RMK hullud päevad
Moderaatorid: jr, boob, Moderators
- inseneer
- Legod Varuosadest
Wäga hea siis.IndrekS kirjutas:vabanust...124ASB on see, mida ma jahin. sinine ja automaat. (aga ega automaatpakkumise korrigeerimine mööda külge maha ei jookse)
I. Nikker, rikutud alates 2001 +372534O8157
http://imedepold.ee/
http://imedepold.ee/
- Valge Hiir
- MudDrag MaaleTooja
- Kontakt:
Vaata päris nii ei ole ikka mõtet hinda üles taguda.rommi kirjutas:Milleks see teema siin üldse on? Et kui keegi 4x4.ee kasutaja peaks veel sama autot pakkuma... siis peaks loobuma ja mingi teise jimny otsima või?Pehmeltöeldes jabur. Kui auto meeldib, siis tasub ju pakkuda kuni võiduka lõpuni. See ongi ju avaliku oksjoni mõte.
rommi
Kui ühele autole on meie seast mitu huvilist võiks omavaheline käitumine olla järgmine:
1. kõik antud auto huvilised ütlevad mis hinnani nad on nõus pakkuma
2. kodanik kes on on valmis kõige kõrgemale pakkumisega minema saab 4x4.ee seltskonnast "ainuõiguse" sellele autole pakkumise teha ja seda sõltumata oksjonil kujunevast hinnast ei hakka teised enam üle pakkuma ka juhul kui lõpphind jääb alla madalaimat pakkumist meie seltskonnas.
Mud Yourself!
In mud since 1999.
In mud since 1999.
Kas sa avastasid peale uue suki ostu,et naabrimees sai parema ja odavamarommi kirjutas:Milleks see teema siin üldse on? Et kui keegi 4x4.ee kasutaja peaks veel sama autot pakkuma... siis peaks loobuma ja mingi teise jimny otsima või?Pehmeltöeldes jabur. Kui auto meeldib, siis tasub ju pakkuda kuni võiduka lõpuni. See ongi ju avaliku oksjoni mõte.
rommi

Mõte ongi selles,et sarnast olukorda võimalusel vältida.
Pakun autoremondi teenust Haapsalus.
Et kui mingi minule lubatud auto hind läheb lakke ja ma ei taha osta, siis vaatan pealt kuda teised mehed ostavad ilma ja poolmuidu, missiis et ise oleks nõus ka sellise raha eest kasvõi 3 tükki ostma?Valge Hiir kirjutas:Vaata päris nii ei ole ikka mõtet hinda üles taguda.rommi kirjutas:Milleks see teema siin üldse on? Et kui keegi 4x4.ee kasutaja peaks veel sama autot pakkuma... siis peaks loobuma ja mingi teise jimny otsima või?Pehmeltöeldes jabur. Kui auto meeldib, siis tasub ju pakkuda kuni võiduka lõpuni. See ongi ju avaliku oksjoni mõte.
rommi
Kui ühele autole on meie seast mitu huvilist võiks omavaheline käitumine olla järgmine:
1. kõik antud auto huvilised ütlevad mis hinnani nad on nõus pakkuma
2. kodanik kes on on valmis kõige kõrgemale pakkumisega minema saab 4x4.ee seltskonnast "ainuõiguse" sellele autole pakkumise teha ja seda sõltumata oksjonil kujunevast hinnast ei hakka teised enam üle pakkuma ka juhul kui lõpphind jääb alla madalaimat pakkumist meie seltskonnas.
Nii mehed - mina tahan kolmandas voorus kõik ära osta ja pakun rohkem kui teie teoreetiliselt - aga kuna te ei osale, siis polegi niipalju vaja maksta kui algul luban! Nii et arvutid ilusti kenasti kinni siis kolmanda vooru ajal ja pärast viha mitte pidada!

