Smart ja maastikusõit

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

PriitV
Mudder

Smart ja maastikusõit

Postitus Postitas PriitV »

Leidsin Delfi Fortest Smartide teema ja sealt vahvad kommentaarid. Päris naljateemasse ka ei söendanud panna, olematu kaal on mõnikord eeliseks. Aga ainult mõnikord... ja just liivas :D

Lisaks olen smardiga sõitnud vihmase ilmaga metsa raielangil kust ennem traktorid läbi sõitnud, sumades paksus sopas. Ainuke koht kus totaalselt kinni olen jäänud oli see kui lolli peaga sai randa liiva sisse sõidetud.

Tõin välja paar 2 kuud tagasi aset leidnud sündmuse. Loomulikult võivad ka raielangid olla erinevad, kus isegi traktor läbi ei pääse. Loomulikult ei tähenda ka seda, et kui üks oskab sõita, et siis oskavad kõik seda. Raielank oli üks vähestest näidetest maastikul, kus olen sõitnud. On olnud olukordi kus sadu pealtvaatajaid, kus ma smardiga lähen probleemideta läbi kuid isegi maasturitel ratas õhus ja vajavad trossi tõmbamiseks. Smart autol on omad nipid kuidas libedaga ja raskemates oludes toime tulla, ilmselt nagu igal autolgi.

Varsti ju üks karjäärisõit tulemas. Tuleks suisa vaatama, kui Oliver suudaks kõvad offroad-Smartid TR1 rada sõitma panna. Selle üherattaveo kohalt võiks ju silma kinni pigistada... Mind kohe huvitaks selline koht, kus näiteks pea samasuur Jimny oleks kinni ja silerehvidega Smart ralliks tuima näeoga? Hummer pole ju maastur.

Kuna siin on siiski tegu tohutute maastikul sõitmise kogemustega kaadriga, siis paluks sellist mõistlikku arutelu. Äkki mõni offrõuder suisa ise sõidab Smartiga? Teatud tingimusil suudavad väikeautod tõesti üllatada oma 1WD'ga ja sillal asuva kaaluga. Olen ise ka oma Smartist suurema kliirensiga, kuid 830 kg kaaluva putukaga roninud suht absurdsetesse kohtadesse ja teda siis üksinda välja lükanud (1.käik sees ja ratas kraabib). Aga sealt sõidaks läbi sirgelt ja selgelt... Subaru Justy, väiksemat 4WD punni ma ei tea. Sukisukid suisa lendaks...
Kasutaja avatar
tai
unistus TR nullist

Postitus Postitas tai »

väiksemat 4WD punni ma ei tea
Suzuki teeb oma eliitmudelit swifti ka 4wd see sama kaliibriga punn.
Asjadele tuleb lennukalt läheneda
58021221
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

tai kirjutas:
väiksemat 4WD punni ma ei tea
Suzuki teeb oma eliitmudelit swifti ka 4wd see sama kaliibriga punn.
Fiat Panda on selle kõrval vist juba raskekaallane. Oama läbivuse osas pani see masin mõneski suurte 4x4 omanikud linnasafri rajal kukalt kratsima.
Panda teemal siin foorumis juba paar arutelu olnud .
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
uaz469
Fitting 44"

Postitus Postitas uaz469 »

Omasin kunagi sellist putukat nagu Subaru Justy 4WD, seega võin lisada,
et tegemist oli/on kah päris maastikusuutliku "seenekorviga"!
Justy`l oli tühimass vist mingi 800kg, niiet, vints ette ja "dšhiip" missugune!

Kellel pole aimu milline see putukas välja näeb, siis hetkel on üks ülikorralik
isend ka müügis ja seda jalgratta hinnaga.
Subaru Justy 4WD

Krt, nüüd tulid vanad-head-ajad meelde, peab vist selle ära ostma!
"Vaba mees nii mitte vabal maal..."
kkerem
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas kkerem »

Päris müstiliseks seda ma ei peagi. Kunagi sai kõvasti geopeitust mängitud ja siis olid mu liikuriteks M.Eclipse ja H.Civic (mõlemad siis aastast 90). Nende olematu kaal tegi nende läbivuse üpris muljetavaldavaks. Ainus jama on nende kliirents. Civicul oli plussiks pöörderaadius ja teljevahe ning Eclipsel kaal ja rehvi laius. Ma olen oma cherodega istunud põhja peal lume kamaka otsas, kui maal käisin, civicuga õnnesus sealt läbi sõita, samal ajal erinevatele jumalatele palveid lugedes :D. Noh, tegelikult sõitsin ma ka kõikide cherodega sealt läbi ainult mõnel korral jäin kinni :p
subaru http://www.auto24.ee/used/698889
gone: Jeep XJ Pioneer '89, Jeep XJ Limited '91, Jeep GC '03
Kasutaja avatar
smart
Mudder

Postitus Postitas smart »

Siin puha 4x4 autode foorum, kuid väljakutse oli huvitav, et ei tea kas smart auto kah kampa võetakse. Muidugi kuii rada on ikka mõistlikkuse piires, kust ka teised 2WD autod läbi lähevad või vähemalt nii mõnigi. Kas oskate öelda kus oleks sellised rajad kus niiöelda kätt harjutada?
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

Alustuseks proovi Mustjõe rada aga võta mõni suurem masin ka kampa.
Pakun autoremondi teenust Haapsalus.
Kasutaja avatar
smart
Mudder

Ainuke koht kuhu olengi totaalselt kinni jäänud ongi liiv. Kuigi jah, siis polnud ka rohkem kui nädal smardiga sõidukogemust. Seetõttu kõige rohkem huvitaksid sellised kohad kus on niiöelda lühikesed raskesti läbipääsetavad kohad, kust saaks hooga läbi sõita või siis et ei peaks seisma jääma. Võib olla ehk metsarajad, põllud.

