Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.
Poest leidsin 50 A elektrilise massika , mis on aga vintsi voolu läbilaskmiseks liiga väike st kontaktid põlevad/sulavad üsna kiiresti ära.
Garaages jäi näppu aga uks vintsurelee (come up 9000 oma) , ning sealt tekkis ka mõte releed massilülitina kasutada .
Põhimõtselt peaks asi ju toimima st vintsides/käivitades on koormus suur . Muul ajal nagu pole . Lüliti salongi
kahtlustan et see annab alla kui ta pidevalt t6mmatud asendis peab olema,pane vene veoka massilyliti , mis on eemalt juhitav väiksema lylitiga ja ka mehhaniliselt lylitatav, vist kamazi peal olid , 12v on ka kindlalt olemas.
50A ei vea mikromootoriga sõidukatki käima, kusagil peab viga olema. Tõsisem tumbler kannatab 50A. Kui vintsist viimast võtta, peaks voolud 500A kanti minema, nagu ka diisli käivitusvoolu piik. Soovitaks ka veoka massilülitit, vintsirelee arvestatud ikkagi suhteliselt lühiajaliseks tööks- just mähis võib saba anda. Ja ei ole midagi töökindlamat mehaanilise otselülitusega asjadest.
Meil oli see Luigel peal.Kestis kenasti 2.5 aastat ennem kui maha sai võetud kuna uus elekter sai pandud.Kestis küll.Vintsi relee ei ole mõeldud pikaajaliseks järjest kasutamiseks.Läheb teine soojaks.
Mine osta KORRALIK veoka massikas. Tööriistamarketist või Motoralist. Talub igasugust valu ja vintsi voolusid. Maksab ka, riistamarketis oli vist paarsada miskine tummisem (sellega kogemused puuduvad, aga väljast on suht sarnane), motorali oma, mis minul on (ja toimib nagu peab) oli 700 vist.
Releest massilülitit teha, selle peale poleks ma unes ka vist tulnud.
Lüliteid vaatasin Rakverest West viru grupist mksid kah 400 tuuris . Võistlusautol on see vist lausa 2xotsa saanud. Aga selge , eks peab midagi tõsisemat ostma .
PS : Relee oli lihtsalt uitmõte . Noh nagu Jaan Tatikas või midagi.....
uputaja kirjutas:See vene veoka massilüliti ongi 50 A ja põleb üllatavalt ruttu ära
ole nüüd. Kamazi käivitusvool on suurusjärku 900A, kasutatud ka lääne veokatel, tagaluugi mehhanismide pärast. pole veel ükski ära põlenud. Ja tagaluugi mootorid on tunduvalt asisemad, kui vintsimootor.
Keerutasin seda lülkut käes - kiri peal 50 A . Edasi ei osanud midagi teha . siis oli veel tootekood ja vsjo.
Tädi veel ütles , et :Sjeda kjasutatakse gruzovikudel .
Oma 90-l nädal tagasi vahetasin vana 100A lüliti uue
250A vastu, vanal vaatasid kaablipoldid teineteisega tõtt.
Uue sain Rakvere Vaala keskuse T-marketist. Saab näha
kaua uus vintsimisele vastu peab.
Kui massilüliteid vaja peaks olema, siis neid saab ka minu käest. paatidel kõigil ju massilülitid peal ja kasutatakse oi oi kui suuri mootoreid ju kaatritel
mitte et ma midagi müüa tahaks , aga lihtsalt teadmiseks Teile.... ja ega 4x4 mehed ka alest ilma ei jää... küll 25 % ei julge lubada, aga mõned õlled ikka installimise kõrvaseks vähem küsitud raha eest juurde saate
"In MUD we lust" Ž
Ž By Valge Hiir
Uunorallitasin juba 99'dal aga vahepeal olin pikalt haige - 2 ratast ei vedanud....