- Valge Hiir
- MudDrag MaaleTooja
- Kontakt:
Ma ei saa su irooniast hästi aru.ricardodesol11 kirjutas:Nii mehed - mina tahan kolmandas voorus kõik ära osta ja pakun rohkem kui teie teoreetiliselt - aga kuna te ei osale, siis polegi niipalju vaja maksta kui algul luban! Nii et arvutid ilusti kenasti kinni siis kolmanda vooru ajal ja pärast viha mitte pidada!
Skeem mida iseloomustasin on viimased 6 aastat toiminud Soome Armee oksjonitel omade ( loe: kohal olevate eestlaste ) vahel ja pole keegi millestki soovitust ilma jäänud ( kui just hind mõtetult lakke ei lähe ).
See vaid üks variant võimalikest.
Loomulikult on võimalus ka see, et igaüks on ise enda eest väljas ja taob silmad ruutus naabrimehega sama masinat.
Mud Yourself!
In mud since 1999.
In mud since 1999.
Et selline skeem toimib just eelkõige suulistel oksjonitel kui vaja ja kõik nõus on. Seal ka kõik reaalne ja kontrollitav omavahel. Aga kust ma tean, et siin keegi vanaemal ei lase osta asja ära või näiteks teab, et pakun palju pakun, aga just toda konkreetset asja tahab osta mingi tema naabrimees kellel pensioniraha piisavalt ja pakub minu igal juhul üle.Valge Hiir kirjutas:Ma ei saa su irooniast hästi aru.ricardodesol11 kirjutas:Nii mehed - mina tahan kolmandas voorus kõik ära osta ja pakun rohkem kui teie teoreetiliselt - aga kuna te ei osale, siis polegi niipalju vaja maksta kui algul luban! Nii et arvutid ilusti kenasti kinni siis kolmanda vooru ajal ja pärast viha mitte pidada!
Skeem mida iseloomustasin on viimased 6 aastat toiminud Soome Armee oksjonitel omade ( loe: kohal olevate eestlaste ) vahel ja pole keegi millestki soovitust ilma jäänud ( kui just hind mõtetult lakke ei lähe ).
See vaid üks variant võimalikest.
Loomulikult on võimalus ka see, et igaüks on ise enda eest väljas ja taob silmad ruutus naabrimehega sama masinat.
Ja mis iroonia - kui oksjonite lõpphinnad oleks jäänud alghindade lähedale oleks esimeselt oksjonilt 98 % asju ära ostnud. Kui hinnad oleks tõusnud alghinnast poole kallimaks, siis oleks ostnud 50 % asju ära lihtsalt.
Ja see, et ostaks 3. voorust kõik alghinnaga ära kui võimalik oleks, ei ole ka iroonia vaid karm reaalsus.
Ja kuram - kuhu jääb siis hasart ja mängu ilu ja rõõm võidetud asjast ja naabrimehele ära tegemisest!

No need Jimnyd on kõik seal suht sarnases olukorras. Ainus määrav asi ostmise juures on hind. Mina pakkusin kolme masinat ja lõpuni läksin nendest kõige odavamaga. Point ongi selles, et ainult ühte autot pakkudes tekibki olukord, kus maksad naabrimehest rohkem. Tasub korraga mitut autot pakkuda, sellega hoiad pigem hinda all, kui ühte isendit järjekindlalt üle pakkudes. Selles suhtes ma olen nõus küll, et kui nt ostja A on nõus käima 60 välja ja ostja B samale autole max 50 siis pole mõtet hind üles taguda. Samas aga arvestage sellega, et Eestis on ka teisi tahtjaid peale siinse foorumlaste ja algne soodushind ei pruugi lõpus enam niiväga soodsaks jääda. Ma tean paari jahimeest, kes vägagi maialt neid Jimnysi vaatavad ja 4x4.ee foorumist pole kuulnudki.yanekk kirjutas: Kas sa avastasid peale uue suki ostu,et naabrimees sai parema ja odavama. Mõte ongi selles,et sarnast olukorda võimalusel vältida.
Isenesest ma saan ricardodesoli irooniast aru - eelnev foorumipõhine kokkuleppimine ei tohiks siiski paksu verd põhjustada ja mõjutada vaba võimalust pakkuda ükspuha mida. Mina justnimelt ei tahaks infot enne välja anda, kui on selgelt näha milliseks hinnad kujunevad. Oksjon oma olemuselt ongi silmad ruutus teisest üle pakkumine, ma väga ei usu et siin seltskonnas kokkulepitu üldist hinnataset väga oluliselt mõjutab.
PS! 4x4matk on osta.ee-s nime all "Reaktor" ja ma pole ainus isik kes selle nime all pakkumisi teeb.