4-liitrise õlisurve
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
4-liitrise õlisurve
Lugesin searchiga leitud postitused läbi, aga palju targemaks ei saanud (kui see välja jätta, et peab ilmselt millalgi V6rrimeest kiusama ja mehhaanilise kella külge keerama)
Mul siis juba ca pool aastat külma mootoriga õlisurve ligi 80 psi, mootori soojenedes langes enamasti normaalseks (40-60). Täna hommikul tegin ca 12 km ringi Kostiverre ja tagasi, mootori temp. ammu juba liga 210, õlisurve püsib ikka üleval. Kui üle Peterburi teele välja keeramiseks tallasin korra lapatsi põhja ja pöörded tõusud ca 3500 peale, siis langes pärast seda veidi madalamale (65-70 1500-1800 pöördega liikudes). Koduvärava ees enne tagurdama hakkamist kukkus tühikäik 400-500 pöörde peale, siis langes ka õlisurve suts alla 40 psi, enne sõltus pööretest väga vähe.
Kas ma peaks selle pärast muretsema ja hakkama midagi lahti katkuma ja läbi pesema (äkki kuskilt mingid kanalid umbes ja tagapool siis jälle õli vähe)?
Õlid-filtrid hiljuti vahetatud, eelmisest õlivahetusest oli ca 2 aastat, läbisõit selle ajaga 3100 miili. Õlisurve andur samuti vahetatud umbes 2 aastat tagasi.
Mul siis juba ca pool aastat külma mootoriga õlisurve ligi 80 psi, mootori soojenedes langes enamasti normaalseks (40-60). Täna hommikul tegin ca 12 km ringi Kostiverre ja tagasi, mootori temp. ammu juba liga 210, õlisurve püsib ikka üleval. Kui üle Peterburi teele välja keeramiseks tallasin korra lapatsi põhja ja pöörded tõusud ca 3500 peale, siis langes pärast seda veidi madalamale (65-70 1500-1800 pöördega liikudes). Koduvärava ees enne tagurdama hakkamist kukkus tühikäik 400-500 pöörde peale, siis langes ka õlisurve suts alla 40 psi, enne sõltus pööretest väga vähe.
Kas ma peaks selle pärast muretsema ja hakkama midagi lahti katkuma ja läbi pesema (äkki kuskilt mingid kanalid umbes ja tagapool siis jälle õli vähe)?
Õlid-filtrid hiljuti vahetatud, eelmisest õlivahetusest oli ca 2 aastat, läbisõit selle ajaga 3100 miili. Õlisurve andur samuti vahetatud umbes 2 aastat tagasi.
Oli Grand Cherokee '93 metsasõitudeks - müüdud
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks
- v6rrimees
- Õlleraha võiks ikka olla...
Muuseas, natuke võiks ikka muretseda kah.urmas kirjutas:JR kuldsed sõnad "muretsemiseks pole ennem põhjust, kui oled mehaanilisega üle mõõtnud"
Olen pidanud 3-ele autole selle manuaal kella külge keerama ja kõigil neil on näidanud see sama sitta tulemit kui originaalnne elektroonnne junn.
Pealegi kui veel hiljuti sul see andur uue vastu vahetatud, kahtlane ...
Samas 400 pööret? sellise pöörde juures ei peagi ju õlisurve mingi mega olema?
Minu arusaama järgi pole see mootor ette nähtud nii madalate pööretega töötama.
mis ta 800-1000 vahel näitab?
Kontakt 5110092
Võistelnud aastast 2002
....................................................
Maasturite varuosad ja remont.
HEINAKÜÜN
Võistelnud aastast 2002
....................................................
Maasturite varuosad ja remont.
HEINAKÜÜN
Ega see madalate pöörete oma mind ei häirigi, rohkem see enamus aega esinev 75-80 psi-d
Ja istub seal ka 800-1000 pöörde peal, siis kui kõrgel on.
Ja istub seal ka 800-1000 pöörde peal, siis kui kõrgel on.
