Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.
Tere!
Selline mure, et pole eriti aega autoga metsas käia ja paari nädalaga on seest hallitama läinud
Keegi teab mingeid kavalaid nippe, kuidas autos olevat niiskust vähendada?
On soovitatud, et tuleb osta kott grillsütt ja jätta see lahtisena autosse.
Ise olen nagu kuskilt kuulnud, et sool pidi ka kuidagi hästi mõjuma?
OT aga selle viimase lause peale tahtsin kohe kirjutada, et raputa seda soola igale poole ja hästi palju. Siis saavad plekitöökojad tööd.
Nüüd aga teemasse - mina kasutan eduliselt säästumarketi reklaamlehti. paar kolm tükki iga porimati alla ja nädalas korra vehtan. Ajaleht tõmbab hästi niiskust enda sisse ja jalgadega vead seda kõige rohkem salongi.
soola kohapealt on sul õigus, kuid selle toime on pikaaegne, st ta küll võtab niiskust vähemaks kuid ei kuivata. Vähendab lihtsalt õhuniiskust. Selleks pannakse jämesool riidest kotikese sisse ja rippuma.
Aitab, kui jätad lihtsalt auto seisma. küll aga võistlusautot mis totaalselt vee all olnud on see ei päästa, seal on ikkagi ilmselt parim lahendus puhur/ajalehed ja kõikvõimalik muu tõsisem kuivatustehika
"In MUD we lust" Ž
Ž By Valge Hiir
Uunorallitasin juba 99'dal aga vahepeal olin pikalt haige - 2 ratast ei vedanud....
Mina olen pannud väikese soojapuhuri ööseks autosse. Ja püüdnud sättida nii, et see puhuks õhku võimalikult laiali mööda põhja. Samas peaks aknad natuke praokile jätma diagonaalis, et saaks niiske õhu välja tuulutada. Eriti uhke muidugi on, kui saab niiskuskogujat kasutada puhuriga samaaegselt. Niiskuskogujaga peab jälgima, et kokku kogutud vesi ikka autost välja saab. Nimelt on kogujatel see häda, et nad kipuvad üle ajama. 10 L tunnis koguda pole mingi probleem, eriti, kui on korralik temperatuuride vahe ja piisavalt niiskust, mida koguda.
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
Hea teema kus küsida.
Kas kellelgi oleks rendile anda seda niiskusimurit Tartus? Oleks vaja Passati tüüpviga hakata kõrvaldama - vesi autos kui akualust ei puhasta. Hädasti tarvi, kuna olen juba 3 ööd puhuriga üritanud, kuid lahja ja garaazi ka ei ole.
orejaP kirjutas:Hea teema kus küsida.
Kas kellelgi oleks rendile anda seda niiskusimurit Tartus? Oleks vaja Passati tüüpviga hakata kõrvaldama - vesi autos kui akualust ei puhasta. Hädasti tarvi, kuna olen juba 3 ööd puhuriga üritanud, kuid lahja ja garaazi ka ei ole.
Võid ehitusseadmete rendist proovida,kuigi seal nii väikseid vist ei ole,mis autosse mahub.
Niiskusimureid rendivad kõik suuremad rendipunktid ja on täiesti erineva suurusega/võimsusega saadaval neid.Ise kasutan seoses tööga neid telkides ja toimivad ilusti.Hinnad ei tohiks kah olla eriti katastroofilised, kuigi eraisikult küsivad(aga ei pruugi) ilmselt tagatist mis on siis kuskil 10 päeva rendi hind.