diagonaalvarras pikemaks
Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators
diagonaalvarras pikemaks
4Runneri 50mm tõste nihutas tagasilda 10-20 mm paremale. Milline oleks hea lahendus, et sild jälle paika saaks? Ma mõtlen, et diagonaalvardale jupi vahele keevitamine ei ole hea, parem kui saaks varda pikkust reguleerida. Milliseid lahendusi kasutatakse?
- urmas
- unistus kahest 4-pakist kapoti all
Re: diagonaalvarras pikemaks
Minu variant:ahtok kirjutas:4Runneri 50mm tõste nihutas tagasilda 10-20 mm paremale. Milline oleks hea lahendus, et sild jälle paika saaks? Ma mõtlen, et diagonaalvardale jupi vahele keevitamine ei ole hea, parem kui saaks varda pikkust reguleerida. Milliseid lahendusi kasutatakse?
Saen varda sobivast kohast pooleks ja lähen metalliriiuli juurde. Võtan sealt paksuseinalise torujupi, millele varras täpselt sisse läheb. Otsad torusse, auto alla, punktid peale. Laua peal keevitad korralikult kinni.
Äkki saab varda kinnitusel ava nihutada?
Urmas
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
- tarmo
- I live off from the mud
- Kontakt:
Rommi - see pole ju toru, vaid täisraud.rommi kirjutas:Mõõda sisediameeter ära, keermesta, mutter vahele ja latt sisse. Teise poole võib nt kinni keevitada. Torujupp peale keevitada muidugi kõikse lihtsam.
Mina enda omal tõin üldsegi ülemist kinnitust allapoole.
Tõenäoliselt kannataks ka lihtsalt faasiga pooleks lõigata ja mingi paari millimeetri paksune sobiva pikkuse ja laiusega lattraua tükk vahele panna (tekib veel pikem faas nö). Ja siis kogu asi kahelt poolt ühe jutiga ära täita (et ei jahtuks vahepeal). Väga pika jupi puhul muidugi ei saa enam, siis peaks jupi samasugust rauda vahele panema ja kahest kohast faasidega keevitama.
Asja point toru kasutamise asemel oleks selles, et pärast lihvimist ja värvimist ei jää üldse aru saada, et midagi tehtud on.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Vaba/TR1 2005-2009
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
totuga igati nõus tegelt... kõige õigem oleks teha reguleeritav ja veel kinnitus allapoole tuua. Sillapoolse kinnituse ülespoole viimine pole nii hea mõte.
Aga reguleeritavaks tegemine on iseenesest imelihtne:
Tegelt oli diagonaalvarras "torumeetodil" juba pikemaks tehtud aga ma polnud selle täpsusega ikkagi päris rahul ja otsustasin regullitavaks teha.
1. relakas
2. keere kahele poole (reguleeritavale poolele tegin keeret niipalju kui ulatas (u. 10cm)
3. teine pool kinni küpsetada
4. natuke värvi ja võib reguleerida niipalju kui süda soovib
http://www.4x4matk.ee/samurai98/trackbar/

Aga reguleeritavaks tegemine on iseenesest imelihtne:
Tegelt oli diagonaalvarras "torumeetodil" juba pikemaks tehtud aga ma polnud selle täpsusega ikkagi päris rahul ja otsustasin regullitavaks teha.
1. relakas
2. keere kahele poole (reguleeritavale poolele tegin keeret niipalju kui ulatas (u. 10cm)
3. teine pool kinni küpsetada
4. natuke värvi ja võib reguleerida niipalju kui süda soovib
http://www.4x4matk.ee/samurai98/trackbar/

- tarmo
- Kontakt:
Et siis sild tolkneb AINULT pikilääbade (radius arm) küljes?Panda kirjutas:Minul selline asi üldse puudub. Olgem ausad ega ma üle 60 km/h ei liigu ka. Eks varsti karjääris saab põhjalikumalt katsetada kui oli Klapper
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Vaba/TR1 2005-2009
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Panda kirjutas:Minul selline asi üldse puudub. Olgem ausad ega ma üle 60 km/h ei liigu ka. Eks varsti karjääris saab põhjalikumalt katsetada kui oli Klapper
4Runneril ees on sõltumatu ja taga on miskisugune 4-lingi sarnane süsteem. Lisaks ka diagonaalvarras (mille eemaldamine on tõesti võimalik)tarmo kirjutas:Et siis sild tolkneb AINULT pikilääbade (radius arm) küljes?
