Lällarid e. CB jaamad
Moderaator: Moderators
- MahviaDeTyrk
- I live off from the mud
- Kontakt:
Mina arvan et see "Team" lällar rikneb enne kui 24/12 muundur. Osta parem "Midland 78Plus" ,24/12 muundur ja oled kindel et töötab. Uuematest on ka hea "Maxon CM-10. See on lihtne kasutada ja ei ole igasugu mõttetuid lisasid. Mul ka mõlemal autol need peal.MahviaDeTyrk kirjutas:Ei ole mul mingit huvi toppida lällarile vahele muundurit - jälle üks lisajubin mis saab rikneda
- MahviaDeTyrk
- Kontakt:
Minu veoautol on tehase poolt paigaldatud muundur millelt saavad voolu 12V raadio ning lällar.landmb kirjutas:President lällareid on kohe raudselt 24V saadaval. Rekkad ja ekskavaatorid ju kõik 24v ja ei kasuta keegi mingit muundurit.
Ekskavaatorid on ikka 12V.
2004.WJ.
Kiirus kompenseerib kliirensit.
Ja Teie näited palun?landmb kirjutas:President lällareid on kohe raudselt 24V saadaval. Rekkad ja ekskavaatorid ju kõik 24v ja ei kasuta keegi mingit muundurit.
Enamus veokates kasutatavaid raadiotest on 12V tehnika. Eraldi muundur vahel jne.
Kunagi ammu sattusin tehnoturus spets 24V raadiole, aga selle hinnaklass oli pehmelt öeldes ebamõistlik.
Lällarid on siiani kõik ainult 12V ette sattunud.
MahviaDT-le soovitaks ikkagi minna lihtsama vastupanu (=juba sissekäidud) teed ja osta see mõnesaja kroonine muundur +12V seade. Tartus näiteks uuemas Sepa keskuses (vist?) Noore Tehniku nime kandev pood.
Mingi aeg tagasi sai CB raadioid letis näppida Powerpartsi kaupluses Tähe tn.-s.
- MahviaDeTyrk
- Kontakt:
Seletage nüüd jälle lollile - mille poolest on lihsam osta 12V lällar ja muundur mitte 24V lällar ?al kirjutas:MahviaDT-le soovitaks ikkagi minna lihtsama vastupanu (=juba sissekäidud) teed ja osta see mõnesaja kroonine muundur +12V seade. Tartus näiteks uuemas Sepa keskuses (vist?) Noore Tehniku nime kandev pood.
Mingi aeg tagasi sai CB raadioid letis näppida Powerpartsi kaupluses Tähe tn.-s.
Miks see 12V seal nii krdi hea on ?
tartuoffroad.ee
5581340
5581340
Miks enamus müüdavaid lällareid on 12V?
Miks enamus autodele paigutatuist on 12V?
Miks 24V süsteemis kasutatakse 12V raadiot?
ausalt, mina ei tea. Aga ju mingi hea põhjus ($ €)on, miks see nii.
kui keegi näitaks mulle mõistliku hinnaga 24V asju, oleks ma kohe nõus ostma endalegi. LC kah 24V ja põletasin just muunduri maha (läpakas, raadio ja lällar oli korraga palju 7/10A muunduri jaoks).
Miks enamus autodele paigutatuist on 12V?
Miks 24V süsteemis kasutatakse 12V raadiot?
ausalt, mina ei tea. Aga ju mingi hea põhjus ($ €)on, miks see nii.
kui keegi näitaks mulle mõistliku hinnaga 24V asju, oleks ma kohe nõus ostma endalegi. LC kah 24V ja põletasin just muunduri maha (läpakas, raadio ja lällar oli korraga palju 7/10A muunduri jaoks).
Mul on ikka muunduriga, aga selgitage elektrivõõrale inimesele miks ei tohi otse akult plussi ja miinust vedada ja mis puutuvad siia tuled? Need jäävad ju niiöelda teise ahelasse.vanapagan kirjutas:Vot seda nüüd küll kindlasti soovitada ei tohi.raimo kirjutas: Kui sul pingemuundurit ei ole siis on võimalik vedada juhe otse akult (siis ühelt akult) ning vahele pane kindlasti kaitse. Kaitse pane plussjuhtmele vahetult peale akut.
![]()
Aga kui sul nii ühendatud on siis vaata mis saab kui lällar töötab, tuled põlevad ja ühendad lahti aku massi.
Mis ime põhjus peaks see küll olema, et peaksin põlevate tuledega massi lahti ühendama.
2004.WJ.
Kui võtta lällarile 12V kahe aku vahelt siis mootori töötades laetakse seda akut mis on otsaga massis vähem kui seda mis on otsaga plussis. Kui sellel akul mille + on lällari küljes ja - on massis juhtub mass ära kaduma siis saab lällar läbi teise aku valepidi pinge 12V ja kärssab lihtsalt ära. Tuled puutuvad siia niipalju et kui nad põlevad samal ajal kui mass lahti ühendatud on siis läbi nende saabki lällari mass plussi. Niikaua kui ei ole mingit koormust elektrisüsteemis ei juhtu midagi aga kui keegi näiteks keerab süüte sisse või vajutab pidurit või lülitab sisse ohutuled ja samal ajal massi ei ole siis muutub lällar (või ükskõik mis teine asi mis on ühendatud kahe aku vahele) massijuhtmeks.raimo kirjutas: selgitage elektrivõõrale inimesele miks ei tohi otse akult plussi ja miinust vedada ja mis puutuvad siia tuled? Need jäävad ju niiöelda teise ahelasse.
Mis ime põhjus peaks see küll olema, et peaksin põlevate tuledega massi lahti ühendama.
Aga kes soovib võib proovida sest lällareid saab remontida.
Targad õpivad teiste vigadest, jne. Seda on ka siin foorumis rohkem kui kord öeldud, et:raimo kirjutas: Mul on ikka muunduriga, aga selgitage elektrivõõrale inimesele miks ei tohi otse akult plussi ja miinust vedada ja mis puutuvad siia tuled? Need jäävad ju niiöelda teise ahelasse.
Kui Sa ka lahutad 12V süsteemi täielikult ülejäänud süsteemist, siis see aku, millelt on vool võetud, leiab kiire lõpu. "näljasurm"...
Ise proovisin nooruses kah kunagi järgi, kui 12V adapter maksis 1+k.eek. akude paar maksis mitu korda rohkem...
Lisaks vajavad nii raadiod kui lällarid häirete vältimiseks korralikku massi, st. täielik lahutamine ei ole päris hea mõte, juba kod. vanapagana eelmainit massiprobleemide tõttu.
edit: parandasin sõnastust
Viimati muutis al, R Okt 24, 2008 9:32 pm, muudetud 1 kord kokku.