antik kirjutas:Tallinnas jäi mulle silma see, et sõidavad ringi suured maasturid, pereautod, väikebussid milles istub tavaliselt ÜKS inimene. Kui me jagaks sõiduks teiste inimestega masinaid, siis kuluks kütust 3-4 korda vähem ja teed oleksid vabamad.

Kohalikud valimised koputavad uksele või milles asi? Tood mingit matemaatikat ka välja ehk?
Kütust on võimalik sedasi säästa, aga see on pigem erand kui reegel. Eeldab seda, et reisija saab täpselt oma trassil maha panna (ja et selleks on sobiv koht jne). Kui vaadata talna liiklust koolivaheajal vs. mittekoolivaheajal, siis räägib see selgelt sinu teooriale vastu - kui lapsi pole vaja kooli vedada, siis on linn poole tühjem. Fakt.
BTW, ma tean inimesi, kes sõidavad SAMASSE töökohta kodust kahe eri autoga. Ja see on põhjendatud.
Ja üldse, kui juba on endale auto soetatud, siis IMO ongi selle eesmärk sõltumatus ja mugavus. Sügad mune, peeretad ja nokid nina. Tahad, kuulad musa, tahad, ei kuula. Sõidad siis kui tahad ja sinna kuhu tahad. Bussi kiilutuna tekib muidugi klassiviha, ma mõistan.. Paljudel pereinimestel on see tööle-töölt loksumine ainus privaatne aeg päevas üldse, kus ntx kõvemini musa kuulata vms. Otsustamise, kas sõita mugavalt ja kallilt või osta odavam daily commuter oma hobi-eputamise-misiganes autole kõrvale, võiks asjaomase isiku enda hooleks jätta.
Järgmiseks teeb keegi muidu ettepaneku lennukites business klass ära kaotada, sest koos ja tihedamalt mahub ju rohkem ja tuleb odavam.
Ameerikas on distantsid ka teised. 100 miili ots tööle sõidad (sekka ummikud) oma min 3,5-lidrase panniga, siis hakkab üsna teistmoodi rahakotile see kõik kui talna 15 km-sed otsad. Benss dollari pealt galloni eest 4 peale kargab, selge see et võtab üsna heleda häälega kiunuma, kuna leibkondade eelarve on natuke teiste prognooside järgi tehtud.
Sry for OT.