Milline rehv 8,5 laiale veljele?
Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators
Milline rehv 8,5 laiale veljele?
Et siis küsimus kumb oleks parem valik kas
Insa Sahara Turbo 31' 10,5 R15 või siis
Insa Sahara Turbo 30' 9,5 R15
Alla lähevad Samuraile
Ootan siis kommentaare.
Karli
Insa Sahara Turbo 31' 10,5 R15 või siis
Insa Sahara Turbo 30' 9,5 R15
Alla lähevad Samuraile
Ootan siis kommentaare.
Karli
- Maasturid
- Legod Varuosadest
- Kontakt:
Kui sul praegu läheb 31x10,5 R15 rehv juba koopasse,siis Insa Turbo Sahara sama mõõduga unusta ilma autot tõstmata ära.karli kirjutas:Praegu on peal 31 10,5 rehv. Istub päris hästi. Ekstreemses olukorras kisub koopasse. Et kui nüüd osta uus hea mustriga rehv, sama mõõduga, siis kardan , et hakkab koopasse.
Kuna tegu on proti rehvidega,siis on nad ka diameetrilt suuremad kui uued tehase rehvid.
Tegelikult võiks öelda,et need 31" Saharad on reaalselt 32" rehvid(diagonaal 800mm)
http://www.maasturid.ee
*Toomas Kärp = Maasturid = Radadel aastast 2004
* Wildtrak 2.0 Bi-turbo
* LC120
*Toomas Kärp = Maasturid = Radadel aastast 2004
* Wildtrak 2.0 Bi-turbo
* LC120
Tomilt ostetud 30.5 Insa Turbo Dakar mahtus minu omale originaalis alla, kuid maastikul käis ka koopasse. All oli siis originaalvelg ca 5"-6". Ajutiselt lahendasin sellega, et tõin läbilöögi puksid veidi allapoole.
Pärast väikest tõstet panin sama rehvi 8" veljele ja minumeelest see 235/75 istub seal peal nagu valatult. Kui palju selle pimeda pildi pealt paistab aga:
http://www.4x4matk.ee/samurai/samukas.jpg
Minu arvamus on tee väike tõste ja pane 31-10.5. Kui vedrustus on väsinud, siis käib see 30" samamoodi vastu.
Rehvitootjad soovitavad kasutada 2" või kitsamat velge... ja tasub arvestada, et mida laiem velg seda kergemini tuleb ka rehv maha.
Pärast väikest tõstet panin sama rehvi 8" veljele ja minumeelest see 235/75 istub seal peal nagu valatult. Kui palju selle pimeda pildi pealt paistab aga:
http://www.4x4matk.ee/samurai/samukas.jpg
Minu arvamus on tee väike tõste ja pane 31-10.5. Kui vedrustus on väsinud, siis käib see 30" samamoodi vastu.
Rehvitootjad soovitavad kasutada 2" või kitsamat velge... ja tasub arvestada, et mida laiem velg seda kergemini tuleb ka rehv maha.
Sai nüüd siis need Insa Saharad ära ostetud 30 9,5 R15. 8,5 veljele on nad ikka liiga kitsad. Tükk vaeva enne kui need sinna pelae sai (veljele pannes ca 5 cm vahe). Samas jube nöök rattad tasakaalu saada.
Aga eks odav hind määrab ka kvaliteedi. Eriti vaimustuses ei ole aga eks kui auto sõitma saab on näha kuidas sõita t undub.
Samas kui kellelgi huvi 8,5 kergvelgede vastu siis olen nõus vahetama samaväärsete ,kuid natuke kitsamate vastu.
Aga eks odav hind määrab ka kvaliteedi. Eriti vaimustuses ei ole aga eks kui auto sõitma saab on näha kuidas sõita t undub.
Samas kui kellelgi huvi 8,5 kergvelgede vastu siis olen nõus vahetama samaväärsete ,kuid natuke kitsamate vastu.
- erik
- Aktiivne Pikendus
30/9,5 ei ole mitte mingi nipiga liiga lai 8,5`sele veljele, see oli lihtsalt rehvimehe ving ja virin.karli kirjutas:Sai nüüd siis need Insa Saharad ära ostetud 30 9,5 R15. 8,5 veljele on nad ikka liiga kitsad. Tükk vaeva enne kui need sinna pelae sai (veljele pannes ca 5 cm vahe). Samas jube nöök rattad tasakaalu saada.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!
Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
No meil vanakooli meestel on rusikareegel et velge peaks olema 2'' võrra kitsam kui rehvi laius. Siis istub hästi peal, saab rõhkumadalamaks lasta ja ei ole karta et mahaviskab liiga kergesti.
Aga kas sa seda tead kuidas lasta rehvi õiget rõhku ilma manomeetrita???
joel@Vanakoolitarkuseterad.edu.org.com
Aga kas sa seda tead kuidas lasta rehvi õiget rõhku ilma manomeetrita???
joel@Vanakoolitarkuseterad.edu.org.com
Palju ilusaid asju...