Henry kirjutas:Ma arvan, et smart jääb isegi sellises väikeses mudas Pole veel näinud, kuidas see generatsioon libedal käitub, kuid kasutajal nimega Smart peaks just sinna kanti smart olema. Saame näha.
Henry
Kui sa mäletad, siis proovisid libedal eelmine aasta ise uuemat smarti kui sul, see polnud küll aasta 2003 kuid 2002 (tootmise aeg), siis kommenteerisid ka et auto on igavam kuna oli oluliselt raskem külge ette saada.
Ma ise pole smardiga kordagi talvel juhitavust kaotanud, külge olen saanud ette ka vaid siis kui parkimisplatsil spetsiaalselt seda proovisin. Et näha kui kerge on autot siis otseks saada.
Külg on ette tulnud paar korda vaid siis kui olen üle tee äärekivi haljasalale parkinud, siis kui hoog pole suur olnud ja osad rattad ääre taga. Kuna smart suhteliselt ruudu mõõdus, siis pole probleemi mis asendis parkides ollakse. Ehk siis talvised manööverdamise nüansid selgusid mul hiljem. Ja kui aus olla siis õige talvise sõidutehnika sain kätte just paar kuud tagasi erinevates oludes seigeldes kui ka sopasel maastikul ca 150 meetrisel mäkketõusul kus kah nii mõnigi juba kinni oli. Siis oli jah see asi et elektroonika pidurdas hoogu maha aga teatud viisil mängides sai seda ikka üleval hoitud.
Kuigi jah ega ma ei tahagi nüüd vaielda, pigem väidan seda, et mul ei ole selliseid kogemusi mis mind smart autoga totaalselt ebakindlalt tundma paneks.
Lisaks mainiksin juurde, selguse huvides veel paar motiivi mis mind siin teemas huvitab.
Minu arvates sai teema alguse stock smardi võimetest mitte spetsiaalselt maastikusuutlikuks ehitatud smardist.
Mittespetsialistina võin eksida kuid ma arvan, et offroadi meeste huvi maastikuläbimisel on natuke teine kui see et panna proovile oma automudelit ning näidata millised on selle võimalused ja kitsaskohad.
Et ka laiem ring saaks aimu, mis autoga tegemist on ja et ka sellest õppust võtta.
Kui on 2 suunda, üks on sportlik huvi ehk kui harrastus, teine on hariduslik huvi. Seega üks asi on harrastajatele ja teine asi on kõigile smardiomanikele.
Kuna minu äritegevus on seotud uute smartidega, siis tegelikult tahaksin mitte niivõrd oma praeguse autoga seda läbi teha kuivõrd just uue mudeliga (2009 aasta) mida hakatakse tootma kuu aja pärast kuid kätte saab järgmise aasta alguses.
Samas kuna offroad ala on minu jaoks harrastusena suhteliselt uus, siis kõigepealt tutvuks olukorraga ja külastaks täikat, vaataks üle raja kus esimesena proovida ja kuidas ka teised seda läbivad, kuulaks ära kogenud inimese nõuanded seoses konkreetse rajaga, mõtleks läbi mõistliku trajektoori kui ka selle kuidas sellest ettevõtmisest oleks kasu ka laiemale ringile. Võib olla laseks ka spetsialistil smardiga tutvuda ja proovida ning leida ühiselt paremaid sõidutehnikaid smardiga maastiku läbimiseks. Olgu siis tegemist nii meelelahutuse kui ka välja areneva harrastusena kui ka õppeprogrammina spetsiaalselt tavalistele smardiomanikele. Smartidele võiks koostada võibolla jõukohasema raja kui ka programmi mis õpetaks autot kasutama ekstreemsemates oludes. Tegelikult ka talvised olud on nii mõnegi smardiomaniku jaoks ekstreemsed ja seetõttu olekski hea harjutada seda suvisel ajal.
Lisaks arvan seda, et kui harrastada ala stock smardiga on rohkem huvilisi kui suures osas ümberehitatud monstrumautoga. Sest olgem ausad, smart ei ole odav auto ja kui investeerida veel ümberehitusse, siis ei pea loogiliselt mõtlev inimene kuigi kaua pead murma kui paljud inimesed sellise tee ette võtaksid ja seetõttu poleks tegemist enam populaarse alaga vaid üksikute inimeste hobiga. Pealegi läheks see asi välja teema algusest. Mitte et mul selle vastu midagi oleks kui mitu teemat koos on
Puht uudishimust ja loogikast arusaamise eesmärgil huvitab mind Henry mõttekäik. Kui ennem arvati, et minu teema 4x4 foorumis on häbiväärne teistele smardiomanikele, lisaks hulgaliselt naeru smardiga maastiku läbimise mõttest ja nüüd hakkas neid isikuid endid huvitama 4x4 foorumis aset leidev teema. Kuigi jah tundub, et monstrumauto näol aga see on ju pigem fantaseerimise ja spekuleerimise tasemel, enne kui pole olemas konkreetset sõiduvahendit millega seda teostada. Kuna neil endil on kah smardid, siis miks mitte teha algust selle autoga mis juba olemas on ja läheb kah rohkem teemaga kokku.
Siin foorumis on minu teada tõsised inimesed kellel ikka olemas sõiduvahend, millega offroadi harrastada. Ja minu huvi on kah realistlik ja teostatav.
Lisaks oli ka huvitav ettepanek, registreerida kasutajaks ja teha kohe esimeses postituses ettepanek kardirajale minekuks. Idee pole oma puhtuses paha aga natuke imelik tundub seetõttu, et kui on tegemist mingi spetsiifilise harrastajate foorumiga, kes tegelevad oma asjaga ja oma seltskonnaga ja siis tuleb mingi tundmatu kes kutsub kardiga sõitma/võistlema. Niimoodi võiks ju igasse foorumisse kasutajaks registreerida ja kõikjale ettepanekuid teha, et inimesed tuleks kardiüritusele. Kas enne seda ettepanekut ei oleks loogilisem kõigepealt tunda huvi ala vastu mis neid inimesi foorumis seob, võtta osa ka sellest alast ning tutvuda kõigepealt inimestega ja kui on juba kogemusi koos veedetud ajast ja ettevõtmistest, siis oleks ju kohane korraldada veel midagi ühiselt. Mitte et mul selle vastu midagi oleks aga lihtsalt tundub kummaline, et kui tuleb mingi võõras inimene ja pakub välja mingi asja, mis enamasti pakub huvi oma sõpruskonna inimestele.
PS! Henry minu kommentaar ei olnud urisemiseks vaid tahtsin teada saada loogilist seletust mõttekäigust, et mis laadi huviga on tegemist.