Oli Grand Cherokee '93 metsasõitudeks - müüdud
- urmas
- unistus kahest 4-pakist kapoti all
Ma arvan, et siinkohal on kõik sinuga nõus. Mehaaniline külge ja ongi muremõtted kohal. Seniks muretut nädalavahetustv6rrimees kirjutas:Muuseas, natuke võiks ikka muretseda kah.urmas kirjutas:JR kuldsed sõnad "muretsemiseks pole ennem põhjust, kui oled mehaanilisega üle mõõtnud"
Olen pidanud 3-ele autole selle manuaal kella külge keerama ja kõigil neil on näidanud see sama sitta tulemit kui originaalnne elektroonnne junn.
Pealegi kui veel hiljuti sul see andur uue vastu vahetatud, kahtlane ...
Samas 400 pööret? sellise pöörde juures ei peagi ju õlisurve mingi mega olema?
Minu arusaama järgi pole see mootor ette nähtud nii madalate pööretega töötama.
mis ta 800-1000 vahel näitab?
Minu kogemuse põhjal on õlisurve järsust langemisest koliseva mootorini paar tuhat kilomeetrit.
Nii et natuke veel sõita saab.
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Hei, nii et siis häda oma cheroga.
Külamast peast käivitades läheb ilusasti käima. originaal õlirõhu seier tõuseb kriipsuni mis on 3 ja 5,4 vahel (ühik võiks siis olla atm, bar???? pole kindel). Ehk siis võiks eeldada et 4. Annad lapatsit ja kui tagasi tühipööretele tuleb on õlirõhk selline, et mootor jääb tühikäigul seisma. Kohe käivitades ei jõua starter mootoritki korralikult ringi vedada. Seisab minut 2 ja pole probleem. Lasen mootoril soojaks käia ilma tuuritamiseta ja poleks nagu probleemi olemaski. Selline tunne nagu mingi klapp ei tööta, mis ülerõhu puhul õli mööda laseks. Või et õli ei jõua eest ära voolata. Käisin eile ka metsas müttamas, sai ka mudas lapatsit - mootoril kõrvalist häält ei ole. Seega õlitamine iseenesest võiks OK olla. Puuduliku õlitamise puhul oleks juba kolla kolla sees.
Neljapäeval lasin sellel põhjusel õlifiltri puruks. Seega sai just mootorisse uus õli 10W-40 poolsünt ja uus WIXi filter.
Mida peaks kontrollima ja vaatama? Sooja mootoriga on rõhk gaasi andes kolme ümber. Tühipöördel arvaks et mingi 2 on.

Külamast peast käivitades läheb ilusasti käima. originaal õlirõhu seier tõuseb kriipsuni mis on 3 ja 5,4 vahel (ühik võiks siis olla atm, bar???? pole kindel). Ehk siis võiks eeldada et 4. Annad lapatsit ja kui tagasi tühipööretele tuleb on õlirõhk selline, et mootor jääb tühikäigul seisma. Kohe käivitades ei jõua starter mootoritki korralikult ringi vedada. Seisab minut 2 ja pole probleem. Lasen mootoril soojaks käia ilma tuuritamiseta ja poleks nagu probleemi olemaski. Selline tunne nagu mingi klapp ei tööta, mis ülerõhu puhul õli mööda laseks. Või et õli ei jõua eest ära voolata. Käisin eile ka metsas müttamas, sai ka mudas lapatsit - mootoril kõrvalist häält ei ole. Seega õlitamine iseenesest võiks OK olla. Puuduliku õlitamise puhul oleks juba kolla kolla sees.
Neljapäeval lasin sellel põhjusel õlifiltri puruks. Seega sai just mootorisse uus õli 10W-40 poolsünt ja uus WIXi filter.
Mida peaks kontrollima ja vaatama? Sooja mootoriga on rõhk gaasi andes kolme ümber. Tühipöördel arvaks et mingi 2 on.
GC 4,7 162 kW -03
Ex kallimad: xj 4,0 HO; Y60 2,8 85kW
Et siis vea kõrvaldamine maksis mõned tuhanded. Selleks oli vaja veidi tahet ja otsida uus õlipump. Vanal õlipumbal oli klapp kinni, hakkas küll peale liigutamist uuesti liikuma, kuid ei julenud tagasi panna, uus oli ju olemas ka juba. Muide klapp oli kinni kiilunud asendisse kus oli ~1mm avatud. Ehk siis sooja mootoriga jälle surve normist madalam.
Nüüd kõik normis ja maksan rõõmsalt autopesula arveid
Nüüd kõik normis ja maksan rõõmsalt autopesula arveid
GC 4,7 162 kW -03