erinevus hakkab midagi pooma.fagott kirjutas:Nojah,kui vaatad võistlusautosid,siis seal reeglina just su Come-UP 9000.Mehhaanilisel vintsil on jõudu küll looma moodi,kuna "vintsimootoril" on kümneid kordi rohkem hobuseid.Aga miinus on see,et ülekanne ei sobi ratastega kokku(vähemalt Toyotal) ja ratastega koos vintsimisest ei tule pehme maa peal eriti miskit välja.
Aga noh, see minu arvamus, ma alles rohkem teoreetik, praktikat vähevõitu.
Tel 56224693
Nii või teisiti unusta metsas sidur ära... libistades kaugele ei sõua. El. vints tõmbab piisavalt kiiresti, et masin saab tuksuda käik sees ja tühipööretel ja kui välja sureb on haakuvus piisav st. hakka sõitmakaru kirjutas: Miks ei tule, minu nägemus on just, et kui el vints sind veab siis väga 'libedal' tapad sidurit et ratas all aeglaselt liiguks,
TR3 BHC
Madis 5115033
Madis 5115033
Mul olid läkaril suht aeglased sillad ja ikkagi käisid rattad meh. vintsiga koostöös liiga kiiresti. Enam-vähem normaalne vintsi kiirus oli teise käiguga ja samas oli mudas aeglusti ja teise käiguga rattaid liigutada ikka suht kehva.
Esimese aeglasega vintsimine oli selline teokiirus, et vintsimise ajal võis vabalt toidupausi teha.
Ja selle jõu kohta üleks ka seda, et see "looma jõud" võib korpuse purunemisega lõppeda ja siis jääb sõit pooleli.
Aga kui mõistlikult kasutada ja mitte kõige jämedamat trossi valida, siis on mehaaniline vints väga mõnus. Pikkadel vintsimistel, mis aku väga ära kurnavad on mehaanilisel vintsil suur eelis. Samuti on ei pea seda pidevalt mudast tühjendama nagu el. vintsi.
Esimese aeglasega vintsimine oli selline teokiirus, et vintsimise ajal võis vabalt toidupausi teha.
Ja selle jõu kohta üleks ka seda, et see "looma jõud" võib korpuse purunemisega lõppeda ja siis jääb sõit pooleli.
Aga kui mõistlikult kasutada ja mitte kõige jämedamat trossi valida, siis on mehaaniline vints väga mõnus. Pikkadel vintsimistel, mis aku väga ära kurnavad on mehaanilisel vintsil suur eelis. Samuti on ei pea seda pidevalt mudast tühjendama nagu el. vintsi.
Viimati muutis rommi, T Jaan 06, 2009 3:23 pm, muudetud 2 korda kokku.
Mul 6 aastat meh. vintsi praktikat.Rattad käivad ringi oluliselt kiiremini,kui vints ja siduriga mängida ei saa,kuna siis ei tööta ka vints.Seega koos ratastega pehmel pinnasel vintsides läheb auto maa alla.Päästab ainult ilma ratasteta vintsimine.Mõnikord aga tarvis rattaga kah kaasa aidata.Ja nii sa siis lappadki vahekasti aeglusti ja neutraali vahel.Kõva põhi all,siis ükskõik.Erandiks nüüd Nissan Patrol,millel väljavõte kiirem ja sobib paremini ratastega kokku.
Re: LJ70 ja meh vints
Kokkuvõttes - pole mõtet jebida meh. vintsiga. Paigalda autole KAKS KORRALIKKU akumulaatorpatareid (min.100ah), kontrolli üle releeregulaatori korrasolek, kontrolli/hoolda alternaator, soovi korral paigalda uus ja võimsam vintsi mootor ja sa ei pea vaevlema, ootama, sidurdama jne.karu kirjutas:Autoks LJ70, 89a, 2,5td, vintsiks Comeup9000. Mõte on siis paigaldada el vintsi asemel mehhaaniline vints, et ei peaks voolu säästma ja saaks pimedas kõiki tulesid kogu sõidu ajal kasutada ning et ei peaks ootama aku laadimist et järjekordset lõiku vintsida.
Muidugi veel popim on ju hüdrovints...
TR3 BHC
Madis 5115033
Madis 5115033
Re: LJ70 ja meh vints
Ma ikka üritan TR1 -te pääseda, seal aga kahte akut olla ei või, üks aga arvan, et väheks jääbMadis kirjutas: Kokkuvõttes - pole mõtet jebida meh. vintsiga. Paigalda autole KAKS KORRALIKKU akumulaatorpatareid (min.100ah)
Pärast järgmist lotovõitu kindlastiMadis kirjutas:Muidugi veel popim on ju hüdrovints...
Tel 56224693