Tuli mõte selline asi teha:
http://nagi.ee/photos/ahtonagi/8287935/in-set/127365/
Tuleks leida sobiv toru (pildil punane), mille külge kinnitusplaat keevitada ja see siis ühe vardapoole külge kinni keevitada. Teise vardapoole külge tuleks samuti kinnitusplaat. Sobiva pikkuse reguleeriks kinnitusplaatide vahet suurendades/vähendades.
Kas teate Tartus kedagi, kes sellise või Rommi pakutud asja valmis teeks? Ma ise pole kahjuks nii osav ....
http://nagi.ee/photos/ahtonagi/8287935/in-set/127365/
Tuleks leida sobiv toru (pildil punane), mille külge kinnitusplaat keevitada ja see siis ühe vardapoole külge kinni keevitada. Teise vardapoole külge tuleks samuti kinnitusplaat. Sobiva pikkuse reguleeriks kinnitusplaatide vahet suurendades/vähendades.
Kas teate Tartus kedagi, kes sellise või Rommi pakutud asja valmis teeks? Ma ise pole kahjuks nii osav ....
- LR90
Kui see varras on ümartäis materjalist, siis oleks lihtsam
kasutada vasak-parem keeret, nagu roolivarrastel
Varras ühest otsast ca 10sm kauguselt pooleks, ühele
otsale vasakkeere-teisele paremkeere ja vahele vastavate
keermetega toru kontramutritega.
See siis minu tagasihoidlik arvamus
kasutada vasak-parem keeret, nagu roolivarrastel
Varras ühest otsast ca 10sm kauguselt pooleks, ühele
otsale vasakkeere-teisele paremkeere ja vahele vastavate
keermetega toru kontramutritega.
See siis minu tagasihoidlik arvamus
kui suureks saan, hakkan DEFENDERIKS
Tänan nõuannete eest. Lõikasin varda pooleks ja Tartu Instrument oli 1000 kr eest nõus kummalegi poolele keerme sisse lõikama ja keermestatud vahelüli tegema. Mulle jäi vaid kokkumonteerimise lõbu.
http://www.hot.ee/ahtokivi/Pildid/Diagonaal.JPG
http://www.hot.ee/ahtokivi/Pildid/Diagonaal.JPG
- Maasturid
- Legod Varuosadest
- Kontakt:
Kui mõni 4 Runneri omanik veel seda varrast vajab,siis mul on pakkuda, oli ühel osadeks läinud autol reguleeritav varras all.(auto oli ka veidi tõstetud)
http://www.maasturid.ee
*Toomas Kärp = Maasturid = Radadel aastast 2004
* Wildtrak 2.0 Bi-turbo
* LC120
*Toomas Kärp = Maasturid = Radadel aastast 2004
* Wildtrak 2.0 Bi-turbo
* LC120
1000 kr palju? Poes süüa ostas tundub 1000 kr arve suur tõesti. Aga kui sa tahad midagi sellist, mida elus võibolla 1x ostad, siis on 1000 kr just selline summa, mille oled nõus välja käima ilma suure põdemise ja juurdelmiseta. Ma uurisin ka siit foorumist, kas keegi teab kedagi, kes sellise vidina Tartus teeks. Ei saanud vastust. Kaalusin keermelõikaja ostmist, kuid see ise maksis 1000 kr. Tartu Instrumendis ei hüpanud ka keegi rõõmust lakke, et mõnusa tööotsa leidsid. 1000 kr sees on ka käibemaks