Smardist maastur

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Suletud
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

smart kirjutas:Huvitav on lugeda teie seiklusi tormis ning sellest kui väike on Eesti. Eks peab vist 2009 aastal omale kah mingi maasturi hankima.
Mis sa tast hangid
Me oleme siin staauguni saanud lugeda kui hästi Smart maastikul töötab
aeg ehk lihtsalt natike edasi arendada - Volvo portaal, meetrine Bogger, mõned vintsid jne :wink:
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
smart
Mudder

Postitus Postitas smart »

Läheb juba offtopicuks, ei teagi kus ma selles lõigus sikutamise ära mainin :D

Eee äkki keegi viitsib lähemalt seda trolli sikutamist kirjeldada, sest päris suur massi erinevus ikkagi. Pean silmas seda oskusteavet ning kuidas ja mis praktikas mõjus ning millised olid probleemid ning sikutamisvahendid.

Täna tuli mõte, et kõige lihtsam oleks smardist 4x4 teha vast nii, et esiratastesse eektrimootorid panna. Õigemini selliseid komplekte on juba müügil, et saab tavalisest sõiduautost elektriauto teha. Et siis muidu töötab nagu tavaliselt ja vajadusel saab lülitada sise esiveo.

Keerukam asi on juba selle süsteemi smardi ECU'ga sidumine. Kuigi, ega paljudel 4x4 maasturitel ka koguaeg nelivedu sees ole. Seega kõige lihtsam oleks nii, et esivedu lülitada vajadusel sisse, kus kiirused väiksemad ja stabiilsuskontrolli vaja ei ole.

Aga seda maasturi hankimist on niikuinii vaja teha, sest mul vaja smarte treileriga vedada ja siis oleks hea kui sõidukil on lubatud kuni 1000-1300kg haagist vedada. Ja et auto + haagise mass kokku ei ületaks 3500kg.
Kasutaja avatar
anttix
Fitting 38"

GSM: 51 67286

Postitus Postitas anttix »

smart kirjutas:Aga seda maasturi hankimist on niikuinii vaja teha, sest mul vaja smarte treileriga vedada ja siis oleks hea kui sõidukil on lubatud kuni 1000-1300kg haagist vedada. Ja et auto + haagise mass kokku ei ületaks 3500kg.
Holy cow, kas Smart ei tulegi sellise treileri vedamisega toime. Ma ikka arvasin, et see on käkitegu sellisele suurepärasele autole ;)

PS! Anna mulle andeks, aga ma mitte ei saanud torkamata jätta :evil:
Maa-mets-vesi tüüpi õelusehunnik
Kasutaja avatar
smart
Mudder

Postitus Postitas smart »

anttix kirjutas: Holy cow, kas Smart ei tulegi sellise treileri vedamisega toime. Ma ikka arvasin, et see on käkitegu sellisele suurepärasele autole ;)
PS! Anna mulle andeks, aga ma mitte ei saanud torkamata jätta :evil:
ic ic no ma ei pane sugugi pahaks, eks ma saan aru muidugi ka, et minu teemad on väga vales kohas ja vist juba kõiki ära tüüdanud.

ja eks ma mõistan muidugi ka irooniat. :D

Aga mainin seda, et mujal maailmas veavad smardid isegi haagissuvilaid.
http://race.commline.com/brian/2007/pic ... ct0695.JPG
http://race.commline.com/brian/2007/pic ... camper.jpg

Kuid Eestis pole smart autodel haagised lubatud. Samas ega seaduse järgi ei saa ka omale sappa haakida raskemat veost kui vedaja täismass. Minu smardi täismass on 980kg

Ja ega tegelikult trolli vedamine maasturi poolt pole kah legaalne tegevus kui selle nurga pealt vaadata. Kuid kuna siin ilmselt aidatakse jamast välja mitte ei veeta pikemalt, siis seetõttu pigistatakse silm kinni.
Kasutaja avatar
K.Kotkas
Tema Ise

Postitus Postitas K.Kotkas »

Teeme nüüd ühe asja selgeks.

Maastur on lülitatava neliveo skeemiga suurendatud läbitavusega maastiku sõidu auto, millel on aeglusti ning teatavatel juhtudel ka diferentsiaali lukustused.

ARK -st võib igaüks täpsema definitsiooni otsida.

Kui me siin smarti maasturina vaatame, siis kurja, minu "halbade teeolude paketiga" skoda octavia 4x4 on ka maastur.

Kui tõesti tahetakse maailma parandada, siis ma pole kade ja teen alajaotuse Linnamaasturid. Kui mulle laekub 10 PM -i et tee palun selline jaotus, siis ma selle ka teen.

Seniks aga Smart EI OLE MAASTUR ja see teema läheb nüüd kinni ning demagoogilised arutelud otse IC -sse

Kristjan,

Der über moderator
Katsu inimene olla siis olen ka mina.
Suletud

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”