Igaks juhuks mainin smart auto eripärad ära.

Kõikidel smart fortwo autodel puudub siduripedaal.

Kuna smardil on veojõukontroll siis ei saa niimoodi kaapida nagu teised autod, millel enamasti veojõukontroll puudub või on välja lülitatav. Ehk siis näiteks kohalt minnes ei saa kaapida (välja arvatud libedaga).

Kui ratastel on mingi takistus siis mingi aja möödudes jäävad rattad seisma kuigi gaas võib põhjas olla. Kunagi kui kogemusi oli vähem, siis mõtlesin et lausjama, et oleks vaja lülitit mis veojõukontrolli välja lülitaks. Kuid olen avastanud, et kui ikkagi hoida gaas põhjas mõnda aega, siis hakkavad rattad taas mingi aja möödudes pöörlema.

Huvitav asi on muidugi sõltumatu tagumine vedrustus. Päris paljud inimesed on tulnud ütlema, et kuule sul on rattad kuidagi ripakil all (jääb mulje nagu oleks poldid lahti ja ratas kukub kohe küljest ära). Ehk siis kui tavaliselt on tagasillad sellised, et rattad liiguvad üles-alla, siis smardil võivad rattad paista nii, nagu oleks totaalne kokku/lahkujooks või siis ühel kokkujooks ja teisel lahkujooks. Ehk siis vastavalt maastikule on ka rataste asendid.

smart auto põhi on kaetud sileda plastist paneeliga, seega ei ole selliseid kohti kuigi palju kuhu miski asi kinni võib jääda.

esirehvi laius on tavaliselt 135 või 145, tagumisel 175 või 185
Viimati muutis smart, K Sept 24, 2008 4:24 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
LR90
I live off from the mud

Postitus Postitas LR90 »

yanekk kirjutas:Alustuseks proovi Mustjõe rada aga võta mõni suurem masin ka kampa.
Yanekk, Sa paku kohe ennast, Sa suudad teda kogu raja ulatuses
järel lohistada :D
kui suureks saan, hakkan DEFENDERIKS
Kasutaja avatar
smart
Mudder

noh ma mõtlesin et looks mingi smart offroad ala harrastajatele :)
Kasutaja avatar
Valge Hiir
MudDrag MaaleTooja
Kontakt:

Postitus Postitas Valge Hiir »

smart kirjutas:noh ma mõtlesin et looks mingi smart offroad ala harrastajatele :)
Kui pöördud piisava alandlikkuse, viisakuse ja motiveritusega kasutaja "Radio Armenia" poole, siis ehk annab ta herr K.Kotkas'ele ülesandeks teha Smart'idele eraldi teema kus saate kogemusi ja kontakte vahetada.
Ja miks mitte ka "Smart Liiga" luua ja siis Luazidega üks korralik offroad maavõistlus maha pidada.
Viimati muutis Valge Hiir, K Sept 24, 2008 5:53 pm, muudetud 1 kord kokku.
Mud Yourself!
In mud since 1999.
Kasutaja avatar
smart
Mudder

Tänan info ja soovituse eest. Kuigi smarte on veel suht vähe ja veel vähem offroad huvilisi kuid kuskilt peab ju alustama.

Samas kuna siin foorumis on juttu 4x4 autodest, siis kuidas üldse vaataksite sellele kui on teemades ka 2WD offroadi huvilised?

Ja võib olla oleks rohkem huvilisi siis kui luua mitte niivõrd smart ja Luaz vaid väikeautode liiga. Kus näiteks igast automargist oleks kõige väiksem väikeauto mudel esindatud. Et siis väikeautod omavahel võistleks.
Kasutaja avatar
LR90
I live off from the mud

Postitus Postitas LR90 »

Sa peaks alustuseks sinna pöörduma...

www.smartclub.ee
kui suureks saan, hakkan DEFENDERIKS
Kasutaja avatar
smart
Mudder

LR90 kirjutas:Sa peaks alustuseks sinna pöörduma...

www.smartclub.ee
sealt ma tulin, seal ei mõisteta smart offroadi võlu ja ilu :lol:
Kasutaja avatar
Olle
Fondihaldur
Kontakt:

Postitus Postitas Olle »

Ma arvan, et kui sa Smart'ile korraliku tõste teed ja viisaka mudarehvi alla sätid ning regulaarselt apelleerid sellele, et sul esisild on lihtsalt laiali ja seetõttu ei vea, siis kindlasti võetakse sind juba jutule nii mõnelgi üritusel. (PS. Väita tuleb et tükid on tellitud kuid krt pole veel kohale jõudnud ja õudselt tahaks ikke kaasa sõita) 8)
"In MUD we lust" Ž
Ž By Valge Hiir
Uunorallitasin juba 99'dal aga vahepeal olin pikalt haige - 2 ratast ei vedanud....
Suletud

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”