Rooliotsade asemel uniball'id

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

Vasta
casca
Fitting 44"

Rooliotsade asemel uniball'id

Postitus Postitas casca »

Kuna vanad rooliotsad läksid katki ja roolisüsteem läks ümberehitamisele, siis tekkis idee kasutada otsades uniball'e. Mõeldud- tehtud, leidsin sobiva hinnaga jupid( ca 135 kr/tk), keerasime alla ja suvesõidule. Väga hullu rallit küll ei sõitnud, aga vastu pidasid ja lõtke ka ei täheldanud pärast sõitu, ühesõnaga muda ja pori üleliigset kulumist ei põhjusta. Ise olen rahul. Purunemise korral on suhteliselt lihtne ja kiire vahetada , kui varuosa kaasas.

Läbimõõt varrel kui ka augul on 18mm.

Paar pilti ka

http://picasaweb.google.com/prommik/Tehnika
Offroadiga tegelnud alates 2006.
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

Kui saladus pole siis,kus kohast on pärit sellise hinnaga uniballid.
Miski aeg otsisin ise,siis kõige odavam määritav 24mm uniball maksis miski 350.-raha ja seda suure tingimisega.
Pakun autoremondi teenust Haapsalus.
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

Kindlalt ei väida aga.. enne tegemist Kaarel küsis kust saab - ma vastasin, et ServeMet http://www.serve.ee/ - eeldatavasti sealt saigi :wink:
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

Rollmer peaks ka aitama.
PS. enamus tõstukeid kasutab ka selliseid vidinaid, nende rooli intensiivsus ja toimivad jõud aga oluliselt suuremad. Peast pakun 18 mm sõrme 5 tonnisele kahvlikale, selle täismass ligi 13 T ja rooli lapatakse ka kohapeal.
Tehtud, mõeldud.
Kasutaja avatar
nymmik
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas nymmik »

Kuidas ÜV mehed sellesse suhtuvad? Varsti oleks endalgi vaja rooliotsad vahetada, miks mitte ka siis uniballid panna.
Grandpa's Garage https://www.facebook.com/GrandpasGarage
VW Amarok
Mazda RX8 2003
ZAZ965
Olnud traktorid Jeep WK 2007 3.0CRD / ZJ-5,2V8 / WJ-2,8CRD / NissanKingCab-3.0V6
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

Ega vast ei suhtugi kuidagi. Kõikvõimalikud eeskirjad ei näe ette roolidetailide asendamist tarvikutega (kuigi praegusel juhul töökindlamatega) ja ülevaatuseks tuleb originaalvarras alla kruvida. Sportautol ei tohiks probleeme tekkida.
Tehtud, mõeldud.
Andrus Michelis
Rock Crawler

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Ma ei tea, kas see on õige või vale aga kusagilt olen kuulnud ja võib olla polegi üdini loll mõte aga...... Mõte ise : Uniballid kaetakse silikoniga enne määrdega täitmist nii, et moodustuks ühtlane paks ja kummine kaitsekiht liikuvate osade peale. Äkki mõni helgem pea oskab seda teooriat kommenteerida. Või siis keegi peab vajalikuks lausa järele katsetada. Sama pidavat töötama ka kummipuksidega, kus muidu pragudesse roninud liiv freesina töötab.
Lihtsalt kusagil kõrvu jäänud jutt üldsusele arutamiseks.
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
casca
Fitting 44"

Postitus Postitas casca »

Mina sain nad just Servemetist nagu Türk juba teadis väita.
Mehed kohapeal ütlesid et pole just kõrge kvaliteediga, millest ka selline hind. Mõõtude valik oli ka suur - päris pisikestest kui suurteni välja. Otseselt ei küsinud kui suur kõige suurem on aga mulle piisas 18mm, samas kindlasti oli ka 20 ja 22mm.
Offroadiga tegelnud alates 2006.
Kasutaja avatar
jussike
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas jussike »

Tere! Kuskilt olen lugenud ,et autode rooli mehanismide omavoliline umberehitus on keelatud.Iseenesest peks Uv mehed seda jalgima.
Oli see paevakorras,et volvole rooliv6imendit paigaldada.lahendus oli jargmine,tuleb koralikult paigaldada,et aru ei saaks ,et asi kodukootud.
VolvoV70 Cross CountrY 2001
Toyota HILUX 1998.TD
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”