Offroaderite lähitulevik ehk mis siis kui nafta otsas
Moderaator: Moderators
Mismoodi saaks diiseltraktori puugaasil toimima?
Seisab mul üks MTZ 5,väike mõte oleks puugaasile ümber teha.
Ok süütesüsteemi aretamisega saaks hakkama,aga kas oleks vaja ka deforsseerida mootorit.Muidugi puugaasigeneraatoriteema on hoopis teine,ma lihtsalt mõlgutan mõtteid diiselmootori sobivusest selleks otstarbeks.
Ok süütesüsteemi aretamisega saaks hakkama,aga kas oleks vaja ka deforsseerida mootorit.Muidugi puugaasigeneraatoriteema on hoopis teine,ma lihtsalt mõlgutan mõtteid diiselmootori sobivusest selleks otstarbeks.
Osutan palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Rendin välja halumasinat Japa 700
5280616
Rendin välja halumasinat Japa 700
5280616
Erinevalt bensiinimootorist, diislit 100% puugaasile aretada ei õnnestu.ardi kirjutas:Mismoodi saaks diiseltraktori puugaasil toimima?
Võin eksida numbritega, aga minuteada oli sedasi, et mootori töötamine eeldab ikkagi diislilt käivitamist ja hiljme töötades (umbes) 20% on tarvilik lisaks gaasile ka diislit silindrisse pihustada.
Kogu süsteem suht keeruline ja raske.
Ma ei tea, kas selles valdkonnas on mingit tõsist arendustööd viimasel ajal tehtud, kuid ilmselt oleks sobivaim toorik selle kõige töölesaamiseks GAZ 52, kui soov oma metsast autokütust varuda.
Mõned pisiasjad veel. Klotsid ca 10x10 peavad olema hästi kuivad. Nõuka ajal kuivatati neid ekstra näiteks viljakuivatites, kui vilja hooaega ei olnud.
Asjaga tegelenud inimeste juttudest mäetan, et vahtra klotsid olid kasutusel.
1 Hobujõud
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Huvitvat lugemist:
http://www.puukaasu.fi/
http://www.puukaasu.fi/
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Kuuma päikese jõul kulgev off-road
Tuuleenergial töötav auto kõlab äärmiselt ebapraktiliselt. Palju etem on kasutada päikesest tulevat energiat. Seda ka veidi tehakse, ent marginaalselt. Saksamaal disaini studeeriv Kim Gu-Han joonistas päikeseenergial töötava tuleviku SUV, mil nimeks käepäraselt Helios.
Tegemist on konkursil Interior Motives Design Awards 2008 parima tehnoloogiakasutamise kategooria võitjaga. Päikeseenergiat saab püüda igat moodi. Levinuimad on kindlasti autokerele kinnituvad paneelid, tulevikus ehk ka sõidukite värvikihti segatud imepisikesed mikrofotoelemendid.
Et aga Heliosel alati piisavalt energiat oleks, lööb pargitud sõiduki kohal lahti suur lehvik päikesekogujatega, auto rattad pööravad sellisesse asendisse, et päikesepüüdur oleks kogu aeg kiirtevihus.
Sportlikust maasturist saab niimoodi kõrbeeluga hästi kohandunud putukas. Sealt sai Kim Gy-Han ka inspiratsiooni — nimelt on olemas hulk elukaid, mis suudavad päikeseenergia paremaks kättesaamiseks oma nahka ja keha vastavalt venitada.
Pildid ja alagallikas:
http://forte.delfi.ee/news/auto/article ... 9&l=wforte
Tegemist on konkursil Interior Motives Design Awards 2008 parima tehnoloogiakasutamise kategooria võitjaga. Päikeseenergiat saab püüda igat moodi. Levinuimad on kindlasti autokerele kinnituvad paneelid, tulevikus ehk ka sõidukite värvikihti segatud imepisikesed mikrofotoelemendid.
Et aga Heliosel alati piisavalt energiat oleks, lööb pargitud sõiduki kohal lahti suur lehvik päikesekogujatega, auto rattad pööravad sellisesse asendisse, et päikesepüüdur oleks kogu aeg kiirtevihus.
Sportlikust maasturist saab niimoodi kõrbeeluga hästi kohandunud putukas. Sealt sai Kim Gy-Han ka inspiratsiooni — nimelt on olemas hulk elukaid, mis suudavad päikeseenergia paremaks kättesaamiseks oma nahka ja keha vastavalt venitada.
Pildid ja alagallikas:
-----------------------------------------------------------------
Re: Kuuma päikese jõul kulgev off-road
Landy krt, nii ei ole ilus teha... ma lugesin su teksti tähelepanelikult 3x läbi, lootuses kirjaviga leida. Alles siis vaatasin linki taipasin, miks juba harjumuseks saanud typod puudusid...Landy kirjutas:Tuuleenergial töötav auto kõlab äärmiselt ebapraktiliselt. Palju etem on kasutada päikesest tulevat energiat. Seda ka veidi tehakse, ent marginaalselt. Saksamaal disaini studeeriv Kim Gu-Han joonistas päikeseenergial töötava tuleviku SUV, mil nimeks käepäraselt Helios.
Pildid ja alagallikas:

Re: Kuuma päikese jõul kulgev off-road
Aga loodus ilmselt ikka ei salli tühja kohtarommi kirjutas:Landy krt, nii ei ole ilus teha... ma lugesin su teksti tähelepanelikult 3x läbi, lootuses kirjaviga leida. Alles siis vaatasin linki taipasin, miks juba harjumuseks saanud typod puudusid...

Uku Velbri +372 56 48 43 78
Isuzu D-Max 2,5 TwinTDi Double Cab LSX AT'16
Isuzu D-Max 3,0 TD Double Cab LSX AT '08. Ex
Isuzu D-Max 3,0 TD Space Cab LS AT'05. Ex
Isuzu D-Max 2,5 TwinTDi Double Cab LSX AT'16
Isuzu D-Max 3,0 TD Double Cab LSX AT '08. Ex
Isuzu D-Max 3,0 TD Space Cab LS AT'05. Ex