Lisaks olen smardiga sõitnud vihmase ilmaga metsa raielangil kust ennem traktorid läbi sõitnud, sumades paksus sopas. Ainuke koht kus totaalselt kinni olen jäänud oli see kui lolli peaga sai randa liiva sisse sõidetud.
Tõin välja paar 2 kuud tagasi aset leidnud sündmuse. Loomulikult võivad ka raielangid olla erinevad, kus isegi traktor läbi ei pääse. Loomulikult ei tähenda ka seda, et kui üks oskab sõita, et siis oskavad kõik seda. Raielank oli üks vähestest näidetest maastikul, kus olen sõitnud. On olnud olukordi kus sadu pealtvaatajaid, kus ma smardiga lähen probleemideta läbi kuid isegi maasturitel ratas õhus ja vajavad trossi tõmbamiseks. Smart autol on omad nipid kuidas libedaga ja raskemates oludes toime tulla, ilmselt nagu igal autolgi.
Varsti ju üks karjäärisõit tulemas. Tuleks suisa vaatama, kui Oliver suudaks kõvad offroad-Smartid TR1 rada sõitma panna. Selle üherattaveo kohalt võiks ju silma kinni pigistada... Mind kohe huvitaks selline koht, kus näiteks pea samasuur Jimny oleks kinni ja silerehvidega Smart ralliks tuima näeoga? Hummer pole ju maastur.
Kuna siin on siiski tegu tohutute maastikul sõitmise kogemustega kaadriga, siis paluks sellist mõistlikku arutelu. Äkki mõni offrõuder suisa ise sõidab Smartiga? Teatud tingimusil suudavad väikeautod tõesti üllatada oma 1WD'ga ja sillal asuva kaaluga. Olen ise ka oma Smartist suurema kliirensiga, kuid 830 kg kaaluva putukaga roninud suht absurdsetesse kohtadesse ja teda siis üksinda välja lükanud (1.käik sees ja ratas kraabib). Aga sealt sõidaks läbi sirgelt ja selgelt... Subaru Justy, väiksemat 4WD punni ma ei tea. Sukisukid suisa lendaks...